Cum să se ocupe de o rupere a burgului în casa ta

Casa ta este castelul tău, așa că vrei să te simți în siguranță și sigur în interiorul lui. Din păcate, casa ta ar putea fi introdusă de un hoț care este după banii sau obiectele de valoare. În mod tipic, hoții doresc să ia lucruri fără a afecta ocupanții casei, dar asta nu le face mai puțin înfricoșător! Dacă auziți un burg în casa dvs., ascundeți-vă de ei dacă puteți. În caz contrar, spuneți-le că ați sunat poliția și folosiți obiectele de uz casnic pentru a le lupta. Între timp, asigurați-vă că locuința dvs. pentru ao face mai puțin vulnerabilă la arborii ar fi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ascunderea de la burglar
  1. Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta de acasă 2
1. Scăpați din casa dvs., dacă este posibil. În general, este mai bine să vă lăsați casa dacă un intrus este înăuntru. Du-te la cea mai apropiată ușă sau fereastră și fugi la siguranță. Odată ce sunteți sigur, sunați la poliție pentru ajutor.
  • Dacă vecinii trăiesc în apropiere, alerga la casa lor pentru siguranță. În caz contrar, căutați undeva unde puteți ascunde, cum ar fi în interiorul unei grove de copaci sau în spatele unui gard.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a burgului în pasul dvs. de acasă 1
    2. Ascundeți în interiorul celei mai apropiate cameră sau dulap cu o ușă de blocare. Priviți în jurul dvs. și alegeți cel mai sigur loc ascuns. Dacă puteți, treceți la o cameră sau dulap care are o ușă de blocare. Intrați în interior și asigurați blocarea.
  • De asemenea, puteți căuta un loc de ascundere în cameră. De exemplu, puteți ajunge sub pat sau în interiorul unui dulap pentru a vă ascunde în continuare.
  • Variație: Dacă aveți o cameră sigură, încercați să ajungeți la camera de siguranță. Cu toate acestea, utilizați prudență atunci când treceți prin casă, deoarece nu doriți să întâlniți burgul.

  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa dvs. de acasă 3
    3. BARRICADE Ușa pentru a păstra burgulul afară. Împingeți bucăți grele de mobilier în fața ușii pentru ao închide dacă puteți. Alternativ, înclinați un scaun sub butonul de ușă, astfel încât este greu să împingeți ușa. Dacă ușa se deschide spre exterior, bucleți o centură în jurul mânerului ușii și piciorului pe o bucată de mobilier greu.
  • De exemplu, s-ar putea să vă împingeți dresserul în fața ușii dormitorului. Apoi, stai în fața dresserului.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta de acasă 7
    4. Fi cât mai liniștit posibil, astfel încât nu sunteți găsit. Odată ce ai ascuns, încercați să nu faceți niciun zgomot. Nu vorbiți decât să spuneți servicii de urgență că aveți un burg. În plus, nu treceți în jur sau să jucați cu ceva.
  • Asigurați-vă că telefonul dvs. este în tăcere sau vibrează.
  • Nu încercați să mutați locuri de ascundere. Acest lucru va face zgomot și ar putea atrage atenția asupra dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta Pasul 5
    5. Ascultați cu atenție, astfel încât să nu fiți surprinși de atacator. În timp ce este înfricoșător să te gândești, este probabil ca burglar să treacă prin casa ta căutând obiecte de valoare. S-ar putea să ajungă în camera unde te ascunzi înainte ca poliția să sosească. Ascultați astfel încât să puteți auzi ce fac. Acordați atenție următoarelor:
  • Ați auzit pași sau alte zgomote care vă apropie? Dacă da, pregătiți-vă să fugiți sau să vă luptați.
  • Se pare că burgul vorbește cu altcineva? Dacă da, ar putea exista mai mult de 1 burg.
  • Puteți auzi proprietatea dvs. fiind luată și ambalată? Acest lucru vă poate oferi o idee despre locul în care ar putea fi amplasat burgul.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta 8
    6
    Suna la politie Odată ce ați fost într-un loc ascuns. După ce găsiți un loc de ascundere, utilizați telefonul mobil pentru a apela ajutor. Spuneți dispecerului numele dvs., adresa dvs. și că aveți un burg. Apoi, explicați că vă ascundeți și trebuie să fiți liniștiți. Rămâneți pe linie până când spun că este sigur să închideți.
  • Păstrați volumul telefonului pe scăzut în timp ce vă apelați la ajutor. Acest lucru minimizează șansa ca vei fi auzit.
  • Bacsis: Nu vă faceți griji cu privire la chemarea poliției în timpul unei alarme false. Dacă vă este frică, jucați-l în siguranță și sunați la poliție.

    Metoda 2 din 3:
    Confruntarea cu intrusul
    1. Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta de acasă 7
    1. Se confruntă cu intrusul numai dacă ascunderea nu este o opțiune. În general, este mai sigur să evitați contactul cu un intrus, mai degrabă decât să le confruntați. Nu-ți cunoașteți motivele pentru că ați intrat în casa dvs. și ei se pot panica și vă vor răni dacă află că sunteți acolo. Faceți tot posibilul pentru a scăpa sau a rămâne ascuns.
    • Siguranța dvs. personală este cea mai importantă. Nu riscați viața dvs. pentru a vă salva lucrurile!
    • Rețineți că intrusul poate fi mai probabil să fie prins dacă ascundeți și să apelați poliția. Dacă cred că nu sunteți acasă, ar putea fi în continuare în casa dvs. când vine poliția.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta 8
    2. Shout "Tocmai am sunat poliția" ca să-i sperie posibil. Dacă sunteți descoperit sau nu puteți găsi un loc ascuns, strigați că ați sunat deja poliția. Să-l scoți de mai multe ori, așa că știi că te-au auzit. Acest lucru ar putea sperie furia și să le facă să plece în mod voluntar.
  • S-ar putea să strigi: "Am sunat la poliție! Poliția este pe drum! Am sunat la 911! Poliția va fi aici în orice minut!"
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a burgului în casa ta de acasă 9
    3. Obțineți arma de foc pentru protecție dacă aveți una. S-ar putea să alegeți să vă protejați casa cu o armă. Dacă da, recuperați arma de la locul securizat de îndată ce ați auzit burgul. Apoi, pregătiți-vă să vă folosiți arma pentru protecție.
  • Puteți alege să strigați la burgul că aveți o armă. Ai putea striga, "Am o armă!" Cu toate acestea, este posibil ca burgarul să aibă și unul.
  • Este legal în unele zone pentru a trage un burg. Cu toate acestea, pot exista restricții privind ceea ce este legal, astfel încât cercetarea legilor din zona dvs. De exemplu, este posibil să nu puteți trage un intrus care pleacă.
  • Avertizare: Dacă doriți să utilizați o armă pentru protecție, participați la instruire pentru a vă asigura că știți cum să vă protejați în mod corespunzător. Aflați cum să vă încărcați arma, să trageți cu precizie și să împiedicați pe cineva să vă ia arma.

  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa ta de acasă 10
    4. Ridicați un cuțit dacă sunteți lângă bucătărie. Nu încercați să mergeți la bucătărie pentru a prelua un cuțit. Cu toate acestea, apucați un cuțit dacă sunteți aproape de bucătărie când auziți burgul. Păstrați cuțitul în mână, astfel încât să puteți surprinde atacatorul cu el dacă se apropie de tine.
  • În timp ce un cuțit este o armă mare, ar putea fi greu de folosit și ar putea fi luat de la dvs. Nu vă apropiați de burglar cu cuțitul. Utilizați-l pentru a le sperie.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta 11
    5. Apucați un obiect greu pe care îl puteți utiliza ca o armă. Nu aveți nevoie de o armă convențională pentru a lupta cu cineva. Utilizați un element de uz casnic ca o armă improvantă pentru a vă oferi un avantaj împotriva efortului. Strike Burglar cu arma ta dacă se apropie de tine.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a burgului în casa ta de serviciu 12
    6. Strike punctele slabe ale burglarului pentru a le incapaci. Dacă sunteți aproape de intrus, loviți-le acolo unde doare. Îndreptați arma sau o lovitură la grămadă mai întâi dacă sunt un bărbat. Apoi, atacați ochii, nasul, gâtul, genunchii și stomacul. Loviți-i cât de tare puteți, apoi fugiți.
  • Scopul dvs. nu este de a lupta, răni sau de a reține burgul. Doar încercați să le incapacitați suficient de mult pentru ca voi să fugiți.
  • Metoda 3 din 3:
    Asigurarea casei tale
    1. Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa ta 13
    1. Practicați-vă planul pentru o invazie la domiciliu în avans. Încercați să nu vă faceți griji prea mult despre potențialii hoți pentru că probabil sunteți în siguranță. Cu toate acestea, este util să practici cum vă veți ocupa de o furtună, așa că sunteți pregătiți. Faceți un plan cu familia dvs. și practicați-l astfel încât să vă simțiți gata să o dați afară. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
    • Planificați o cale de evacuare din dormitorul dvs. și zonele comune.
    • Creați un cuvânt de pericol care avertizează pe alți membri ai unui intrus.
    • Desemnează o zonă pentru toți membrii gospodăriei să se întâlnească.
    • Creați o cameră sigură prin instalarea unei uși grele și de blocare într-o singură cameră.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta 4
    2. Păstrați ușile și ferestrele blocate în orice moment. Nu oferiți un acces ușor la domiciliu acasă. Închideți și asigurați toate ușile și ferestrele exterioare, chiar dacă sunteți acasă. Acest lucru împiedică crime de oportunitate.
  • Verificați-vă ușile și ferestrele înainte de a vă culca în fiecare noapte pentru a vă asigura că sunt blocați.
  • Adăugați decolări la ușile exterioare.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa ta de acasă 15
    3. Stocați articole scumpe în garajul dvs. out-of-of-. Burglarii speră la un scor ușor, așa că vor fi tentați să apuce lucruri cum ar fi bicicletele sau instrumentele scumpe. Păstrați aceste elemente în garaj atunci când nu sunt în uz și asigurați-vă că dvs. sau copiii dvs. nu le lăsați în curtea dvs.
  • Burglarii ar putea vedea aceste elemente care se așează în curte, în timp ce sunt case de carsare și revin mai târziu să le fure.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa ta 16
    4. Îndepărtați vegetația din jurul casei dvs., astfel încât un hoț nu se poate strecura în jur. S-ar putea să credeți că arbuștii și tufișurile vă ascund casa, dar ei ascund de fapt ar fi intruși. Burglarii pot să se strecoare cu ușurință în jurul casei dvs. dacă sunt învăluite în vegetație cu frunze. Eliminați aceste locuri de ascundere prin păstrarea tufișurilor, arbuștilor și a ierbii tăiate.
  • Dacă aveți o casă cu mai multe etaje, tăiați orice ramuri de copaci care ar permite un acces facil la o fereastră sau un balcon.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a efracției în casa dvs. de acasă 3
    5. Instalați iluminarea în aer liber, astfel încât arborii să fie expuși. Burglarii doresc să rămână ascunși în întuneric, astfel încât să vă evite casa dacă este bine luminată. Puneți luminile deasupra ușilor exterioare și păstrați-le în timp ce este întunecată afară. În plus, instalați lumini de inundații activate de mișcare peste garajul dvs. și partea casei dvs.
  • Verificați în jurul casei dvs. pentru zonele care ar putea avea nevoie de mai multă iluminare pentru a fi sigure.
  • Imagine intitulată Deal cu o rupere a efracției în casa ta de acasă 18
    6. Utilizați perdele pentru a împiedica potențialii hoți să vă spună bunurile. În timp ce vă adăpostiți casa, arborii ar trebui să privească prin ferestrele dvs. pentru a vedea dacă aveți obiecte de valoare. Faceți-o mai greu pentru ei să vadă în interior prin instalarea perdelelor sau a blind-urilor peste ferestre. Acest lucru face mai puțin tentant pentru un burglar să intre în casa dvs.
  • Este deosebit de important să vă acoperiți ferestrele pe timp de noapte. Dacă aveți o lumină, conținutul camerelor dvs. va fi foarte vizibil din exterior.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a burglarului în casa ta 19
    7. Instalați o cameră de securitate pe ușa din față sau pe garaj ca o descurajare. Burglarii nu doresc să fie prinși, astfel încât să vă evite casa dacă văd o cameră vizibilă. În plus, veți avea dovezi pentru a da poliției dacă se vor rupe în casa dvs. Puneți aparatul foto deasupra ușii sau deasupra garajului pentru a speria potențialii hoți.
  • O cameră va fi o descurajare mai bună dacă este ușor vizibilă pentru intruși.
  • Imagine intitulată se ocupă de o rupere a burgului în casa ta de acasă 20
    8. Obțineți o alarmă de acasă pentru a speria de la burglarii și pentru a vă apela ajutor. Investiția într-un sistem de alarmă de acasă poate sperie orice hoți care încearcă să intre în casa dvs. În plus, va suna poliția în numele dvs., astfel încât ajutorul să ajungă mai repede. Companiile de alarmă de cercetare de la domiciliu pentru a găsi una care se potrivește nevoilor și preferințelor dvs. Apoi, obțineți o alarmă instalată.
  • Asigurați-vă că vă afișați semnul de alarmă de alarmă în afara casei dvs., astfel încât potențialii hoți știu că sunteți protejați.
  • sfaturi

    Burglarii vizează de obicei casele goale, astfel încât să poată fugi dacă știu că ești acolo. Cu toate acestea, nu se bazează pe asta! Cel mai bine este să rămâi ascuns dacă poți.
  • Dacă reușiți să vedeți burgul, încercați să memorați cât mai multe detalii despre ele, după cum puteți. Dacă ajung departe, le puteți oferi poliției în timp ce încearcă să le prindă.
  • Dacă doriți un animal de companie, luați în considerare obținerea unui câine mare pentru a descuraja potențialii hoți.
  • Dacă sunteți deosebit de îngrijorați de o ruptură, luați în considerare învățarea autoapărării. Te va face mai pregătiți să lupți de la un atacator și mai încrezător într-o criză.
  • Dacă utilizați telefonul mobil pentru a apela servicii de urgență, păstrați-l pe vibrate. În caz contrar, va fi un ton de apel puternic dacă trebuie să vă apeleze înapoi, ceea ce va avertiza burgulul în locația dvs.
  • Avertizări

    Aflați legile jurisdicției dvs. privind autoapărarea. În timp ce unii permit utilizarea forței letale atunci când un individ se rupe în casa dvs., alții au definiții variabile de "forță rezonabilă".
  • Sunați la poliție dacă ați fost jefuit, astfel încât să poată deschide o investigație.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar