Cum să afli data la care cineva sa căsătorit

Datele de căsătorie sunt înregistrarea publică. În unele cazuri, acestea sunt publicate în lucrarea locală și online în luna după ce au loc. Dacă căutați o dată de căsătorie care nu este recentă, nu există indice național de certificate de căsătorie sau licențe, deci trebuie să solicitați aceste informații la nivelul statului sau județului. Puteți afla data pe care cineva sa căsătorit prin încercarea de căutări pe internet și județ.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o agenție online
  1. Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 1
1. Vizitați un site web specializat. Cel mai rapid și mai ușor mod de a afla când cineva a fost căsătorit este să viziteze un site web al unei companii care poate căuta prin înregistrări de căsătorie pentru dvs. Există o serie de agenții online. Le veți găsi prin căutarea "verificări de înregistrare a căsătoriei" sau "verificări de fundal" într-un motor de căutare.
  • Înainte de a angaja orice agenție pentru a afla informații, asigurați-vă că faceți unele cercetări despre companie.
  • Căutați unul care are feedback pozitiv și o reputație bună.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 2
    2. Vedeți dacă există un proces gratuit. Agențiile online vă vor percepe pentru serviciile lor, dar, în unele cazuri, puteți utiliza o perioadă de încercare gratuită sau aveți o căutare gratuită de încercare. Dacă doriți doar să căutați înregistrările pentru o căsătorie, este posibil să puteți lua o ofertă și să faceți căutarea gratuită.
  • Amintiți-vă că rezultatele nu sunt garantate, chiar dacă plătiți. Folosind un proces gratuit vă va oferi o idee despre serviciul pe care îl puteți aștepta.
  • Unele dintre aceste baze de date nu vor merge până în prezent.
  • Asigurați-vă că știți că acoperă anul aproximativ în care credeți că nunta a avut loc înainte de a continua.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 3
    3. Înscrieți-vă pentru un cont online. Puține agenții vă vor permite să căutați fără a vă înscrie un cont. Va trebui să vă furnizați detaliile personale și să acceptați o opțiune de plată. Aceste agenții sunt adesea folosite de oameni, cum ar fi anchetatorii privați, astfel încât aderarea se bazează, în general, pe abonament. În unele cazuri, veți putea plăti pe o bază de plată.
  • În Marea Britanie, un abonament vă poate costa 15 £ pe an sau 3 luni pentru £ 5.
  • Cu oferte ca acestea, va fi adesea o limită a numărului de căutări pe care le puteți efectua.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 4
    4. Căutați prin baza de date online. De asemenea, este posibil să puteți plăti pentru o verificare completă a fundalului, prin care puteți învăța alte informații personale în plus față de data căsătoriei. Pentru a căuta o înregistrare de căsătorie online, veți avea, în general, nevoie de numele complet al persoanei, iar orașul și starea căsătoriei a fost efectuată.
  • Dacă este posibil, cercetați înregistrările pe care baza de date le are înainte de a plăti. Unele site-uri vă vor arăta ce anii sunt disponibile pentru a fi cercetate în acel stat.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 5
    5. Utilizați un motor de căutare. În unele cazuri, este posibil să puteți ocoli toate acestea doar introducând numele cuiva într-un motor de căutare. Este posibil să existe o înregistrare a nunții online, care poate include locul și data ceremoniei. Acest lucru poate funcționa numai cu persoane care au o prezență puternică pe social media, dar cu siguranță merită o încercare.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutarea instanței județene și înregistrările căsătoriei bisericești
    1. Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 6
    1. Verificați indicele sau depozitul certificatului de căsătorie al statului dvs. Înregistrările căsătoriilor sunt deținute de județul dvs. și modul în care informațiile sunt păstrate și puse la dispoziție pot varia de la un loc la altul. Dacă statul și județul dvs. are indici de căsătorie online, puteți căuta prin această bază de date online pentru a găsi informații despre căsătorie. Nu toate statele au acești indici, dar dacă o fac, vă poate permite să găsiți ziua de nuntă a persoanei fără a merge la un birou.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 7
    2. Du-te la biroul de înregistrări județene. Dacă nu ați reușit să găsiți informațiile pe care le căutați online, următorul pas este să vizitați biroul de înregistrări din țară sau în tribunal în persoană. Pentru a face acest lucru, va trebui să știți unde a avut loc căsătoria, astfel încât să puteți merge la biroul relevant. Licențele de căsătorie, care arată data căsătoriei, sunt date de grefierul județului și poate fi efectuată o căutare la biroul recorderului județului.
  • Trebuie să mergeți cu cât mai multe informații pe care le aveți despre căsătoria în cauză.
  • Aceasta ar trebui să includă cel puțin numele cuplului și locul căsătoriei.
  • Dacă știți aproximativ când s-au căsătorit, acest lucru ar putea ajuta la restrângerea căutării.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 8
    3. Solicitați înregistrările căsătoriei. Odată ce vă aflați la locul potrivit, vi se va cere să completați documentele necesare pentru a solicita informații despre căsătorie. Vi se poate cere să plătiți între $ 10 și $ 50 pentru a efectua o căutare.
  • Este posibil să puteți efectua căutarea online, prin intermediul site-ului dvs. de grefier județ.
  • Este posibil să nu aveți nevoie să trimiteți un număr de card de credit pentru a efectua căutarea online.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 9
    4. Căutați înregistrări ale bisericii. SUA nu au nevoie de înregistrarea civilă a căsătoriilor până în secolul al XX-lea. Dacă sunteți în căutarea de informații despre o căsătorie anterioară, este o idee bună să încercați să verificați înregistrările Bisericii, care, în unele cazuri, reveniți la 1600. Pentru a găsi înregistrările bisericii, va trebui să știți unde locuia persoana, precum și denominația bisericii la care au participat.
  • Înregistrările bisericii sunt în general păstrate în biserici și în arhivele lor, la societăți istorice și genealogice și în biblioteci.
  • Dacă biserica nu deține arhivele, sediul denominațiunii poate face.
  • Metoda 3 din 3:
    Privind în ziare și anunțuri locale
    1. Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 10
    1. Aflați locația căsătoriei. În unele cazuri, căsătoriile vor fi urmate de un anunț într-un ziar local sau un buletin informativ. Acest lucru este cu siguranță mai puțin comun decât a fost, dar dacă aveți noroc, puteți găsi un anunț de nuntă în acest fel.
    • Unele obmentare conțin, de asemenea, informații despre căsătoria persoanei.
    • Dacă este posibil, ar trebui să începeți prin găsirea în cazul în care a avut loc căsătoria care vă interesează.
    • Acest lucru vă va permite să identificați orice ziare care au publicat data.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 11
    2. Du-te la site-ul web al ziarului local. Dacă știți unde era căsătorită, puteți încerca să căutați pe site-ul ziarului local din acea locație. Faceți o căutare a numelor în secțiunea Anunțuri sau în secțiunea înregistrărilor publice. Unele ziare locale sau de stat mai mari pot avea un serviciu de arhivă online, dar este posibil să plătiți pentru a utiliza acest lucru.
  • Puteți găsi informații suplimentare despre arhivele ziarelor online pe o bază de stat de stat aici: http: // NEH.Gov / Programul american-ziar.
  • Imaginea intitulată Aflați data la care cineva sa căsătorit cu pasul 12
    3. Du-te la biblioteca publică. Unele ziare locale nu pot avea înregistrări online foarte detaliate, astfel încât, în unele cazuri, este posibil să vi se solicite să vizitați biblioteca locală pentru a vedea copii de arhivă ale lucrării pentru perioada pe care o priviți. De asemenea, este posibil să puteți căuta înregistrările la sediul ziarului.
  • Puteți găsi copii de arhivă ale ziarelor în biblioteci publice bune, iar accesul ar trebui să fie gratuit în majoritatea cazurilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar