Cum să deveniți mai bine la matematică

Matematica este un domeniu angajat, plin de satisfacții pentru a studia, deși prezintă, de asemenea, o mulțime de provocări. Dacă vă luptați cu Math - fie în sau în afara unei setări de clasă - există o mulțime de pași concreți pe care îi puteți lua pentru a vă stimula abilitățile de matematică. Dacă sunteți student, nu vă îndepărtați de instructorul dvs. pentru ajutor și practicați obiceiuri bune de clasă cum ar fi luarea de note și puneți întrebări despre subiecte care vă confundă. Dincolo de asta, încercați să studiați într-un mediu fără distracție și să revizuiți conceptele pe care le luptați pentru a înțelege.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățând mai bine în sala de clasă
  1. Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 1
1. Periați-vă pe conceptele de matematică de bază pentru a ajuta la cele mai dificile. Matematica poate fi un subiect dificil, mai ales dacă nu aveți o înțelegere fermă a unor concepte cele mai de bază. Mai multe idei matematice avansate se bazează pe cele mai elementare, deci nu este o idee proastă de a revizui conceptele și ideile care sunt puțin fuzzy, până când nu sunt perfect clare. De exemplu, periați în sus Plus, scădere, multiplicare, și diviziune.
  • Acestea sunt părți esențiale ale matematicii, iar o înțelegere fermă asupra lor vă va ajuta în câmpuri mai avansate de matematică, inclusiv algebra și trigonometria.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 2
    2. Participați la fiecare clasă de matematică pentru a vă asigura că nu pierdeți informații. Este greu să te simți mai bine la matematică dacă vei sări peste cursuri. Îți vei pierde instrucțiunile valoroase dacă ești absent, și abilitățile tale de matematică rămân stagnante. Abilitățile și conceptele matematice sunt cumulative, ceea ce înseamnă că ceea ce învățați în săptămâna 5 a semestrului se va baza pe ceea ce ați învățat în săptămâna 4. Dar, dacă ați omis la cursuri în săptămâna 4, veți lupta aproape cu siguranță pentru a ridica conceptele învățate în viitoarele săptămâni.
  • Dacă trebuie să pierdeți o clasă (e.G., Dacă sunteți bolnav), trimiteți-vă un e-mail pe profesorul dvs. și întrebați ce informații ați pierdut. Politicați-le întrebați dacă puteți face misiunile de clasă pe care le-ați pierdut.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul 3
    3. Ascultați îndeaproape în timpul clasei pentru a vă stimula conceptele de matematică. Dacă sunteți student, concentrați-vă și acordați o atenție deosebită prelegerilor profesorului dvs. în timpul clasei de matematică vă poate ajuta să vă grăbiți mai bine. De asemenea, scrieți orice probleme, ecuații sau cifre pe care instructorul trage pe tablă. Acestea vor fi valoroase să se refere înapoi dacă vă deplasați în timp ce lucrați la temele de matematică în afara clasei.
  • Dacă locuiți de obicei cu un grup de prieteni care șoptesc sau text în timpul clasei și vă distrageți de ceea ce spune profesorul, îndepărtați-vă de ei și așezați-vă singură lângă fața camerei.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 4
    4
    Luați note detaliate în clasele de matematică. După cum vorbește profesorul, JOT jos note detaliate în cea mai clară și cea mai bună scriere de mână. Este foarte probabil ca ceea ce spune profesorul este important și este ceva ce trebuie să vă amintiți că vă va ajuta să studiați pentru teste. Scrierea în jos ceea ce spune instructorul dvs. vă va ajuta să înțelegeți ideile și notele pe care le luați va fi, de asemenea, o resursă valoroasă atunci când studiați pentru un test sau un test.
  • Puteți lua note fie pe hârtie, fie într-un document de procesare a cuvintelor de pe computer. Cu toate acestea, dacă aveți o tendință de a vă distra pe Internet în timp ce luați note cu un computer, lipiți să luați note pe hârtie.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 5
    5. Adresați-vă profesorului de matematică pentru ajutor dacă vă luptați cu munca. Dacă simțiți că nu aveți o înțelegere fermă a matematicii pe care le învățați, primul pas ar trebui să fie întotdeauna să vorbiți cu profesorul. Dacă sunteți confuz sau nu înțelegeți conceptele pe care profesorul dvs. le preda, ridicați mâna și puneți o întrebare! În realitate, probabil că nu sunteți singurul confuz, iar alți studenți vor aprecia și întrebarea dvs.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul ", chiar mă lupt cu înțelegerea numerelor imaginare și am citit capitolul manual de câteva ori. Îmi puteți explica din nou?"
  • Metoda 2 din 3:
    Studiind într-un mod mai concentrat
    1. Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 6
    1. Opriți și eliminați toate distragerile pentru a crește focalizarea. În timp ce studiați matematica sau lucrați la temele dvs., faceți mediul înconjurător cât mai liber posibil. Puneți telefonul mobil și opriți televizorul. Nu aveți altceva decât manualul dvs. și un calculator pe birou, deoarece ați putea fi tentați să jucați cu obiectul și să pierdeți concentrația. Dacă studierea cu prietenii vă distrage atenția de la munca dvs., intenționați să vă faceți matematică singură.
    • Dacă vă ajută, ați putea seta un cronometru (să zicem, timp de 1 oră) și să vizați să vă concentrați asupra lucrării înainte de a vă pune deoparte. Există destule timp pentru celelalte lucruri mai târziu.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 7
    2. Citiți prin notele legate de matematică pe care le-ați luat în timpul clasei. Notele detaliate nu vă vor face mult mai bine dacă nu vă referiți niciodată la ei! Când vă așezați pentru a vă face temele sau rezolvați câteva probleme de matematică, luați 10-15 minute pentru a reciti notele pe care le-ați luat în timpul precedentului de matematică anterioară. Acest lucru va păstra pașii pe care îi veți folosi pentru a rezolva o ecuație sau pentru a calcula o variabilă proaspătă în mintea dvs. și pentru a preveni orice neînțelegere potențială.
  • Dacă sunteți confundat de notele dvs. sau nu vă puteți citi propriul scrieri de mână, încercați să citiți capitolul manualului de matematică pe care îl lucrați în prezent. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți subiectele matematice pe care le lucrați în prezent.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 8
    3. Completați fiecare problemă pe toate misiunile de matematică. În loc să vă vizualizați temele de matematică ca o obligație, uitați-vă la ea ca o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile de matematică pe cont propriu! În acest scop, asigurați-vă că faceți 100% din problemele din fiecare misiune pe care ați primit-o. Dacă nu sunteți destul de sigur cum să faceți o problemă atribuită sau să vă simțiți că este peste cap, vorbiți cu profesorul după clasă și cereți ajutorul lor.
  • Dacă preferați să nu întrebați profesorul, ați putea, de asemenea, să întrebați unul dintre colegii sau prietenii dvs. cum să rezolvați o problemă dificilă.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 9
    4. Lucrați probleme suplimentare pe cont propriu pentru a stăpâni subiecte dificile. Odată ce ați terminat cu problemele atribuite de domiciliu, încercați să lucrați câteva în plus într-o zonă de matematică pe care o luptați pentru a înțelege. După finalizarea a 3-5 probleme suplimentare, verificați răspunsurile dvs. împotriva celor prezentate în partea din spate a cărții. Dacă unul dintre răspunsurile dvs. este incorect, verificați-vă munca și găsiți unde ați alunecat. Problemele suplimentare de lucru este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile de matematică!
  • Să presupunem că studiați geometria și aveți un timp greu de rotație și reflectând forme în jurul axelor. Lucrați câteva probleme care se ocupă de această problemă. Începeți cu probleme ușoare și lucrați la mai multe persoane mai dificile pentru a vă ajuta să stăpâniți problema.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 10
    5. Îndepărtați problemele dure într-o piesă mai ușoară și mai mică. Aceasta este o modalitate excelentă de a stăpâni rapid concepte de matematică dificile, care pot părea intimidante sau imposibile la început. Chiar și cele mai complexe ecuații matematice sunt alcătuite din etapele componente mici, nu deosebit de dificile. Odată ce vă dați seama ce sunt acești pași și cum să le rezolvăm în mod individual, veți fi bine pe calea dvs. de a rezolva corect problema mai mare.
  • De exemplu, spuneți că lucrați la o problemă complicată de algebră care implică împărțirea unei ecuații pline de variabile cu alta. Mai întâi rezolvați fiecare dintre ecuațiile de deasupra și sub linia de diviziune și numai apoi treceți la abordarea diviziunii.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 11
    6. Exemplu de probleme de lucru și verificați răspunsul dvs. împotriva rezultatului dat. Dacă doriți să vă îmbunătățiți know-how-ul de matematică, dar care se luptă cu un anumit tip de problemă, încercați să lucrați câteva dintre ecuațiile de probă date în manualul dvs. de matematică. Apoi, comparați procesul pas cu pas cu cartea lui. Figurați unde faceți greșeli și corectați problema.
  • Multe manuale de matematică oferă, de asemenea, pașii și soluțiile de rezolvare a problemelor la problemele impare de numerotate în spate. Dacă vă luptați cu un anumit tip de problemă, verificați pașii și răspundeți împotriva a ceea ce oferă cartea.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 12
    7. Dați seama de ce ați pierdut problemele pe care le-ați rezolvat incorect. O modalitate excelentă de a vă îmbunătăți la matematică este să învățați din greșelile voastre. În acest fel, vă puteți îmbunătăți în domeniile specifice în care sunteți mai slabi. După ce vă returnați fiecare test sau testul, aruncați o privire la problemele pe care le-ați pierdut și examinați pașii pentru a afla unde ați greșit. Apoi, data viitoare când întâlniți acest tip de problemă, îl puteți rezolva corect!
  • De exemplu, poate ați urmat comanda de operațiuni incorect și ați uitat pentru a rezolva mai întâi ecuațiile din paranteze.
  • Face acest lucru cu temele tale, de asemenea! Examinați fiecare misiune după ce ați trecut înapoi și dați seama unde ați greșit asupra problemelor pe care le-ați pierdut.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 13
    8. Explicați concepte complicate la colegii dvs. pentru a înțelege mai bine matematica. Predarea unui concept altor persoane este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți propria înțelegere a acestuia. Veți fi forțați să vă puneți cunoștințele de matematică în cuvinte și să vă dați seama de modalități de a sparge idei mari, complicate în biți mai mici, de dimensiuni de mușcături. Dacă vă blocați încercarea de a explica ceva, consultați textul sau întrebați-vă profesorul pentru ajutor.
  • Spune că un prieten din clasa ta de matematică se luptă să înțeleagă cum să folosească ecuația patrată. Explicați-le cât mai bine, și rezolvați câteva probleme cu ei pentru a vă asigura că amândoi obțineți-o.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 14
    9. Aplicați conceptele matematice la problemele din lumea reală pentru a le face mai relaxați. Matematica poate simți uneori un pic abstract și pare că nu se leagă în lumea reală. Acest lucru nu trebuie să fie cazul, totuși. Ajutați-vă să vă faceți mai bine la matematică, găsind modalități de a lega ceea ce învățați cu viața reală. De exemplu, teorema pitagoreană are de a face cu căile în care formele de diferite dimensiuni se referă reciproc.
  • Ca un alt exemplu, gândiți-vă la numere negative. În timp ce ele pot părea irelevante atunci când învățați mai întâi despre ele, numerele negative sunt utile în gândirea prin idei precum datoria financiară, care este un concept pe care ar trebui să-l înțelegeți.
  • Constata matematică "E" are, de asemenea, cravată de viață reală și vă poate ajuta să înțelegeți procesele de creștere matematică.
  • Adresați-vă profesorului dvs. să vă ajute să veniți cu câteva modalități suplimentare pe care le puteți aplica matematică la problemele din lumea reală.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 15
    10. Lucrați cu un tutore pentru instruire personală și îndrumare. Dacă încă mai lupți cu matematica, ar fi meritat să vă uitați într-un tutore care poate lucra cu tine față în față. Învățarea unu-la-unu este adesea benefică, deoarece tutorele poate răspunde la toate întrebările dvs. și personalizează stilul lor de predare în stilul dvs. de învățare. Tutorul poate explica, de asemenea, concepte în moduri care vă simt sens și vă pot oferi sfaturi utile pentru a face mai ușor de învățare matematică.
  • O mulțime de colegii și licee private oferă o îndrumare gratuită de matematică în campus. Discutați cu asistentul administrator în departamentul de matematică sau cu profesorul dvs. sau pentru a vă conecta cu un tutore.
  • Metoda 3 din 3:
    Pregătirea pentru teste și examene
    1. Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 16
    1. Planificați să studiați timp de 3-4 zile înainte de un text sau un examen viitoare. Când profesorul tău spune că vine un test, evitați să înghesuiți noaptea înainte. Planificați să studiați timp de aproximativ 60 de minute în fiecare zi pentru a peria pentru testare. Re-citiți capitolele cărții pe care le veți fi testate și vă uitați la notele dvs. relevante în clasă pentru a vedea ce greșeli de evitat. Dacă aveți timp, ați putea chiar Testați-vă cu carduri flash sau formează un grup de studiu impromptu cu prietenii dvs.
    • Dacă aflați că ați uitat câteva dintre lecțiile de matematică sau încă se luptă cu un concept dificil, cereți ajutor! Profesorul va aprecia seriozitatea dvs. și nu va deranja întrebările dvs.
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 17
    2. Studiați într-un grup de colegi care să se ajute reciproc să se îmbunătățească la matematică. Grupurile de studiu reprezintă o modalitate excelentă de a se pregăti pentru un test și o metodă utilă pentru îmbunătățirea abilităților de matematică în general. Ei vă permit și colegilor dvs. să vă întrebați întrebări despre subiecte care vă confundă și revizuiți materialele care vor apărea pe un test sau un examen viitoare. Încercați să studiați cu carduri flash sau să lucrați împreună cu probleme dificile.
  • Păstrați concentrarea în timpul timpului de studiu al grupului! Dacă se transformă într-o oră socială, abilitățile de matematică nu vor mai fi mai puternice.
  • Dacă oamenii încep să glumească sau să piardă concentrarea, spune ceva de genul: "Hei băieți, mă bucur că avem un moment bun, dar să ne îndreptăm spre matematică am venit să studiem aici."
  • Imaginea intitulată devine mai bună la pasul de matematică 18
    3. Rămâi calm și concentrat în timpul testelor pentru a face bine pe ele. Mulți oameni sunt anxiosi sau nervosi în timpul testelor matematice. Sentimentul în acest fel poate diminua performanța dvs., din păcate și vă poate reduce gradul de matematică. Deci, respirați adânc înainte de a intra în clasă pentru a rămâne calm. Dacă vă simțiți în timpul încercării, ridicați-vă, întindeți-vă picioarele și luați o pauză de 2-3 minute pentru a vă calma.
  • De asemenea, asigurați-vă că obțineți un somn bun și mâncați o masă plină, sănătoasă înainte de a intra pentru un test de matematică.
  • sfaturi

    Încercați să nu pierdeți școala într-o zi în care aveți clasă de matematică. Veți pierde informații vitale pentru viitoarele chestionare, teste și alte examinări. Dacă pierdeți o clasă de matematică, trimiteți-vă un e-mail cu profesorul și întrebați ce ați pierdut.
  • Vă rugăm să scrieți toate lucrările dvs. la misiunile dvs. În acest fel, dacă vă încurcați și dați un răspuns incorect, profesorul dvs. vă poate ajuta să înțelegeți unde ați greșit. Acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți la matematică, permițându-vă să învățați din greșelile voastre.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar