Cum să creați obiceiuri bune de studiu pentru examene

Cu obiceiuri bune de studiu, veți putea reduce stresul și veți lua teste și examene cu încredere. În timp ce construirea unor obiceiuri de studiu de durată ar putea părea greu la început, în curând noul dvs bun obiceiurile vor face parte din rutina ta. Puteți crea obiceiuri de studiu bune pentru examene, stabilind mai întâi o rutină de studiu și învățând materialul cursului. Pentru a vă îmbunătăți obiceiurile de studiu, puteți utiliza strategii bune de studiere pentru a rămâne pe drumul cel bun și pentru a utiliza stilul de învățare pentru a studia mai bine.

Pași

Partea 1 din 4:
Setarea rutinei
  1. Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 1
1. Desemnează un timp de studiu zilnic. Studierea pentru un test începe bine înainte de a ajunge la Ziua de examen. Ar trebui să renunțați la timp în fiecare zi pentru a studia astfel încât să puteți învăța materialul pe care probabil că îl așteptați.
  • Sesiunile de studiu zilnice sunt necesare pentru a păstra materialul proaspăt în mintea dvs. și pentru a vă oferi timp pentru a face conexiuni între concepte.
  • Dacă aveți altă temă, puteți decide să o faceți în timpul timpului de studiu desemnat, deoarece vă va ajuta să înțelegeți mai bine materialul.
  • Prin rezervarea unui anumit moment în fiecare zi pentru a studia, poate fi mai ușor să se concentreze, deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la alte priorități care concurează pentru atenția dvs.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 2
    2. Aranjați-vă spațiul de studiu pentru a stimula învățarea. Alegeți o zonă care este curată, bine luminată și fără distragere a atenției, astfel încât să vă puteți concentra pe materialele dvs. de studiu. Faceți obiceiul de a studia în același loc în fiecare zi.
  • Evitați să stați în fața televizorului sau în jurul unei părți ocupate a casei dvs.
  • Unii oameni le place să studieze în bibliotecă sau cafenea, dar acest lucru nu poate funcționa dacă sunteți ușor distras de mișcare sau zgomot.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 3
    3. Strângeți materialele înainte de a începe. Nu doriți să începeți numai la sesiunea de studiu doar pentru a fi deraiat, fără a avea ceea ce aveți nevoie. Asigurați-vă că aveți textele, notele, scrierea de ustensile, răsturnatorii și alte consumabile necesare.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 4
    4. Opriți electronicii. Dispozitivele electronice sunt o mare distragere a atenției, așa că nu uitați să opriți telefonul și televizorul. Când trebuie să utilizați computerul în timpul sesiunii de studiu, stați departe de site-urile sociale, e-mail și off-topic.
  • Păstrați telefonul mobil departe de dvs., deoarece vă va distrage atenția. Verificați numai e-mailurile sau mesajele după ce ați studiat, în timpul perioadei de pauză.
  • Încărcați telefonul mobil în timp ce studiați. Telefonul dvs. mobil va avea nevoie de creșterea suplimentară și veți fi fericiți că telefonul dvs. este departe de dvs.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examenele Pasul 5
    5. Utilizați un notebook sau un planificator pentru a urmări misiunile. Scrieți semestrul, obiectivele săptămânale și zilnice pentru a urmări ceea ce aveți nevoie pentru a studia. De exemplu, puteți lista toate examenele dvs. pentru un curs pe planul dvs. de semestru, apoi desființați sesiunile săptămânale de studiu care au condus la fiecare examen. De acolo, puteți face o listă zilnică.
  • De asemenea, puteți utiliza un planificator de perete și liste de to-do pentru a urmări sarcinile și ce intenționați să studiați în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 6
    6. Creați un plan de studiu. Face un calendar Pentru zilele de examen, marcând datele din calendar din planificatorul dvs., calendar sau notebook. Lucrați înapoi pentru a planifica modul în care veți studia pentru examen. De exemplu, desemnați zilele în care doriți să vă concentrați pe acel subiect și la ce secțiuni veți examina în fiecare zi.
  • Este bine ca planul tău să fie o schiță generală. Nu lăsați planificarea dvs. să piardă timpul când intenționați să utilizați pentru a studia.
  • Întrerupeți informațiile în jos, astfel încât să vă abordăm doar puțin în fiecare zi. Care vă poate împiedica să vă simțiți copleșiți și va fi mai ușor să vă recompensați continuu pentru a vă lipi de planul dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Învățarea materialului
    1. Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 7
    1. Citiți materialele și textele cursului. Ar trebui să aveți un manual pentru fiecare curs, iar instructorul dvs. ar putea, de asemenea, să atribuie și alte cărți sau articole pentru a citi. Nu împingeți textele sau citiți un rezumat. Obiceiurile bune de studiu necesită citirea tuturor textelor atribuite.
    • Dacă puteți, evidențiați părțile importante ale textelor.
    • Cercetați tot ceea ce nu înțelegeți și căutați un vocabular confuz. Faceți-vă o cartelă flash pe loc, astfel încât o veți avea mai târziu.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examenele Pasul 8
    2
    Lua și revizuiți notele, completarea lacunelor cu propriul dvs. cercetare. In timpul orei și în timp ce citești Materialele de curs, scrieți punctele cheie și subiectele pe care doriți să le cercetați mai târziu. Când ajungeți acasă de la școală, este o idee bună să treceți prin notele dvs. din zi și să încercați să completați orice lacune în care ați pierdut obiectele sau nu ați înțeles destul de bine. Pe măsură ce studiați pentru examene, căutați orice informație care nu vă este clară pentru dvs., astfel încât să puteți obține mai multe informații.
  • Este esențial să examinați informațiile din săptămânile și zilele care duc la examen. Cu cât revizuiți mai mult informațiile, cu atât mai mult va deveni internalizat și mai ușor de reținut.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examenele Pasul 9
    3. Înregistrați cursurile de clasă pe un recorder digital sau la telefon. Puteți asculta apoi înregistrările de câte ori trebuie să înțelegeți materialul. De asemenea, puteți completa golurile din notele dvs.
  • Verificați cu profesorul sau profesorul dvs. pentru a vă asigura că este bine să înregistrați prelegerea.
  • Nu utilizați acest lucru ca o scuză pentru a nu lua note în timpul clasei. Ar trebui să luați în continuare note pentru a vă ajuta să învățați materialul.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 10
    4
    Faceți-vă carduri flash. Flashcards reprezintă o modalitate excelentă de a vă studia materialul, în special vocabularul, punctele-cheie și listele. De exemplu, ați putea pune procese științifice, formule matematice sau figuri istorice pe care trebuie să le cunoașteți pe carduri flash.
  • Încercați să utilizați carduri index pentru a vă face cărțile flash sau pentru a tăia o bucată de hârtie.
  • În plus, ați putea folosi un instrument online, cum ar fi Tuizlet sau Kahoot pentru a crea flashcards și a practica chestionare.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 11
    5
    Faceți hărți minții. Hărțile mintale sunt ilustrații grafice ale subiectului dvs. și un instrument de memorie excelent, în special în timpul examenelor. De exemplu, puteți crea o rețea de conectare a ideilor pe care le studiați sau să creați o doodle bazată pe notele dvs. Fi creativ în modul în care vă aranjați notele când vă faceți o hartă a minții.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examenele Pasul 12
    6. Cereți pe cineva să vă examineze. Când vă apropiați de examen, întrebați un părinte, un prieten sau profesorului dvs. să vă examinați asupra informațiilor. Puteți crea întrebări de exemplu pentru ca ei să vă pună întrebări, să vă întrebați de la revizuire sau să vă întrebați de la notele dvs. Acest lucru vă va arăta dacă aveți nevoie să examinați orice subiecte înainte de examenul real.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 13
    7. Reglați obiceiurile de studiu în funcție de tipul de examen. Este posibil să luați o alegere cu mai multe opțiuni, un răspuns scurt, un răspuns scurt sau un alt tip de examen. Multe examene încorporează mai mult de un stil de întrebare.
  • Pentru un examen cu mai multe opțiuni, faceți liste și tabele, cunoașteți diferențele dintre concepte și cuvinte, și subiectele know-how sunt legate între ele.
  • Pentru un examen de umplere, concentrați-vă pe notele dvs., deoarece majoritatea profesorilor își iau întrebările din notele pe care le oferă. Ar trebui să vă așteptați ca profesorul dvs. să elimine un cuvânt sau un cuvânt important dintr-o propoziție, cum ar fi un termen, o dată, o expresie sau o figură istorică.
  • Pentru un eseu sau un examen de răspuns scurt, acordați atenție la ceea ce instructorul dvs. a subliniat în clasă. Scrieți ceea ce știți despre acest subiect și faceți o cercetare suplimentară dacă este necesar. Utilizați programul Syllabus, Ghidul de studiu și Rezumatul Materialului pentru a face o listă de întrebări posibile. Creați o listă de studii pentru fiecare întrebare eseu posibilă.
  • Partea 3 din 4:
    Ajutându-vă să studiați mai bine
    1. Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 14
    1. Luați o pauză la jumătatea sesiunilor de studiu. Ridicați-vă și umblați în jur, ieșiți departe de spațiul de studiu. Puteți să luați o gustare, să mergeți la o scurtă plimbare sau să faceți niște întinderi. Încercați să vă ștergeți mintea, astfel încât să puteți începe proaspete când vă întoarceți la spațiul dvs. de studiu. Pauza dvs. ar trebui să dureze 5-15 minute, în funcție de cât timp studiați.
    • Unii oameni beneficiază de pauze mai scurte și mai frecvente.
    • De asemenea, ar trebui să luați o pauză când vă simțiți frustrați.
    • Dacă ați studiat utilizând un computer sau alt dispozitiv electronic, nu utilizați dispozitivele în timpul pauzelor dvs. Ochii tăi vă vor mulțumi!
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 15
    2. Căutați îndrumarea dacă vă luptați cu materialul. Puteți merge la profesorul dvs., un coleg de clasă sau părinții dvs. pentru îndrumare. Puteți chiar să doriți să angajați un tutore privat. Obținerea unui ajutor suplimentar este normal, deci puneți întrebări de îndată ce vă simțiți în urmă.
  • Multe școli oferă îndrumări gratuite de la profesori sau de la colegi.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 16
    3. Alăturăte grup de studiu. Grupurile de studiu împărtășesc note, gânduri și idei. Lucrul într-un grup vă va permite să săriți idei de pe colegii dvs. Vă puteți ajuta reciproc înțelegeți mai bine conceptele care ar putea fi dificil de învățat de unul singur. Legarea cu cineva care împărtășește luptele, speranțele și obiectivele sunt foarte inspirate. Puteți să vă îndrumați reciproc reciproc și să monitorizați performanța sarcinilor programate. Sentimentul de responsabilitate colectivă face ca elevii să fie mai puțin predispuși la lenea și îi împinge să facă eforturi concertate în calea succesului educațional.
  • Căutați un grup de studiu la școala dvs.
  • Vizitați biblioteca locală sau școlară pentru a găsi postări despre grupurile de studiu pe bordul buletinei.
  • Adresați-vă prietenilor să formeze un grup de studiu cu dvs.
  • 4. Învățați materialul altcuiva. Una dintre cele mai bune modalități de a înțelege și de a păstra materialul este prin învățarea acestuia altcuiva! Lucrați cu un prieten în aceeași clasă sau învățați conceptele părinților sau fraților dvs. Ați putea chiar să tutorez un student mai mic în subiect dacă vă simțiți încrezători în înțelegerea dvs. a materialului. Întrebările lor vă pot ajuta să vă gândiți la materialul în moduri noi.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 17
    5. Recompensați-vă pentru a vă întâlni obiectivele de studiu. Planificați o recompensă mică pentru fiecare zi pe care o studiați, cum ar fi timpul să vă jucați jocul preferat, o bucată de bomboane sau bani pentru a le lăsa deoparte pentru ceva ce doriți cu adevărat. Gândiți-vă la obiectivele săptămânale pentru a vă întâlni fiecare obiectiv zilnic în acea săptămână, cum ar fi câteva ore cu prietenii dvs. sau un somn de weekend.
  • Când începeți, atașați recompensa la comportamentul dvs., cum ar fi studierea în fiecare zi, mai degrabă decât rezultatul, care ar fi gradul dvs.
  • Adresați-vă părinților sau colegului de cameră pentru a vă ajuta cu recompensele. Ei ar putea să vă dea o indemnizație pentru îndeplinirea obiectivelor de studiu sau ar putea să țină pe bomboană și să vă dea o piesă când o câștigi.
  • 6. Gestionați stresul la examen. Poate fi ușor să se simtă copleșit și nervos înainte de un examen. Pentru a ajuta la reducerea stresului, faceți o activitate plăcută și relaxantă, cum ar fi Yoga, meditaţie, sau Exercitarea. De asemenea, puteți asculta muzica calmească, petreceți timp cu prietenii, culoarea sau citiți.
  • 7. Evitați să înghesuiți noaptea înainte. Aglomerarea cu o noapte înainte de un examen nu a fost dovedit a îmbunătăți gradele. În schimb, luați timp să vă pregătiți în săptămânile și zilele înainte de examen. Cu o noapte înainte, ar trebui să mâncați o masă sănătoasă și asigurați-vă că obțineți 7-8 ore de somn. Aceste strategii sunt o alternativă mult mai bună pentru a vă pregăti pentru examen decât agitația.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind stilul dvs. de învățare pentru a studia mai bine
    1. Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 18
    1. Includeți imagini dacă sunteți un cursant vizual. Căutați reprezentări vizuale ale ceea ce învățați, cum ar fi fotografiile unei figuri istorice, o hartă pentru geografie sau ilustrații ale unei celule pentru biologia celulară. Poate doriți chiar să verificați documentarile online.
    • Alte opțiuni minunate sunt la codul de culoare note, utilizați un lider, desenează diagrame sau schițează ce învățați.
    • Utilizați mnemonics și imagini mentale pentru a vă ajuta să reamintiți anumite reguli și formule. De exemplu, în matematică, s-ar putea să utilizați acronimele PEMDA (paranteze, exponenți, multiplicare, diviziune, adăugare, scădere) pentru a vă aminti ordinea operațiunilor într-o ecuație.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 19
    2. Ascultați muzică sau un audiobook dacă sunteți un cursant auditiv. Muzica vă poate ajuta să vă concentrați în timp ce citiți sau ați putea încerca să găsiți textul ca un audiobook. Unele manuale includ accesul digital la un fișier audio sau chiar includeți un CD. Dacă citiți un roman pentru clasă, căutați versiunea audio.
  • De asemenea, puteți încerca să citiți notele dvs. cu voce tare sau explicând ceea ce învățați cu voce tare altcuiva.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 20
    3. Construiți mișcarea în sesiunile dvs. de studiu dacă sunteți un cursant kinesthetic. Unele subiecte, cum ar fi știința, sunt mai ușor de asociat cu mișcare, deoarece puteți construi modele de ceea ce studiați. Puteți să închideți întotdeauna o tablă de tablă sau postere în camera dvs., apoi stați la el în timp ce scrieți conceptele importante sau creați o diagramă a ceea ce învățați. Acest lucru vă permite să vă deplasați în timp ce procesați informațiile, ceea ce vă va ajuta să învățați.
  • Alte opțiuni excelente includ jocul de rol, făcând un model sau creând o reprezentare a ceea ce învățați.
  • Cum pot face față anxietății de testare?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Jai FlickerTutor Jai Flickeracademic

    Program de studiu de probă

    Programul de studiu săptămânal de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Programul de studiu lunar de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Șablonul programului de studiu

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Întotdeauna evidențiați punctele principale din cartea dvs., astfel încât să puteți ști ce este important în întregul capitol.
  • Nu așteptați până în ultimul moment pentru a începe să studiezi deoarece nu veți putea afla tot materialul în timp.
  • Permiteți-vă câteva minute să vă așezați într-o zonă de concentrare intensă atunci când vă apropiați de citirea sau scrierea de sarcini academice.
  • Acordați atenție profesorului și încercați să nu discutați cu colegii de clasă în timpul lecției.
  • Vizionați un videoclip pe subiectul pe care îl studiați. Uneori ascultând pe altcineva explica că vă poate ajuta să vă amintiți mai bine materialul.
  • Consistența este esențială pentru studierea bine.
  • Concentrați-vă pe lucrurile pe care le cunoașteți mai întâi și apoi faceți restul. Verificați-vă munca după aceea dacă este necesar.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că este doar un test și sunteți pregătiți, așa că nu vă accentuați prea mult.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar