Cum să vă îmbunătățiți capacitatea de învățare

Aveți un timp dificil de învățare sau studiați? Doriți să deveniți un cursant / student mai bun? Ei bine, dacă urmați acest lucru, nu veți avea nici o problemă de a stăpâni arta învățării / studierii și începeți pe drumul spre succes în lumea educațională!

Pași

  1. Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 11
1. Recunoașteți împrejurimile dvs. Dacă veți învăța într-un mediu școlar, va trebui să vă pregătiți diferit decât dacă veți învăța singur.
  • Acești pași sunt Ghidul General pentru cum să înveți și să studiezi mai bine, dar să se aplice în mod specific la auto-învățare în propria dvs. casă sau într-un loc liniștit fără tulburări. Dacă întâlniți o situație în care unii dintre pașii trebuie să fie modificați sau modificați, încercați să utilizați acești pași înapoi în mediul de zonă de acasă / liniștit pe care au fost intenționați inițial.
  • Utilizați cea mai bună judecată și încercați să lipiți cât mai aproape de aceste orientări posibil. Dacă faceți acest lucru, vă veți asigura succesul în timp ce învățați!
  • Imagine intitulată Aflați geografia Pasul 3
    2. Pentru a începe, după evaluarea mediului dvs., este de a afla ce metode vor fi cele mai bune pentru a învăța / studia în acest mediu. Acest lucru poate fi realizat prin înțelegerea unde veți învăța și folosind experiențele anterioare pentru a vă ghida de-a lungul procesului.
  • Imagine intitulată Aflați fizica Pasul 10
    3. Apoi, trebuie să vă pregătiți pentru învățarea viitoare, obținându-vă tulburări triviale din calea voastră.
  • Începeți prin evaluarea corpului. Ești prea rece / cald? Ești obosit, stresat, iritat, furios, plictisit? Luați o bucată de hârtie și scrieți rapid tot ceea ce vă deranjează sau orice altceva care ar putea fi o perturbare pentru dvs. când sunteți pe cale să învățați. Dacă acest lucru se pregătește pentru o zi școlară, încercați să faceți acest lucru înainte de a merge la școală.
  • Odată ce ați scris lista dvs., începeți la cele mai importante probleme și fixați-le, lucrați de la cele mai mari probleme la cele mai mici. Acest lucru ar trebui să includă tot ce ar putea să vă deranjeze pentru că orice, chiar și cele mai mici tulburări vor afecta cât de bine procesează informațiile despre creier. Perturbațiile dvs. ar trebui să fie pe deplin îngrijite (ca în, dacă trebuie să mergeți la baie, faceți-o!
  • Dacă aveți nevoie de somn și vă puteți permite să obțineți mai multă odihnă, dormiți! Dacă aveți respirație urâtă și asta vă deranjează, periați! Dacă aveți puțină animal de companie, care vă deranjează, fixați-i. Cu cât trebuie să vă păstrați creierul să rătăcească spre mai bine!!!)
  • Imaginea intitulată Meditează profund pasul 10
    4. Acum că au fost luate perturbații importante și triviale, trupice, de perturbare, este timpul să începeți procesul de pregătire a creierului dvs. pentru învățare. Acum creierul dvs. este ca o cameră uriașă. De fiecare dată când faceți ceva, este nevoie de mici instantanee ale informațiilor mai târziu.
  • De cele mai multe ori, creierul dvs. este petrecut procesând totul în mod egal și luând milioane de instantanee pe secundă, prin închiderea a ceea ce se numește sinapses, de tot în mod consecvent la aceeași rată.
  • Ceea ce trebuie să realizați este să vă concentrați asupra creierului sau majoritatea, din instantaneele sale pe subiectul dvs. de studiu! Dacă acest lucru se poate face corect, veți crește potențialul de învățare cu 60%!
  • Imagine intitulată studiu cu o săptămână înainte de un examen pas 1
    5. Faza de pregătire: Pentru a începe să vă concentrați asupra acestor instantanee, trebuie să eliminați toate perturbațiile din zona dvs. de studiu. Găsiți o zonă liniștită și eliminați toate perturbațiile din acesta.
  • Dacă aveți un computer, și nu este sursa de învățare, opriți-o. Faceți camera cât mai liniștită posibil.
  • Închideți nuanțele și ferestrele, astfel încât cât mai puțină lumină intră în cameră și apoi porniți luminile la un nivel care vă permite să vă studiați materialul fără să-i scuturați sau să vă tensionați, dar în același timp să fie mai dimmer decât în ​​mod normal.
  • Acest pas este esențial pentru păstrarea creierului să se concentreze asupra mediului dvs.
  • Când alegeți o cameră, încercați un loc cu un fotoliu confortabil sau un pat / antrenor pentru a vă culca.
  • O locație bună este propriul tău dormitor, atâta timp cât este gol de orice popor și complet liniștit.
  • Imagine intitulată Concentrat asupra studiilor Pasul 15
    6. Trebuie să vă lăudați mintea și corpul de preocupări. Un călugăr înțelept a spus odată că acesta era secretul său studiilor sale.
  • Trebuie să faceți ceva calmant încă puțin activ în exact 10 minute.
  • Utilizați un cronometru dacă vă ajută la timp dreptul. Această activitate de calmare poate fi orice de la luarea unui duș {Nu vă spălați-vă, lăsați-vă apa să vă calmeze și să vă liniștească), să faceți o plimbare liniștită în jurul camerei dvs. liniștite, pentru a citi o carte de copil liniștită.
  • Orice este ușor activ (necesită o ușoară concentrare) și calmarea în același timp. Odată ce aveți activitatea dvs. de alegere, veți găsi că o face peste și peste va ajuta.
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 15
    7. Acum pe învățare. După cele 10 minute în duș sau alte activități similare, trebuie să Relaxați complet.
  • Puteți face acest lucru prin culcare pe un pat / antrenor și concentrați-vă pe fiecare mușchi și punct tensionat în corpul corpului și lăsați controlul acestei zone să alunece complet.
  • Începeți la cap și lucrați în jos în picioare. Relaxați-vă totul, permiteți-vă să vă scufundați în pat, pretindeți că ați murit dacă acest lucru vă ajută. Nu trebuie să vă deplasați deloc sau să utilizați nici un mușchi (în afară de respirație / de-a lungul cursului!).
  • Permiteți tuturor simțurilor dvs. să devină alerte și să ascultați totul pe măsură ce vă găsiți încet mușchii dvs. pentru a fi mâncărime pe măsură ce se relaxează pe deplin pentru prima dată.
  • Faceți acest lucru timp de cinci minute și apoi opriți-vă, permițându-vă încet mușchii să înceapă din nou să lucreze din nou. Acum este timpul să beți puțină apă. Creierul dvs. poate fi diferit, dar încercați 32 oz. pentru început. Beți-o încet și calm și apoi veți fi gata să începeți să învățați.
  • Imagine intitulată Concentrat asupra studiilor Pasul 2
    8. Faza de învățare: Acum, adunați materialele de învățare în fața dvs. și începeți să citiți / învățați. Luați o respirație profundă, chiar, non-conștientă și nu acordă atenție nimic în jurul dvs., dar ceea ce învățați. Citiți fiecare linie și fiecare informație importantă. Îți vei aminti dacă urmați aceste instrucțiuni!
  • Imagine intitulată citiți o carte dacă nu
    9. Faza de re-iterație: La fiecare 15 minute, opriți și practicați ceea ce tocmai ați învățat (sau dacă acest lucru este imposibil, reveniți și re-citiți numai cele mai importante părți ale articolului / subiectului).
  • Imagine intitulată plimbare în tăcere Pasul 4
    10. Faza de reținere: Apoi, odată ce ați făcut pasul de re-iterație, ridicați-vă și faceți o plimbare rapidă sau o plimbare rapidă sau orice vă va aminti mintea.
  • Amintiți-vă, este un concept simplu că creierul dvs. este mai probabil să vă amintiți ceva mare și tare decât ceva plictisitor și plictisitor.
  • De exemplu, un tigru scapă de la grădina zoologică și alege să te urmărească. Vă veți aminti cel mai probabil acest eveniment mai mult decât cerealele pe care le-ați mâncat pentru micul dejun cu mai puțin de o săptămână în urmă. Acest atac de tigru vă va determina creierul să blocheze imagini de două ori mai repede și la o dată, concentrându-se pe un singur eveniment. Acest lucru, prin accident, ia toate celelalte informații în creierul tău și o salvează împreună cu memoria tigrului. Fără nici măcar înțeles, probabil că veți găsi, dacă ați fi fost într-adevăr atacați de un tigru și ați supraviețuit, că probabil că ați observat fiecare detaliu.
  • Trucul este acum pentru a face creierul dvs. Gândiți-vă că învățați subiectul plictisitor și plictisitor este la fel de important ca amintirea modului în care ați scăpat de acel tigru! Nu vă faceți griji, este mai ușor decât să spuneți în acest caz!
  • Permiteți-vă să vă gândiți la evenimente importante sau să ascultați muzică. Ambele vă vor permite să vă asociați cu subiectul când auziți sau vă gândiți la aceste lucruri.
  • O altă metodă bună este să joci un joc video ambalat de acțiune timp de 5 minute. Orice lucru care te face să fii jumpsy sau cauzează creierul tău să ridice în viteză vă va face să vă amintiți mai bine.
  • De asemenea, cu cât studiați mai mult, cu atât mai raționalizat veți găsi comportamentul dvs. devine. Veți simți mai mult ca o mașină decât o persoană pe măsură ce vă crocați prin munca dvs.
  • Imagine intitulată citiți o carte dacă nu
    11. Re-dotate faza: Odată ce ați terminat "reținere" faza, relaxați-vă și repetați procesele începând de la "Faza de învățare". Faceți acest lucru pentru aproximativ 1-2 ore pe sesiune, ruperea la fiecare 15 minute. După lungimea sesiunii dorite, dacă terminați, nu porniți din nou procesul timp de cel puțin 4 ore!!! Creierul dvs. are nevoie de acest timp pentru a sorta, a organiza, procesa și a stoca aceste informații noi!
  • Imagine intitulată Concentrat asupra studiilor Pasul 18
    12. Dacă urmați acești pași la linie și utilizați cea mai bună judecată, veți reuși să învățați subiectul dvs. Veți observa imediat că aceasta va deveni o rutină ușoară și eficientă pentru dvs. și ar trebui să găsiți, de asemenea, că creierul vă amintiți mult mai bine decât ați crezut vreodată că ar putea. Atât de departe cu tine, și învățare fericită!
  • sfaturi

    Amintiți-vă, pregătirea este extrem de importantă!
  • Încercați să studiați / învățați pentru prima sesiune de două ore pe timp de noapte înainte de culcare, apoi continuați pentru o oră de studiu în dimineața următoare. Acest lucru vă va asigura că aveți informațiile blocate pentru totdeauna!
  • Asigurați-vă că aveți un plan înainte de învățare / studiu. Îndreptându-se fără un plan, vă va duce nicăieri. Un plan bun, este o diagramă scrisă simplă care vă arată ceea ce intenționați să studiați, altfel dacă învățați un subiect complet nou, asigurați-vă că sursa dvs. de informații este actualizată și fiabilă.
  • Încercați să obțineți cel puțin 8-10 ore de somn în noaptea înainte de a intenționa să studiați și, de asemenea, asigurați-vă că vă puteți culca la începutul studiului, altfel un procent bun din informațiile învățate ar putea fi pierdute.
  • Locația și persoana dvs. trebuie să fie cât mai liniștită posibil, la fel de liber de distragere posibilă și cât mai calm / organizat / deschis / concentrat posibil!
  • Toți pașii trebuie urmați pentru cele mai bune rezultate!
  • Încercați să citiți câteva dintre articolele sugerate în "Articole legate de wikihow" secțiune. Acestea au fost alese, după examinarea fiecăruia, ca subiecte excelente pentru practici suplimentare pentru orice parte a instrucțiunilor de mai sus pe care le puteți găsi o provocare sau dificilă. Ei vă vor ajuta, de asemenea, să stăpânești arta de a învăța mai bine.
  • Cele mai bune rezultate sunt realizate atunci când studiul / învățarea dvs. este ultimul lucru pe care îl faceți chiar înainte de a merge la culcare. Creierul dvs. va avea o mulțime de timp pentru a face nimic decât procesarea noilor informații.
  • Avertizări

    Dacă nu obțineți suficient somn, înainte și după învățare, totul este irosit pentru că creierul dvs. va lucra mai greu și mai greu de luat în orice, și în cele din urmă va renunța.
  • Dacă aveți materiale proaste de învățat, nu veți învăța bine nici.
  • Dacă zona dvs. nu este complet liniștită și nu sunteți relaxați / concentrați, nu veți învăța, de asemenea, este la fel de simplu ca asta.
  • Dacă încercați acești pași oriunde, dar în propria dvs. casă, vă puteți găsi că trebuie să întindeți aceste reguli și îndrumări prea departe încât nu mai funcționează pentru a vă ajuta să învățați.
  • Studierea prea lungă va duce la pierderea informațiilor sau informațiile pot fi amestecate / confuze.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O zonă liniștită pentru a studia / învăța, mai ales cu un loc relaxant pentru a sta / întinde.
    • Ceva ce se calmează înainte de a învăța.
    • Ceva extrem de interesant de făcut timp de aproximativ 5 minute după fiecare pauză de studiu de 15 minute pentru a crește capturarea de informații a creierului.
    • Materialele dvs. de a studia / învăța de la.
    • Opțional, un ceas / cronometru pentru a măsura timpul corect pentru fiecare pas corect.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar