Cum să conduci în siguranță în ceață

Ceață este unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri de a conduce, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu el. Este un dens "Cloud Bank" care se sprijină pe teren. Iată cum să conduceți în siguranță în ceață.

Pași

  1. Imagine intitulată unitate în siguranță în ceață Pasul 1
1. Fiți conștienți de condițiile meteorologice locale. Ceață este adesea o fenomene meteorologice de dimineață sau de seară, deci, dacă este posibil, evitați conducerea în aceste vremuri. De asemenea, fiți conștienți de zonele locale care au tendința de a acumula ceață, cum ar fi anumite zone de litoral și alte zone mici în apropierea lacurilor și râurilor.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 2
    2. Permiteți mai multă distanță între vehicule. Măriți distanța de numărare cu 5 secunde în loc de 2 secunde normale în spatele unui alt vehicul. Nu vă grăbiți niciodată sau vitezei să ieșiți din ceață.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață 3
    3. Utilizați prudență în orice moment. Umiditatea din aer poate colecta continuu pe parbriz, făcându-l mai greu de văzut.Reglați viteza ștergătoarelor de dezamorcare și parbriz, după cum este necesar.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 4
    4. Utilizați lumini de ceață sau lumini de conducere (dacă este echipat).Multe vehicule au lumini de ceață sau de conducere care au fost instalate la fabrică.Aceste lumini sunt de obicei montate, în sau sub bara de protecție din față.Acestea sunt îndreptate spre împământul în fața vehiculului cât mai mult posibil.Luminile de ceață diferă în principal de luminile de conducere în modul în care proiectează lumina.Luminile de ceață au adesea lentile clare sau galbene - în timp ce luminile de conducere au de obicei lentile clare.Fasciculul de lumină creată de luminile de ceață este, de obicei, un model plat și plat, pentru a rămâne în apropierea suprafeței drumului și a minimiza reflexia înapoi pe ceață - și largă pentru a ilumina mai bine părțile laterale ale carosabilului (șine de protecție, borduri, linii pictate pe carosabil , etc.).Luminile de conducere sunt, de obicei, ușoare luminoase, concepute pentru a străpunge întunericul de noapte mai departe decât farurile regulate.În timp ce luminile de ceață sunt cele mai bune pentru condiții de ceață, fie tipul de lumină va funcționa probabil mai bine decât farurile datorită punctului de montare scăzut pe vehicul.Experimentați folosind toate combinațiile (dacă este posibil) de lumini de ceață / de conducere "pe" și farurile cu fascicul redus "pe" sau "Off" Pentru a determina ce setare oferă cea mai bună vizibilitate înainte pentru șofer.Nu opriți rularea sau "parcare" lumini, deoarece acestea vă ajută să faceți vehiculul dvs. mai vizibil altor șoferi alături și în spatele vehiculului.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 5
    5. Utilizați grinzile scăzute. Vizibilitatea în fața dvs. va scădea brusc într-o ceață, astfel încât utilizați vehiculul faza scurtă lumini (dacă vehiculul nu are lămpi de ceață sau lumini de conducere).Condițiile de ceață grele interzic utilizarea farurilor cu fasciculul ridicat.Lumina de la farurile de înaltă fascicul se va reflecta înapoi de ceață groasă.Deoarece farurile de ceață, grinzile mari pot deveni mai eficiente.Verificați periodic pentru a vedea dacă ceața a subțire suficient pentru a utiliza grinzi mari.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 6
    6. Nu drift. Există o tendință naturală de a rătăci în mijlocul drumului când vizibilitatea devine rău. Asigurați-vă că vă păstrați în banda dvs.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 7
    7. Feriți-vă de critters. Animalele - în special cerbul de coadă albă - se simt mai îndrăzneț sub acoperirea de ceață și sunt mult mai greu de văzut.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 8
    8. Feriți-vă de ceață de înghețare. În unele climate, ceața din apropierea punctului de îngheț poate îngheța contactul cu suprafețele reci - inclusiv drumurile! Acest lucru poate provoca gheață neagră.
  • Imagine intitulată unitate în siguranță în ceață Pasul 9
    9. Trageți în partea laterală a drumului dacă nu aveți nicio vizibilitate. Dacă devine prea dificilă sau groasă, trageți și așteptați. Pornirea luminilor dvs. de pericol alertează alți drivere de unde vă aflați.
  • Imagine intitulată unitatea în siguranță în ceață Pasul 10
    10. Utilizați marginea dreaptă a drumului ca un ghid. Acest lucru vă poate ajuta să evitați să intrați în traficul care se află sau să fiți orbiți de farurile viitoare.
  • 11. Întreabă pentru ajutor. Nu vă fie frică să întrebați pasagerii dvs. să vă ajute să vă uitați pentru a vă apropia mașini și obstacole pe drum.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rotiți fereastra și opriți orice muzică în timp ce conduceți. Acest lucru vă va permite să ascultați traficul și alte zgomote importante.
  • Când rotiți sau frânați, utilizați aceste lumini de avertizare pentru o perioadă mai lungă de timp. Veți dori întotdeauna oamenii din jurul vostru (în față, pe partea laterală și înapoi) să cunoască fiecare mișcare pe care intenționați să o faceți.
  • Avertizări

    Nu conduceți dacă nu puteți vedea.
  • Nu se opri niciodată în mijlocul drumului!
  • Evitați să vă folosiți grinzile înalte, deoarece ar putea să reflecte ceața și să vă orbiți temporar!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar