Cum de a șterge un nas înfundat

Un nas congestionat sau înfundat se întâmplă atunci când membranele din interiorul nărilor tale devin inflamate, adesea datorită unei friguri, gripei sau alergiilor. În plus, probabil veți experimenta descărcarea de mucus, pe care corpul dumneavoastră o produce să vă protejeze de boală. Din păcate, un nas înfundat poate fi foarte enervant și poate face greu să respiri. Din fericire, puteți obține ajutor pentru dvs. sau pentru copilul dvs. folosind tratamente la domiciliu. Cu toate acestea, solicitați îngrijiri medicale dacă arătați semne de infecție, cum ar fi congestionarea, descărcarea sau febra sau dacă copilul dvs. are un nas înfundat.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea imediată a ușurinței
  1. Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 1
1. Luați un duș fierbinte pentru a subțiri rapid mucusul. Steamul ajută la subțire secreții nazale, care pot face respirația mai ușoară. Pentru o soluție rapidă, închideți ușa băii, săriți într-un duș fierbinte și lăsați aburul să-și facă magia. Sperăm că veți simți mai bine în cel mai scurt timp.
  • Ca o alternativă, lăsați un duș fierbinte să alerge în timp ce pur și simplu stați în baie cu ușa închisă.
  • Un umidificator de răcire poate ajuta, de asemenea, să clarifică un nas înfundat, deci rulați unul în dormitorul tău noaptea dacă poți. Asigura-te ca Curățați-l săptămânal.
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 2
    2. Utilizați un pulverizat salină sau o oală neti pentru o soluție naturală. Soldurile nazale saline sunt pur și simplu apă sărată într-un aplicator convenabil, astfel încât acestea sunt în siguranță pentru toată lumea, chiar și femeile însărcinate, să utilizeze. Apa va elimina mucusul și va calma inflamația din nas.
  • Urmați instrucțiunile de pe ambalaj. De obicei, veți administra 1-2 spray-uri sau scade la fiecare 2 până la 3 ore.
  • Alternativ, utilizați o oală neti Pentru a vă spăla sinusurile. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu umpleți niciodată un vas neti sau să creați o soluție salină cu apă de la robinet, deoarece poate conține bacterii sau amobe, care pot provoca boli care pun viața în pericol. De asemenea, păstrați-vă foarte curat oala neti, spălându-l după fiecare utilizare.
  • Imagine intitulată Clean Un nas înfundat Pasul 3
    3. Utilizați benzi adezive nazale pentru a vă deschide nările pe timp de noapte. Aceste benzi subțiri albe merg peste podul nasului și sunt menite să-și lărgească manual nările doar suficiente pentru a vă ajuta să respirați mai ușor. Ridicați un pachet și aplicați unul pentru a vedea dacă vă ajută să dormiți mai bine prin reducerea congestionării dvs.
  • Acestea sunt adesea comercializate ca benzi anti-sforătoare și pot fi găsite în magazine și farmacii alimente.
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 4
    4. Puneți o compresie caldă peste nas sau frunte pentru a reduce presiunea sinusurilor. Căldura poate ajuta la reducerea presiunii prin deschiderea sinusurilor. Umeziți o cârpă cu apă, care este la fel de caldă cum puteți sta, întindeți-vă și așezați cârpa peste podul nasului, astfel încât să acopere sinusurile, dar lasă calea spre nările voastre limpede. Alternativ, puneți cârpa peste frunte. Rewetați prospectul când începe să se simtă incomod de frig.
  • S-ar putea să ia câteva runde de reîncălzire a prostii pentru a simți orice beneficiu, deci fiți răbdători.Încercați să utilizați o compresă în timp ce faceți ceva relaxant, cum ar fi ascultarea muzicii sau vizionarea TV.
  • Imagine intitulată Clean Un nas înfundat Pasul 7
    5. Luați un decongestionant OTC sau antihistaminic, dacă este recomandat de către medicul dumneavoastră.În funcție de cauza faptului că ați putea găsi o ușurare cu un medicament (OTC). Dacă copilul dvs. între vârsta de 4 până la 12 ani este bolnav, alegeți un decongestionant sau antihistaminic formulat în special pentru copii. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a lua medicamente de orice fel și întrebați ce recomandă simptomele dvs. specifice.
  • Dacă aveți o răceală, un decongestionant poate ușura umflarea și inflamația în pasajele nazale, ceea ce duce la o respirație mai ușoară.Puteți predica acest medicament pe cale orală, ca o pastilă sau lichid sau utilizați un spray decongestionant nazal.Fiți conștienți de faptul că spray-urile nazale decongestionante sunt recomandate doar timp de 3 zile consecutive de utilizare datorită riscului de congestie rebound, în timp ce decongestionanții orali pot fi luați timp de până la 5 până la 7 zile.
  • Dacă suferiți de alergii, cum ar fi febra fânului, obțineți un antihistaminic, cum ar fi Claritin, Zyrtec sau Allegra sau echivalentul generic al uneia dintre aceste medicamente. Un antihistaminic va ameliora atât congestia, cât și are grijă de alte simptome, cum ar fi strănutul.Fiți conștienți de faptul că unele antihistaminice vă pot face să vă simțiți obosiți. Căutați opțiuni non-somnice de a lua în timpul zilei și așteptați să conduceți sau să utilizați mașini grele până când vedeți cum vă afectează antihistaminica.
  • Flonase și spray-uri Nasacort, care conțin corticosteroizi, pot fi de asemenea utile dacă nasul este congestionat din cauza alergiilor. Corticosteroizii ajută la reducerea inflamației.
  • Metoda 2 din 4:
    Modificarea rutinei
    1. Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 8
    1. Suflați-vă ușor nasul. Dacă nasul tău este umplut, dar nu picura, sau mucus nu iese ușor când îți sufli nasul, nu-l forța. Impulsul tău ar putea să-ți arunce nasul până când îți explodezi niște mucus, dar e mai bine dacă părăsiți țesuturile. Doar suflați nasul când se execută.

    Notă: Suflând din greu în mod repetat va face membranele delicate în interiorul nărilor dvs. devin mai inflamate și poate duce rapid la creșterea materialelor. Se pare că contra-intuitiv la început, dar vă veți simți mai bine dacă utilizați țesuturi mai rar.

  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 9
    2. Hidrați-vă pentru a subțiri mucusul. Bea o mulțime de fluide atunci când ești bolnav poate ajuta la clarificarea unui nas înfundat. Stick cu apă curată, ceai din plante sau bulion și păstrați o sticlă de apă sau o cană la îndemână în permanență pentru a încuraja hidratarea.
  • Băuturile confortabile la cald sunt deosebit de utile pentru subțierea mucusului.
  • Evitați băuturile zaharoase cum ar fi sucul și sifonul, deoarece nu conțin substanțe nutritive utile sau electroliți corpul dumneavoastră are nevoie. Zahărul poate, de asemenea, să împiedice funcționarea corectă a sistemului imunitar.
  • Stați departe de cafeină, cum ar fi în cafea, deoarece poate fi deshidratare.
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 10
    3. Vă susține capul când vă odihniți. Culcat plat pe spate poate provoca mucus să se construiască în timp ce te odihnești sau dormi. Ridicați capul cu câteva perne sau amânați într-un reclinat când aveți un nas înfundat.
  • Dacă dormiți de obicei pe stomac sau pe partea laterală, încercați să dormiți pe spate și ridicați-vă capul în timp ce sunteți bolnav.
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 11
    4. Stați departe de iritanți. Iritanții ca fumul de țigară pot face un nas înfundat mai rău. Evitați să fumați sau să fiți în jurul celorlalți care fumează când sunteți congestionat. Dacă nasul tău înfundat se datorează alergiei, fă-ți cel mai bine pentru a evita alergeni obișnuiți, cum ar fi praful și Pet Dander.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor renunță la fumat, Vorbiți medicului dumneavoastră sau contactați Quitline la 1-800-Quit-acum.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea copiilor și a copiilor mici
    1. Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 12
    1. Utilizați picături saline pentru a slăbi mucusul.Așezați copilul pe o suprafață plană și poziționați un prosop laminat sub umeri pentru a-și pune capul înapoi.Plasați câteva picături de soluție salină în fiecare nară. Soluția salină descompune mucusul astfel încât să poată fi îndepărtat, permițându-vă micului dvs. să respire mai ușor.
    • Pentru a vă face propria soluție salină, amestecați 1/4 lingurita (1.42 de grame) de sare neodizată cu /2 Cupa (120 ml) de apă călcată sau distilată.
    • Dacă aveți doar apă de la robinet, fierbeți-l și lăsați-l să se răcească înainte de a utiliza pentru a face o soluție salină. În caz contrar, ați putea introduce bacterii sau amoebas în cavitatea sinusală a copilului, care, în timp ce rară, poate fi amenințătoare de viață.
  • Imagine intitulată Clean Un nas înfundat Pasul 13
    2. Scurgeți mucusul pentru a face mai ușor pentru copilul dvs. să respire. Dacă copilul tău este suficient de bătrân pentru a-și arunc nasul, le-ai făcut atât de ușor. Dacă aveți un copil, utilizați o seringă bec pentru a elimina excesul de mucus din fiecare nară.În primul rând, stoarceți aerul în bec, apoi introduceți cu atenție vârful într-unul din nările bebelușului. Eliberați becul pentru a suge mucusul, apoi scoateți-l din nară și strângeți mucusul pe un țesut. Repetați pe cealaltă parte.
  • Alternativă, rotiți un țesut într-un conul mic și tamponați-l în jurul nărilor. Nu face Introduceți tampoanele de bumbac într-un nas al unui copil.
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 14
    3. Puneți un umidificator de răcire în camera copilului tău. Un umidificator de răcire poate înmuia mucusul și să ușureze respirația copilului. Configurați umidificatorul în dormitorul lor și executați-l pe tot parcursul nopții. Dacă este posibil, umpleți umidificatorul cu apă filtrată. Asigurați-vă că Curățați-l Săptămânal pentru a păstra germenii de la răspândire.
  • Cu toate acestea, dacă nu aveți un umidificator, puteți rula un duș fierbinte și stați cu bebelușul în baie (nu dușul însuși), astfel încât aburul să rămână la mucus. Acest lucru este util în special dacă copilul dvs. are o tuse de croupie.
  • Avertizare: Evitați utilizarea umidificatoarelor de ceață caldă, deoarece acestea sunt de fapt mai multe șanse de a crea bacterii și de a distribui germeni în întreaga casă.

  • Imagine intitulată Clear Un nas înfundat Pasul 15
    4. Ridicați capul copilului în timp ce dormi. Rotiți un prosop și plasați-l sub saltea copilului. Odihniți capul pe porțiunea crescută a saltelei pentru a permite mucusului să se scurgă mai degrabă decât să-și închidă nările pe măsură ce dorm.
  • Nu ridicați niciodată capul copilului folosind o pernă, deoarece acest lucru poate crește riscul de sindrom de moarte pentru sugari bruște (SIDS).
  • Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 16
    5. Nu oferi copilului tău rece medicament. Medicamentul rece împotriva contra-the-The nu este potrivit pentru copii sub 4 ani. De fapt, decongestionanții au fost chiar legați de bătăile inimii neregulate, precum și de iritabilitate. Încercați să vă păstrați copilul confortabil cât mai bine, și să-i numiți pediatrul dacă aveți vreo preocupare.
  • Metoda 4 din 4:
    Când să solicitați tratament medical
    1. Imagine intitulată Șterge un nas înfundat Pasul 17
    1. Obțineți îngrijirea imediată pentru durerea sinusală cuplată cu descărcare galbenă sau verde. Descărcarea galbenă sau verde înseamnă că aveți o infecție, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră trebuie să excludă o infecție sau să prescrie tipul potrivit de tratament.
    • Rețineți că puteți dezvolta o infecție bacteriană din cauza drenajului sinusal, deci ceea ce a început ca un nas înfundat datorită alergiilor sau frigului se poate transforma într-o infecție bacteriană. Dacă se întâmplă acest lucru, medicul dumneavoastră poate prescrie o rundă de antibiotice care vă va simți mai mult mai repede decât să mergeți fără tratament.
    • Rareori, puteți experimenta descărcarea de sânge sau roșie. Dacă se întâmplă acest lucru, consultați imediat medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Clean Un nas înfundat Pasul 18
    2. Vizitați medicul dumneavoastră dacă congestia dvs. continuă mai mult de 10 zile. Un nas înfundat ar trebui să dispară într-o săptămână, astfel încât să aveți o infecție dacă dvs. durează mai mult de 10 zile. Medicul dumneavoastră poate exclude alte cauze posibile, cum ar fi gripa și prescrie tratament dacă aveți nevoie de ea. Iată câteva alte simptome pe care le puteți experimenta dacă aveți o infecție:
  • Febra peste 101.3 ° F (38.5 ° C)
  • Durere de gât
  • Nasul și nasul înfundat
  • Congestionare
  • Dureri de cap
  • Dureri de corp
  • Oboseală
  • Imaginea intitulată clar un nas înfundat pasul 19
    3. Apelați-vă medicul pentru sfaturi dacă copilul dvs. este sub 3 luni. Este obișnuit ca bebelușii să obțină nasuri înfundate, deoarece sistemul lor imunitar începe să se dezvolte. Cu toate acestea, un nas înfundat datorită unei friguri sau alergii poate deveni rapid serios pentru un copil tânăr. Din fericire, medicul dumneavoastră vă poate sfătui cu privire la modul de a oferi cea mai bună grijă pentru copilul dvs. pentru a-și ajuta recuperarea.
  • Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să continuați să vă îngrijiți copilul la domiciliu.
  • Dacă bebelușul dvs. are febră peste 100.4 ° F (38.0 ° C), adresați-vă medicului dvs. pentru o întâlnire cu aceeași zi sau pentru a vă lua copilul într-un centru de îngrijire urgentă. O febră indică faptul că pot avea o infecție, deci este mai bine să vă asigurați că copilul dvs. nu are nevoie de tratament suplimentar.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puneți mentolul și sarea de baie de eucalipt într-o chiuvetă sau un castron de apă caldă cu abur. Puneți un prosop peste cap și în jurul chiuvetei sau marginea bolului. Respirați până când temperatura scade pentru a ușura un nas înfundat.
  • Dacă doar o parte a nasului este înfundată, așezați pe partea opusă a corpului tău și nările se pot scurge.
  • Încercați să obțineți un aer proaspăt. Atâta timp cât nu aveți febră de fân, aceasta vă poate face uneori să vă simțiți mai bine.
  • Mestecați pe o mentă puternică sau o gumă, deoarece menta vă poate șterge sinusurile pentru a vă face mai ușor să respirați și să puteți clarifica cea mai mare parte a inflamației.
  • Frecați ulei de nucă de cocos sub nasul iritat pentru a hidrata pielea uscată și iritarea de a sufla nasul. Uleiul de cocos are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene.
  • Păstrați-vă picioarele calde. Dacă sunteți prea leneș pentru a lua un duș fierbinte sau baie, clătiți picioarele cu sau puneți picioarele în apă caldă confortabilă. Cel mai fierbinte apa, cu atât rezultatul mai semnificativ. Uscați-vă picioarele cât mai repede, după înmuierea picioarelor pentru a minimiza cantitatea de căldură, apa fură din picioare datorită evaporării.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că medicamentele decongestionate care conțin pseudoefedrină sunt contraindicate pentru unii oameni.
  • Când faceți propria soluție salină pentru un pulverizator de nas sau neti, asigurați-vă că utilizați apă filtrată sau distilată pentru a preveni bolile datorate bacteriilor sau amoebasului. Dacă trebuie să utilizați apă de la robinet, fierbeți-l și lăsați-l să se răcească înainte de a face soluția salină.
  • Aveți grijă când utilizați abur sau un inhalator de abur, deoarece aburul de fierbere poate provoca scalduri urâte.
  • Evitați utilizarea unui umidificator de ceață caldă, care poate porni bacteriile.
  • Contrar credinței populare, consumul de alimente picante poate face de fapt congestia dvs. mai rău.
  • Evitați utilizarea vaporilor mentolați, deoarece nu există dovezi că ușurează congestia, iar ingredientele pot fi de fapt toxice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar