Cum să fii un bun lider de echipă

Conducerea unui grup de oameni poate părea intimidantă, dar nu trebuie să fie la fel de dificilă sau înfricoșătoare cum ați putea gândi. Nu trebuie să fii un sergent de găurit pentru a motiva și a inspira echipa ta. Oamenii doresc ca liderii să aibă încredere în a privi pentru ei și au spatele lor. Pentru a vă ajuta, am pus împreună o listă de strategii la îndemână pe care le puteți folosi pentru a fi cel mai bun lider de echipă pe care îl puteți fi.

Pași

Metoda 1 din 15:
Puneți întrebări pentru a vă cunoaște echipa.
  1. Imaginea intitulată Fii un bun lider de echipă Pasul 1
1. Aflați cât de mult puteți despre ei și ce fac ei. Gandeste-te la asta. Nu poți fi cu adevărat un lider de succes dacă nu-ți cunoști echipa. Fii un "cursant" în loc de "Knower" prin admiterea că nu aveți toate răspunsurile și întrebați o tona de întrebări, mai ales dacă sunteți nou la rolul dvs. de lider de echipă. Fiți încântați să aflați despre fiecare persoană din echipa dvs. și despre rolurile și personalitățile individuale.
  • De exemplu, pe măsură ce treceți pe cineva din echipa dvs. care lucrează la un proiect, le puteți întreba lucruri simple cum ar fi: "Bună! Pot să vă întreb despre ce lucrați?"Și după ce explică sarcina sau proiectul, puteți pune mai multe întrebări personale," Vă place să faceți aceste proiecte?"Și" aveți idei despre cum ar putea fi făcut acest lucru mai bine?"
  • Dacă echipa dvs. se simte ca și cum ai avea grijă de ei, ei vor fi mai probabil să vă placă și să vă respecte ca lider.
Metoda 2 din 15:
Comunicați-vă gândurile și planurile pentru echipa dvs.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 2
1. Să fie la fel de transparente și deschise ca și cu ei. Au dispărut zilele managerilor și șefilor care păstrează un zid de confidențialitate cu privire la ceea ce se gândesc. Este o practică mult mai bună de a comunica în mod deschis cu toată lumea din echipa dvs. Spuneți-le ce vă gândiți și ce schimbări sau proiecte noi pe care le aveți în vedere. Cu cât puteți fi mai transparent, cu atât mai mult echipa dvs. vă va simți confortabil oferindu-vă contribuția și feedback-ul lor, care poate fi cu adevărat util.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să începeți un nou proiect care ar necesita o muncă suplimentară din partea echipei dvs., ați putea spune ceva asemănător "Chiar cred că acest proiect ar putea îmbunătăți eficiența noastră în general și ar putea ajunge la creșterea rentabilității noastre. Dar recunosc că ar însemna și mai multă muncă."Ați putea să vă invitați echipa să-și dea gândurile și ideile.
Metoda 3 din 15:
Ascultați oamenii din echipa dvs. și evitați să le întrerupeți.
  1. Imaginea intitulată Fii un bun lider de echipă Pasul 3
1. Permiteți oamenilor echipei dvs. să se simtă confortabil vorbind cu dvs. Ori de câte ori cineva din echipa dvs. vine la dvs. cu o problemă sau chiar doar pentru a vorbi, menține contactul vizual și ascultă ceea ce au de spus. Fiți răbdători și evitați să încercați să le întrerupeți. Lăsați echipa dvs. să se simtă ca și cum puteți vorbi cu dvs. Comunicarea deschisă vă poate ajuta să vă asigurați că toată lumea se află pe pagina corectă și problemele sunt abordate rapid.
  • De exemplu, dacă un membru al echipei vine la dvs. și începe să explice o greșeală pe care o făceau, să fie răbdătoare și să evite tăierea lor. Lăsați-i să explice ce sa întâmplat înainte de a vă dați seama ce să faceți în continuare.
  • Nu trebuie întotdeauna să fie legată de muncă. Dacă aveți pe cineva în echipa dvs. care tocmai a avut un copil, de exemplu, permiteți-i să vă spună despre asta! Vrei ca echipa ta să se simtă ca și cum ai avea încredere în tine.
Metoda 4 din 15:
Aveți grijă de greutățile profesionale și personale ale echipei dvs.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 4
1. Arătați-le că sunt mai mult decât angajați pentru dvs. Oamenii tind să muncească mai mult pentru lideri dacă simt că îi pasă cu adevărat de bunăstarea lor. Verificați cu oamenii din echipa dvs. în mod regulat pentru a vă asigura că ei fac bine. Dacă au probleme la locul de muncă sau acasă, spuneți-le că pot veni la dvs. dacă se simt confortabil. Știind că aveți spatele lor poate face ca echipa dvs. să respecte și să vă încredeți mai mult.
  • Nu vedeți oamenii din echipa dvs. ca resurse sau instrumente pentru propriul dvs. succes. Dacă le tratezi cu bunătate și respect, te vor respecta înapoi.
Metoda 5 din 15:
Empatizați cu echipa dvs. când sunt frustrați.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 5
1. Arătați-i că vă pasă și exprimați-vă preocuparea pentru ei. Lucrurile se întâmplă! Este foarte probabil ca, la un moment dat, va exista o problemă sau o greșeală care face ca voi, fie cineva pe echipa dvs. furios sau frustrat. Este în regulă. Cel mai important este că lasă-ți echipa să știe că îți pasă de bunăstarea lor prin a fi răbdător și amabil. Apoi puteți lucra împreună pentru a afla cum să abordăm o problemă.
  • De exemplu, dacă computerul cuiva păstrează crashing și își pierd toată munca, spuneți-i că înțelegeți cât de frustrant poate fi și că veți lucra pentru a fi rezolvată problema.
Metoda 6 din 15:
Laudă directă echipei dvs. în loc de tine însuți.
  1. Imaginea intitulată Fii un bun lider de echipă Pasul 6
1. Dați-le creditul pe care îl merită. Amintiți-vă că oamenii din echipa dvs. sunt adevărații eroi. Deși este rolul dvs. ca lider de echipă pentru a le menține motivați și pe drumul cel bun, ei fac munca reală. Deci, ori de câte ori cineva vă laudă sau compania dvs., asigurați-vă că îndreptați-vă oamenilor care au făcut totul - echipa dvs! Dacă echipa dvs. se simte apreciată, ei vor ține pasul lor bun.
  • Luând credit pentru muncă pe care cineva din echipa dvs. a făcut-o într-adevăr să se întoarcă și să facă ca echipa să piardă respectul pentru dvs.
Metoda 7 din 15:
Protejați-vă echipa de critică.
  1. Imaginea intitulată Fii un bun lider al echipei Pasul 7
1. Nu aruncați pe nimeni în echipa dvs. sub autobuz. Una dintre cele mai mari părți de a fi lider de echipă este dispus și capabil să ia căldura ori de câte ori cineva este supărat sau critică pentru echipa sau compania dvs. Luați responsabilitatea pentru orice greșeli sau probleme și pentru a vă proteja echipa din afara criticilor. Te vor aprecia pentru el și pot lucra mai mult pentru a ajuta la prevenirea problemelor sau greșelile viitoare.
Metoda 8 din 15:
Evitați criticarea sau bârfele despre alte persoane.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 8
1. Este un semn al imaturității și a conducerii sărace. Se întâmplă greșeli și, uneori, oamenii pot fi neplăcuți. Dar dacă recurgeți la bârfe sau judecată, echipa dvs. va observa. S-ar putea să creadă că, dacă vorbești despre alți oameni, poate că vorbești și despre ei. În general, încercați să rămâneți la fel de pozitiv în rolul dvs. de lider de echipă și să evitați negativitatea cât de mult puteți.
  • De exemplu, nu vorbiți niciodată despre cineva din echipa dvs. din spatele lor. Nu este frumos și ar putea provoca alții să-și piardă respectul față de tine.
Metoda 9 din 15:
Stabiliți obiective și așteptări clare pentru echipa dvs.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 9
1. Spuneți echipei dvs. exact ceea ce doriți să realizați. Motivați și inspirați echipa dvs. prin împărtășirea viziunii dvs. și a obiectivelor pe care le sperați să le realizați împreună cu ei. Ajutați-i să înțeleagă obiectivul final pe care îl lucrați cu toții, așa că simt că sunt într-adevăr o parte valoroasă a echipei dvs. și știu exact ce trebuie să facă.Ei vor putea, de asemenea, să urmărească progresul lor și să identifice ori de câte ori au obținut cu succes ceva.
  • De exemplu, dacă conduceți o echipă de reprezentanți de vânzări, ați putea stabili un obiectiv de 10.000 USD în vânzări până la sfârșitul lunii. În acest fel, toată lumea știe ce lucrează și se vor simți motivați să ajute echipa să realizeze acest obiectiv.
  • Așteptările dvs. pot include, de asemenea, lucruri cum ar fi afișarea muncii la timp, purtând îmbrăcăminte de lucru adecvată și luarea pauzelor de prânz la momentele setate.
Metoda 10 din 15:
Delegați munca și evitați micromanarea.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 10
1. Asigurați-vă că toată lumea știe cine este responsabil pentru ce. Unul dintre cheile de a fi un lider de echipă de succes este capabil să delegem să lucreze persoanelor din echipa dvs. Descrieți lucrarea pe care doriți să o facă în detaliu, astfel încât ei să știe exact ce trebuie făcut. Asigurați-vă că au tot ce au nevoie pentru a face treaba și au stabilit puncte de control pentru a vă putea actualiza cu privire la progresul lor fără a vă simți ca și cum vă respirați gâtul.
  • De exemplu, dacă executați o echipă de marketing, ați putea atribui o grafică unei singure persoane, solicită clienților unei alte persoane și copywriting la altul. Le-ai putea cere să-i cheme să se verifice cu tine când termină o misiune, astfel încât să poți revizui totul.
  • Activitățile delegare oferă, de asemenea, echipei dvs. o mică independență pentru a face treaba făcută fără să vă simțiți ca și cum sunteți microună.
Metoda 11 din 15:
Atribuiți sarcini bazate pe abilitățile și capacitatea oamenilor.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 11
1. Profitați de punctele forte ale oamenilor din echipa dvs. Un lider bun nu cere pur și simplu oamenii din echipa lor să facă locuri de muncă pe care nu le sunt pregătite să le facă. Ori de câte ori răspândiți volumul de muncă, încercați cât mai bine posibil să oferiți misiunilor și rolurilor persoanelor ale căror abilități și puncte forte se potrivesc cu ea. Va ajuta echipa ta să facă mai bine și vor aprecia că respectați și le aveți grijă de ele.
  • De exemplu, dacă compania dvs. tocmai a aterizat un nou cont mare care implică o mulțime de introducere a datelor și apeluri telefonice către clienți noi, ați putea diviza activitatea de intrare a datelor către oamenii care se bucură sau sunt mai buni la utilizarea computerelor și a apelurilor la telefon echipa ta care place să vorbească cu alte persoane.
Metoda 12 din 15:
Oferiți membrilor echipei dvs. posibilitatea de a învăța și de a crește.
  1. Image denumită Fii un bun lider de echipă Pasul 12
1. Împuternicirea echipei dvs. de a-ți face noi provocări vă poate ajuta să le motivați. Cu tutoriale online, cursuri virtuale și clase personale, este probabil o grămadă de oportunități potențiale de învățare legate de locurile de muncă ale echipei dvs. Arătați-vă angajații că credeți în ei, permițându-i să ia timp pentru a învăța noi abilități sau pentru a afla mai multe despre cele pe care le au deja. Dacă întreabă mai multă responsabilitate că simțiți că ar fi benefică, lăsați-i să meargă la ea. Cu cât acceptați mai mult echipa, cu atât mai mult vor avea încredere și vă vor sprijini.
  • De exemplu, dacă cineva din echipa dvs. dorește să ia un curs pentru a învăța cum să utilizați un program ca Adobe Photoshop sau Microsoft Excel și credeți că ar putea fi un lucru util, permiteți-i să o facă.
  • Dacă cineva dorește să înceapă un proiect distractiv ca un schimb secret Santa sau un cadou, permiteți-i să meargă pentru asta!
Metoda 13 din 15:
Rămâneți pozitiv ori de câte ori există o problemă.
  1. Imaginea intitulată Fii un bun lider de echipă Pasul 13
1. Găsiți 3 lucruri pozitive despre o problemă înainte de a vă aborda problema. Este ușor să începeți imediat să vă gândiți la toate consecințele negative ale ceva care merge prost. Luați un moment pentru a lua în considerare mai întâi câteva lucruri bune bune. Apoi, identificați unele dintre aspectele negative ale problemei. S-ar putea să găsiți că cu atât mai mult vă uitați la pozitiv, cu atât mai mulți oameni din echipa dvs. vor reacționa pozitiv și vor face față problemei.
  • De exemplu, dacă compania dvs. pierde un cont mare, deoarece un client a decis să înceteze să folosească serviciile dvs., ați putea să vă gândiți la lucruri pozitive, cum ar fi faptul că acum echipa dvs. se poate concentra mai mult pe clienții dvs., puteți lucra pentru a găsi un nou (poate chiar mai bine) client, și acum aveți șansa de a afla ce le-a făcut să nu mai folosească serviciile dvs., astfel încât să puteți fi mai bine în viitor.
Metoda 14 din 15:
Concentrați-vă pe găsirea de soluții la probleme.
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 14
1. Este important să fii flexibil pentru a fi un lider de succes. Lucrurile vor merge prost și se vor întâmpla greșelile. Este o parte a vieții și un lider bun de echipă înțelege și anticipează-o. În loc să vă supărați sau supărați, rămâneți optimiști și încercați să gândiți în afara casetei. Sunt șanse să fie o soluție, trebuie doar să fii suficient de flexibil și destul de deschis pentru ao găsi.
  • De exemplu, dacă aveți un membru al personalului dvs. care este bolnav și nu poate face acest lucru pentru schimbarea dvs., gândiți-vă cum puteți rezolva problema în loc să vă subliniați. Este posibil să puteți găsi pe cineva care să vină pentru ei sau să-și împărți munca în mod egal printre toți ceilalți, astfel încât nimeni nu este supraîncărcat, de exemplu.
Metoda 15 din 15:
Să fie asertivă și înțelegere
  1. Imaginea intitulată Fii un lider bun de echipă Pasul 15
1. Coechipierii dvs. vă vor respecta când înțelegeți punctul lor de vedere și veți fi asertivi cu ideile dvs. Când problemele apar în interiorul echipei, este mai bine să vă puneți jocul în fața și să remediați soluția. Fiind un lider de echipă asertiv este să te ridici pentru tine și alte idei și puncte de popoare în timpul lucrului împreună. Nu într-un mod nepoliticos, dar stilul calm, colectiv și pasiv.
  • De exemplu, dacă doi membri ai personalului se certă despre ceva, este mai bine să înțelegeți atât despre punctele lor, cât și să faceți un compromis responsabil cu privire la argumentul lor. Ele vor termina amândoi mai fericiți și veți fi asertivi și veți rezolva problema.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Când aveți îndoieli, puneți întrebări! Dacă nu știți sau nu sunteți sigur de ceva, întrebarea întrebărilor este o modalitate simplă și eficientă de a învăța.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar