Cum de a alege un papagal

Papagalii sunt un tip popular de pasăre care deține ca un animal de companie - sunt frumoși și inteligenți, iar proprietarii de animale de companie sunt deseori atrași de papagalii atrăgători atractivi și cu voce tare, vocală. Cu toate acestea, există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți ce papagal să cumpere. Papagalii variază în funcție de dimensiune, volum și atitudine, iar unele rase pot fi provocatoare și costisitoare pentru a menține. Cu unele cercetări, puteți găsi un papagal potrivit pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Cercetarea tipurilor de papagali
  1. Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 1
1. Luați în considerare experiența dvs. cu papagali. Anumite rase sunt mai provocatoare de a deține, și mai bine lăsate proprietarii de păsări cu experiență. Papagalii, cum ar fi budgiile și cockatiels, sunt cele mai bune pentru începători - cockato-uri, Amazoane și Macaws sunt mai bune pentru proprietarii de papagal avansați.
  • Dacă sunteți interesat de papagali, dar nu sunteți gata să dețineți unul, luați în considerare promovarea unui grup de salvare înainte de a cumpăra un papagal, deoarece acestea pot trăi timp de șaizeci sau mai mulți ani.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 2
    2. Planificați dimensiunea papagalului. De asemenea, ar trebui să luați în considerare cât de confortabil sunteți cu papagali mari - unii oameni sunt intimidați de conuri (care pot ajunge la 2 picioare), iar altele pot gestiona orice macaw (care poate depăși 3 picioare).
  • Încercați să mergeți la un magazin de păsări sau să salvați să vă ocupați de papagali de diferite specii și să judecați cât de confortabil sunteți cu diferite păsări.
  • Dacă sunteți în căutarea unei rase mai mici, un parakeet sau cockatiel poate fi mai potrivit.
  • Papagalii mai mari pot face, de asemenea, mai mult zgomot - dacă locuiți într-un apartament mic, un cockatoo mare nu va face ca vecinii săi sau pe proprietar-fericit.
  • În plus, luați în considerare modul în care o pasăre mare vă va afecta viața: este colegul sau prietena dvs. de cameră sau prietena care va fi fericită cu împărtășirea cu un papagal puternic și protector?
  • Imagine intitulată Alegeți un pas papagal 3
    3. Planificați pentru a găzdui durata de viață a unui papagal. Deși există excepții, papagali mai mari trăiesc, în general, mai lungi decât papagali mai mici. Papagalii mai mici sunt alegeri mai bune pentru începutul proprietarilor de papagali, în timp ce papagali mai mari sunt, de obicei, mai exigenți și mai bine pentru proprietarii de papagalitate cu experiență.
  • Amazoanele pot trăi până la 50 de ani, în timp ce cockatorii și macaw-urile pot trăi pentru a fi 80. La celălalt capăt al spectrului, durata medie de viață a unui Budgie este de 8 ani, iar Parakeets trăiesc din 12-18 ani.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 4
    4. Decideți dacă doriți o pasăre mai mult sau mai puțin vocală. Papagalii pot varia cu înțelepciune în gama lor vocală - unii sunt destul de puternici, în timp ce alții s-au strecurat mai puțin.
  • Păsări mai mici, mai liniștite - cum ar fi Parakeets sau Cockatiels - sunt mai potrivite pentru a trăi într-un apartament mai mic.
  • Partea 2 din 3:
    Potrivirea unui papagal pentru stilul tău de viață
    1. Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 5
    1. Decideți cât timp trebuie să vă angajați la un papagal. Papagalii mari sunt mai multe păsări sociale și numai dacă sunteți pregătit să comiți o perioadă mare de timp la papagal (cel puțin 60 de minute pe zi).
    • Dacă preferați să vă urmăriți papagalul și să dedicați o perioadă mai mică de timp pentru a vă îngriji, o potrivire mai bună ar fi o pereche de budgiile sau păsările de dragoste.
    • Întrebați-vă: Sunteți în cea mai mare parte a unui alt membru al familiei sau este familia dvs. în mod constant în mișcare? Dacă lucrați cu normă întreagă și sunteți rareori acasă, un papagal nu este un animal de companie adecvat.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagal Pasul 6
    2. Apreciați dimensiunea bugetului dvs. Papagalii sunt animale de companie scumpe. Papagalii mari sunt, în special, costisitoare de cumpărare și, mai des decât să nu se îngrijească nici măcar mai scumpe. La fel ca și cum ai fi cu un câine, trebuie să-ți iei papagalul la un veterinar în fiecare an pentru o "verificare de wellness păsări."Decideți cât de mult sunteți pregătiți să cheltuiți pe papagal și apoi să luați în considerare ce papagali se potrivesc bugetului dvs.
  • De asemenea, va trebui să cheltuiți mai mult pe o cușcă cu cât este mai mare papagalul și poate fi mai scump să angajați o afacere sau o persoană care să aibă grijă de un papagal mare în timp ce călătoriți.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 7
    3. Găzduiți alte animale pe care le dețineți deja. Deși papagalii fac animale excelente pe cont propriu, ei nu se întâlnesc întotdeauna cu alte animale de companie. Papagali mari, cum ar fi macaw-urile, pot fi teritoriale și defensive și pot ataca animalele de companie mai mici.
  • Papagali mari, cum ar fi macaws și amazoane - și chiar papagali mai mici ca niște conseri - sunt un angajament de timp mare.
  • În general, papagali nu socializează bine cu pisicile.
  • Dacă aduceți acasă un papagal tânăr și un alt animal de companie (e.G. un câine) la aproximativ același timp, cele două animale de companie vor crește împreună. Acest lucru va crește probabilitatea de a se obține de-a lungul social, deoarece cele două animale de companie vor fi foarte confortabile în jurul celuilalt.
  • În plus față de factorii sociali, timpul este o problemă. Papagalii au nevoie de socializare frecventă și întreținere și sunt animale de companie intensive. Dacă dețineți deja mai multe animale de companie, un papagal poate fi prea mult într-un angajament de timp.
  • Partea 3 din 3:
    Selectarea și cumpărarea papagalului
    1. Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 8
    1. Alegeți un papagal individual. Cum ar fi cumpărarea oricărui alt tip de animal de companie, nu există nicio hotărâre obiectivă pe care parrot individual (e.G. unul din cincisprezece cockatouri) va face cel mai bun animal de companie. Mai degrabă, vezi ce păsări individuale vă interesează cel mai mult. Când selectați animalul dvs. de companie, trebuie:
    • Asigurați-vă că înțelegeți comportamentul adulților al rasei pe care îl priviți. Unele papagali drăguți și liniștiți pot crește în papagali tare, abrazivi.
    • Petreceți timp - aproximativ 30 de minute - vizionarea păsărilor. Vedeți ce păsări par mai sociale, active și angajate. Luați în considerare alegerea unuia dintre acestea, deoarece aceste păsări vor face mai multă distracție, animale interesante.
    • Decideți ce păsări vă apelează cel mai mult, privindu-vă penajul și urmărirea comportamentului său. Alegeți un papagal pe care îl găsiți în mod vizual și al cărui personalitate vă veți bucura de viață de ani de zile.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 9
    2. Întrebați proprietarul magazinului de animale de companie despre păsările individuale. Proprietarul va fi petrecut în mod substanțial cu păsările din magazin și ar trebui să vă poată oferi sfaturi despre ce păsări vor face animalele de companie bune. Este deosebit de important să discutați cu proprietarul dacă sunteți un proprietar de papagal pentru prima dată.
  • Localizarea unui magazin de animale de companie poate influența tipul de papagal pe care îl achiziționați. Dacă locuiți într-o zonă metropolitană mare, puteți găsi probabil orice rasă pe care o doriți - altfel, veți fi limitat de disponibilitatea locală.
  • Cereți proprietarului dacă vreunul dintre papagali au arătat semne de letargie sau boală. Nu alegeți una dintre aceste păsări ca un animal de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 10
    3. Pregătiți-vă pentru dieta lui Parrot. Ar trebui să vă hrăniți papagalul o dată pe zi și să oferiți peleți papagal sau "parrot mix", disponibil de la magazinul dvs. local de animale de companie. Deoarece papagali sunt păsări tropicale, ar trebui să oferiți, de asemenea, o selecție de fructe și legume în fiecare zi.
  • O dietă săracă sau inadecvată este o cauză comună de boală în papagali. Asigurându-vă că papagalul dvs. primește nutriția de care are nevoie, o veți păstra în stare bună de sănătate și salvați pe viitoarea factură VET.
  • Papagalii pot mânca aproape toate alimentele care sunt consumate în mod obișnuit de către oameni, inclusiv:
  • Carne și pește gătită.
  • Arahide și brânză.
  • Nu oferiți ciocolata de păsări sau avocado - ambele sunt otrăvitoare pentru ei.
  • Imagine intitulată Alegeți un papagal Pasul 11
    4. Achiziționați o cușcă adecvată pentru papagalul dvs. Cage este o achiziție majoră (atât în ​​cheltuieli, cât și în importanță) și ar trebui planificată înainte de timp. Cumpărați-vă papagalul cât mai spațios de o cușcă și amintiți-vă că o cușcă mai simplă va fi mai ușor de curățat.
  • Acoperiți partea de jos a cuștii cu ziarul mărunțit - acest lucru este ușor de înlocuit, ieftin și poate fi schimbat frecvent.
  • Imagine intitulată Alegeți o papagalitate Pasul 12
    5. Agățați cușca în apartamentul sau casa dvs. Locația cuștii de papagal este importantă. Nu puneți-o lângă ușă, deoarece pasărea poate scăpa. De asemenea, evitați locuința cuscarii de papagal în bucătărie - fumul de gătit poate fi fatal la papagalul tău.
  • Deși va trebui să vă luați papagalul din cușcă pentru a socializa, nu lăsați pasărea nesupravegheată din cușcă. Papagalii au ciocuri puternice și pot distruge mobilierul, draperii etc.
  • sfaturi

    Ar trebui să-ți iei papagalul la un veterinar care să se specializeze în practica aviară. Papagalii pot deghiza boala până când sunt foarte bolnavi, astfel încât testele de sânge sunt adesea necesare.
  • Când selectați un papagal individual pentru a cumpăra, este posibil să puteți întreba proprietarul magazinului de companie dacă puteți "testa unitatea" pasăre. Întreabă-te dacă poți aduce papagalul acasă pentru o zi sau două, pentru a vedea dacă se întâmplă împreună cu orice animale de companie actuale și se bucură de apartamentul sau casa ta. Mulți proprietari de magazin de animale de companie pot să scadă, dar merită să se întrebe.
  • Papagalii rari sunt mai scumpi, și va trebui, de asemenea, să cheltuiți bani pe costurile de călătorie dacă doriți o pasăre pe care crescătorii locali nu o au.
  • Cercetați rasa dvs. specifică, deoarece toate speciile de papagal au nevoi diferite. Nu utilizați informații care se aplică cât mai multe specii, deoarece ar putea dăuna păsării.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar