Cum să verificați rechemările pe medicamente

Deși șansele sunt minuscule că, de fapt, vă va afecta, perspectiva de rechemare a medicamentelor poate fi o perspectivă îngrijorătoare.Nimeni nu vrea să se gândească la ceva care ar trebui să fie un beneficiu pentru sănătate, de fapt, dăunător.Din fericire, agențiile guvernamentale din Statele Unite și în altă parte au făcut procesul de verificare a medicamentelor rechemate destul de simple.Cele mai bune practici pentru siguranța medicamentelor includ verificarea regulată pentru rechemări, confirmând că medicația dvs. specifică este rechemată și (dacă da, așa) răspunzând în mod corespunzător sub îndrumarea furnizorului dvs. de sănătate.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea retragerilor
  1. Imagine intitulată Verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 1
1. Mergi la https: // reamintește.Gov / în U.S.Ca răspuns la cererea consumatorilor pentru un proces raționalizat, o gamă variată de agenții guvernamentale americane sa alăturat forțelor pentru a stabili un site web "unic de cumpărături" pentru rechemarea produselor, inclusiv pentru medicamente.Administrația alimentară și a medicamentului (FDA), care supraveghează siguranța medicamentelor în U.S., este membru al acestei cooperative.
  • În ecranul de întâmpinare, veți găsi o listă de file de-a lungul vârfului.Dacă faceți clic pe fila "Medicină" vă va conduce la pagina FDA de pe site, de la care puteți continua http: // FDA.Gov / Safety / Recheme / (pe care le puteți accesa direct).Odată ajuns acolo, puteți verifica o listă de rechemarea curentă a medicamentelor.
  • De asemenea, aveți opțiunea de a vă înscrie (cu adresa dvs. de e-mail) la lista de abonamente Rechimbul FDA sau pentru actualizările gratuite de e-mail FDA.Aceste opțiuni înseamnă că veți fi avertizat automat la rechemarea noilor medicamente.
  • Imagine intitulată Verificarea reaminterilor privind medicamentele Pasul 2
    2. Urmați un proces similar în alte națiuni.Fiecare guvern național are propriile sale politici și proceduri privind rechemarea medicamentelor, cu toate acestea, cotele sunt din ce în ce mai bune că guvernul dvs. de origine menține o listă accesibilă online a rechemelor curente.Alte națiuni de limbă engleză cu site-uri de rechemare includ, de exemplu:
  • Canada:http: // sănătoscanadieni.GC.Ca / Recall-Alert-Rappel-Avis / Index-Eng.php
  • Australia:https: // tga.Gov.Au / acțiuni de rechemare
  • Regatul Unit:https: // Gov.Regatul Unit / Alerte de droguri
  • Imagine denumită verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 3
    3. Verificați știrile.Cu toate acestea, vă consumați știrile - TV, online, ziare etc. - Rechemele produselor sunt adesea elemente proeminente de interes.Nouscari locale de televiziune în U.S., De exemplu, par să aibă întotdeauna cel puțin o mențiune despre un fel de jucărie, alimente, medicamente sau alte retrageri.Dacă nu vă aflați în lista de notificări FDA, aceasta poate fi cea mai probabilă modalitate pe care o veți afla despre o rechemă.
  • Rapoartele de știri sunt doar un prim pas, totuși.Confirmați întotdeauna detaliile unui rechemare la site-ul FDA (sau alt echivalent).Niciodată "săriți arma" și modificați-vă regimul de medicamente pe baza unui scurt raport de știri.
  • Imagine intitulată Verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 4
    4. Comparați medicamentul la detaliile de rechemare.Dacă vedeți numele uneia dintre medicamentele dvs. pe lista de rechemare, investigați în continuare pentru a determina dacă medicația dvs. specifică este într-adevăr rechemată.Rechemarea Comunicatele de presă trebuie să conțină informații privind numărul lotului, codul produsului, data de expirare sau alte informații de identificare care vă vor informa dacă se va reaminti sticla specifică de aspirină (de exemplu).
  • Dacă Lot # 12345 din ACME Aspirina este rechemată, iar sticla dvs. este din Lot # 56789, medicamentul dvs. ar trebui să fie în siguranță pentru a continua utilizarea.Puteți, dacă doriți, confirmați aceste informații cu farmacistul, medicul sau producătorul de medicamente.
  • Imagine intitulată Verificarea reaminterilor privind medicamentele Pasul 5
    5. Să se familiarizeze cu procesul de rechemare.În timp ce medicamentele reamintește sunt, în general, simple și ușor de înțeles, nu poate niciodată să rănească să înțeleagă mai bine modul în care o notificare de rechemare are forma.În U.S., rechemările sunt inițiate de obicei de producătorii de droguri, dar FDA poate solicita (sau în instanțe mai limitate, ordine) o rechemare de către producător, de asemenea.
  • Medicamentele pot fi rechemate pentru o serie de motive, dar cele mai frecvente cauze includ produsul: un potențial pericol de sănătate - eventual sau slab ambalate - eventual contaminat (adică este greșit în pachet) - sau prost fabricat.
  • Unele rechemări se datorează unor preocupări grave de sănătate. De exemplu, medicamentele care conțin medicamentul PPA au fost recheiate în 2000 datorită unui risc crescut de sângerare în creier, iar Meridia de droguri de pierdere în greutate a fost rechemată în 2010 din cauza unui risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral.
  • Acestea fiind spuse, majoritatea reamintelor sunt făcute dintr-o abundență de prudență și implică îngrijorări precum o eroare minoră care nu este prea probabil să provoace rău.Când auziți că există o rechemare pe un medicament pe care îl luați, nu vă panică.În schimb, aflați detaliile retragerii și urmați instrucțiunile date și adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului așa cum este justificat.
  • Partea 2 din 3:
    Răspunzând la o rechemare
    1. Imagine intitulată Verificarea reaminterilor privind medicamentele Pasul 6
    1. Opriți-vă imediat să vă luați medicamente Over-The-Counter (OTC).Dacă aspirina dvs., medicamentul tuse, antiacidele etc. nu au fost prescrise de un medic și sunt reintroduse, nu întârzie să oprească utilizarea lor.Opriți medicamentul, apoi contactați farmacistul sau medicul pentru mai multe informații și posibile opțiuni de medicamente alternative.
    • Pentru a fi clar, dacă luați aspirină pentru o durere de cap ocazională, funcționează ca un medicament OTC care ar trebui să fie oprit imediat dacă este rechemată.Dacă luați o doză zilnică de aspirină cu doze reduse, așa cum este recomandată de medicul dumneavoastră, funcționează ca un medicament prescris și nu ar trebui să fie imediat oprită fără a contacta mai întâi medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Verificarea reaminterilor privind medicamentele Pasul 7
    2. Contactați medicul imediat cu privire la medicamentele prescrise recalcate.Rechemați sau nu, nu trebuie să întrerupeți niciodată un medicament prescris fără a vă contacta mai întâi medicul.Oprirea unui medicament prescris, în special "Turcia rece", poate avea consecințe grave ale sănătății, atât în ​​absența acestui medicament, cât și în interacțiunile modificate cu alte medicamente pe care le puteți lua.
  • Nu întârzia să contactați medicul după ce ați aflat că medicamentele pe bază de rețetă este rechemat, dar, de asemenea, nu vă opriți dozarea obișnuită a medicamentului până când primiți instrucțiuni noi.Medicul dvs. va oferi probabil un curs de acțiune pentru oprirea utilizării medicamentului reamintit (posibil pe o perioadă de timp) și înlocuirea acestuia cu o alternativă.
  • Imagine denumită verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 8
    3. Returnați sau eliminați în mod corespunzător medicamentele recalcate.De obicei, puteți returna un medicament reamintit la locul de cumpărare și puteți primi o rambursare pentru prețul dvs. de achiziție.Avizul de rechemare va furniza în mod normal informații acestui efect.Dacă acest lucru nu este posibil pentru dvs. sau nu sunteți interesat de o rambursare, puteți lua medicamentul la o farmacie din apropiere pentru eliminarea corectă.
  • Nu aruncați pur și simplu medicamente amintite sau le spălați în jos.Unele medicamente pot fi prestate inerte prin amestecarea cu motive de cafea și apoi aruncate, dar cea mai bună opțiune este de a lua medicamentul la o farmacie pentru eliminare.
  • Partea 3 din 3:
    Cântărind o acțiune suplimentară
    1. Imagine intitulată Verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 9
    1. Determinați dacă ați fost răniți și doriți să urmăriți acțiunea legală.Ori de câte ori există o amintire majoră a medicamentelor, este un bun pariu că cineva, undeva va fi dat în judecată.Chiar dacă nu sunteți tipul litigios, ar trebui să luați în considerare cu tărie opțiunile dvs. legale dacă sunteți încrezători că un medicament retractat ți-a provocat un prejudiciu - de exemplu, unul dintre efectele secundare negative și neașteptate care au declanșat rechemarea.
    • Deși există aspecte unice atunci când sunt implicate medicamente, opțiunile dvs. juridice implică de obicei costum de depunere pentru o "revendicare de răspundere a produsului defect."Pentru a câștiga astfel de pretenții, trebuie să dovediți aceste trei lucruri într-o instanță de drept:
    • Ai fost rănit.
    • Produsul (medicamentul) a fost defect sau comercializat necorespunzător.
    • Acest defect sau marketing necorespunzător a cauzat vătămarea.
  • Imagine intitulată Verificarea reamintelor privind medicamentele Pasul 10
    2. Identificați cererile de răspundere și potențialii inculpați.Odată ce ați stabilit că un medicament reamintit ți-a făcut rău și doriți să depuneți un proces, trebuie să clarificați tipul (tipurile) revendicărilor de răspundere pe care intenționați să îl efectuați.Puteți susține că: medicamentul a fost fabricat de defectat (de exemplu, în timpul fabricării) - medicamentul a avut efecte secundare periculoase (care nu au fost comunicate în mod adecvat) - și / sau că medicamentul a fost comercializat necorespunzător (adică instrucțiunile , avertismentele sau lista efectelor secundare au fost defecte sau incomplete).
  • De asemenea, trebuie să începeți să luați în considerare partea care partid sau partide ar trebui să fie obiectivul procesului dvs., pe baza naturii defectului și a vătămării dvs.Părțile comune la procesele de medicamente defecte includ: producătorul - laboratorul care a testat produsul - reprezentantul de vânzări farmaceutice care a promovat produsul la medicul dumneavoastră - medicul prescriu, clinica sau farmacia care făcea parte din "lanțul de distribuție."
  • Imagine intitulată Verificarea reaminterilor privind medicamentele Pasul 11
    3. Închiriază un avocat.Sugerul unui producător de droguri gigantice, cu armata sa de avocați, nu este de obicei o mișcare înțeleaptă pentru a face singur.Mulți avocați se specializează în special în ceea ce privește pretențiile privind răspunderea medicației și vă pot oferi sfaturi critice în avans.
  • Aproape invariabil, dacă un medicament reamintit a provocat numeroase leziuni, va fi depusă un proces de acțiune de clasă.În esență, un număr mare de părți rănite formează împreună într-un proces împotriva părților pe care le consideră responsabilă.Puteți alege să vă alăturați costumului de acțiune de clasă sau puteți continua să urmăriți acțiunea legală pe cont propriu.Aceasta este una dintre numeroasele cazuri în care un avocat cu experiență se va dovedi neprețuit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar