Cum de a dezvolta obiceiuri de studiu bune pentru colegiu

Studiile eficiente este esențială pentru succes în colegiu, și mulți studenți noi de colegiu găsesc rapid că obiceiurile lor anterioare de studiu au nevoie de ajustări majore. Pentru a începe schimbarea, găsiți un spațiu liniștit, organizat pentru a studia. Studiu cu o atitudine pozitivă și obiective specifice în minte. Dacă aveți nevoie de ajutor, nu există nici o rușine în a vă întreba. Profesorii și colegii dvs. sunt acolo pentru a vă ajuta să învățați. Puteți dezvolta obiceiuri excelente care vă ajută să navigați în dificultățile colegiului.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea organizată pentru a studia
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 1
1. Creați un spațiu de studiu dedicat. Găsiți un spațiu liniștit în camera dvs. de dormit sau undeva în campus unde vă puteți concentra. Studierea în același loc în fiecare zi pregătește creierul dvs. pentru a asocia un anumit mediu cu muncă. Acest lucru vă va ajuta să intrați în zonă când începeți să studiați.
  • Alegeți un loc care este liniștit și distractiv. Subsolul căminului dvs. nu poate fi o alegere bună dacă este un loc comun pentru socializare, dar ați putea studia la biroul dvs. în camera dvs. de dormit.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri bune de studiu pentru colegiul Pasul 2
    2. Găsiți un timp regulat pentru a studia. Dacă studiați în același timp în fiecare zi, creierul dvs. va fi pregătit pentru a învăța când vă așezați. Examinați programul dvs. și vedeți când aveți timp liber. Programați o oră sau două pentru a studia în acele vremuri în fiecare zi.
  • Puteți studia în decalajele dintre clase sau seara după ce clasele dvs. sunt făcute pentru această zi.
  • În plus față de găsirea timpului care funcționează, găsiți momente când sunteți în mod natural mai energic. Dacă aveți tendința de a dormi după-amiaza, faceți ceva relaxant pentru dvs. în jurul orei două ore și programați timpul de studiu cândva după cină.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 3
    3. Organizați-vă materialele. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie pentru a studia la spațiul dvs. de studiu. Dacă studiați într-un loc în casa dvs., păstrați lucrurile cum ar fi cărțile, creioanele, pixurile și hârtia de resturi în acea zonă. Dacă ieșiți la studiu, investiți într-o carte de carte cu o mulțime de compartimente și păstrați toate consumabilele dvs. de studiu stocate acolo.
  • Acesta poate ajuta la oprirea de către un magazin de birou local pentru a obține lucruri precum notebook-uri, cutii de creioane și alte contrapțiuni de stocare pentru a vă menține organizat.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 4
    4. Eliminați distragerile. Când vă pregătiți spațiul de studiu, este important să vă păstrați distragerea atenției. Îndepărtați orice tehnologii care vă vor lua mintea de pe munca dvs., cum ar fi smartphone-ul dvs. Puteți utiliza chiar aplicațiile pentru a bloca site-urile de distracție ca Facebook în timp ce studiați, forțându-vă să vă concentrați pe site-urile academice în schimb.
  • Păstrați alt material distractiv, cum ar fi citirea exterioară, departe de zona dvs. de studiu.
  • Dacă ieșiți din dormitorul sau apartamentul dvs. pentru a studia, nu luați nimic potențial distragător. Stick la adresa dvs. de școală numai și lăsați lucrurile ca iPod-ul dvs. acasă. Cu toate acestea, dacă studiați într-un loc zgomotos, este posibil să doriți să vă aduceți căștile dacă muzica vă ajută să vă concentrați.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri bune de studiu pentru colegiu Pasul 5
    5. Aflați nevoile dvs. prin încercare și eroare. Colegiul este vorba despre experimentare. Poate dura ceva timp pentru a găsi canelura când vine vorba de studiu. Timp de câteva săptămâni la începutul semestrului, experimentați studiile la momente diferite și locuri până când vă dați seama când și unde sunteți mai productiv.
  • De exemplu, studiați în dormitorul dvs. într-o zi și o cafenea a doua zi. Luați notă de locul în care vă simțiți cel mai relaxat și angajat și să faceți obiceiul de a studia în mod regulat acolo.
  • Partea 2 din 3:
    Folosind tehnici bune de studiu
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 6
    1. Creați un obiectiv pentru fiecare sesiune. Sesiunile dvs. de studiu sunt cele mai eficiente dacă au o anumită direcție. Doar studierea orb poate fi copleșitoare și puteți pierde timpul să vă dați seama unde să începeți. Înainte de fiecare sesiune de studiu, aflați ce subiecte sunt cele mai presante și stabilite obiective.
    • De exemplu, dacă studiați pentru o finală de matematică, concentrați-vă pe un concept în fiecare zi. Puteți studia multiplicarea într-o zi și lucruri cum ar fi diviziunea următorului.
    • De asemenea, puteți seta goluri bazate pe zile ale săptămânii. Concentrați-vă pe cursurile de matematică și știință în zilele de luni și miercuri și cursurile de umanțe în zilele noastre joi și vineri, de exemplu.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unor obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 7
    2. Începeți mai întâi cu material dificil. Veți fi cel mai energic la începutul perioadei de studiu. Prin urmare, este logic să începeți prin studierea celor mai provocatoare materiale. Abordați mai întâi cele mai dificile subiecte și subiecte înainte de a direcționa punctele dvs. puternice.
  • De exemplu, dacă într-adevăr se luptă să înțelegeți un concept pentru o clasă de filosofie, studiați-vă notele și citiți mai întâi acest concept. Apoi, puteți trece la subiecte mai ușoare.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 8
    3. Rescrieți-vă notează. Studierea necesită o mulțime de memorare. Poate ajuta la rescrierea pur și simplu a notei și să le redați în timp ce mergeți. Citiți toate notele dvs. pentru o sesiune și apoi rescrieți-le pe o foaie separată de hârtie. Aceasta vă va forța să vă angajați cu materialul și să o scrieți din nou în propriile cuvinte, ceea ce crește înțelegerea și vă ajută să vă amintiți ce ați învățat.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 9
    4. Utilizați jocuri de memorie. Jocurile de memorie vă pot ajuta să vă amintiți concepte și termeni dificile. Puteți utiliza tehnici de vizualizare sau șir împreună cuvinte care vă ajută să vă amintiți conceptele. Acestea pot fi foarte utile pentru un examen.
  • De exemplu, un dispozitiv de memorie bine cunoscut este registrat de carduri de joc pe scaune verde plat, folosit pentru a vă ajuta să vă amintiți ordinea de taxonomie utilizată pentru a clasifica speciile (regatul, phylum, clasa, comanda, familia, genul, speciile).
  • De asemenea, puteți utiliza vizualizarea. De exemplu, încercați să vă amintiți că Jeanette Rankin a fost prima femeie care a servit în Congres și aveți o mătușă Jeanette. Imaginați-vă mătușa Jeanette vorbind pe podeaua Congresului pentru a vă ajuta să vă amintiți.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 10
    5. Ia pauze. Nimeni nu poate studia ore întregi fără a fi frustrat și ars. Pauzele vă ajută să vă relaxați, să vă reîncărcați și să abordați o situație cu ochi noi. Faceți obiceiul de a studia timp de o oră și apoi luați o pauză de cinci minute pentru a face ceva ce vă place, cum ar fi să mergeți pe social media sau să scrieți un prieten.
  • Setați un cronometru pentru a vă asigura că sunteți în sarcină. Nu doriți să studiați prea mult timp, ducând la frustrare sau să luați o pauză lungă, ceea ce vă poate distruge concentrarea.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiul Pasul 11
    6. Studiu cu o atitudine pozitivă. Dacă vedeți că studiați ca o coroană, probabil că veți fi frustrați și ardeți afară. În loc să vă vedeți studiind ca pe care trebuie să-l faceți, uitați-vă la pozitiv. Gândiți-vă la acest lucru ca o modalitate de a vă îmbunătăți abilitățile și abilitățile și de a profita la maximum de educație.
  • Studierea poate fi stresantă și este important să se adreseze și să provoace gânduri stresante. De exemplu, nu gândiți-vă, "Sunt un dezastru. Nu voi înțelege niciodată asta." În schimb, gândiți-vă, "Sunt sigur că dacă lucrez puțin în fiecare zi, pot să-mi dau seama de acest material."
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri de studiu bune pentru colegiul Pasul 12
    7. Dă-ți recompense. Studierea se simte mai ușor dacă aveți ceva de așteptat când ați terminat. Dezvoltați un sistem de recompensă pentru dvs., astfel încât sunteți motivat să treceți prin munca dvs.
  • De exemplu, sunt de acord că, dacă studiați timp de trei ore, puteți merge la cantină și aveți ceva de genul înghețată sau pizza pentru un tratament.
  • Partea 3 din 3:
    Căutând resurse externe
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 13
    1. Consultați programa dvs. după cum este necesar. Este important să înțelegeți așteptările cursului dvs. pe măsură ce studiați. Utilizați programa dvs. ca ghid dacă vă simțiți copleșiți sau pierduți în timp ce studiați. Syllabusul va schița concepte majore, defalcări de grad și așa mai departe.
    • De exemplu, spuneți că ați primit memorarea frustrată a anilor de descoperiri științifice majore pentru un curs științific. Syllabus declară că obiectivele cursului sunt de a vă ajuta să obțineți o mai bună înțelegere a teoriei științifice. Este mai important pentru tine să înțelegi teoriile generale decât să știi datele exacte.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea obiceiurilor de studiu bune pentru colegiu Pasul 14
    2. Formează un grup de studiu. Găsiți colegii care sunt muncitori grei și faceți bine în curs. Cereți-le să formeze un grup de studiu. Grupul de studiu potrivit vă poate ajuta cu adevărat să vă concentrați și angajați și să obțineți o mai bună înțelegere a materialelor cursului.
  • Alegeți colegii potriviți. Dacă grupul dvs. de studiu este alcătuit din prieteni, studierea se poate transforma în socializarea rapidă. Alegeți studenții buni care sunt cu adevărat angajați în clasă.
  • Sări de pe puterile altora. Dacă un coleg de clasă este confundat pe un subiect la care sunteți calificat și face bine într-o zonă care vă confundă, ei ar face un partener bun. Cei doi vă puteți ajuta unul pe celălalt.
  • Imagine intitulată Dezvoltați obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 15
    3. Du-te la profesorii dvs. cu întrebări. Nu este nimic de făcut jenat dacă aveți întrebări. Toată lumea se confundă uneori și are nevoie de ajutor suplimentar. Dacă aveți întrebări cu privire la un concept sau subiect, trimiteți-vă prin e-mail profesorul sau mergeți la orele de lucru. Acestea pot fi capabile să vă ofere sfaturi și trucuri pentru a înțelege mai bine materialul.
  • Orele de lucru ale profesorului dvs. ar trebui să fie declarate pe foaia lor verde, pe care au dat-o la începutul semestrului.
  • Când trimiteți prin e-mail profesorul dvs., spuneți ziua și timpul de clasă în antetul subiectului. Profesorii adesea învață mai mult de o clasă.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unor obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 16
    4. Mergeți la sesiuni de examinare dacă sunt oferite. Unii profesori au sesiuni de revizuire în fiecare săptămână sau înainte de un examen. Faceți întotdeauna un obicei de a merge dacă aveți timp în programul dvs. Sesiunile de revizuire vă pot ajuta să obțineți o mai bună înțelegere a materialelor de curs. Ele pot fi, de asemenea, un loc minunat pentru a cere profesorilor sau întrebări de asistenți.
  • Dacă profesorul dvs. nu oferă o sesiune de examinare, întrebați-le dacă sunt dispuși să o facă. Dacă suficienți studenți sunt interesați de o sesiune de examinare, aceștia pot crea unul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unor obiceiuri de studiu bune pentru colegiu Pasul 17
    5. Utilizați un tutore. Dacă campusul dvs. are centre de îndrumare, folosiți-le dacă aveți nevoie vreodată de ajutor. De asemenea, puteți căuta un tutore privat în zona dvs. online. Un mic ajutor unu-la-unu poate merge mult dacă sunteți confuz în legătură cu un subiect.
  • Nu toți tutorii fac publicitate în centrul de îndrumare din campusurile Colegiului. Unii tutori își postă pliantele pe buletinul școlii, alături de alte pliante pentru vânzările de locuințe și manuale.
  • Dacă nu găsiți tutori, întrebați colegii de clasă. Unii dintre ei pot fi dispuși să vă ajute înainte sau după clasă, și nu toți vor percepe o taxă.
  • Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum ar trebui să studieze un student colegiu?
      Ted Dorsey, Ma
      Ted Dorsey, Ma
      Masterat, Educație, Universitatea din California Los Angeles
      Ted Dorsey este un tutore de pregătire, autor și fondator al Tutor Ted, un serviciu de îndrumare a SAT și ACT, cu sediul în California de Sud. TED a câștigat un scor perfect pe SAT (1600) și Psat (240) în liceu. De atunci, a câștigat scoruri perfecte pe actul (36), testul subiectului SAT în literatura de specialitate (800) și testul SAT subiectul în matematica 2 (800). Are un AB în limba engleză de la Universitatea Princeton și un MA în educație de la Universitatea din California, Los Angeles.Ted Dorsey, Ma
      Ted Dorsey, Ma
      Masterat, Educație, Universitatea din California Los Angeles
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Când sunteți în colegiu, sunteți responsabil pentru motivarea de a studia. În colegiu, obțineți mai puțină supraveghere de la superiorii dvs., deci trebuie să găsiți modalități de a studia pe cont propriu. Întreaga dvs. clasă pentru un curs ar putea fi doar la mijlocul și finala, și dacă nu ați făcut lucrarea care duce până în acel moment, veți fi încurcați la sfârșit. Împărțiți-vă studiile în bucăți și programați timpul în fiecare zi pentru a trece peste material. Construirea acestor obiceiuri este un cadou pentru tine, pentru că sunt abilități practice care vor plăti în viața dumneavoastră adultă.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 3
    • Întrebare
      Cum pot să-mi plătesc întreaga atenție la colegiu, chiar dacă mă simt plictisit?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Amintiți-vă obiectivele și încercați să vă aplicați lecțiile în viața voastră.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 12helpful 110
    • Întrebare
      Cum să studiezi când te lupți absolut să te concentrezi?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Încercați o tehnică de relaxare. Să le faceți exerciții fizice sau meditații, ajutați-vă mintea să vă relaxați mai întâi, iar apoi ar trebui să fie mai ușor de concentrat. Dați-vă obiective mai mici - cum ar fi lucrați timp de 20 de minute drept, apoi luând 2-3 minute libere. Construiți până la niveluri mai lungi de concentrare în timp.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 17helpful 88
    Vedeți mai multe răspunsuri
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar