Cum să vă forțați să studiați serios

Studierea este o parte atât de importantă a școlii, dar este adesea unul dintre lucrurile pe care elevii le luptă cu cele mai multe. Dacă aveți un timp greu de studiat în serios, nu sunteți singuri! Intrați într-un obicei de a studia în același timp în fiecare zi, să vă desființați munca în mici sarcini și să alegeți ceva pentru a vă recompensa când ați terminat. Cu timpul, puteți face să studiați o parte fructuoasă a zilei dvs. și să întrerupeți procrastinarea și ciclul de vină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Motivând-vă
  1. Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 5
1. Păstrați o listă cu motivele pentru care aveți nevoie sau doriți să studiați. Oricare ar fi motivele, scrieți-le pe o bucată de hârtie și păstrați-le undeva le puteți vedea adesea. Când vă simțiți ca să renunțați la studiu, citiți-le pentru a vă reaminti de ce aveți nevoie pentru a lucra din greu.
  • Motivele pentru a studia pot varia de la dorința de a obține note bune, astfel încât să puteți intra într-un colegiu bun pentru a păstra o bursă pentru a pur și simplu nu a avea probleme pentru a obține note rele. Nici un motiv nu este prea mare sau prea mic pentru a adăuga la lista dvs!

Bacsis: Țineți minte că nu vă simțiți motivat tot timpul și asta este în regulă! Ceea ce este important este că puteți folosi auto-disciplina pentru a vă menține pe drumul cel bun chiar în acele vremuri pe care nu le simțiți motivația.

  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 6
    2. Face informații plictisitoare mai interesante, deci este mai ușor de studiat. Întrebați-vă: "Cum se referă acest material la viața mea?"Sau" Cum pot folosi acest lucru în viața mea?"De exemplu, dacă sunteți plictisit de cartea pe care trebuie să o citiți pentru clasa engleză, întrebați-vă cum vă puteți referi la personajele din carte pentru a vă menține angajați. Sau, dacă vă luptați cu studierea pentru biologie, vă interesează cât de mult puteți afla despre dvs. și toate lucrurile vii din jurul vostru.
  • Poate fi dificil să fii interesat de tot, și unele subiecte nu te vor captiva. Dar, încercați să vă dați seama de modul în care învățați se poate aplica propria voastră viață. Că conexiunea personală ar putea provoca un interes suficient pentru a vă menține!
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 7
    3. Setați un cronometru, astfel încât să știți că există un sfârșit în vedere. Nimeni nu vrea să studieze ore întregi, fără un punct de oprire. Dați-vă frecvent, pauze regulate în timpul timpului de studiu. Ați putea stabili și un timp de sfârșit pentru ziua în care știți cel mai târziu cât timp veți studia.
  • Pentru blocurile dvs. actuale de studiu, setați un cronometru timp de 30-50 de minute și apoi luați o pauză temporizată înainte de a reveni la locul de muncă. Veți studia mai eficient dacă știți că un cronometru va fi plecat în curând.
  • Dacă studiați imediat după școală, ați putea să vă angajați să lucrați până la cină, dar apoi să vă dați restul de seară. Sau, dacă studiați noaptea, setați un cronometru timp de 30 de minute înainte de culcare, astfel încât să puteți încheia.
  • Încercați tehnica Pomodoro: Setați un cronometru timp de 25 minute - Odată ce temporizatorul se stinge, faceți o pauză de 5 minute. Studiu pentru încă 25 de minute, apoi luați încă o pauză de 5 minute. La fiecare 4 blocuri de 25 de minute, lăsați-vă să luați o pauză de 15-20 de minute.

  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 8
    4. Recompensați-vă la sfârșitul fiecărui bloc de studiu pentru a vă menține. Acest lucru poate fi ceva foarte mic, cum ar fi să vă bucurați de o bucată de bomboane preferate la sfârșitul fiecărui bloc de timp, ajungeți să verificați Twitter sau Instagram timp de 5 minute sau luând o pauză pentru a vă înghiți animalul de companie.
  • De asemenea, ați putea planifica o recompensă distractivă pentru sfârșitul fiecărui examen pentru a sărbători toată munca dvs. grea! Obținerea de cafea cu prietenii, luând o baie lungă, cumpărând ceva ce ați avut ochiul pe care vă place să faceți acest lucru pentru a face acest lucru, astfel încât se simte mai semnificativ odată ce ați făcut un test.
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 9
    5. Înscrieți-vă ajutorul unui studiu de studiu. Acest lucru nu trebuie să însemne că vă așezați și să studiați împreună. Mai degrabă, aceasta este o persoană pe care o puteți verifica cu fiecare zi pentru a vă ajuta să vă păstrați pe drumul cel bun. Dacă știți că trebuie să scrieți pe cineva la sfârșitul zilei pentru a le spune dacă vă atingeți obiectivele, vă poate ajuta să rămâneți motivați să studiați când nu vă simțiți așa.
  • Ați putea cere prietenului dvs. de studiu să vă conectați cu dvs. dacă nu au auzit de la dvs. în câteva zile. Acest lucru te-ar putea duce înapoi cu planurile dvs. înainte de prea mult timp.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea unui program
    1. Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 1
    1. Studiu în același timp în fiecare zi, astfel încât să devină un obicei. Dacă sunteți o persoană de dimineață, luați în considerare trezirea înainte de școală pentru a ajunge într-un timp de studiu. Dacă sunteți o bufniță de noapte, comiterea la câteva ore în fiecare seară ar putea funcționa cel mai bine. Sau, dacă doriți să faceți lucrurile făcute, astfel încât să puteți trece la sarcini mai plăcute, poate doriți să vă angajați să studiați de îndată ce veți ajunge acasă de la școală în fiecare zi.
    • Dacă nu faceți deja, încercați să utilizați un planificator zilnic. Puteți utiliza aplicația Calendar pe telefon sau obțineți un planificator fizic pentru a scrie. Programați în timpul studiului dvs. în fiecare zi, astfel încât să vă amintiți să nu rezervați nimic altceva pentru acel moment.

    Ține minte: Weekend-urile dvs. ar putea arăta un pic diferit, deoarece veți avea un program diferit. Este posibil să trebuiască să programați blocuri mai mari de timp pentru a studia și a lucra la proiecte în weekend.

  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 2
    2. A face o programa Pentru examene, astfel încât să puteți începe să studiați înainte de timp. De îndată ce învățați despre un test, scrieți-l în calendar. Dacă profesorul dvs. ți-a dat un program la începutul semestrului, ia ceva timp pentru a introduce toate datele și datele importante datorate în planificatorul dvs.
  • De exemplu, dacă știți că aveți un test spaniol vineri și un test algebră de miercuri, veți ști că trebuie să studiați mai întâi spaniolă.
  • Poate fi chiar util să scrieți în memento pentru săptămânile înainte de un test pentru a începe să studieze! De exemplu, dacă aveți un test de engleză mare în 3 săptămâni și doriți 2 săptămâni pentru a studia materialul, puneți un memento pentru a începe să studiați înainte de timp.
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 3
    3. Descompune materialul de care aveți nevoie pentru a învăța în secțiuni mici. Pentru a evita copleșirea de cantitatea mare de ceea ce trebuie să faceți, rupeți informațiile în bucăți mici și de dimensiuni mari. Scrieți ceea ce fiecare piesă constă din astfel încât știi ce trebuie să abordezi când stai jos să studiezi.
  • De exemplu, dacă testul dvs. de chimie va acoperi 5 capitole și cuvinte vocabulare, secțiunile dvs. mai mici ar putea fi alcătuite din citirea unui capitol la un moment dat și făcând carduri de voce. 
  • Concentrați-vă pe obținerea a 1 pasul în timpul fiecărui bloc de studiu. Când ați terminat, puneți un marcaj de lângă ea, astfel încât să puteți urmări progresul. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai motivați și să vă controlați sesiunile de studiu.
  • Imagine intitulată forță să studiezi serios pasul 4
    4. Program timp pentru a se odihni și relaxa. Nu este realist să vă așteptați ca să puteți studia timp de 5 ore direct - creierul dvs. va avea nevoie de o pauză! Este posibil să trebuiască să luați o pauză scurtă de 5-10 minute la fiecare 30 de minute. Dacă puteți merge mai mult, încercați să studiați timp de 50 de minute înainte de a lua o pauză de 10 minute. Când faceți o pauză, ridicați-vă, umblați în jur, obțineți niște aer proaspăt, luați o gustare sau pur și simplu odihniți-vă ochii pentru câteva minute.
  • Pe o scară mai mare, este posibil să aveți nevoie să programați câteva "zile de odihnă" pentru dvs. în timpul sezonului de examen. Dacă știți că veți studia din greu timp câteva săptămâni, lăsați-vă deoparte o zi în care vă veți elibera complet de toate obligațiile de studiu. Acest lucru va fi ceva de așteptat!
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea distragerilor
    1. Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 10
    1. Au o gustare sănătoasă și beți puțină apă înainte de a studia, astfel încât să vă puteți concentra. Foamea și setea pot fi distrageri uriașe atunci când stai jos pentru a studia. Evitați consumul de alimente zaharoase, astfel încât să nu vă prăbuși mai târziu. Dacă veți bea cofeina, încercați să vă limitați la 1-2 cești de cafea sau o singură sodă, astfel încât să nu primiți Jittery.
    • Legume, fructe, nuci, brânză, popcorn, iaurt și hummus sunt gustări minunate pentru a alege de la.
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios Pasul 11
    2. Îmbunătățiți concentrarea, luând o plimbare rapidă înainte de a studia. Efectuați o energie nervoasă și intensificați endorfinele cu un minut de 10-15 minute Exercițiul de sesiune. Când stai jos să studiezi după aceea, va fi mai ușor să te concentrezi și să păstrezi ceea ce studiezi.

    Bacsis: Ați putea încerca chiar să studiați în timp ce vă exercitați. Luați notele la sala de gimnastică și mergeți pe banda de alergare în timp ce le citiți peste. Corpul și mintea voastră se vor simți mai bine atunci când ați terminat!

  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 12
    3. Du-te undeva unde nu vei fi distras de împrejurimile tale. Dacă veți fi tentați să vă curățați dormitorul sau dacă locuiți într-un spațiu zgomotos, este posibil să aveți nevoie să găsiți o nouă locație de studiu. În mod similar, dacă doriți să studiați cu prietenii, dar găsiți că nu vă puteți distra, este posibil să aveți nevoie să configurați unele limite, astfel încât să vă puteți concentra.
  • În general, un spațiu care este clar de atracții și sunete care vă vor distrage atenția va fi cel mai bun pentru a studia.
  • Bacsis: Păstrați o bucată de hârtie goală lângă dvs. Când gândurile pop în capul tău pentru lucruri pe care trebuie să le amintiți sau să le faceți, doar le jot pe bucată de hârtie.

  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 13
    4. Opriți toate electronicii pe care nu aveți nevoie pentru a studia. Sau, dacă trebuie să utilizați telefonul pentru un cronometru, transformați-l pe modul Avion, astfel că notificările nu vor veni prin. Nu aveți televizorul în fundal și puneți-vă telefonul undeva unde nu veți fi tentați să vă uitați, ca într-o cameră separată.
  • Există, de asemenea, câteva aplicații excelente pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să limitați cât timp petreceți pe telefonul dvs. Unii pot chiar să blocheze accesul la anumite locuri în timpul desemnat. Face ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs., indiferent dacă este vorba de a fi offline sau de a crea câteva restricții.
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios Pasul 14
    5. Fiți selectivi dacă veți asculta sau nu muzică în timp ce studiați. Pentru unii oameni, muzica este o distragere uriașă. Dar pentru alții, unele muzică de fundal blândă le poate ajuta să se concentreze. Încercați să studiați cu și fără muzică de fundal pentru a vedea ce mod funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Dacă studiați într-un loc public, jucați o muzică ușoară prin căștile vă poate ajuta să reglați totul altceva care se întâmplă în jurul vostru.
  • În general, muzica instrumentală este cea mai bună pentru concentrare.
  • Imagine intitulată forța pentru a studia serios pasul 15
    6. Setați un cronometru timp de 10 minute și începeți să începeți! Poate părea simplu, dar doar începerea este adesea cel mai mare obstacol pentru a vă lua în serios studiile. Setați un cronometru și să vă angajați să lucrați la sarcina la îndemână. Odată ce temporizatorul se stinge, setați-l încă 15-20 de minute înainte de a vă lua prima pauză. Odată ce ați început, va fi mai ușor să continuați.
  • Chiar dacă vă simțiți în urmă sau ca și cum ar fi trebuit să studiați deja săptămâni, nu vă panică. Începând acum este mai bine decât să nu începeți deloc!
  • sfaturi

    Pentru a păstra în partea de sus a studiului, citiți-vă notele în fiecare zi din lecțiile acelei zile. Ați putea chiar să rescrieți sau reintroduceți notele pentru a ajuta la ciment informațiile din creierul dvs. și mai mult.
  • Utilizați timpul de clasă ca timp de studiu. În loc să utilizați telefonul sau navigarea pe Internet, concentrați-vă pe lecție și luați note bune. Veți simți mai bine când mergeți la studiu dacă nu trebuie să renunțați la informații pe care le-ați putea ști deja.
  • Nu vă neglija Sodul somnului- o odihnă de noapte bună vă va ajuta să păstrați mai bine informații și vă va oferi mai multă energie pentru a trece prin aceste sesiuni de studiu. Încercați să vă culcați și să vă treziți în același timp în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate.
  • Este mult mai bine să vă dați telefonului dvs. părinților sau fraților, astfel încât u să se concentreze asupra studierii. De asemenea, dacă aveți nevoie de o pauză, nu vă scoateți telefonul. În schimb, încercați să faceți niște artă, meșteșuguri sau discutați cu o rudă. Păstrați-vă pauza simplă. Recompensați-vă după ce ați studiat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar