Cum să conduci în mod eficient grupurile

Conducerea unui grup de oameni poate fi o slujbă complicată. În calitate de lider, sunteți responsabil pentru păstrarea grupului împreună și pentru a asigura că grupul funcționează bine ca o echipă. Indiferent dacă conduceți un grup la locul de muncă, la școală sau printre prietenii dvs., fiind o prezență puternică și eficientă este importantă. Pentru a conduce efectiv un grup, începeți prin construirea încrederii și a bunăvoinței în rândul membrilor grupului. De asemenea, trebuie să meditați toate discuțiile și problemele care vin în mod eficient în grup și să fie dispuși să gestioneze sarcini și obiective în grup.

Pași

Metoda 1 din 4:
Construirea încrederii și a bunăvoinței într-un grup
  1. Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 1
1. Face activități de îngheț. Un mod în care puteți fi un lider de grup bun este de a sparge gheața cu activități atunci când grupul devine mai întâi împreună. Faceți activități de breaker de gheață cu grupul, astfel încât toată lumea să se poată prezenta. Asigurați-vă că toți membrii grupului primesc șansa de a vorbi unul cu altul în prima zi, astfel încât ei se simt mai puțin ca străinii.
  • De exemplu, ca un întrerupător de gheață, puteți face o simplă mergeți în grupul în care toată lumea spune numele și detaliile personale despre ei înșiși.
  • Dacă grupul este alcătuit din studenți, este posibil să le prezenți specialiștii și cel mai interesant lucru pe care l-au făcut în timpul pauzei școlare. Dacă grupul este alcătuit din profesioniști, puteți să le prezentați profesia și hobby-ul lor preferat în afara muncii.
  • Imagine denumită în mod eficient grupuri de plumb Pasul 2
    2. Utilizați exerciții de construcție a echipei. Exercițiile de construcție a echipei sunt minunate pentru a ajuta oamenii să se obișnuiască să lucreze împreună și să creeze încredere în grup. Încercați să programați exerciții de construcție a echipei în primele câteva întâlniri de grup. Utilizați-le împreună în timpul grupului, mai ales dacă observați problemele care decolează în grup.
  • De exemplu, puteți utiliza un exercițiu de construcție de echipă, cum ar fi să vă așezați pe toți și să contactați ochii cu celălalt pentru a construi confort și încredere.
  • Puteți găsi o listă de exerciții de construcție a echipei ghemui.COM.
  • Imagine denumită în mod eficient grupuri de plumb Pasul 3
    3. Încurajați o bună comunicare în grup. Cheia de încredere și bunăvoință într-un grup este o comunicare bună. În calitate de lider, ar trebui să încurajați pe toți cei din grup să fie cinstiți și să vă deschideți unul cu celălalt. Lăsați-i pe toți să știe că grupul este un loc de încredere și comunicare. Să clarificăm că apreciați onestitatea ca lider și așteptați ca toată lumea să comunice bine unul cu celălalt.
  • De exemplu, puteți spune grupului, "apreciez o comunicare bună ca lider și sper că toată lumea din grup va comunica eficient unul cu celălalt."
  • Sfat de experți
    Jessica Notini, JD

    Jessica Notini, JD

    Negocierea și medierea CoachJessica Notini este un antrenor de negociere și de mediere care practică în California și la nivel internațional în multe țări latine. Ea este, de asemenea, lector la Școala de Drept Stanford și la un profesor adjunct la Școala de Drept Boalt, Colegiul Hastings of the Lege și Programul MBA al Colegiului Mills. Ea este președintele trecut al Comitetului Alternativ de soluționare alternativă a litigiilor din California, a fost președinte al Asociației pentru soluționarea litigiilor din California de Nord (fostă NCMA) și a fost membru al consiliului de administrație al Societății de Mediere din San Francisco. Ea a fost recunoscută pentru conducerea ei și anii dedicare cu premiul Consiliului de soluționare a litigiilor din California 2012 DON WECKSTEIN. Are un BA în psihologie de la Universitatea Wesleyan și un JD de la Universitatea din Michigan.
    Jessica Notini, JD
    Jessica Notini, JD
    Antrenor de negociere și mediere

    Expertul nostru este de acord: În calitate de lider, încercați să vă amintiți că este treaba dvs. să vă împuterniciți membrii grupului să lucreze în colaborare. Practicați ascultarea activă, treceți peste analitică și construiți relații, respect și raportări. Liderii își fac cea mai bună lucrare atunci când grupul înțelege că liderul este acolo pentru a facilita obiectivele grupului în ansamblu, mai degrabă decât să încerce să-și împingă agenda proprie.

  • Imagine intitulată Grupuri de plumb eficient Pasul 4
    4. Permiteți timp pentru membrii grupului să se amestece și să vorbească. Pentru a păstra vibrația în grup relaxată și deschisă, asigurați-vă că permiteți timp pentru a socializa membrii grupului. Începând deoparte timp înainte ca întâlnirile oficiale ale grupului pentru membrii grupului să vorbească, să aibă unele băuturi răcoritoare și să stea afară. Permiteți timp după întâlnirile grupului pentru ca membrii să-și petreacă timpul unul cu celălalt. Acest lucru poate favoriza un mediu mai primitoare și de încredere în grup.
  • Ca lider al grupului, puteți planifica excursii sociale pentru grupul în care toată lumea se poate relaxa și petrece timp împreună într-un mediu mai puțin formal. Acest lucru poate ajuta membrii să socializeze și să construiască încredere, văzându-vă unii pe alții ca oameni cât și colegi.
  • Metoda 2 din 4:
    Facilitarea discuțiilor într-un grup
    1. Imagine denumită în mod eficient grupuri de plumb Pasul 5
    1. Aranjați camera pentru a face discuții mai ușoare. Înainte ca grupul să sosească în loc de întâlnire, aranjați scaunele și mesele, astfel încât discuția este mai ușoară în grup. Puneți scaunele într-un cerc sau în jurul unei mese, cu doar scaune suficiente pentru toată lumea din grup. Acest lucru va încuraja contactul vizual și va vorbi mai ușor în grup.
    • De asemenea, puteți pune materiale pentru întâlnirea de grup pe masă sau lângă ușă la îndemână. În acest fel, materialul este disponibil pentru grup, iar întâlnirea poate începe fără probleme.
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 6
    2. Stabiliți reguli de bază pentru discuție. Pentru a vă asigura că discuția de grup se află fără probleme, stabiliți regulile de bază la început. Face clar că discuția de grup este un loc în care toată lumea are spațiul de a vorbi. Rețineți că întreruperea unei persoane sau vorbind despre cineva nu este în regulă în discuțiile de grup. Să încurajeze pe toți cei din grup să răspundă în natură unul cu celălalt, cu respect.
  • Puteți crea reguli de bază pentru discuție și imprimați-le ca o manieră pentru membrii grupului la prima întâlnire a grupului. Sau le puteți spune la prima întâlnire, astfel încât toată lumea să fie conștientă de regulile de discuție.
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 7
    3. Cereți întrebări deschise. Pentru a facilita discuția într-un grup, este întotdeauna cel mai bine să cereți întrebări deschise. Puneți întrebări grupului care sunt atente și deschise. Promiți grupul cu întrebări care pot avea mai mult decât un răspuns da sau nu. Păstrați întrebările scurte și clare, astfel încât acestea să fie ușor de înțeles.
  • De exemplu, mai degrabă decât să întrebi pe cineva, "este cum ați simțit despre prezentare?"Puteți întreba:" Cum v-ați simțit în legătură cu prezentarea?"
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 8
    4. Încurajați membrii grupului care nu vorbesc adesea. Ca facilitator, este treaba ta să acorzi o atenție cine vorbește foarte mult în grup și care vorbește ocazional sau deloc. Încurajați membrii grupului care nu vorbesc adesea să vorbească când vor. Asigurați-vă că există spațiu în discuție pentru ei.
  • De exemplu, puteți încerca să întrebați pe cineva care nu vorbește adesea o întrebare care să îi încurajeze să contribuie la discuție. Sau puteți spune: "Să auzim de la indivizi care nu au vorbit încă. Gânduri?"Pentru a încuraja pe alții să vorbească.
  • Metoda 3 din 4:
    Abordarea problemelor sau conflictelor dintr-un grup
    1. Imagine intitulată Grupuri de plumb eficient Pasul 9
    1. Încurajați ascultarea activă în grup. Dacă observați că există tensiune în grup, încercați să obțineți toți membrii grupului să ascultați activ. Acest lucru poate fi util dacă observați conflicte între doi membri din grup. Ascultarea activă se va asigura că toată lumea își ascultă reciproc și răspunde reciproc.
    • Ca lider al grupului, model de ascultare activă pentru membrii grupului. Începeți o discuție cu un membru al grupului și ascultați cu atenție ceea ce au de spus. Faceți contactați ochii și mențineți o poziție relaxată a corpului, cu corpul poziționat spre ele. Dodă și zâmbește să vă arate că ascultați.
    • Odată ce persoana este terminată să vorbească, reformulează gândurile înapoi la ei și confirmați că le-ați auzit corect. Poți să spui: "Ceea ce vă aud spun este ..." sau "Cred că ceea ce spui este ...". Odată ce confirmați că le-ați auzit corect, puteți să le răspundeți.
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 10
    2. Lucrați cu membrii grupului dacă există probleme. Dacă observați probleme între membrii grupului, să fiți direct și să lucrați cu grupul pentru a rezolva problema. Afirmă că sunteți preocupat de un conflict din grup. Utilizați declarațiile "I". Cereți întrebări deschise pentru a obține membrii grupului să discute problema.
  • De exemplu, puteți spune: "Mă simt ca și cum ar fi tensiunea între membrii grupului. Cum te simți cu toții în legătură cu asta?"Sau" mă simt tensiune în grup. Putem vorbi despre problema ca grup?"
  • Imagine denumită în mod eficient grupuri de plumb Pasul 11
    3. Vorbiți membrilor grupului în mod privat, dacă este necesar. Uneori, problemele dintr-un grup sunt cel mai bine rezolvate în mod privat, mai ales dacă este între două persoane într-un grup mare. Dacă observați conflictul, trageți persoanele deoparte. Întreabă-i dacă poți vorbi cu toții în privința problemei. Configurați o întâlnire cu dvs. și cu indivizii pentru a discuta problema într-un cadru privat.
  • Acest lucru poate pune indivizii la ușurință și poate face mai ușor să vorbească unul pe unul, mai degrabă decât în ​​grupul mare.
  • Metoda 4 din 4:
    Gestionarea sarcinilor într-un grup
    1. Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 12
    1. Pregătiți agende și liste de sarcini. Ca lider al grupului, va trebui să gestionați sarcini și obiective în grup. Pregătiți agendele pentru fiecare întâlnire de grup, astfel încât discuția rămâne pe drumul cel bun. Efectuați liste de sarcini pentru orice sarcini sau obiective care trebuie realizate de grup. Trageți lista de sarcini la grup sau scrieți-o pe o tablă albă, astfel încât toată lumea să o poată vedea în timpul întâlnirilor de grup.
    • În cazul în care grupul tinde să se întâlnească online, trimiteți-vă la e-mail liste de către grup.
    • Odată ce o sarcină sau un scop este realizată, traversați-o de pe listă, astfel încât toată lumea din grup să se simtă realizată.
  • Imagine denumită în mod eficient grupuri de plumb Pasul 13
    2. Delegați sarcini pentru membrii grupului specific. Nu vă fie frică să delegeți sarcini pentru anumiți membri ai grupului, mai ales dacă sarcina este mare sau exigentă. Împărțiți o sarcină mare între mai mulți oameni din grup. Verificați dacă fiecare persoană își cunoaște rolul și responsabilitățile lor ca membru al grupului. Notați fiecare sarcină și cine este responsabil pentru aceasta, astfel încât toată lumea să fie conștientă în grup.
  • De exemplu, dacă grupul încearcă să strângă bani pentru un eveniment de caritate, puteți delega sarcina de a publici evenimentul între unul la doi persoane din grup și de a delega sarcina de a obține consumabile pentru evenimentul în rândul altor două persoane din grup.
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 14
    3. Suport membrii grupului atunci când au nevoie de ea. Ca lider, este important să susțineți membrii grupului care arată că au nevoie de ajutor. Nu micromanage toată lumea din grup. Mai degrabă, acordați atenție modul în care membrii grupului lucrează împreună. Ia notă dacă o persoană pare să se lupte sau să aibă nevoie de asistență. Oferiți-le să ajute și să încurajeze alți membri ai grupului să sprijine persoana.
  • De exemplu, este posibil să observați un membru al grupului care se încadrează în urmă asupra activității lor pentru grup. Trageți-le deoparte. Lăsați-i să vă cunoască acolo pentru orice ajutor sau sprijin pe care îl pot avea nevoie. Aranja ca ei să lucreze cu un alt membru al grupului, astfel încât să își poată completa activitatea.
  • Imagine denumită în mod eficient grupurile de plumb Pasul 15
    4. Recompensați grupul când sarcinile sunt finalizate. Asigurați-vă că recunoașteți munca grea a grupului prin recompensarea acestora. Recunoașteți realizările grupului prin utilizarea laudării verbale, precum și prin acțiuni amurg. Făcând acest lucru va arăta grupului că le susțineți ca lider și doriți să reușească.
  • De exemplu, puteți spune grupului: "Toți ați făcut o treabă minunată pe evenimentul de caritate. Vă mulțumim pentru tot ajutorul dvs. N-aș fi putut face fără tine."
  • De asemenea, puteți trata grupul la cină sau băuturi ca o modalitate de a vă arăta aprecierea pentru munca lor grea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar