Cum să găsiți stilul dvs. De învățare

Toată lumea învață un pic diferit. Unii oameni învață cel mai bine ascultând, în timp ce alții sunt cursanți vizuali. Majoritatea oamenilor învață cel mai bine cu o combinație de stiluri de învățare. Indiferent dacă sunteți student sau doar cineva care încearcă să vă extindă baza de cunoștințe, identificarea stilului dvs. de învățare vă va arăta cât mai bine să vă îmbunătățiți înțelegerea diferitelor subiecte.

Pași

Metoda 1 din 3:
Descoperirea diferitelor stiluri de învățare
  1. Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 1
1. Citiți despre diferitele tipuri de învățare. Pentru a vă imagina stilul de învățare, este important să înțelegeți diferența dintre tipurile de cursanți. Există multe cărți și site-uri pe care le puteți utiliza pentru a cerceta subiectul.Se îndreaptă spre biblioteca locală și cereți bibliotecarului de referință. Sau întrebați consilierul de orientare la școala dvs. pentru anumite informații.
  • Majoritatea oamenilor recunosc că există 7 stiluri de învățare diferite, care sunt comune: vizuale, auditive, verbale, fizice, logice, sociale și solitare. Oamenii se asociază adesea cu mai multe dintre aceste stiluri.
  • Adresați-vă consilierului de îndrumare la școala dvs. pentru anumite informații. Această persoană ar trebui să fie familiarizată cu toate stilurile.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 2
    2. Încercați învățarea vizuală. După ce faceți o cercetare, începeți să experimentați diferite stiluri de învățare. Poate fi util să încercați o nouă metodă de învățare pentru a afla care este stilul dvs. Puteți începe cu învățarea vizuală, ceea ce înseamnă că învățați prin utilizarea imaginilor și a altor imagini.
  • Întrebați-vă dacă vă bazați pe imagini pentru a vă ajuta să înțelegeți subiectele cheie. De exemplu, atunci când citiți textul dvs. de biologie, găsiți diagramele mai utile decât conținutul scris?
  • Încercați să adăugați mai multe imagini în subiectul pe care îl învățați. Dacă studiați pentru un test de istorie, faceți o diagramă care ilustrează subiectele cheie. Dacă acest lucru este util, este posibil să fiți un cursant vizual.
  • Dacă sunteți un cursant vizual, este posibil să găsiți mai ușor să navigați utilizând o hartă cu markers, mai degrabă decât instrucțiuni scrise.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 3
    3. Experimentați cu învățarea auditivă. Audit sau auditiv, înseamnă că învățați eficient prin sunet și muzică. Dacă nu sunteți sigur dacă acest lucru se aplică, petreceți ceva timp adăugând sunet la sesiunile dvs. de studiu. Puteți începe prin citirea pasajelor de selecție a manualului dvs. cu voce tare sau ascultând un audiobook pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută să vă concentrați și să înțelegeți textul.
  • Dacă aveți nevoie să auziți ceva cu voce tare pentru a înțelege pe deplin conceptul, este posibil să fiți un cursant auditiv. Experimentați prin repetarea conceptelor cheie unui coleg de clasă pentru a vedea dacă auzul materialului este util pentru dvs.
  • Te descurci să vorbești în timp ce citești? Care indică învățarea auditivă. Un alt indiciu că sunteți un cursant auditiv este dacă vă aflați adesea supărat de imagini și cuvântul scris.
  • În timpul următoarei sesiuni de studiu, faceți unele rime pentru a vă ajuta să vă amintiți materialul. De exemplu, "Președintele Carter nu ar fi niciodată barter cu sovieticii." Dacă acest lucru pare util, probabil că sunteți un cursant auditiv.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 4
    4. Aflați prin cuvinte. Elevii verbali sunt cei mai confortabili cu cuvintele, ambele vorbit și scrise. Dacă sunteți un cititor avid, sunteți probabil confortabil cu învățarea verbală. Citirea este una dintre cele mai eficiente modalități de a păstra informații.
  • Întrebați-vă dacă sunteți cel mai confortabil ascultând o prelegere sau prezentare vorbită. Cursanții verbali rezistă adesea proiecte sau activități de grup.
  • Când studiați, faceți contururi scrise ale materialului? Aceasta este o indicație că învățarea verbală este preferința dvs.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 5
    5. Utilizați mișcarea pentru a învăța. Învățarea kinastetică este un alt tip comun de stil de învățare. Elevii fizici se bazează pe mâini, simțul atingerii și activitatea fizică. Mișcarea este esențială pentru a păstra informațiile pentru acest stil de învățare.
  • Dacă gândul de a sta într-o prelegere te face nervos, ai putea învăța mai bine prin activitatea fizică. Fidget foarte mult? Acesta este un alt semn.
  • Pentru a afla dacă sunteți un cursant fizic, încercați să adăugați o mișcare la rutina dvs. Încercați să vă așezați în timp ce citiți.
  • Utilizați cât mai multe obiecte fizice. Încercați să faceți flashcards astfel încât să puteți răsturna fizic prin intermediul informațiilor.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 6
    6. Investigați logica. Un alt stil de învățare pe care îl puteți experimenta este învățarea logică. Elevii logici sunt soluții de puzzle care preferă să utilizeze raționamentul și sistemele pentru a găsi răspunsuri. Oamenii care sunt buni la matematică sunt adesea cursanți logici.
  • Pentru a determina dacă sunteți un cursant logic, încercați să rearanjați modul în care vă gândiți la material. Uită-te la fiecare parte individuală în loc de toată imaginea.
  • De exemplu, dacă studiați cel de-al doilea război mondial, nu vă gândiți doar la cine a câștigat războiul. Petreceți timp gândindu-vă de ce și cum.
  • Efectuarea conexiunilor este una dintre cheile pentru învățarea logică. Dacă este instinctul dvs. natural de a desena linii clare între diferite subiecte, este probabil un cursant logic.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 7
    7. Aflați cu ceilalți. Unii oameni învață cel mai bine când interacționează cu alți oameni. Elevii sociali învață cel mai bine în grupuri sau cu cel puțin o altă persoană. Dacă preferați să lucrați cu ceilalți, este posibil să fiți un cursant social. Mulți cursanți sociali au frați sau au crescut într-o casă cu o mulțime de alte persoane.
  • Perspectiva unui proiect de grup vă face să vă încântați? Te teme să studiezi singur? Probabil că vă sprijiniți spre învățarea socială.
  • Pentru a afla dacă lucrează în învățarea socială pentru dvs., încercați să formați un grup de studiu. Întrebați unul sau mai mulți colegi de clasă să vă alăture după clasă pentru a lucra împreună prin material.
  • Dacă alți oameni vă cer adesea ajutor cu materialul, acesta este un alt indiciu că sunteți un cursant social. Oamenii vor observa că doriți să discutați despre ceea ce învățați.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 8
    8. Practicați învățarea solitară. Un alt tip comun de stil de învățare este cunoscut sub numele de învățare solitară. Solitanii cursanți lucrează cel mai bine în mod independent. Dacă sunteți cel mai eficient fără ajutorul altora, puteți fi parțial la acest stil.
  • Vă bucurați de timp să reflectați pe un subiect? Aceasta este o indicație că sunteți un cursant solitar.
  • În loc să încerce să memoreze doar informații, cursanții solitare doresc să se întoarcă și să ia timp să se gândească la fiecare aspect al conținutului.
  • Solitanii cursanți îi place adesea să facă planuri înainte de timp. De asemenea, ele fac, de asemenea, obiective individuale pentru majoritatea aspectelor vieții.
  • Metoda 2 din 3:
    Identificarea stilului dvs. de învățare
    1. Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 9
    1. Ia mai multe auto-evaluări. După ce experimentați cu diferite stiluri de învățare, puteți petrece ceva timp clarificând ce stil este cel mai bun pentru dvs. Aceasta este o modalitate rapidă și simplă de a vă determina stilul de învățare. Multe site-uri web reputate oferă chestionare online care vor analiza stilul dvs. de învățare pe baza răspunsurilor dvs. Căutați pe web pentru un site reputat și luați mai multe chestionare, deoarece este obișnuit să obțineți rezultate diferite. Acest lucru poate indica faptul că utilizați mai multe stiluri de învățare diferite.
    • Evitați site-urile care par să vândă un produs. Căutați un site, cum ar fi Howtostudy.com care se concentrează asupra resurselor educaționale.
    • Porniți testul. Fiți pregătiți să răspundeți la întrebări precum "Ce fel de carte doriți să citiți pentru distracție?" sau "Ce mai probabil să faceți atunci când așteptați în linie?"
    • Cele mai multe evaluări sunt multiple-alegere. În general, acestea durează între 5 și 20 de minute pentru a fi completate.
    • Amintiți-vă că nu există răspunsuri corecte sau greșite. Toată lumea învață puțin diferit, și asta e în regulă.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 10
    2. Reflectați asupra experiențelor dvs. Rezultatele auto-evaluărilor dvs. vă pot oferi o idee bună despre care vă aplică stilul (stilurile) de învățare. Cu toate acestea, este important să luăm ceva timp să vă gândiți la preferințele dvs. personale. Gândiți-vă înapoi pe unele dintre cele mai memorabile experiențe de învățare.
  • Poate vă amintiți în mod viu învățarea despre războiul civil din școala primară. A fost pentru că profesorul tău ți-a cerut să construiești un model de canon? Asta ar putea însemna că sunteți un cursant fizic.
  • Poate că engleza de liceu a fost clasa ta preferată. A făcut într-adevăr o impresie atunci când profesorul tău a citit Shakespeare cu voce tare? S-ar putea să fiți mai mult un cursant verbal.
  • Luați ceea ce știți despre dvs. și combinați-l cu rezultatele testelor de autoevaluare. Acest lucru ar trebui să vă ofere o bună indicație a stilului dvs. de învățare.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 11
    3. Vorbiți cu un instructor. Poate fi util să obțineți un feedback suplimentar pentru a vă determina stilul de învățare. Discutați cu unul dintre profesorii dvs. actuali sau din trecut. Întrebați dacă instructorul are ceva timp să vă vorbească despre educația dvs.
  • Pregătiți câteva întrebări pentru a cere. Încercați să spuneți ceva cum ar fi, "Aveți observații particulare despre modul în care învăț?"
  • De asemenea, puteți întreba, "Ați observat vreodată un subiect sau un pricepere pe care mi-am dat seama?"
  • Adresați-vă profesorului pentru sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți calitatea învățării. Discutați cu mai mult de o persoană dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 12
    4. Puneți concluziile la test. Odată ce începeți să înțelegeți stilul dvs. de învățare, puteți să vă adaptați experiențele educaționale, astfel încât să puteți afla mai repede și mai ușor. De exemplu, dacă credeți că sunteți un cursant vizual, căutați imagini și imagini când abordați mai întâi un nou subiect. Pe măsură ce vă cunoașteți mai bine, veți descoperi cel mai bun mod pentru a vă accesa și amintiți informațiile.
  • Poate că aveți probleme cu înțelegerea capitolului pe care citiți în manualul dvs. de biologie. Dacă paragraful de pe fotosinteză nu are sens, încercați să căutați imagini online. O diagramă sau o ilustrație ar putea ajuta la ciment informațiile.
  • Dacă sunteți un cursant auditiv, poate fi greu să reușești în subiecte în mare parte verbale, cum ar fi limba engleză. Încercați să aveți un prieten citit cu voce tare câteva pasaje pentru dvs Să ucizi o pasăre cântătoare.
  • Poate că încercați să vă învățați o nouă abilitate, cum ar fi tricotarea. Dacă sunteți un cursant fizic, nu petreceți prea mult timp să devină frustrat prin citirea unei descrieri a modului de tricot. În schimb, ridicați acele și începeți să învățați cu mâinile.
  • Metoda 3 din 3:
    Profitând de stilul dvs. de învățare
    1. Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 13
    1. Studiați mai eficient. Cunoașterea stilului dvs. de învățare vă poate ajuta să păstrați informații într-o manieră mai eficientă. Dacă alegeți cel mai bun mod de a învăța creierul dvs., veți ridica mai repede conceptele. Aranjați sesiunile de studiu în jurul stilului dvs. de învățare.
    • Formarea unui grup de studiu poate fi utilă pentru multe tipuri de stiluri de învățare, cu excepția cursanților solitare. Cereți colegilor de clasă să vă alăture la un timp stabilit și o locație în fiecare săptămână pentru a lucra împreună. Cel mai bine este să studiezi cu oameni care au un stil de învățare similar pentru dvs.
    • Elevii sociali învață mai bine în setările de grup în afara școlii. De exemplu, un cursant social ar face cel mai bine să ia o clasă de gătit de grup, mai degrabă decât citirea unei cărți de bucate.
    • Dacă sunteți un cursant solitar, planificați sesiunile de studiu de ori când știți că veți fi singur. Dacă este necesar, elaborați un program cu colegii dvs. de cameră sau membrii familiei pentru a vă asigura că veți avea singurul timp de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 14
    2. Combinați stilurile de învățare. Majoritatea oamenilor învață cel mai bine prin utilizarea unei combinații de stiluri de învățare. Nu vă fie frică să utilizați diferite metode pentru a aborda un subiect sau lecție. Combinarea stilurilor de învățare pot accelera cu adevărat rata la care învățați.
  • Utilizați diferite metode pentru a lua note. Dacă se pare că este cel mai bine amintit cu cuvinte, paraframa prelegerii. Dar dacă o imagine ar ajuta, nu ezitați să trageți o diagramă în notele dvs. pentru a vă ajuta să procesați informațiile.
  • Dacă sunteți un cursant verbal, probabil că vă bazați mai ales pe cuvinte. Uneori, poate fi utilă utilizarea unui stil alternativ.
  • De exemplu, dacă încercați să învățați să jucați pianul, veți dori cu siguranță să ascultați înregistrări și să practici să vă simțiți cheile.
  • Folosind o mare varietate de resurse poate fi mai eficientă decât limitarea unei abordări de învățare. Când predă, încercați să oferiți studenților o mulțime de moduri diferite de învățare. De exemplu, în clasă puteți face atât lucrări de grup, cât și cursuri, și pentru temele puteți oferi cărților studenților și le puteți viziona videoclipuri sau citiți online. Puteți chiar să aveți ore de lucru în cazul în care un student are întrebări.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 15
    3. Utilizați simțurile. Odată ce ați identificat stilul dvs. de învățare, puteți începe să utilizați toate simțurile dvs. pentru a vă mări cunoștințele. De exemplu, dacă sunteți un cursant auditiv, veți învăța să vă apreciați auzul. Încercați să utilizați un recorder de bandă pentru a înregistra lecții în loc de a scrie doar lucrurile în jos.
  • Elevii fizici învață cel mai bine când se mișcă. Încercați să revizuiți mintal lista dvs. de vocabular în timp ce mergeți la o jogging.
  • De asemenea, puteți beneficia de a vă ridica când citiți sau scrieți. Elevii fizici păstrează mai multe informații când nu stau încă.
  • Dacă sunteți un cursant vizual, încercați să desenați o imagine a oricărui concept pe care doriți să-l stăpâniți. De asemenea, puteți posta note lipicioase în jurul casei dvs. cu informații. Văzând informațiile în mod regulat este cheia pentru dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 16
    4. Cunoaște-ți puterile. Când încercați să înțelegeți un nou concept, căutați cea mai eficientă modalitate de a transmite informațiile despre creierul dvs. Alegeți o metodă care se potrivește stilului dvs. de învățare. Nu vă fie frică să utilizați mai multe metode.
  • Dacă sunteți un cursant solitar, găsiți un loc liniștit pentru a studia. Puteți încerca o bibliotecă sau o cafenea care nu este foarte ocupată.
  • Provocați-vă să ieșiți în afara zonei dvs. de confort. Suplimentați stilul dvs. de învățare solitare, punând întrebări sau compararea notelor cu un coleg de clasă.
  • Este important să joci la punctele forte, dar este, de asemenea, o idee bună să vă flexați mușchii mentali. Ar trebui să încercați ocazional să vă schimbați metoda de învățare. Acest lucru este deosebit de important, astfel încât să puteți învăța bine în mai multe setări, inclusiv o clasă tradițională. Deși mulți profesori încearcă să predea folosind diferite stiluri de învățare, este important să fii flexibil, astfel încât să puteți învăța bine în orice setare.
  • Imagine intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 17
    5. Aflați mai eficient. Odată ce ați identificat stilul dvs. de învățare, veți vedea probabil o schimbare în capacitățile dvs. mentale. Probabil vă va lua mai puțin timp pentru a afla un nou concept. De asemenea, veți păstra mai bine informațiile.
  • Dacă vă adaptați obiceiurile pentru a vă potrivi stilului de învățare, veți avea în cele din urmă să petreceți mai puțin timp studiind fiecare subiect. Acest lucru nu înseamnă că veți petrece mai puțin timp de învățare - înseamnă doar că puteți afla mai multe informații în mai puțin timp.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 18
    6. Câștiga încredere. Dacă vă simțiți mai confortabil să învățați noi abilități sau informații, veți fi mai încrezători. Cursanții încrezători tind să afle mai repede și mai eficient. Veți avea mai multe șanse să căutați informații noi.
  • Cursanții încrezători sunt mai probabil să vorbească și să pună întrebări. Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga la baza dvs. de cunoștințe.
  • Imaginea intitulată Găsiți stilul dvs. de învățare Pasul 19
    7. Îmbunătățiți performanța dvs. Cunoașterea stilului dvs. de învățare poate ajuta și în afara școlii. Utilizați cunoștințele pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți performanța de locuri de muncă. Veți putea deveni mai productivi și veți crește valoarea dvs. angajatorului dvs.
  • Poate că ești un cursant vizual. Dacă sarcina dvs. este în vânzări, asigurați-vă că urmăriți ieșirea utilizând diagrame și grafice. Veți putea fi mai ușor tendințe și modalități de îmbunătățire.
  • Dacă sunteți un cursant auditiv, adresați-vă șefului dacă vă minți dacă înregistrați revizuirea performanței. Puteți asculta din nou feedbackul mai târziu și mai bine absorbi informațiile.
  • sfaturi

    Puteți fi adaptat la o combinație de stiluri de învățare diferite. De exemplu, vă recomandăm să citiți materialul cu voce tare, precum și să luați note. Aceasta înseamnă că sunteți parțial vizual și parțial un cursant audio.
  • De obicei, elevii mâini sunt parțial vizuale sau auditive, de asemenea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar