Cum de a lupta împotriva criminalității

Nu trebuie să vă alăturați poliției pentru a lupta împotriva criminalității. Criminalitatea apare în toate felurile de moduri în lumea modernă și aveți un rol de jucat pentru ao opri. Criminalitatea vă poate lovi casa, cartierul dvs. și chiar prin computerul dvs. și există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă face sigure.

Pași

Metoda 1 din 3:
Protejându-vă
  1. Imagine intitulată Lupta crimă 1
1. Stați în situații de siguranță. Evitați de mers pe jos de tine noaptea, în special din zonele slab luminate. Rămâneți atenți la împrejurimile dvs. și fiți atenți la oameni care se pot uita sau vă urmăresc.
  • Imagine cu titlu de luptă Pasul 2
    2. Urmăriți activitatea suspectă a drogurilor. Case de droguri, unde medicamentele ilegale sunt cumpărate și vândute, pot apărea în orice fel de vecinătate, în special în cazul în care oamenii sunt în general izolați. Dacă observați semnele activității de droguri din jurul unei case din vecinătatea dvs., luați notă și contactați poliția. Acestea pot include:
  • Trafic excesiv sau neobișnuit în jurul unei case. Acest lucru poate implica mulți oameni care vin și mergând, oamenii care se aprind în jurul valorii sau vizitatorii frecvenți au intrat rapid și plecând.
  • Traficul frecvent se oprește, mai ales dacă cineva din casă iese să vorbească cu aceste mașini.
  • Activitate amenințătoare, inclusiv intimidarea și violența evidentă sau o creștere bruscă a activității criminale în jurul casei.
  • Schimbul direct de droguri și bani.
  • Imagine intitulată Lupta crimă Pasul 3
    3. Urmăriți o activitate teroristă suspectă. Păstrați un ochi pentru situații ciudate sau neobișnuite care pot indica o infracțiune sau o crimă potențială care implică terorismul. Acestea pot include:
  • Serviete nesupravegheate, valize, rucsacuri sau alte pachete.
  • Mirosuri neobișnuite sau fumuri.
  • Străini care pun întrebări despre procedurile de securitate sau de a face fotografii sau videoclipuri ale caracteristicilor de securitate ale unei clădiri.
  • Imagine intitulată Luptă crimă Pasul 4
    4. Obțineți detalii despre orice crimă pe care o mărci. Pentru a ajuta, poliția va avea nevoie de cât mai multe detalii posibil. Obțineți cât mai multe informații posibilitatea de a împărtăși cu aplicarea legii. Dacă este posibil, asigurați-vă că includeți:
  • Infracțiunea fiind comisă.
  • Locația crimei. O adresă fizică este bună, dar puteți observa, de asemenea, repere importante în apropiere. Dacă vă aflați într-o zonă urbanizată, cea mai apropiată străzile Cross sunt bune de știut.
  • O descriere a suspectului. Căutați orice fel de caracteristică fizică distinctivă, inclusiv înălțimea, greutatea, construirea, culoarea pielii și a părului și marcajul fizic (cum ar fi cicatrici sau tatuaje). Nu aveți nevoie de toate aceste lucruri, dar cu atât mai detaliat puteți obține, cu atât va fi mai bine.
  • Orice elemente utilizate. Sunt infractorii înarmați? Au instrumente pentru a efectua crima specifică pe care o comite?
  • O descriere a victimei. Aceasta poate fi persoana victimizată sau clădirea, în cazul vandalismului, ruperii și introducerii și altor tipuri de crimă de proprietate.
  • Imagine intitulată Lupta crimă Pasul 5
    5. Contactați aplicarea legii locale. Dacă o urgență este iminentă, Apelați 9-1-1. Dacă nu, contactați departamentul de poliție locală. Când raportați o crimă, asigurați-vă că aveți toate detaliile gata.
  • Dacă aveți informații referitoare la o crimă federală, cum ar fi criminalitatea violentă, pornografia infantilă, traficul de ființe umane, terorismul, traficul de droguri și frauda, ​​contactați FBI sau Departamentul de Justiție.
  • Metoda 2 din 3:
    Asigurați-vă casa și cartierul
    1. Imagine cu titlu de luptă Pasul 6
    1. Blocați-vă ușile și ferestrele. Nu este nevoie să se facă mai ușor pentru hoți și alții să se rupă. Obțineți obiceiul de a bloca când plecați sau intrați în casa dvs. și înainte de a merge la culcare. Asigurați-vă că toate intrările potențiale ale casei dvs. pot fi asigurate.
    • Dacă aveți o cheie de rezervă, nu lăsați-o ascunsă undeva în afara casei dvs. Cel mai bine este să-l lăsați cu un prieten sau un vecin de încredere.
  • Imagine intitulată Luptă crimă Pasul 7
    2. Protejați-vă obiectele de valoare. Păstrați obiecte valoroase, cum ar fi electronice, lucrări de artă și bijuterii departe de Windows. Nu permiteți hoților potențiali "magazin de ferestre," Văzând ceea ce aveți. Puteți lua în considerare investiția într-un seif pentru a stoca obiecte de valoare în interiorul casei dvs. Cel puțin, puneți cheile casei și mașinilor undeva din vedere, ca într-un sertar.
  • Imagine intitulată Lupta crimă Pasul 8
    3. Scapa de ascundere a locurilor. Păstrați copacii și tufișurile departe de ușă și ferestre și instalați lumini în jurul casei dvs. Nu doriți să oferiți potențialilor hoți posibilitatea de a vă ascunde în timp ce vă rupeți la domiciliu.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 9
    4. Obțineți un sistem de alarmă de acasă. Există o varietate de sisteme de alertă la domiciliu, proiectate pentru multe case diferite și situații de locuit. Asigurați-vă că ați ales unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Lucrurile de luat în considerare includ modul în care alarma se va conecta la un sistem de monitorizare, cum doriți să fie instalat și orice caracteristici suplimentare de automatizare la domiciliu pe care doriți să le doriți.
  • Imagine intitulată Luptă crimă Pasul 10
    5. Protejați-vă casa când nu sunteți în jur. Dacă veți ieși dintr-o vreme, luați măsuri pentru ao arăta ca și cum sunteți încă acasă. Aranja pentru poșta sau ziarele dvs. pentru a vă lua. Ia în considerare achiziționarea unui cronometru pentru lumini sau dispozitive electronice, astfel încât acestea să nu fie întotdeauna oprite.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 11
    6. Să-ți cunoști vecinii. Introduceți-vă oamenilor care locuiesc în jurul vostru și învățați puțin despre ei.
  • Aflați dacă vreunul dintre vecinii dvs. are camere de supraveghere sau de securitate. Acest tip de informație poate fi util pentru poliția care are nevoie de dovezi video că o infracțiune a fost comisă în zona dvs.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 12
    7. Țineți întâlniri comunitare. Dacă sunteți preocupat de o creștere a criminalității, faceți oameni în vecinătatea dvs. împreună pentru a discuta despre problemele și modalitățile pe care le puteți lucra pentru a le rezolva. Probabil că va fi mai bine să identificați câteva probleme pe care le puteți ocupa mai întâi, deși pe măsură ce vorbiți, puteți găsi că mulți vecini vor avea preocupări similare despre infracțiuni.
  • Grupurile preexistente precum organizațiile bisericești sau cluburile sociale (de exemplu, rotative sau lei) pot forma baza unei organizații anti-criminalitate.
  • Invitați poliția la întâlnirile dvs., de asemenea. Acestea pot contribui la furnizarea de informații suplimentare de care aveți nevoie pentru a lupta împotriva criminalității în vecinătatea dvs. și pentru a stabili modalități specifice pentru ca oamenii să raporteze crime anonim.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 13
    8
    Țineți o vigilă anti-crimă sau martie. Dacă aveți împreună un grup comunitar, puteți lua pași publici pentru a protesta. Alegeți o locație în care un număr mare de oameni se pot aduna și se află într-un loc public vizibil. Din moment ce protestează în numele siguranței comunității dvs., un reper civic notabil poate fi o locație bună. Aranja pentru cifrele locale, cum ar fi poliția, politicienii, victimele criminalității sau clerici, să vorbească despre problemele crimei locale și cum îl puteți opri.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 14
    9
    Formează un ceas de cartier. Tu și vecinii tăi pot lucra împreună pentru a ajuta poliția să păstreze cartierul tău în siguranță. Recrutați-i pe alții în zona dvs. pentru a discuta despre preocupările comunității și pentru a urmări crime. Creați planuri pentru vizionarea de vecinătate și comunicarea problemelor. Asigurați-vă că implicați aplicarea legii locale, deoarece grupul dvs. de ceas va lucra îndeaproape cu ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Combaterea criminalității cibernetice
    1. Imagine cu titlu de luptă Pasul 15
    1. Instalați software-ul de securitate. Există o serie de produse bune care vă vor păstra calculatorul securizat. Asigurați-vă că computerul dvs. are întotdeauna un sistem de securitate actualizat. Dacă vă oferă opțiunea de a se actualiza automat, luați-o.
    • Nu cumpărați un nou software din cauza unui anunț pop-up sau alte reclame care au găsit viruși sau malware pe computer. Aceasta este doar o altă înșelătorie pentru a permite accesul hackerilor la computer.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 16
    2
    Creați parole puternice. Sfatul tradițional este de a face parola dvs. o combinație de litere, numere și simboluri superioare și mici și mici. Păstrați parolele într-un loc sigur și introduceți numai pe site-urile securizate.
  • Un alt mod în care puteți crea o parolă puternică este să luați prima literă a fiecărui cuvânt, plus numere și simboluri, în două propoziții simple. De exemplu, fraza "Primul meu animal de companie a fost un câine numit Fido. L-am luat în 1993." ar deveni parola "Mfpwadnf.Ghi1993." Este lung și are un amestec de litere, numere și simboluri superioare și mici. Din moment ce nu citește ca vreun cuvânt care să apară într-un dicționar, este mai greu pentru altcineva să-și dea seama. În plus, deoarece se poate referi la o propoziție numai pe care o cunoașteți, ar trebui să vă mai amintiți.
  • Imagine cu titlu de luptă Pasul 17
    3. Nu răspundeți la e-mailurile de phishing sau de spam. Nu furnizați niciodată informații personale sau financiare prin intermediul site-urilor de e-mail sau de unsecure. Afacerile legitime nu vor cere informații personale prin e-mail sau text.
  • Multe dintre aceste e-mailuri vor părea legitime sau amenință să ia măsuri împotriva dvs. dacă nu răspundeți. Nu panică și nu răspundeți la aceste mesaje.
  • Imagine cu titlu de luptă Pasul 18
    4. Contactați autoritățile competente. Site-ul web al Comisiei Federale Comerciale (FTC), https: // FTCcomplaintassistant.Gov / # crnt & panou1-1, Vă permite să raportați scheme de phishing sau alte scheme de spam. De asemenea, puteți transmite e-mailurile de phishing la compania care este impersonată și la grupul de lucru anti-phishing la reportarea @ antiphishing.Org.
  • Imagine intitulată Lupta criminalității Pasul 19
    5. Examinați declarațiile dvs. bancare. Majoritatea criminalității cibernetice este concepută pentru a vă fura identitatea pentru a forța să fure bani. Păstrați un ochi pentru orice achiziții neobișnuite. Dacă observați ceva neobișnuit, contactați banca sau uniunea de credit cât mai curând posibil.
  • Avertizări

    Prima dvs. prioritate pentru a lupta împotriva criminalității ar trebui să fie să vă păstrați în siguranță. Ar trebui să intervină doar dacă există o amenințare gravă de vătămare fizică sau altcuiva. Chiar dacă infracțiunea pare non-violentă, este mai bine să numim poliției și să le lăsați să se ocupe de ea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar