Cum să devii un administrator școlar

Unii oameni intră într-o carieră în educație aspirantă la o poziție de administrator școlar, cum ar fi un director elementar, secundar sau de liceu sau un ofițer universitar de admitere. Cu toate acestea, alții dezvoltă dorința mai târziu în profesia lor. Este important să vă planificați planul cu privire la modul de a deveni o școală administrator Înainte de a începe afacerea.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea acreditărilor potrivite
  1. Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 1
1. Câștigă o diplomă de licență în educație. Majoritatea administratorilor școlari își încep carierele ca profesori și, deși aceasta nu este întotdeauna o cerință, o diplomă în educație aproape întotdeauna este.
  • Puteți câștiga o diplomă de asociație la un colegiu comunitar înainte de a intra într-o școală de patru ani, dacă doriți. Asigurați-vă că gradele dvs. sunt din instituții acreditate.
  • Lucrați cu un consilier colegiu pentru a specifica un anumit grup de nivel și / sau subiect pentru planul dvs. de studii. Dacă știți în ce domeniu de administrație școlară doriți să lucrați, vă ajută să vă specializați gradul de educație în acest domeniu (de exemplu, o diplomă în învățământul secundar pentru muncă ca director de școală secundară).
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 2
    2. Obțineți licența dvs. de predare. Acest proces poate varia în funcție de zona dvs. geografică.
  • În general, va trebui să luați mai multe teste necesare, apoi să aplicați pentru licența dvs. de predare la finalizarea cu succes a testelor.
  • Unele state au cerințe diferite pentru testarea cadrelor didactice. S-ar putea să vi se solicite să luați praxisul sau alt test standardizat.
  • Puteți solicita și primiți, licența dvs. de predare după ce ați trecut toate testele necesare.
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 3
    3. Câștigați o diplomă avansată în administrația școlară.O administrație de masterat în școală vă va pregăti pentru leadership, probleme juridice, formare diversitate și dezvoltare școlară bazată pe date, toate aspectele esențiale ale administrației de succes.
  • Majoritatea oamenilor petrec mai mulți ani de predare după finalizarea certificării lor de predare și apoi continuă să-și câștige gradul avansat. Dar, de asemenea, puteți lucra în gradul concomitent (înscris în timp de normă sau luarea de noapte sau clase online).
  • Va trebui să obțineți un maestru, Ed.S. sau doctorat în administrația școlară înainte sau după primirea unui loc de muncă de predare.
  • Luați în considerare cursurile online, dar asigurați-vă că școala pe care o alegeți este acreditată și are o bună reputație în industria dvs. Pentru o listă de programe online de top în administrația școlară, vizitați http: // Thebestschools.Org / Clasament / 25-Best-Online-Masters-Educational-Administration-gradul-Programe /
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 4
    4. Deveniți licențiat ca administrator școlar. Acest proces, cum ar fi procesul de licențiere a profesorilor, poate varia în funcție de stat și regiune.
  • Să ia și să treacă testul de stat care se corelează cu administrația școlară. Veți primi licența de administrator școlar după ce ați trecut testul.
  • În unele cazuri, nu aveți nevoie de o licență pentru a fi administrator. De obicei, administratorii școlii private și post-secundar nu sunt obligați să aibă o licență, în timp ce administratorii publici, elementari și secundari au nevoie de unul. Verificați liniile directoare din zona dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea experienței corecte
    1. Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 5
    1. Câștiga experiență ca profesor. După primirea licenței profesorului dvs., va trebui să câștigați cel puțin câțiva ani de experiență ca profesor înainte de a vă putea trece într-o poziție de administrare școlară, care sunt poziții superioare și foarte competitive.
    • În mod obișnuit, administratorii trebuie să înceapă ca profesori și apoi să avanseze în poziții principale asistent înainte de a deveni administratori. Cu toate acestea, unii oameni cu altă experiență foarte relevantă sunt capabili să găsească poziții ca administratori fără a preda vreodată. Politicile raionale variază, dar, de regulă, experiența de predare este utilă în acest proces.
    • Este util să fii foarte activ în școală și în raionul în care predai. Luați roluri ca lideri de îmbunătățire a echipei și a școlii, la funcțiile școlare și participă la evaluările datelor. Concentrați-vă atenția asupra inițiativelor pe care le puteți cuantifica, cum ar fi obținerea scorurilor pe teste standardizate sau creșterea numărului de membri ai PTA.
    • Păstrați o evidență atentă a inițiativelor și a programelor pe care le contribuiți, deoarece acestea vor face parte din portofoliul dvs. atunci când solicitați poziții administrative.
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 6
    2. Creați un portofoliu al muncii dvs. Când începeți procesul de aplicare pentru pozițiile administrative deschise, veți avea nevoie de dovezi că aveți o viziune pentru conducerea și dezvoltarea școlii. Un portofoliu este un CV foarte extins sau curriculum vitae cu detalii și dovezi despre dezvoltarea dvs. profesională.
  • Un portofoliu poate fi creat pe computer ca PDF și apoi imprimat (făcându-l ușor de adăugat pagini suplimentare) sau puteți utiliza un liant din piele de înaltă calitate. Simțiți-vă liber să includeți lucruri cum ar fi fotografiile și tăieturile ziarelor, buletinele de știri actuale pe care le-ați scris etc. Gândiți-vă la aceasta ca o carte de resturi foarte profesionale și lustruite.
  • Portofoliul dvs. ar trebui să conțină, cel puțin, categoriile pentru educație și calificări, dovezi de excelență profesională și servicii și activități. De asemenea, puteți avea o secțiune mai personală care conține interesele și hobby-urile, dar nu este necesar.
  • Educația și calificările ar trebui să includă o listă de grade, certificate și licențe (precum și fotocopii de înaltă calitate ale fiecăruia), onoruri academice și transcrieri, precum și informații despre orice ateliere de lucru la care ați participat.
  • Dovada excelenței profesionale ar trebui să includă informații despre inițiativele pe care le-ați început sau ați participat la evaluări, la conferințe, prezentări, recenzii, scrisori de recomandare și eșantioane ale muncii dvs. ca profesor și în orice alte locuri de muncă administrative pe care le-ați avut deținut.
  • Serviciul și activitățile ar trebui să includă informații despre orice lucrare de voluntariat pe care ați făcut-o, începând cu munca legată de școala, districtul sau educația mai larg și terminând cu munca care nu are legătură (cum ar fi serviciul de voluntariat al comunității sau al bisericii). De asemenea, includeți informații despre afilierea profesională și rolurile de conducere.
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 7
    3. Câștiga experiență ca un director asistent. Multe districte preferă ca directorii să aibă experiență ca asistenți înainte de a se deplasa în poziția superioară. În mod similar, mulți administratori universitari își încep cariera ca profesori.
  • Ca principal asistent, concentrați-vă pe obținerea de bugetare a experienței, lucrând ca o legătură între părinți și profesori și identificarea celor mai mari domenii ale școlii sau ale districtului pentru îmbunătățirea academică.
  • Ca și în cazul experienței dvs. de predare, asigurați-vă că documentați inițiativele și programele pe care le lucrați pentru portofoliul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea poziției corecte
    1. Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 8
    1. Localizați poziții deschise. Pentru locuri de muncă în administrarea elementară și secundară, veți completa o căutare de locuri de muncă ca fiind largă din punct de vedere geografic cât doriți. În administrația post-secundară, veți aștepta, în general, poziții deschise în instituția dvs. sau dacă aveți o experiență administrativă sau o mandatare ca profesor, puteți căuta poziții deschise la alte instituții.
    • Încercați să utilizați site-urile web online dedicate locurilor de muncă în educație, cum ar fi topschooljobs.COM condusă de săptămâna de învățământ.
    • Păstrați un profil actualizat pe Academia.edu și LinkedIn.com, și rețea cu profesioniștii la alte instituții pentru a localiza poziții deschise.
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 9
    2. Aplicați pentru poziții deschise. În timp ce procesul de aplicare poate varia, există anumite lucruri pe care trebuie să le aveți gata să simplificați procesul.
  • Cele mai multe aplicații sunt efectuate online, deci veți avea nevoie de acces la serviciul de internet de mare viteză și la capacitatea de a încărca documentele relevante.
  • Veți avea nevoie de a scrisoare de intenție, pe care ar trebui să le personalizați pentru fiecare loc de muncă.
  • Veți avea nevoie de a relua.
  • Imaginea intitulată deveni un administrator școlar Pasul 10
    3. Interviu și aterizați un loc de muncă. Procesul poate fi nervos, dar ați făcut atât de multă muncă pentru a obține experiența și abilitățile necesare pentru această poziție - amintiți-vă că sunteți calificat și dedicat.
  • Panourile de angajare vă vor cere să prezentați un portofoliu profesional dacă sunteți considerat pentru un loc de muncă, care este locul în care toată experiența anterioară va veni la îndemână. Aduceți portofoliul dvs. profesional la fiecare interviu, pe care l-ați creat în mod ideal de-a lungul anilor, după cum ați câștigat experiența educațională și didactică.
  • De asemenea, veți participa la interviuri. Interviul va fi cu directorii școlari și supraveghetorii. Pentru pozițiile universitare, veți intervieva cu Dean, Provost și / sau un comitet de căutare organizat de Dean sau Provost și alți membri ai facultății din instituția dvs.
  • sfaturi

    Porniți un portofoliu de îndată ce începeți cursurile pentru diploma de licență și continuați să adăugați la ea în întreaga carieră. Un portofoliu profesionist este un instrument minunat dacă cauți o poziție a unui director sau pur și simplu dorește să transfere ca profesor într-o zonă nouă.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Diplomă de licență în educație.
    • Licența de predare.
    • Portofoliul profesional.
    • Gradul avansat în Administrarea Educației.
    • Licența administratorului școlii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar