Cum să se împrietenește un cal

Caii sunt o mulțime de lucruri - jucaus, maiestuos, puternic, curios, blând, de încredere. Dar ei sunt, de asemenea, iubiți și loiali - odată ce vă legați cu un cal, ei vor fi prietenul vostru pentru viață. Cu toate acestea, dezvoltarea acestui tip de relație ia dedicarea și efortul. Va trebui să dedicați ore de timp la calul tău și să-i arăți că ești cineva în care poate avea încredere. Odată ce ați câștigat încrederea, veți avea prietenul cel mai adevărat pe care cineva îl poate cere vreodată. Acest articol vă va ajuta să începeți.

Pași

Partea 1 din 3:
A te prezenta
  1. Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 1
1. Așteptați până când calul vine la tine. Când întâlnești un cal pentru prima dată, este important să-i dai spațiul și timpul pe care trebuie să-l ajusteze la prezența voastră. Nu trebuie doar să urcați la un cal și să începeți să-l mângâiați și să-l frecați sau să începeți imediat. Calul are nevoie de timp pentru a înțelege că nu sunteți o amenințare înainte ca el să înceapă să aibă încredere în tine și să te vadă ca prieten și lider. Puteți începe acest proces prin:
  • Pur și simplu petrec timpul cu calul în standul său, în arenă sau în pășune. Trageți un scaun și doar să stați cu el, sau să umblați încet - să nu vă apropiați prea mult - lăsându-l să se obișnuiască să vă facă. În curând îl vei vedea că începe să-ți urmeze mișcările cu ochii și capul, uitându-te curios.
  • Faceți acest lucru în fiecare zi, fără a pune nici o presiune asupra calului pentru a interacționa cu dvs. În timp, el va merge până la dvs. de la propriul său acord și va începe să investigheze mai îndeaproape. Permiteți-i să vă mirosi, să vă dați și să vă lingeți, fără a încerca niciun contact în schimb.
  • Odată ce încrederea a fost înființată, calul vă poate trece la dvs. pe măsură ce vă apropiați, Whinny în salut sau începeți să vă urmați când vă mișcați. Atunci când știi că ai făcut prieteni!
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 2
    2
    Vorbiți cu calul. O modalitate esențială de legare cu un cal este să-l lase să se obișnuiască cu sunetul vocii tale. Vorbiți cu el despre vreme, despre prețurile acțiunilor, despre o nouă rețetă Lasagna pe care ați murit pentru a încerca - deloc! Atâta timp cât folosiți un ton liniștitor, dar încrezător de voce, calul va fi fericit să asculte.
  • Unii oameni chiar le place să citească la caii lor. Acest lucru este deosebit de mare pentru serile rece de iarnă, când este prea întunecată sau prea înghețată pentru a merge. Trageți un scaun în standul calului și biciuiți o carte. Experimentați cu diferite genuri și stiluri pentru a vedea dacă calul dvs. este mai mult de un dr.Seuss sau tolstoy tip guy.
  • Alții cântă la caii lor. Aceasta poate fi o modalitate frumoasă de a lega cu calul pe măsură ce îl îngrijim sau să-l aduci pentru o plimbare. Din nou, rămâneți la un ton liniștitor al vocii. Nici un metal de moarte vă rog.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 3
    3. Misca-te incet. Caii sunt de protecție în mod natural despre spațiul lor personal, așa că încercați să citiți limbajul corpului calului înainte de a ajunge prea aproape. Dacă calul se strecoară sau se sprijină când ajungeți să atingeți-o, știți că vă mișcați prea repede. Apropiați calul din lateral, mai degrabă decât să vă îndreptați și să atingeți spatele sau umărul, mai degrabă decât fața lui.
  • Încercați să vă îndreptați treptat spre cal, pas cu pas, înainte de a ajunge la o mână pentru al atinge. Plasați o mână pe umeri sau pe spate. Faceți acest lucru numai pentru câteva secunde, apoi scoateți mâna și înapoi. Acest lucru este un comportament foarte ne-amenințat și va ajuta calul să se simtă în siguranță.
  • Majoritatea caii au a "Sweet Spot" pe greabănul lor, care este situat la baza coastei, între lamele umărului. O zgârietură rapidă pe acest loc poate provoca instantaneu calul să se relaxeze.
  • Oamenii necunoscuți cu caii vor ajunge, de obicei, drept pentru fața sau nasul unui cal, dar aceasta este o greșeală. Nasul unui cal este un loc foarte sensibil și privat și ar trebui să fie atins doar când calul îi permite.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 4
    4. Respira în nările calului. Dacă vă uitați vreodată la modul în care caii interacționează atunci când sunt singuri, veți observa că ei se salută unul pe celălalt prin sniffing și suflă în jurul nostrililor celuilalt. Acest lucru le permite să-și recunoască mirosul celuilalt.
  • Puteți face același lucru prin suflarea ușoară în nările calului dvs. pentru a saluta.
  • Dacă sugeți în prealabil o mentă, probabil că vă place și mai mult!
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas 5
    5. Da un tratament. După cum probabil știți deja, dragostea de cai Tratamente. Prin urmare, fiind furnizorul de tratamente este o modalitate excelentă de a vă îndrăzni de orice prieten al varietății ecvine.
  • Lucruri precum stafide, cuburi de zahăr, felii de mere, morcovi, semințe de floarea-soarelui, cuburi de fân și mentă sunt de obicei populare, deși ar trebui să experimentezi cu alimente diferite pentru a afla ce calul tău este parțial.
  • Doar acordați tratamente în mod moderat, deoarece sănătatea calului este o prioritate. Acestea ar trebui să fie date ca o recompensă pentru un comportament bun după antrenament sau îngrijire. Asigurați-vă că calul nu are condiții medicale care să-l facă să reacționeze prost la un anumit tip de alimente.
  • Evitați păstrarea trataților în buzunar sau hrănirea trataților cu mâna. De-a lungul timpului, un cal poate veni să asocieze aceste locuri cu anumite bucăți gustoase și poate începe să renunțe la degete sau să renunțe la buzunare. Nu încurajați acest comportament tratat într-un alimentator sau o găleată în schimb.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 6
    6. Fii răbdător. Timpul necesar pentru a fi împrietenit la un cal va varia de la animal la animale. Aceasta va depinde de vârsta calului, tratamentul pe care la primit la mâinile proprietarilor anteriori, precum și personalitatea individuală a calului.
  • Tânăr, bine-îngrijit pentru caii poate imprima rapid pe un nou proprietar, încrezându-i complet într-o chestiune de săptămâni.
  • Cai mai în vârstă, care ar fi putut fi maltratați în trecut, vor fi mai lentă să se adapteze la o persoană nouă, iar încrederea lor va trebui să fie câștigată încet peste câteva luni sau chiar ani.
  • Este important să aveți răbdare cu calul și să evitați să-l împingeți să facă lucrurile cu care nu se simte confortabil. Ca și prieteniile umane, o relație cu un cal are nevoie de timp pentru a construi. Dar, odată ce încrederea este stabilită, veți avea un prieten pentru viață.
  • Partea 2 din 3:
    Manipularea calului
    1. Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 7
    1. Faceți o bază de bază. Ar trebui să faci niște temei cu calul tău înainte să încerci să-l conduci. Acest lucru vă stabilește ca lider și învață calul pentru a urmări comanda dvs., în timp ce întărește încrederea în tine.
    • Începe să Luând calul pentru o plimbare, cum ai fi un câine. Utilizați un halter și conduceți și mergeți pe o expediție mică, mergând sub copaci, prin apă sau peste poduri, una lângă alta. Aceasta vă va planifica ferm în zona de confort a calului.
    • Mergeți întotdeauna lângă cal, niciodată în fața ei și evitați tragerea sau tratarea pe plumb. Mergeți lângă cap sau puneți-vă mâna pe umeri, mângâindu-l și vorbiți cu el în timp ce mergeți. Gândește-te la asta ca și cum ai ține mâinile!
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 8
    2. Fii lider. Caii sunt animale de turmă și le place să urmeze un lider. Odată ce ți-ai câștigat încrederea calului și te-ai stabilit ca lider, te va urmări oriunde.
  • Antrenează-l să se întoarcă la stânga și la dreapta, să se oprească și să se întoarcă ca răspuns la mișcările ușoare ale plumbului sau la capăt.
  • Formarea calului pentru a răspunde la astfel de solicitări pe teren vă va aduce beneficii în șa.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 9
    3. Fi fermă și consecventă. Încercați să fiți fermi și consecvenți în manipularea calului. Doar pentru că vrei ca calul să te placă, nu înseamnă că trebuie să-l lași să scape cu comportamente rele. Dacă el sfințește sau mușcă, dă-i o fermă care se înmulțește pe umăr pentru a-i arăta că nu este bine. Dacă el efectuează o acțiune incorect, fă-l să o facă din nou.
  • Cu toate acestea, este important să înțelegem diferența dintre un cal care se comportă prost și un cal care este confuz sau înspăimântat. Nu vă așteptați să efectueze acțiuni pe care nu le-a fost instruit să facă sau să răspundă la cereri conflictuale.
  • Asigurați-vă că sunteți corect și consecvent în formarea dvs. - utilizați exact aceleași indicații de fiecare dată când faceți o cerere, fără variație. Caii sunt creaturi de obicei și vor răspunde numai la solicitări familiare.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 10
    4
    Învață să citești limbajul corpului calului. Ca orice relație bună, se confruntă cu un cal este totul despre comunicare. Cu excepția notabilă a domnului.ED, membrii speciilor ecvine nu sunt deosebit de verboză, astfel încât să aveți o discuție deschisă cu calul dvs. nu este o opțiune viabilă. Prin urmare, va trebui să vă bazați pe limba corpului în schimb.
  • Aflați cum ați citit expresiile faciale ale caii și mișcările corpului, cu toate acestea subtile. Acestea vă vor ajuta să interpretați cum se simte un cal și vă poate permite să vă îndreptați un accident atunci când calul este înspăimântat sau supărat.
  • De exemplu, dacă urechile unui cal sunt înainte, el acordă atenție și interesată de ceea ce se întâmplă, dacă sunt splayed în partea sa relaxată sau adoarmă și dacă sunt fixați înapoi, este supărat sau înspăimântat. Alte părți ale corpului pentru a acorda atenție pentru a include coada, botul, ochii și picioarele.
  • Imaginea intitulată se împrieteră cu un pas de cal 11
    5. Slăbiți reinsele. Odată ce ați progresat Călărie, Obiectul este de a deveni unul cu calul, aproape până la punctul în care simte intuitiv ce direcție doriți să intrați. Nu trebuie să vă bazați pe tragarea frâului sau să-l împingeți furios cu tocurile, el ar trebui să răspundă la cea mai mică nudge sau schimbare în scaunul tău. Scopul de a deveni ca și jumătate de centaur mitică, jumătate de cal, jumătate de cal.
  • Acest proces va dura ceva timp, deoarece calul învață să-ți citească indicii și pe tine. Va fi nevoie de răbdare, perseverență și, desigur, de echitatie frecventă. Nu vă puteți aștepta să deveniți unul cu un cal pe care îl plimbați doar o dată pe săptămână.
  • Puneți timpul și efortul în realizarea unității cu calul dvs. și rezultatele vor plăti dividende.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea calului
    1. Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 12
    1. Frecați și zgâriați petele greu accesibile. Îngrijindu-ți calul este o experiență importantă de legare, deoarece arată calul că relația dvs. nu este totul despre călărie și de lucru, este și despre petrecerea timpului împreună și găsirea lucrurilor care îl fac fericit.
    • Îngrijindu-vă calul cu un pieptene curry este un loc bun pentru a începe, asigurați-vă că obțineți toate acele pete pe care nu le poate ajunge la el însuși, ca și pieptul și burta.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 13
    2. Spălați cu apă caldă. Când vine vorba de timp de baie, face experiența cât mai plăcută posibilă pentru calul tău, spălându-l cu apă caldă - nu prea fierbinte, nu prea rece.
  • Lucrați un șampon de cal special în haina cu un burete moale, dar asigurați-vă că ați clătit complet după aceea, pentru a evita iritarea.
  • Îndepărtați orice exces de apă cu o racletă de sudoare.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 14
    3
    Ridica picioarele. Picioarele de cai sunt foarte sensibile, așa că, permițându-vă să-i ridicați picioarele, un cal prezintă o mare încredere. Lăsați-l să se obișnuiască cu atingerea ta, să-ți conduci ușor mâinile de-a lungul antenei, începând deasupra genunchiului și încet lucrează în jos spre fetiță. Dacă crește skittish, opriți și începeți din nou din partea de sus.
  • Odată ce vă permite să atingeți fetocul, strângeți ușor câțiva centimetri deasupra lui cu degetul mare și arătătorul. Aceasta este curajul lui să-și ridice piciorul.
  • Odată ce vă permite să vă ridicați piciorul, verificați dacă pantoful este intact și că nu este nimic depus în copita lui. Puneți ușor piciorul înapoi pe pământ și recompensați-l cu un pat.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas de cal 15
    4
    Aflați câteva tehnici de masaj de bază. Dă-ți calul un masaj este o modalitate excelentă de a-l relaxa și de a încuraja încrederea. Lucrând pe orice noduri sau pete dureroase, veți fi, de asemenea, ameliorarea durerii și tensiunii, ceea ce poate, de asemenea, să-și îmbunătățească performanța.
  • Învață să recunoști simțul mușchilor calului tău și să poți identifica care zone au nevoie de cea mai mare lucrare. În timp, el va învăța să se aplece în masaj, arătându-vă unde are nevoie de muncă.
  • Uneori, un masaj rapid al gurii este tot ce este necesar, de altă parte, veți avea nevoie să săpați în adâncime, muncesc din greu pentru a slăbi șoldurile sau mușchii umărului.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas cu pas 16
    5. Încercați aromoterapie. Uleiurile esențiale (concepute special pentru cai) pot face minuni pentru relaxare și calmare a calului în timp ce lucrați la îngrijire.
  • Frecați câteva picături de ulei ales sub nări și în jurul botului său și va obliga fericit fiecare solicitare.
  • Ca un bonus suplimentar, uleiurile esențiale funcționează, de asemenea, ca un descurajator de insecte, care poate fi util în timpul ultimelor timpi.
  • sfaturi

    Petreceți timp cu și vă iubește calul.
  • Scoateți șaua și căștile calului. Aceste elemente pot determina calul să se simtă incomod. Îndepărtarea acestora vă va lăsa calul să se simtă ca și cum ați scoate o povară din coloana vertebrală.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cal tratat
    • Echipamente de îngrijire
    • O atitudine pozitivă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar