Cum să devii un acupuncturist

Acupuncturiști și alți practicanți de acupunctură și medicină orientală (AOM), folosesc practici medicale tradiționale chineze pentru a trata durerea. Ei introduc ace subțiri de-a lungul meridianelor corpului sau a vaselor energetice, pentru a ușura tensiunea, eliberarea energiei și stimularea corpului. Acupuncturistii pot ajuta la tratarea pacientilor care sufera de artrita, dureri de cap, astm, letargie, stres, sindrom de tunel carpian, disconfort menstrual sau dependenta. Cerințele pentru acordarea licențelor acupuncturiste variază de stat, dar includ, de obicei, o diplomă de licență, cursuri avansate de acupunctură și certificarea consiliului de administrație.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățând despre acupunctură
  1. Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 1
1. Asigurați-vă că aveți abilitățile de a fi un acupuncturist. Nu toată lumea poate fi un acupuncturist, deoarece necesită mai multe abilități specifice. Veți avea nevoie de o coordonare bună a ochilor, de mâini constante, abilități puternice de comunicații și o pasiune pentru a lucra cu oamenii.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de acupuncturist 2
    2. Alegeți școala de acupunctură. Ca o practică tradițională, există o varietate de școli diferite de gândire cu privire la cele mai bune practici, cum ar fi chineză tradițională, japoneză și cinci elemente.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de acupuncturist 3
    3. Discutați cu practicarea acupuncturistului. Aflați ce au făcut pentru a-și câștiga certificarea și de ce au intrat în profesie. Ele vă pot spune, de asemenea, despre dificultățile pe care le veți întâlni în încercarea de a începe, atât ca student, cât și practician.
  • Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 4
    4. Obțineți o comandă a limbii vorbite în țara dvs. Dacă doriți să lucrați în Statele Unite, atunci va trebui să demonstrați o comandă a limbii engleze pentru a lucra ca un acupuncturist. Va trebui să știți cum să înțelegeți și să comunicați fără probleme cu pacienții și să examinați înregistrările clinice.
  • Când vine vorba de acupunctură, este esențial să știți exact ce să spuneți pacienților dvs. și să înțelegeți când pacienții dvs. exprimă disconfort sau îngrijorare.
  • În funcție de școala de acupunctură pe care o urmați, este posibil să aveți nevoie să învățați limba tradițională a acelei școli. Cel puțin, va trebui să înveți termenii medicali chinezi care sunt utilizați în acupunctură.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea licenței
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de acupuncturist
    1. Cercetarea cerințelor de acordare a licențelor de acupunctură în statul în care veți lucra. Cerințele de certificare variază foarte mult de stat. Unele state solicită să câștigi un doctor de medicamente, în timp ce alții necesită doar cursuri orare cu formare supravegheată. Aceste cerințe vor dicta calea pe care trebuie să o luați pentru a fi un acupuncturist în statul dvs.
    • Fiecare stat va avea, de asemenea, reguli privind "Domeniul de aplicare al practicii," adică ce aveți permis să faceți o dată licențiată în acel stat.
    • Statele individuale au reguli diferite privind reciprocitatea de certificare. Dacă doriți să practicați acupunctura în două sau mai multe state, consultați statele individuale pentru a determina care sunt regulile lor în ceea ce privește recunoașterea altor certificări de stat.
    • Dacă sunteți deja medic și doriți să practicați acupunctura, verificați consiliul american de acupunctură medicală, care oferă examene și explică standardele pentru medici care doresc să practice acupunctura.
  • Imaginea intitulată devine un acupuncturist Pasul 6
    2. Să îndeplinească cerințele educaționale pentru un program de formare. Majoritatea programelor de formare a acupuncturii necesită elevilor să aibă o diplomă de licență. Diploma dvs. poate fi în orice subiect, dar poate doriți să luați cursuri în domenii cum ar fi fiziologia, anatomia, biologia și psihologia. O diplomă de licență într-o subiect de sănătate sau medicină alternativă poate fi de asemenea utilă pentru o carieră ca acupuncturist.
  • În timp ce o diplomă de licență este ideală, unele școli de acupunctură necesită doar doi ani academici de educație la nivel de bacalaureat sau echivalentul, cum ar fi certificarea pentru o profesie medicală, cum ar fi asistența medicală.
  • Cerințele variază în funcție de program și de stat, aspect atât de cerințele pentru statul și programul dvs.
  • Imaginea intitulată devine un acupuncturist pas 7
    3. Participa la un colegiu acreditat de acupunctură. Fiecare colegiu va avea un accent deosebit, dar toți vor implica studiul și practica acupuncturii, împreună cu alte aspecte ale medicinei din plante din China. Majoritatea programelor de acupunctură durează aproximativ 3 ani pentru a termina și până la 4 ani pentru un program în medicina orientală.
  • Școlile sunt certificate de comisia de acreditare pentru acupunctură și medicină orientală (ACAOM), care vă poate ajuta să găsiți programe în statul dvs.
  • Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 8
    4. Aplicați pentru certificare. Comisia Națională de Certificare pentru Acupunctură și Medicină Orientală (NCCAOM) oferă certificarea generală a profesiei. Va trebui să completați o aplicație disponibilă pe site-ul lor și să plătiți o taxă de certificare. Deși aceasta este o organizație privată, certificarea NCCAOM poate trece pentru licențierea în multe state.
  • Taxa de aplicație pentru certificarea acupuncturii este în prezent de 475 USD. Diferitele certificări acordate de NCCAOM au taxe diferite, deci asigurați-vă că verificați dacă intenționați să obțineți o altă certificare.
  • Aplicația necesită, de asemenea, transcrieri oficiale din programul dvs. AOM, deci asigurați-vă că contactați școala dvs. și spuneți-le să le trimită.
  • Cel mai bine este să începeți să completați documentele de certificare în ultimul an al studiilor dvs. Cel mai bine este să verificați cu școala dvs. pentru cel mai bun moment pentru a obține acea documentație. Nu doriți să întârziați certificarea, deoarece procesul durează ceva timp și va fi foarte greu (dacă nu imposibil) pentru a obține un loc de muncă fără ea.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de acupuncturist 9
    5. Treceți examenul NCCAOM. Odată ce cererea dvs. a fost procesată și aprobată de organizare și consiliul de stat, vi se va permite să vă înscrieți pentru a lua examenul de certificare. Acest examen este necesar pentru licențiere în majoritatea statelor. Odată ce treceți acest examen, sunteți certificat de bord. În majoritatea statelor, veți fi recunoscuți ca un acupuncturist licențiat (l.AC.). Unele state vor folosi desemnarea "Medicul de acupunctură" sau "Doctor de medicină orientală."
  • Site-ul NCCAOM oferă ghiduri de studiu pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru examen.
  • Nu puteți lua examenul fără a avea mai întâi cererea aprobată de NCCAOM.
  • Unele state vor necesita examene suplimentare pentru mai multă certificare. Verificați lista furnizată de NCCAOM pentru cerințele din statul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Realizați în cariera ta
    1. Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 10
    1. Obțineți un loc de muncă ca un acupuncturist. Majoritatea acupuncturistilor începători încep să lucreze cu o practică stabilită pentru a câștiga experiență și a construi o bază de clienți. Locurile de muncă acupuncturiste sunt de obicei mai ușor de găsit în zonele metropolitane mai mari decât în ​​orașele mici. Este posibil să trebuiască să începeți cu o ucenicie sau un stagiu pentru a câștiga mai multă experiență pentru a vă face un candidat de dorit pentru o practică independentă.
  • Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 11
    2. Dezvoltați relații semnificative cu clienții dvs. Nu este ușor să-ți trăiești ca un acupuncturist și dacă vrei să supraviețuiești în afaceri, atunci trebuie să-ți amintești că clienții tăi sunt totul pentru tine. Trebuie să fii politicos, să înveți puțin despre ei și să-ți amintești lucrurile pe care ți le-au spus despre vizitele anterioare, să fii prietenos și abordabil și să te asiguri că se simt confortabil venind la biroul tău timp după timp.
  • După fiecare vizită, asigurați-vă că clienții dvs. reprezintă o întâlnire de urmărire imediat. Acest lucru îi va încuraja să continue.
  • Apelați-vă clienții cu o zi înainte de numirile lor. Acest lucru va reduce foarte mult rata de neprezentare și le va arăta că vă pasă.
  • De asemenea, puteți primi recomandări de la clienții dvs. Întrebați-le dacă au prieteni care ar fi interesați de practica dvs. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține și mai mulți clienți.
  • Imaginea denumită devine un pas de acupuncturist
    3. Continuați educația. Dacă doriți să reușiți, nu vă puteți opri doar cu permisul dvs. pentru a fi un acupuncturist. Ar trebui să luați cursuri de noapte la un colegiu comunitar sau să urmăriți o altă diplomă de masterat într-un domeniu relevant, cum ar fi principiile de gestionare a acupuncturii, marketingul sau principiile de succes ale afacerii. Mulți practicanți au probleme atunci când se concentrează numai pe principiile și tehnicile vindecătoare și nu se gândesc la sfârșitul afacerii lucrurilor. Dacă doriți cu adevărat să vă ajutați clienții, atunci trebuie să obțineți abilități pentru a vă ajuta să vă păstrați afacerea.
  • Participarea la orice cursuri de educație continuă vă poate oferi o experiență valoroasă, chiar dacă nu sunt legate de afaceri. La fel ca în orice domeniu de medicină, tratamentele de acupunctură sunt în continuă evoluție. Urmărind formarea continuă pentru a învăța noi strategii, pentru a vă îmbunătăți tehnicile și pentru a vă menține abilitățile curente.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de acupuncturist
    4. Mențineți certificarea dvs. Certificarea dvs. de la NCCAOM va avea nevoie de reînnoire la fiecare patru ani. Va trebui să completați un formular și să vă documentați participarea la activități de dezvoltare profesională (PDA). Veți avea nevoie de un PDA minim de 60 de puncte pentru a se califica pentru recertificare. Trebuie să trimiteți prin e-mail materialele dvs. de aplicație la NCCAOM cu cel puțin 60 de zile înainte de ca certificarea dvs. să se exprime. Pentru a vă pregăti pentru recertificare, citiți manualul postat pe site-ul Consiliului.
  • Dacă vă pierdeți aceste termene, starea dvs. va fi luată în considerare "A trecut" sau "Inactiv," și necesită o muncă suplimentară pentru a recâștiga certificarea.
  • Imaginea intitulată devine un pas de acupuncturist 14
    5. Luați în considerare începerea propriei afaceri. Odată ce ați câștigat o anumită experiență, ați înțeles partea de afaceri a lucrurilor și ați dezvoltat o bază de clienți, ar trebui să luați în considerare începerea propriei afaceri de acupunctură. Cu cunoștințele dvs., puteți deveni proprietar de afaceri și aveți clienții dvs. să vă urmeze la noua dvs. practică. Cu cât mai multe conexiuni pe care le aveți în câmp, cu atât mai bine.
  • Dacă știți câțiva acupuncturiști care ar dori să se mute la afacerea dvs. cu dvs., aveți deja un picior în sus.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar