Cum să citezi discuțiile în apa

Vorbitorii din Ted Discuții pot oferi o bucată de idei fascinante și convingătoare. Dacă găsiți o discuție TED legată de subiectul lucrării dvs. de cercetare, este posibil să doriți să utilizați discuția ca sursă. Asociația Americană de Psihologie (APA) Citation Stilul necesită o citare în text de fiecare dată când parafrazați sau citați dintr-o discuție TED. Că citarea în text indică cititorul dvs. la intrarea corectă a listei de referință la sfârșitul lucrării. Formatul pentru introducerea unei liste de referință pentru o conversație TED diferă în funcție de dacă ați accesat videoclipul de pe site-ul web al TED sau pe YouTube.

Pași

Metoda 1 din 3:
Introducerea listei de referință pentru TED discuții pe site-ul TED
  1. Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 1
1. Porniți introducerea listei de referință cu numele difuzorului. Dacă ați accesat Ted Talk direct de pe site-ul TED, vorbitorul care a dat discuția este considerat autorul acestei discuții. Introduceți mai întâi numele de familie, urmat de o virgulă, apoi primul lor inițial.
  • Exemplu: LoveGood, L.
  • Imagine intitulată Cite TED Discuții în APA Pasul 2
    2. Furnizați data la care videoclipul a fost postat în paranteze. Tipul Anului Videoclipul a fost postat mai întâi. Dacă luna (sau luna și ziua), videoclipul a fost postat, introduceți o virgulă după anul urmărit de lună și zi. Nu abreviați numele lunii. Plasați o perioadă în afara parantezei de închidere.
  • Exemplu: LoveGood, L. (2019, 7 februarie).
  • Bacsis: Utilizați data la care videoclipul a fost postat pe site-ul TED, nu data la care a fost dată discuția, dacă cele două date sunt diferite.

  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 3
    3. Listează titlul videoclipului și o descriere a formularului. Pe site-ul TED, titlurile sunt formatate prin listarea numelui difuzorului urmat de un colon, apoi titlul de discuții specifice. Urmați acest format în intrarea în lista de referință. Introduceți titlul de discuție specifică în cazul sentinței, capitalizând numai primul cuvânt și orice substantive adecvate. Idelicați titlul complet. Adăugați cuvintele "Fișier video" în paranteze pătrate după titlu, plasând o perioadă în afara brațului de închidere. Nu italicizeaza aceasta descriere bracket.
  • Exemplu: LoveGood, L. (2019, 7 februarie). Luna Lovegood: Dragostea în timpul lui Voldemort [Fișier video].
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 4
    4. Închideți intrarea cu o adresă URL directă pentru videoclip. Introduceți cuvintele "Recuperate de la" urmată de adresa URL directă completă sau permalink pentru videoclip. Nu plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL (cu excepția cazului în care adresa urală se întâmplă să se încheie cu o perioadă).
  • Exemplu: LoveGood, L. (2019, 7 februarie). Luna Lovegood: Dragostea în timpul lui Voldemort [Fișier video]. Adus de la HTTPS: // Ted.com / discuții / luna_lovegood_love_in_the_time_of_voldemort
  • Lista de referință APA Format - TED discuții pe site-ul TED

    SPEAKAKERLAME, I. (An lună zi). Numele vorbitorului: titlul de discuții în cazul sentinței [Fișier video]. Adus de la URL

    Metoda 2 din 3:
    Introducerea listei de referință pentru discuțiile TED pe YouTube
    1. Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 5
    1. Lista TED ca autor urmat de numele canalului. Dacă ați accesat TED TALK pe YouTube, Ted este autorul. Acest lucru permite cititorilor dvs. să găsească mai ușor videoclipul pe YouTube. După numele autorului, includeți numele canalului (cum ar fi discuțiile TEDX, Institutul TED sau TED Fellows) în paranteze. Plasați o perioadă în afara parantezelor de închidere.
    • Exemplu: TED [TEDX Discuții].

    Bacsis: Dacă se întâmplă să găsești o discuție TED pe YouTube, care a fost postat de un alt utilizator, încercați să găsiți videoclipul pe unul dintre canalele oficiale TED. Un videoclip TED TALK Postat de altcineva poate fi editat sau modificat.

  • Imagine intitulată citează discuțiile în APA Pasul 6
    2. Furnizați data la care videoclipul a fost postat în paranteze. Începeți cu anul în care a fost postat videoclipul, urmat de o virgulă. Apoi tastați luna și ziua videoclipul a fost postat pe YouTube. Rețineți că această dată poate diferi de la data la care a fost dată discuția sau data la care a fost încărcat videoclipul pe site-ul TED. Nu abreviați numele lunii, indiferent cât timp este. Plasați o perioadă în afara parantezei de închidere.
  • Exemplu: TED [TEDX Discuții]. (2019, 14 februarie).
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 7
    3. Distingeți discuțiile multiple de TED de către același autor. Din moment ce folosiți Ted ca autorul pentru TED discuții pe care le găsiți pe YouTube, de obicei, le veți distinge după dată. Dacă toți au fost postați în ani diferiți, nu trebuie să faceți altceva - pur și simplu să le ordonați cronologic în lista dvs. de referință cu cea mai veche dată.
  • Dacă utilizați mai multe discuții TED de la YouTube, care au fost postate în același an, ordonați-le alfabetic după titlu în lista dvs. de referință. Apoi adăugați o literă mică până la sfârșitul anului pentru a le distinge în scopul citărilor dvs. în text. De exemplu, dacă ați avea 3 discuții TED toate postate în 2019, le-ați enumerat în ordine alfabetică după titlu și apoi anii ar fi "2019A," "2019b," și "2019c."
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 8
    4. Includeți titlul videoclipului și formatului. TID Titluri Toate videoclipurile cu numele difuzorului urmat de un colon, apoi titlul de discuții specifice. Urmați acest format, dar introduceți titlul de discuție specifică în cazul unei propoziții, capitalizând numai primul cuvânt și orice substantive adecvate. Idelicați titlul videoclipului. Apoi tastați cuvintele "Fișier video" în paranteze pătrate pentru a indica formatul. Nu italicizeaza informatiile brackated. Plasați o perioadă în afara brațului de închidere.
  • Exemplu: TED [TEDX Discuții]. (2019, 14 februarie). Luna Lovegood: Dragostea în timpul lui Voldemort [Fișier video].
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 9
    5. Închideți intrarea cu o adresă URL pentru videoclip. Introduceți un spațiu după perioada următoare titlului și formatului, apoi introduceți cuvintele "Recuperate de la." Includeți o adresă URL completă pentru videoclipul YouTube pentru a încheia intrarea în lista de referință. Nu plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: TED [TEDX Discuții]. (2019, 14 februarie). Luna Lovegood: Dragostea în timpul lui Voldemort [Fișier video]. Adus de la HTTPS: // YouTube.com / ceas?v = xmj_p_6h69g
  • Lista de referință APA Format - TED discuții pe YouTube

    Ted [Ted Canal]. (An lună zi). Numele vorbitorului: Titlul discuțiilor în cazul titlului [Fișier video]. Adus de la URL

    Metoda 3 din 3:
    Citări în text
    1. Imagine intitulată Citează TED Discuții în APA Pasul 10
    1. Includeți numele vorbitorului și anul a fost postat videoclipul. Dacă ați accesat TED TALK pe site-ul TED, ultimul nume al difuzorului merge în citarea dvs. parentetică în text. În acest fel, cititorii dvs. vor putea găsi intrarea completă a listei de referință. Plasați o virgulă după numele de familie, apoi adăugați anul în care a fost postat videoclipul. Plasați punctuația de închidere a propoziției după paranteza de închidere.
    • Exemplu: (LoveGood, 2019).

    APA în text Citation Format - TED discuții pe site-ul TED

    (SpeakanastName, anul).

  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 11
    2. Utilizare "Ted" Ca autor Dacă ați accesat videoclipul pe YouTube. De cand "Ted" este autorul din intrarea completă a listei de referință, utilizați "Ted" Ca autorul în citarea dvs. paranteză. Plasați o virgulă după "Ted," Apoi tastați anul în care videoclipul a fost postat pe YouTube. Adăugați punctuația de închidere a propoziției în afara parantezei de închidere.
  • Exemplu: (Ted, 2019).
  • APA în format de citare în text - TED discuții pe YouTube

    (TED, anul).

  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 12
    3. Furnizați o marcaj de timp pentru materialul citat. Dacă includeți o ofertă directă din Ted Talk în lucrare, cititarea dvs. paranteză trebuie să-i spună cititorului exact unde vorbitorul spune aceste cuvinte. Plasați o virgulă după anul în care a fost postat videoclipul, apoi adăugați marcajul de timp. Formatați-vă marcajul de timp în același mod în care se află videoclipul sursă. Pentru discuțiile TED fie pe site-ul TED, fie pe YouTube, acesta va fi de obicei ore, minute și secunde, cu fiecare dintre acele elemente separate de un colon.
  • Exemplu: (LoveGood, 2019, 7:27).
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 13
    4. Includeți informații de citare în textul dvs. pentru a spori lizibilitatea. Prea multe citări paranteze în text pot distrage atenția cititorilor dvs. Cu toate acestea, dacă includeți aceleași informații în textul dvs. atunci când are sens să faceți acest lucru, puteți omite toată sau o parte a citatuitului parantetic.
  • De exemplu, ați putea scrie "În anul 2019 TED TALK, LoveGood a postat că, indiferent cât de puternic Voldemort a ajuns, nu putea niciodată să valorifice puterea iubirii." În acel exemplu, dacă ați accesat discuția TED pe site-ul TED, nu ați avea nevoie de nici o citare parentetică.
  • Când referințele TED discuții pe care le-ați accesat de pe site-ul TED, dacă includeți numele difuzorului, dar nu și anul în textul dvs., plasați o citare paranteză cu anul imediat după numele difuzorului. De exemplu, ați putea scrie "LoveGood (2019) sa axat pe rolul iubirii în înfrângerea Voldemort."
  • Imagine intitulată Citează discuțiile în APA Pasul 14
    5. Păstrați citarea paranteză pentru discuțiile TED de la YouTube. Dacă ați accesat TED TALK pe YouTube, de obicei are sens pentru a include numele difuzorului în textul hârtiei. Cu toate acestea, acest lucru nu elimină necesitatea unei citații paranteze, deoarece difuzorul nu este listat ca autor.
  • De exemplu, ați putea scrie "LoveGood a menționat că, chiar și atunci când Voldemort câștigă putere și toți păreau fără speranță, erau încă vrăjitoare și vrăjitori care se îndrăgostesc (TED, 2019)."
  • Chiar dacă menționați în textul lucrării, informațiile au fost prezentate într-o discuție TED, aveți nevoie de o citare paranteză. Cititorii dvs. probabil că nu ar ști să caute o intrare care enumeră "Ted" ca autor din lista dvs. de referință.
  • sfaturi

    Avertizări

    Fiți precauți când utilizați TED discuții ca o resursă pentru o lucrare de cercetare. În timp ce vorbitorii tind să fie experți verificabili în domeniile lor respective, informațiile pe care le prezintă nu pot fi verificabile în mod independent. În general, este mai bine să utilizați TED discuții ca o resursă pentru gândurile și percepțiile subiective, nu pentru fapte obiective.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar