Cum să decideți ce să vă părăsiți cv-ul

Fie că sunteți nou la piața muncii sau un profesionist de lungă durată, un CV lustruit și concis este esențial pentru găsirea unui nou rol. Cand esti făcând CV-ul dvs., Este important să vă amintiți că acest document ar trebui să servească drept un instrument de marketing ușor de citit, mai degrabă decât o autobiografie completă. Păstrați CV-ul la lungimea standard de 1-2 pagină prin excluderea experienței de muncă irelevante, omiterea unor informații învechite sau inadecvate și fiind selective despre care dintre abilitățile dvs. de evidențiere.

Pași

Metoda 1 din 4:
Determinarea la care locurile de muncă să excludă
  1. Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 1
1. Lăsați istoria muncii mai mult de 15 ani în trecut. Pentru a evita aglomerarea CV-a, includeți doar poziții din ultimii 10-15 ani de când recrutorii se îngrijesc, în general, despre această experiență mai recentă. În plus, enumerarea a ceva mai mult de 15 ani în trecut poate face dificilă respectarea lungimii de reluare corespunzătoare și vă poate pune la pericol pentru discriminarea vârstei.
  • O excepție importantă la această regulă de bază: dacă postarea de locuri de muncă necesită mai mult de 15 ani de experiență, atunci, prin toate mijloacele, includeți mai mult de 15 ani pe CV-ul dvs.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 2
    2. Omiteți locuri de muncă care nu sunt deloc legate de rolul pe care îl solicitați. Includeți numai rolurile care sunt în mod clar legate de poziția pe care încercați să o completați pentru a facilita angajatorii să găsească principalele puncte de vânzare. Amintiți-vă: un CV nu este o listă completă a istoricului dvs. de lucru.
  • De exemplu, dacă solicitați un loc de muncă în sprijinul IT și aveți 10 ani de experiență în domeniu, nu pierdeți spațiu pe CV prin includerea unei poziții de salvare în colegiu.
  • O excepție este pentru cei noi la forța de muncă. Dacă aplicați pentru primul loc de muncă, nu vă simțiți liber să includeți cât mai multe experiențe, după cum puteți în CV-ul dvs. (inclusiv educația, rolurile de conducere ale clubului și pozițiile de voluntariat) pentru a vă demonstra etica muncii.
  • Dacă sunteți complet nou la un anumit domeniu, dar ați avut locuri de muncă independente în trecut, ați putea include înregistrări abreviate, inclusiv compania, titlul și datele de angajare. În acest fel, potențialii angajatori vor înțelege ce faceți anterior (și de ce nu aveți o tonă de experiență), dar veți economisi spațiu pentru mai multe cluburi, activități și educație mai relevante.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 3
    3. Excludeți rolurile pe termen scurt care nu vorbesc cu realizările dvs. Dacă ați preluat abilități deosebit de valoroase sau o experiență relevantă într-o poziție pe termen scurt, puteți include cu siguranță acest rol în CV-ul dvs. Cu toate acestea, dacă ați avea un loc de muncă pentru mai puțin de 3 luni și nu este deosebit de relevant pentru rolul pe care îl aplicați, acesta poate prelua bunuri imobile valoroase pe CV-ul dvs. și poate să vă facă să arătați nelegiți.
  • Din nou, este mai acceptabil pentru studenții și solicitanții de poziție de intrare pentru a include roluri pe termen scurt în CV-urile lor pentru a-și bloca secțiunea de experiență.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 4
    4. Eliminați cele mai multe stagii după ce ați ținut câteva locuri de muncă în domeniu. Dacă sunteți mai departe în cariera dvs., recrutorii vor fi mai interesați de istoricul dvs. de lucru cu normă întreagă decât de stagii dvs. din trecut. După primul sau al doilea loc de muncă, singurele stagiile pe care ar trebui să le păstrați în CV-ul dvs. sunt cele care sunt deosebit de impresionante (de exemplu, un stagiu cu Casa Albă, de exemplu) sau adăugați o valoare imediată candidaturii (cum ar fi un stagiu care gestionează un anumit și relevant Bază de date).
  • Dacă sunteți student, nou la forța de muncă sau comutarea carierelor, este posibil să aveți o istorie profesională profesională limitată în câmpul pe care îl aplicați. În aceste cazuri, este bine să includeți stagii relevante.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să părăsiți CV-ul dvs. Pasul 5
    5. Gândiți-vă cu atenție cu privire la includerea rolurilor pe care le-ați lăsat în termeni proazi. În timp ce nu aveți nevoie (și, în general, nu ar trebui) să includeți motivele pentru a lăsa pozițiile anterioare pe CV-ul dvs., trebuie să fiți conștienți de faptul că potențialii angajatori pot contacta companiile dvs. anterioare pentru a vă întreba despre dvs. Dacă ați lăsat un rol anterior în condiții deosebit de proaste sau aveți alte motive pentru a vă suspecta fostul șef, vă puteți gura rău dacă ați dat ocazia, este perfect să lăsați acea slujbă de pe CV-ul dvs.
  • Dacă ați petrecut mai puțin de un an în rolul, preferați să nu includeți, îl puteți elimina din CV-ul și "Ascundeți" diferența prin afișarea datelor pentru toate locurile de muncă după an, mai degrabă decât luna (ex. 2012-2014).
  • Dacă ați petrecut mai mult de un an la un loc de muncă, totuși poate fi dificil să o scoateți de la CV-ul dvs. fără a lăsa un decalaj vizibil în muncă. În aceste cazuri, ar putea fi mai bine să lăsați rolul în CV-ul dvs. și să aveți o poveste de interviu gata să meargă despre modul în care ați învățat din experiență.
  • Metoda 2 din 4:
    Omiterea secțiunilor inutile
    1. Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 6
    1. Înlocuiți declarațiile obiective vagi cu un rezumat profesional adaptat. În loc să descrie ceea ce căutați într-un rol cu ​​un "obiectiv" secțiunea, optați în schimb pentru un rezumat profesionist care spune potențialului angajator cât de valoros puteți fi pentru compania lor, având în vedere calificările dvs. Păstrați această secțiune introductivă Punchy și concisă cu maximum 3-5 propoziții.
    • De exemplu, un nou absolvent al colegiului ar putea include: "Sunt un absolvent recent de studii muzeale care tocmai a absolvit un stagiu cu Muzeul Metropolitan al Departamentului de colecții din Art. Am condus dezvoltarea de noi exponate la mai multe muzee locale și scrie un blog popular numit muzee pentru viitor. Sunt dornici să ajut o mică instituție în documentarea colecțiilor lor și de a crea mai multe exponate interactive."
    • O excepție ar fi dacă schimbați câmpurile. În acest caz, ar putea fi utilă includerea unei prezentări concise a obiectivelor dvs. în comutarea pieselor de carieră. De exemplu, "specialistul cu experiență în domeniul resurselor umane interesat să aplice managementul proiectului și abilitățile de servicii pentru clienți la noile provocări în domeniul consultanței de afaceri-de afaceri."
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 7
    2. Păstrați referințele la un document separat. Referințele, în general, nu sunt necesare în prima etapă a procesului de aplicare și, prin urmare, pot pierde spațiu valoros în CV-ul dvs. Dacă postarea de locuri de muncă solicită în mod specific referințe și informații de contact în timpul procesului inițial de aplicare, puteți include, în general, acest lucru pe o pagină suplimentară.
  • De asemenea, puteți elimina liniile precum "Referințele disponibile la cerere."Angajatorii știu că dacă doriți loc de muncă, le veți oferi referințe dacă și când vi se cere.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 8
    3. Scoateți fotografii ale dvs. Dacă nu sunteți un model sau actor și cariera dvs. necesită un headshot profesionist, ar trebui să lăsați fotografiile de pe CV-ul dvs. Angajatorii ar trebui să-și facă deciziile bazate exclusiv pe calificările dvs., mai degrabă decât pe aspectul dvs. De fapt, unii recrutori vor elimina automat CV-urile care includ un headshot deoarece nu doresc să fie acuzați de discriminare bazată pe etnie, sex, vârstă sau aspect.
  • Metoda 3 din 4:
    Îndepărtarea detaliilor neesențiale
    1. Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 9
    1. Omiteți adresa completă de corespondență, în special pentru locuri de muncă în afara statului. Deoarece majoritatea căutărilor de locuri de muncă sunt efectuate online, mai degrabă decât prin poștă melc, este inutil să vă includeți adresa completă de corespondență. Dacă încercați să vă mutați pentru muncă, ar trebui să eliminați toate informațiile despre locație din CV-ul dvs. Dacă aplicați la un loc de muncă aproape de casa dvs., ar putea fi utilă includerea codului dvs. de oraș, de stat și poștal pentru a arăta că sunteți un candidat local.
    • Inclusiv adresa dvs. completă pe CV-ul dvs. nu este doar inutilă - poate fi, de asemenea, un risc de securitate, mai ales dacă încărcați sau postați CV-ul online.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 10
    2. Lăsați data de absolvire dacă este mai mare de 15 ani în trecut. Inclusiv data de absolvire când tu Adăugați gradul dvs. la un CV poate provoca conștient sau subconștient recrutorii să discrimineze împotriva dvs. pe baza vârstei dvs. Cu toate acestea, inclusiv un an de absolvire poate fi uneori util pentru cei cu mai puțină experiență, deoarece va explica recrutorii de ce nu aveți o istorie mai lungă de angajare.
  • Indiferent când ați absolvit, nu este necesar să includeți data la care ați început gradul dvs.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 11
    3. Eliminați-vă GPA câțiva ani după absolvire. În general, este considerat bine pentru a include GPA dvs. în primii câțiva ani după ce ați terminat liceul sau colegiul, mai ales dacă este 3.5 sau mai sus. Pentru absolvenții recenți, un GPA ridicat poate arăta etică de lucru, inteligență și unitate. Cu toate acestea, odată ce ați fost de 3 ani, notele nu sunt considerate ca fiind relevante pentru performanța muncii, iar GPA dvs. ar trebui eliminată din CV-ul dvs.
  • Dacă aveți un grad de colegiu, ar trebui să eliminați de obicei toate referințele la liceu de la CV-ul dvs. Cu toate acestea, dacă aveți o diplomă de masterat sau doctorat, ar trebui să includeți în continuare gradul dvs. de licență. Doar asigurați-vă că listați mai întâi de masterat sau doctorat.
  • Odată ce ați lucrat de câțiva ani, ar trebui, de asemenea, să vă răsturnați rolurile și realizările de la colegiu. De exemplu, este posibil să vă omiteți calitatea de membru într-o echipă de sport sau o sororitate a clubului, dar păstrați realizări mai impresionante, cum ar fi onoruri înalte (cum ar fi summa cum laude) sau o poziție desemnată pe un comitet de selecție.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 12
    4. Scapă de datele personale neprofesionale. CV-ul dvs. nu trebuie să includă informații, cum ar fi vârsta, sexul, înălțimea, greutatea, religia, afilierea politică sau locul nașterii. În SUA, este de fapt ilegal ca angajatorii să ceară multe dintre aceste detalii personale. Pentru a evita discriminarea și a vă asigura că sunteți judecat pe baza experienței și a calificărilor dvs., lăsați aceste detalii.
  • Inclusiv aceste informații despre CV-ul dvs. poate, de asemenea, să prezinte o problemă de securitate dacă postați CV-ul online.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 13
    5. Lăsați motivele pentru a vă părăsi locul de muncă. CV-ul dvs. nu este locul pentru a aduce de ce ați trecut de companiile anterioare. Îndepărtați toate declarațiile care încearcă să explice de ce ați lăsat un anumit rol și să adresați acest subiect în interviu dacă apare.
  • Metoda 4 din 4:
    Fiind strategic despre abilități și hobby-uri
    1. Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 14
    1. Excludeți abilitățile de bază ale computerului, cum ar fi "Email" sau "Tastare."În acest moment, abilitățile precum e-mailul, tastarea și cuvântul Microsoft nu sunt considerate a fi diferențiate: sunt de așteptat. Dacă includeți prea multe dintre aceste abilități, potențialii angajatori pot crede că încercați să vă plătiți CV-ul. Cu excepția cazului în care postarea de locuri de muncă solicită în mod specific aceste abilități, luați în considerare eliminarea acestora din CV-ul dvs.
    • O excepție de la acest lucru ar fi dacă sunteți calificat la o practică foarte specifică utilizând programe de bază de calculator. De exemplu, dacă aveți experiență la crearea anumitor tipuri de baze de date în Microsoft Excel și știți că vor fi folosite în poziția pe care o solicitați, aceasta ar merita cu siguranță inclusiv în secțiunea dvs. de competențe.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 15
    2. Să se abțină de la listarea abilităților soft, cum ar fi "comunicarea" sau "Leadership."Deși mulți angajatori caută aceste talente, listarea lor în secțiunea dvs. de competențe nu reușește să facă un impact. În schimb, furnizați dovada demonstrând modul în care ați aplicat aceste abilități în descrierile experienței dvs. de lucru anterioare.
  • De exemplu, mai degrabă decât listarea "multitasking" ca o abilitate, ați putea scrie ceva de genul "a condus mai multe proiecte concurente până la finalizare, ceea ce duce la o creștere de 80% a vânzărilor" în cadrul unei poziții relevante.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 16
    3. Lăsați limbile nu sunteți confortabil vorbind. Inclusiv abilitățile lingvistice în CV-ul dvs. pot fi impresionante - mai ales dacă acestea sunt relevante pentru rolul. Cu toate acestea, dacă nu sunteți confortabil să țineți o conversație sau citirea și scrierea în acea limbă, ar trebui să o lăsați de pe CV-ul dvs. În cel mai rău caz, recrutorul dvs. ar putea încerca să vă angajeze în conversație în acea limbă în timpul interviului, care ar putea să vă facă să arătați incompetent sau neadevărat.
  • Dacă vă simțiți foarte mult despre listarea unei limbi, nu sunteți fluent, ați putea alege să o includeți împreună cu un nivel de competență. De exemplu, dacă aveți conversații de bază în limba spaniolă, dar nu sunteți confortabil efectuarea de operațiuni de afaceri în acea limbă, puteți include "spaniolă-intermediar" în CV-ul dvs. Dacă nivelul dvs. de calificare este sub Intermediar, nu includeți limba deloc.
  • Imaginea intitulată Decideți ce să vă părăsiți CV-ul Pasul 17
    4. Listează numai hobby-urile relevante pentru această poziție. În timp ce majoritatea angajatorilor iau în considerare personalitate și culturală atunci când angajează, în general, nu caută acest tip de informații despre CV-ul dvs. Salvați orice hobby-uri care nu sunt direct aplicabile rolului pentru interviu și, în schimb, utilizați CV-ul dvs. pentru a evidenția calificările profesionale.
  • În unele cazuri, hobby-urile și interesele dvs. vă pot oferi abilități relevante pentru această funcție. Acestea pot și ar trebui incluse în CV-ul dvs. ca fiind "hobby-uri", fie "abilități."De exemplu, dacă aplicați pentru o poziție în marketing și bucurați-vă să faceți design grafic în timpul liber, ar putea fi de ajutor să adăugați acest lucru în CV-ul dvs.
  • sfaturi

    Standardele de reluare pot varia de la o țară la alta, deci asigurați-vă că faceți unele cercetări despre ceea ce este de obicei inclus pe un CV în țara în care este localizat potențialul dvs. angajator. De exemplu, în u.S., CV-urile, în general, nu ar trebui să includă referințe, imagini sau informații personale, cum ar fi starea civilă, data nașterii și numărul de securitate socială - totuși, acest lucru nu poate fi cazul în alte locuri.
  • Lungimea de reluare adecvată variază, dar, în general, cu atât mai concis mai bine. Cei cu mai puțin de 10 ani de experiență ar trebui să vizeze în mod obișnuit un CV de 1 pagină, în timp ce cei cu experiență de peste 10 ani sau abilități tehnice / de inginerie pot utiliza un CV de 2 pagini. Solicitanții de locuri de muncă cu experiență de management executiv sau publicații academice extinse pot avea nevoie de un CV de 3 pagini.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar