Cum să determinați stilul de învățare al copilului

Copiii primesc și procesează informații - adică, învățând în moduri diferite bazate parțial pe mediile lor, dar mai ales pe profilurile lor genetice.Experții au identificat 3 stiluri de învățare primare în care majoritatea oamenilor cad: vizual, auditiv și kinesthetic. Chiar la o vârstă fragedă, indicii observaționale pot indica un stil probabil de învățare. Odată ce identificați dacă copilul dvs. învață în primul rând prin căutarea, ascultarea sau faceți, vă puteți ajuta să-și modeleze experiența educațională, astfel încât să prioritizeze acest stil de învățare primară, în timp ce nu ignorăm importanța învățării bine rotunjite.

Pași

Partea 1 din 3:
Observând copilul în acțiune
  1. Imaginea intitulată Determinați copilul
1. Urmăriți cum se exprimă copilul dumneavoastră.Când un copil este mai confortabil în învățarea într-un anumit stil, ei vor fi, de asemenea, mai expresivi prin același stil. De exemplu, elevii auditivi se exprimă cel mai bine prin cuvinte. Uneori, poate părea ca și cum elevii auditivi nu acordă atenție pentru că întotdeauna încearcă să vorbească despre dvs. Copiii care sunt elevi auditivi au, de asemenea, o tendință de a citi cu voce tare în loc de liniște pentru ei înșiși.
  • Elevii vizuali sunt mai capabili să se exprime și să-și dezvăluie emoțiile prin expresii faciale și pot părea că urmărind mereu fețele altora.Urmărind pe alții, un cursant vizual stochează de fapt aceste imagini pentru utilizare ulterioară.
  • Elevii kinestetici se exprimă prin limbajul corpului și pot părea incapabil să-și păstreze mâinile pentru ei înșiși.Adesea imită pe alții, în special atunci când vine vorba de mișcare (cum ar fi gesturile mâinilor și stilul de mers pe jos).De asemenea, aceste tipuri de cursanți nu vă faceți griji că mâinile lor murdare. Îi place să atingă totul, inclusiv oamenii și obiectele.
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    2. Luați în considerare interesele copilului dumneavoastră.Stilul de învățare primar al unui copil se reflectă în mod normal în interesul lor. De exemplu, elevii auditivi arată de obicei un interes în muzică și sunete. Ei ar putea să-și amintească toate cuvintele către numeroase melodii, deși se întâmplă, eventual, să-și amintească ceea ce au citit doar într-o carte. Ele pot fi ușor distrase de zgomote și sunete puternice, de obicei găsiți jocuri și activități mult mai interesante atunci când muzica este implicată și, probabil, dragostea de muzică în școală.
  • Învățătorii vizuali au adesea interese atât în ​​citirea, cât și în vizionarea TV, datorită firului comun de stimulare vizuală. Ei se pot bucura, de asemenea, să se uite la fotografii și alte obiecte interesante. Elevii vizuali au adesea vocabularuri extinse (datorită citimii lor petrecute) și pot avea imaginații care sunt la fel de mari.
  • Căutați un interes în activitățile fizice cu elevii kinesthetici.Îi place să facă totul de la înot și să alerge la joc de baseball sau baschet.Gym sau clasa de artă poate fi subiecții preferați ai cursanților kinesthestici, deoarece sunt capabili să-și păstreze mâinile ocupate. Aceste tipuri de cursanți se bucură de asemenea de jocuri, dar de multe ori nu pot sta încă suficient de lungi pentru a citi.
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    3. Vedeți cum copilul dvs. rezolvă problemele.Toți atragem de la punctele noastre forte atunci când încercăm să rezolvăm problemele, astfel încât copiii tind să utilizeze atributele care se corelează cu stilurile lor de învățare. Elevii auditivi tind să vorbească și să discute posibile soluții la probleme, de exemplu. S-ar putea să le auziți mormăi pentru ei înșiși în timp ce abordează sarcinile la domiciliu sau vă pot cere să le ajutați printr-o problemă de matematică dură.
  • Elevii vizuali își folosesc ochii pentru a rezolva problemele, ceea ce înseamnă că au observat rapid dacă ceva nu este în afara locului sau amiss. Adesea excelează la jocuri potrivite sau orice lucru care lestează capacitatea lor de a privi ceva și de a identifica schimbări la un moment mai târziu în timp. Ei au tendința de a păstra o cameră îngrijită și ordonată, deoarece sunt rapizi să observe lucruri care sunt în afara locului.
  • Elevii kinestetici vor încerca de obicei să rezolve problemele cu mâinile lor. De exemplu, ele pot conta cu degetele lor în timp ce încearcă să rezolve problemele matematice. Ele adesea le plac cardurile Flash ca un instrument de învățare, deoarece pot interacționa și atinge cărțile. De multe ori iubesc proiectele științifice și contracțiile de construcție menite să facă o sarcină specifică.
  • Partea 2 din 3:
    Identificarea altor indicii
    1. Imaginea intitulată Determinați copilul
    1. Face presupuneri prudente bazate pe genetică. Ipotezele de pătură ar trebui să fie întotdeauna evitate atunci când vine vorba de copii și mai ales cum învață - există o mulțime de excepții de la fiecare regulă. Cu toate acestea, există dovezi bune că femelele sunt mai susceptibile de a fi elevi auditivi, în timp ce bărbații tind să fie elevii vizuali. Acest lucru în evaluarea inițială, dar nu o scrieți în piatră.
    • Chiar și ca bebeluși, fetele sunt adesea mai receptive la sunete și să învețe să vorbească mai devreme (pentru că ei ascultă mai intenționat) și au tendința de a lua citirea mai repede o dată la școală.Băieții sunt adesea mai avertizați din punct de vedere vizual ca și bebeluși și tind să se ridice pe concepte spațiale, cum ar fi ortografia și matematica mai repede. Dar din nou, nu face presupuneri simpliste.
    • Dacă doriți să evitați ipotezele bazate pe "fetele sunt mai bune la acest lucru, băieții sunt mai buni la această" dovezi, se concentrează mai mult pe realitatea că stilurile de învățare se desfășoară în familii. Majoritatea copiilor vor avea un stil de învățare care se potrivește cu cel al unui părinte sau, ocazional, poate avea un amestec de stiluri de la ambii părinți. Deci, dacă puteți identifica atât pe dvs. cât și pe celălalt părinte al copilului, ca cursanți vizuali, există o șansă bună ca și copilul să fie unul.
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    2. Discutați cu profesorii și cu oamenii care interacționează cu copilul în mod regulat. Indiferent cât de activ sunteți ca părinte sau cât de îndeaproape observați propriul copil, uneori alți oameni se vor ridica la tendințe și indicații pe care le pierdeți. Un furnizor de zi, profesor preșcolar sau pediatru (pentru a numi câteva exemple) poate fi capabil să ofere perspective dornice în tendințele de învățare ale copilului.
  • Veți dori ca profesorii copilului dvs. să fie implicați în modelarea experienței de învățare a copilului dvs. după ce ați determinat stilul său de învățare oricum, astfel încât să le implicați mai devreme în acest proces, întrebându-i perspectivele asupra copilului dvs.
  • Un profesor preșcolar, de exemplu, poate să vă poată spune că copilul dvs. înțelege noțiunea de scădere a celor mai bune atunci când sunt folosite indicii vizuale (cum ar fi blocurile) - tinde să repete ceea ce au auzit doar ca un mecanism de amintire sau prosperă în mâini - Activități de învățare. Astfel de calități oferă indicii puternice pentru un stil de învățare dominant.
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    3. Adresați-vă copilului să ia mai multe chestionare în stil de învățare. Cu excepția cazului în care există o preocupare cu privire la o dizabilitate potențială de învățare sau altă problemă, stilul de învățare al copilului nu este ceva care de obicei trebuie să fie diagnosticat profesional. Dacă sunteți mulțumit ca părinte cu o evaluare "mai mult decât probabil", bazată în principal pe propria dvs. cunoaștere a copilului dvs., este posibil să doriți să luați mai multe chestionare care vă pot ajuta să furnizați indicații inițiale. Căutați site-uri de reputate pentru copii și familii, pentru teste scurte, cu răspunsuri multiple despre obiceiurile și comportamentele copilului dvs.
  • Veți întâlni întrebări similare cu: "În timp ce în zona de așteptare înainte de numirea unui medic, copilul dvs. A) culorile sau trage imagini în tăcerea relativă - B) petrece mai mult timp vorbind cu dvs. și, eventual, alții în cameră- C) descărcați caseta de jucării în sala de așteptare și schimbă rapid interesul de la un element la altul."
  • Pentru o întrebare precum cele de mai sus, răspundeți "A" indică un cursant vizual, "B" un cursant auditiv și "C" un cursant kinesthetic.
  • Rezultatele pot varia de la Quiz la Quiz, deci este o idee bună să aveți copilul dvs. mai multe chestionare pentru a determina care rezultat primesc cel mai frecvent.
  • Partea 3 din 3:
    Acționând asupra concluziilor dvs
    1. Imaginea intitulată Determinați copilul
    1. Potriviți stilul de învățare al copilului dvs. cu stilul dvs. de predare. Indiferent dacă vă aflați copilul dvs. sau doar oferiți ajutor cu temele la domiciliu, este util să vă potriviți stilului dvs. de predare în stilul de învățare al copilului.
    • Cea mai bună modalitate de a preda elevilor auditivi este prin instruire verbală și a citit cu voce tare. De asemenea, ar trebui să includeți melodii sau muzică în stilul dvs. de predare. De exemplu, dacă doriți să memoreze o ecuație științifică, încercați să o puneți într-o melodie.
    • Cea mai bună modalitate de a preda elevii vizuali este prin intermediul unor ajutoare vizuale, cărți flash și videoclipuri educaționale. De exemplu, dacă încercați să le învățați capitalele de stat, trageți o hartă a U.S., Descrieți statele și indicați unde sunt localizate capitalele.
    • Cea mai bună modalitate de a preda elevilor kinesthetici este, permițându-i să facă proiecte hands-on. De exemplu, dacă încercați să le învățați despre vulcani, le construiți un model real al unui vulcan.
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    2. Găsiți programe care să răspundă la punctele forte ale copilului dumneavoastră. Când alegeți un program educațional pentru copilul dvs., găsiți unul care completează stilul lor de învățare.
  • Pentru elevii auditivi, programele educaționale tradiționale tind să muncească cel mai bine. Cu toate acestea, este posibil să doriți, de asemenea, să luați în considerare înscrierea copilului într-un program educațional care se concentrează pe muzică sau are un departament de muzică puternică. Dacă există școli de magnet în zona dvs., căutați una care este specializată în muzică.
  • Pentru cursanții vizuali, programele educaționale tradiționale funcționează bine. Cu toate acestea, în unele zone există școli de magnet care se concentrează pe artele vizuale și performante.
  • Pentru cursanții kinesthetici, un program Montessori se poate potrivi cel mai bine stilului lor de învățare. Aceste tipuri de programe iau mai multe mâini pe abordarea învățării. Puteți găsi programe Montessori în zona dvs. prin efectuarea unei căutări online pentru "Școlile Montessori din apropierea mea."
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    3. Învățați-vă copilul să studieze pe baza stilului lor de învățare. În plus față de alegerea metodei corecte de predare și a programului educațional pentru a se potrivi stilului de învățare al copilului dvs., este la fel de util să vă învățați copilul cum să studiați pe baza acestui stil.
  • Pentru elevii auditivi, le creează rime pentru a memora informații, cum ar fi fapte și date. Dacă este posibil, să le înregistreze prelegeri, astfel încât să poată studia prin ascultarea înregistrărilor.
  • Pentru elevii vizuali, le folosiți de borduri la memorarea informațiilor. Ei pot studia, de asemenea, folosind manualele lor, în special cu grafice, imagini și diagrame.
  • Pentru cursanții kinesthetici, le folosiți de cărți de flash pentru a studia, în special atunci când învățarea faptelor, datelor și proceselor. Încurajați-i să ia pauze atunci când studiază, deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a procesa informații (și de multe ori pentru a elibera energia pent-up).
  • Imaginea intitulată Determinați copilul
    4. Nu vă limitați complet copilul la un singur stil de învățare. Unii copii pot avea o combinație de stiluri de învățare, deci nu vă așteptați ca acestea să se identifice complet cu un singur stil. De asemenea, o persoană bine rotunjită trebuie să fie capabilă să dobândească și să utilizeze informații într-o gamă largă de moduri, inclusiv prin ascultare, aspect și a face.
  • Completează stilul de învățare al copilului cu elemente ale celorlalte stiluri majore. Utilizați carduri flash cu elevii auditivi și citiți cu voce tare în cursanții vizuali. Ajuta elevii kinestezic să recunoască faptul că nu fiecare activitate de învățare poate fi practică.
  • Stilurile de învățare nu sunt setate în piatră și uneori se pot schimba ca un copil se dezvoltă și se maturizează.Deci, nu presupuneți că un cursant auditiv va fi întotdeauna strict în mod strict la alte stiluri de învățare de-a lungul drumului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Aveți grijă să nu faceți gaură de porumbei copilului într-un stil sau să utilizați stiluri de învățare ca o scuză pentru performanța academică slabă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar