Cum să decideți ce limbă să înveți

Învățarea unui nou limbaj poate deschide tone de posibilități: o nouă carieră, o călătorie mai ușoară sau o mai bună turism. Alegerea unei limbi pentru a vă dedica timpul să fie greu, mai ales că există atât de mulți pentru a alege de la. Am răspuns la unele dintre întrebările dvs., astfel încât să puteți alege limba potrivită pentru nevoile dvs. de a începe să învățați imediat.

Pași

Întrebarea 1 din 5:
Care este cea mai utilă limbă străină de învățat?
  1. Imaginea intitulată Decideți ce limbă să învețe pasul 1
1. Dacă sunteți în SUA, spaniolă poate fi cu adevărat utilă. Este al doilea limbaj cel mai vorbitor din țară (după limba engleză). Vă poate ajuta să discutați cu oamenii care locuiesc deja aici și există tone de resurse pentru a vă începe.
  • America Latină este, de asemenea, o destinație destul de apropiată de călătorie, astfel încât să vă puteți pune abilitățile la o bună utilizare atunci când călătoriți.
  • 2. Dacă sunteți în Marea Britanie sau Canada, franceza este destul de utilă. Mulți francezi-canadieni vorbesc deja francezi, deci poate fi un instrument util pentru a vorbi cu vecinii tăi. În Marea Britanie, sunteți doar câteva ore cu trenul de la Franța, deci poate fi un limbaj bun pentru a ști când călătoriți.
  • Mass-media franceză este foarte populară, astfel încât veți găsi o mulțime de filme și emisiuni TV pentru a vă îmbunătăți abilitățile.
  • 3. Dacă sunteți în altă parte, engleza ar putea fi un loc bun pentru a începe. Engleză se vorbește în aproape fiecare țară din lume, indiferent unde te duci. Se estimează că în jur de 1.5 miliarde de oameni vorbesc engleza, deci vei avea întotdeauna pe cineva cu care să vorbească.
  • Puteți folosi limba engleză atunci când călătoriți și pentru oportunități de carieră.
  • Întrebarea 2 din 5:
    Ce limbă este cea mai ușoară învățare?
    1. Imaginea intitulată decide ce limbă să învețe pasul 4
    1. Dacă vorbești engleza, o limbă germanică va fi cea mai ușoară. Care include Afrikaans, spaniolă, olandeză, italiană, suedeză, portugheză și norvegiană. Sintaxa generală este aceeași, deci nu va trebui să lucrați la fel de greu pentru a afla regulile.
    • Deși germana este o limbă germanică, este una dintre cele mai vechi limbi germanice, deci este un pic mai greu de învățat.
  • 2. Orice limbă care are un alfabet similar va fi mai ușoară. Cele mai multe limbi germane folosesc alfabete care sunt similare cu alfabetul englez. Dacă știți deja scrisorile, veți avea un timp mai ușor de învățat limba.
  • Întrebarea 3 din 5:
    Ce limbă este cea mai asemănătoare cu limba engleză?
    1. Imaginea intitulată Decideți ce limbă să învețe pasul 6
    1. Frisian. Este o limbă vorbită în Olanda, Danemarca și Germania. Aproape 80% din acesta este același cu limba engleză, deci nu va trebui să cheltuiți mult timp învățarea vocabularului nou.
    • Specificul Frisian se schimba uneori în funcție de locul în care vă aflați în regiune. Frizmanul nordic este ușor diferit de Frisianul de Vest, de exemplu.
  • 2. Germană, norvegiană și franceză sunt, de asemenea, destul de asemănătoare. În plus, sunt mai răspândite. Ei împărtășesc, de asemenea, o mulțime de vocabular cu engleza, iar dialectele sunt de asemenea similare.
  • Deși germană și engleză provin din aceeași limbă rădăcină, este un limbaj destul de greu pentru vorbitorii de engleză pentru a învăța. Asta nu înseamnă că nu poți să o faci, dar ar trebui să fii pregătit să-ți dai jos și să faci niște studii serioase dacă o alegi.
  • Întrebarea 4 din 5:
    Care este limba numărul unu din lume?
    1. Imaginea intitulată Decideți ce limbă să învețe pasul 8
    1. Aproape 1.3 miliarde de oameni vorbesc chinezii. Cu toate acestea, există peste 10 soiuri de chinezi care alcătuiesc acel număr și sunt ușor diferite unul de celălalt. Mandarinul este variația cea mai populară, astfel încât să doriți să începeți acolo.
    • Mai mulți oameni vorbesc limba chineză decât limba engleză, spaniolă și arabă combinate.
  • 2. Spaniolă este a doua limbă cea mai populară. Are aproximativ 460 de milioane de vorbitori nativi din întreaga lume. Dacă vă gândiți să vizitați America de Sud, America Centrală, Spania și cele mai multe părți ale SUA, această limbă este una bună pentru a învăța.
  • Ca și în toate limbile, există diferite dialecte pentru diferite regiuni. Puteți alege regiunea cea mai apropiată de dvs. ca punct de plecare.
  • Întrebarea 5 din 5:
    Este bine să înveți 2 limbi simultan?
    1. Imaginea intitulată Decideți ce limbă pentru a învăța Pasul 10
    1. Dacă aveți timp să-l dedicați, total! Învățarea a 2 limbi poate fi mai greu decât învățarea unui timp ATA, dar nu există nici un motiv să nu faceți acest lucru. Limbile care sunt similare una cu cealaltă, cum ar fi portugheză și spaniolă, sunt mai ușor de învățat în același timp decât cei care sunt diferiți.
    • Bebelușii și copiii mici au, în general, o perioadă mai ușoară de învățare a 2 limbi simultan.
  • 2. S-ar putea să vă amestecați vocabularul uneori, dar asta e în regulă. Nimeni nu se așteaptă să fii perfect în orice limbă pe care tocmai ați început să o învățați. Încercați să vă prindeți greșeala devreme, astfel încât să o puteți corecta fără prea multe probleme!
  • Multe limbi au oricum un vocabular similar sau identic, deci nu este o afacere mare dacă uneori înlocuiți un cuvânt sau două aici și acolo.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Odată ce alegeți o limbă, lipiți-o! Dacă treceți în mod constant de la limbă la limbă, nu veți putea niciodată să învățați pe o poziție completă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar