Cum să fii un bun lider la școală

Există multe modalități de a fi lider de studenți: fie că este vorba despre guvernul studențești, echipe academice, echipe atletice, publicații, arte sau servicii comunitare. Dacă sunteți foarte implicat în școală, șansele sunt că alți studenți se uită la tine.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând o poziție de conducere
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun la școala Pasul 1
1. Cunoaște-ți puterile. Cunoașterea propriilor tale forte și despre ceea ce vă interesează vă va ajuta să alegeți ce domeniu de conducere să vă concentrați. Îți place să ajuți oamenii? Luați în considerare aderarea la o organizație de voluntariat pentru cei nevoiași. Aveți o pasiune pentru a scrie și bucurați-vă de lucru cu o echipă? Poate că ziarul școlii ar fi o potrivire bună pentru tine. Dacă sunteți o persoană de oameni și ați dori să lucrați spre binele comunității școlare, luați în considerare aderarea la guvernul studenților.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 2
    2. Implicați în activitățile școlare. Rulați pentru consiliul studenților. Alăturați-vă la câteva echipe, cluburi sau organizații și obțineți o senzație pentru ceea ce este potrivit pentru dvs. Cunoașteți ceilalți oameni implicați în grup chiar de pe lilieci. Nu vă limitați la consiliul studențesc - echipe sportive, cluburi de limbă, echipe de dezbateri, echipe academice, grupuri școlare, grupuri de arte spectacole și publicații (ziar, anuar) sunt doar câteva exemple de organizații în care există oportunități de poziții de conducere.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 3
    3. Câștiga experiență în diferite extracurrobari. Pentru aproape fiecare poziție de conducere, trebuie să începeți în partea de jos și să învățați cablurile. Acesta este modul în care câștigi cunoștințe despre grup și cum se execută lucrurile. Petrece suficient timp să deveniți cunoștințe și veți începe să deveniți o persoană pe care alții o privesc în grup. În cele din urmă, veți putea să luați o poziție de conducere.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 4
    4. Ia măsuri în grupurile în care vă aflați. Începeți să presupunem mai multe responsabilități în grupul dvs. Stabiliți obiective și faceți ceea ce este necesar pentru a le realiza. Liderii sunt oameni care nu așteaptă să li se spună ce să facă - ei vin cu idei bune și își întorc viziunile în realitate. Asigurați-vă că comunicați cu ceilalți în grup despre ideile dvs. și încurajați-i să vă alăture să le îndeplinească.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun lider la școala Pasul 5
    5. Fa diferenta. Invitați organizațiile din afara, ca cele care ajută mediul sau fără adăpost, școlii dvs. organizând un fond de strângere de fonduri. Organizați evenimente speciale pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor sau a festivităților importante, cum ar fi cancerul sau conștientizarea HIV, luna istoriei negre etc. Aflați despre ceea ce fac alți tineri pentru a sprijini cauzele - în comunitățile lor, la nivel național sau chiar pe plan internațional.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind un model bun de rol
    1. Imaginea intitulată Fii un lider bun la școala Pasul 6
    1. Da tot ce ai mai bun. Fiind un lider la școală nu înseamnă întotdeauna că trebuie să ai note perfecte. Dar ar trebui să arătați o atitudine pozitivă față de cursurile dvs., participarea și oferirea celui mai bun efort pentru tot.
    • Profesorii pot spune, de obicei, dacă încerci cel mai bine, și așa pot colegii tăi de clasă. Faceți un efort pentru a lucra bine în grupuri și pentru a vă întâlni cu toată lumea.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 7
    2. Să fie respectuos pentru adulții la școală. Un bun lider este cineva care cunoaște regulile și care înțelege diferite poziții de autoritate. Este posibil să nu fiți de acord cu 100% cu profesorii și părinții dvs. în orice moment, dar trebuie să mențineți întotdeauna o atitudine plăcută și plăcută față de ei.
  • Respectul pentru autoritate vă pregătește pentru a deveni un adult și intrați în lumea muncii în care veți avea diferite tipuri de șefi. Afișarea respectului pentru adulți acum arată, de asemenea, profesorii, părinții și colegii că sunteți un lider matur și încrezător.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 8
    3. Fi la timp și organizat. Veniți la școală la timp și ajungeți la fiecare dintre clasele dvs. la timp. Întoarceți-vă la timp și alte proiecte de clasă la timp.
  • Asigurați-vă că aveți un planificator sau o carte de agendă pentru a vă ajuta să urmăriți termenele limită de proiect. Notați în fiecare zi viitoarele date datorate pentru proiecte și teme pentru fiecare clasă.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 9
    4. Ajută pe alții. Dacă știți cum să faceți ceva în clasă că alții nu, oferă să-i ajute. Întrebați într-un mod frumos dacă puteți ajuta elevii cu locul de muncă de clasă, atâta timp cât este în regulă cu profesorul. Dacă terminați cu unele lucrări mai devreme și observați altcineva care se poate lupta cu el, ridică-ți mâna și întrebați dacă le puteți ajuta cu ea.
  • Comportamentul util se extinde și la holuri. Dacă vedeți că cineva aruncați cărțile lor, ajutați-le să le ridicați. Dacă un nou student nu știe unde sunt anumite lucruri sau camere, oferta de a le ajuta să le arate în jur.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 10
    5. Fi de încredere. Fii cinstit, nu vorbi despre ceilalți în spatele spatelui lor și asigurați-vă că tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați.
  • Fiind o persoană de încredere este o calitate a unui lider bun. Dacă spui că vei face ceva, fă-o. Dacă spui un lucru unei persoane, dar lucruri diferite față de altcineva (cunoscut ca fiind "cu două fețe"), se va afla că nu sunteți cineva care poate fi de încredere și, oamenii nu doresc de obicei un lider care ei nu pot avea încredere.
  • Imaginea intitulată Fii un lider bun la școala Pasul 11
    6. Fii corect pentru toată lumea. Chiar dacă nu vă place o anumită persoană, ei ar trebui să fie tratați ca toți ceilalți. Fiind consecvent în modul în care tratați toată lumea este o modalitate importantă de a construi și de a menține încrederea. Dacă cineva rupe o regulă, de exemplu, asigurați-vă că primesc aceeași consecință pe care altcineva ar primi o regulă.
  • Nu jucați favorite cu prietenii apropiați și nu lăsați sentimentele personale față de cineva pe care nu-i place la fel de mult în calea de a fi într-un grup cu ei. Fiind parte a unei echipe care încearcă să realizeze un scop înseamnă că toată lumea trebuie să lucreze împreună - nu este doar o adunare socială.
  • Afișarea corectitudinii este ceva pe care îl veți observa profesori și părinții buni. Ei încearcă să nu ia părți și să se asigure că regulile se aplică tuturor celor în egală măsură. Fiind corect și capabil să lucreze cu cineva, de asemenea, vă pregătește pentru un mediu de lucru, unde nu vă puteți alege de obicei colegii.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 12
    7. Rămâneți pozitiv. Fii fericit și zâmbește frecvent. Nu purtați un zâmbet fals, dar fiind prietenos și zâmbind frecvent te face mult mai accesibil.
  • Dacă grupul dvs. este sub o mulțime de presiune, de exemplu, echipa dvs. tocmai a pierdut un joc mare, nu devin negativ. Spune lucruri cum ar fi: "Vom primi data viitoare" și "toată lumea a făcut o treabă minunată, cealaltă echipă tocmai a făcut puțin mai bună."Acest lucru vă va ajuta colegii să știți că credeți în ele și că ar trebui să înceapă să încerce din greu.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 13
    8. Nu participați la agresiune sau bârfe. Dacă există o calitate pe care adulții o observă majoritatea despre liderii studenților, este capacitatea lor de a face ca toți studenții să se simtă bineveniți și respectați la școală.
  • Dacă observați un anumit student care se apropie, se ridică pentru ei. Nu vă fie frică să spuneți: "Doar lăsați-le în pace", sau ceva de genul ăsta. Acesta va arăta elevilor să facă agresiune că nu credeți că acțiunile lor sunt cool.
  • Ieșiți din calea dvs. pentru a include studenții care nu par să aibă mulți prieteni. Invitați-i să participe la o activitate cu dvs. și cu alții. Spuneți-le ocazional și întrebați cum este ziua lor. Ei pot ezita la început, mai ales dacă sunt obișnuiți cu copiii să nu fie drăguți cu ei, dar continuă să încerce.
  • Partea 3 din 3:
    Practicarea calității bune de conducere
    1. Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 14
    1. Fi un comunicator bun. Aflați abilitățile de vorbire publică și abilitățile de scriere. Ar trebui să vă puteți exprima într-un mod clar, în timpul întâlnirilor, discursurilor, practicilor și / sau jocurilor, astfel încât oamenii să aibă mai multe șanse să vă asculte.
    • Dacă vă aflați într-o poziție în care aveți nevoie pentru a vorbi public, practică acasă în fața unei oglinzi. Observați-vă manierele și expresiile faciale în timp ce vorbiți. De asemenea, întrebați dacă alții la domiciliu vă pot asculta să vă practicați discursurile și să oferiți sugestii. Vorbind grupurilor, ia o mulțime de practici - nu vă descurajați dacă vă simțiți nervos sau dezactivați primele câteva ori. Păstrați-vă la el!
    • Fiind un comunicator bun, înseamnă, de asemenea, ascultarea bine. Ia timp pentru a afla ce doresc oamenii și îngrijesc în grupul dvs. Asigurați-vă că vocea fiecăruia se aude și că luați în considerare toate opiniile din grup atunci când luați decizii.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 15
    2. Distribuiți volumul de lucru. Au alții să ajute cu munca și să distribuie locurile de muncă uniform în rândul tuturor, astfel încât o persoană nu va trebui să-și asume toate lucrările.
  • De exemplu, un căpitan de echipă poate da anumite îndatoriri de curățare sau uniforme pentru colegii de echipă sau un editor de ziare oferă diferite sarcini de articole pentru ca personalul să scrie. Este important să rotiți lucrările în jurul valorii astfel încât toată lumea să aibă responsabilități egale.
  • Delegarea responsabilităților vor fi de până la tine și restul grupului de a decide. Asigurați-vă că toată lumea se simte încrezători în locul de muncă pe care l-au dat. Dacă o persoană nu are încredere în legătură cu un loc de muncă, tu și alții din grup ar putea avea nevoie să lucreze pentru a le încuraja și oferi ajutor și îndrumare.
  • Este parte din slujba dvs. de a încuraja pe alții să participe. Dacă se simte că cineva nu-și tragă cota de sarcină de lucru, discutați în mod privat acest lucru cu ei și spuneți-i să știe că speră că vă puteți baza pentru a contribui puțin mai mult.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 16
    3. Fii inventiv. Un bun lider știe despre resursele disponibile grupului. Dacă nu știți răspunsul la ceva, sau observați că trebuie făcut ceva, dar nu sunteți sigur cum să faceți singuri, sunteți cel care ar trebui să pună întrebări despre profesorii voștri, antrenorii etc.
  • Este treaba dvs. să creați acces la informații și la furnizarea de care aveți nevoie pentru diverse proiecte și activități. Sunteți în esență legătura dintre grup și adult care supraveghează întregul grup. Nu sunteți sigur de unde să obțineți anumite elemente de recuzită pentru muzică? Discutați cu directorul profesorului. Suspectați că echipa dvs. ar beneficia de o practică suplimentară pe săptămână? Aduceți-o la antrenor.
  • Imaginea intitulată Fii un bun lider la școala Pasul 17
    4. Fii deschis și flexibil. Un bun lider va fi dispus să asculte grupul atunci când se decide dacă o anumită regulă sau politică trebuie schimbată. Uneori, modul în care au fost făcute lucrurile sunt depășite sau ar putea fi făcute într-un mod mai bun. Fiind deschis la schimbare este întotdeauna bun.
  • Acest pas se întoarce la a fi un bun ascultător. Un lider trebuie uneori să se retragă și să asculte doar plângerile sau satisfacțiile grupului. Ce funcționează bine? Ce trebuie schimbat? Doar prin ascultarea, puteți învăța multe care pot fi aduse la viitoarele reuniuni decizionale.
  • Pot exista momente incomod sau neașteptate în timpul rolului dvs. ca lider. Cineva poate renunța la grup, vrea să facă schimbări dramatice sau să-ți provoace acțiunile ca lider. Cum te ocupi de aceste momente? Dacă sunteți în stare să vă adaptați și să faceți tot posibilul pentru ao lucra, atunci aveți parte din ceea ce este nevoie pentru a fi un mare lider!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar