Cum se creează un program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale

Studierea pentru examene în orice punct din semestru poate fi stresantă, dar studierea pentru finale pentru poate fi extra stresantă. Colectarea tuturor materialelor de care aveți nevoie pentru a crea un program și evaluați cât timp trebuie să studiați înainte de începerea finalelor dvs. vă poate ajuta să creați un program de studiu. Având în vedere cu atenție restricțiile din timpul dvs. și apoi lipirea de programul dvs. de studiu vă poate ajuta să creați un program util și să fiți mai productivi atunci când studiați.

Pași

Partea 1 din 2:
Evaluarea nevoilor dvs. de studiu
  1. Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 1
1. Alegeți un calendar pentru a urmări programul dvs. Înainte de a crea efectiv un program de studiu pentru săptămâna finala, trebuie să decideți ce anume veți folosi pentru programare. S-ar putea să preferați calendarele de hârtie sau planificatorii sau ați putea dori să utilizați o aplicație digitală, cum ar fi calendarul pe telefon sau o aplicație de studiu reală.
  • Nu contează ce tip preferați, atâta timp cât aveți ceva ce vă simțiți confortabil.
  • Image denumită Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 2
    2. Imprimați programul de examen. Înainte de a începe chiar să realizați un program, asigurați-vă că aveți toate datele dvs. de examen în fața dvs. Acest lucru va face ca programul dvs. să fie mult mai ușor pentru că nu va trebui să vă opriți și să căutați informații sau, chiar mai rău, trebuie să începeți pentru că ați uitat de un examen.
  • Unele școli programează toate finalele în timpul unei săptămâni finale. În acest caz, timpul pentru finala dvs. ar putea să nu fie în aceeași zi sau în același timp ca atunci când clasa dvs. se întâlnește în mod normal. Asigurați-vă că notați dacă este adevărat.
  • Unii profesori vă pot programa finala în timpul clasa obișnuită, chiar dacă școala dvs. are o săptămână finală dedicată. Asigurați-vă că aveți și acele informații.
  • Imagine intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 3
    3. Imprimați programul de spargere a școlii. Dacă aveți întreruperi între momentul în care începeți să întocmiți programul de studiu și săptămâna finala, le puteți utiliza pentru a dedica mai mult timp pentru a studia, deoarece nu va trebui să participați la clasă.
  • În funcție de cât timp sunt de obicei clasele dvs. pe zi, luați în considerare adăugarea de sesiuni suplimentare de studiu pentru aceste cursuri în timpul perioadelor de întâlnire programate în mod regulat. Acest lucru vă oferă ceva timp suplimentar pentru a studia fără a vă întrerupe cu adevărat programul normal.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 4
    4. Calculați cât timp aveți. Cât timp trebuie să studiezi pentru finale va depinde de când în semestrul începe să-ți întocmești programul. Odată ce sunteți gata să vă stabiliți programul de studiu, calculați câte zile aveți între acum și când există examenele dvs. Acest lucru va fi, evident, un număr diferit pentru fiecare examen.
  • Țineți minte că este posibil să nu puteți studia în fiecare zi. Dacă aveți o mulțime programată într-o anumită zi, lăsați acea zi de pe programul dvs. de studiu. Acest lucru vă va oferi o idee mai realistă despre ceea ce trebuie să lucrați.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 5
    5. Prioritizați examenele. Odată ce știți cât timp trebuie să studiați pentru fiecare examen, prioritizați-le. Listați examenele în ordine, începând cu cea pe care trebuie să o luați cât mai curând și să terminați cu ultimul examen. S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare prioritizarea prin cât de greu este probabil să fie examenul.
  • De exemplu, dacă vă luptați cu matematica, ați putea dori să o mutați în partea de sus a listei, astfel încât să știți că aveți suficient timp pentru a studia pentru el.
  • Partea 2 din 2:
    Crearea programului dvs.
    1. Imagine intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 6
    1. Decideți când veți studia. Unii oameni studiază mai bine noaptea, în timp ce alți oameni sunt mai atenți în dimineața. Programați-vă timpul de studiu pentru o perioadă de zi când știți că veți fi cel mai ascuțit - acest lucru vă va ajuta să păstrați mai ușor informațiile.
    • Dacă nu știți la ce oră studiați cel mai bine, experimentați. Studiați dimineața într-o zi, iar seara următorul.
  • Imaginea intitulată Creați un program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 7
    2. Programați totul. Înainte de a crea programul dvs. de studiu, asigurați-vă că adăugați lucrurile non-studioase pe care trebuie să le faceți cu clase, activități extrașcolare, întâlniri ale medicului etc.- Deci știți la ce oră aveți de fapt disponibilă.
  • Acest lucru vă împiedică să planificați timpul de studiu și apoi să realizați acea zi ați avut o întâlnire ați uitat și trebuie să pierdeți timpul de studiu.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 8
    3. Setați obiective realiste pentru sesiunile de studiu. Nu programați timpul de studiu timp de opt ore din ziua de sus a celorlalte lucruri pe care trebuie să le faceți. Cu cât puteți fi mai realist, cu atât mai productiv va fi studiul dvs.
  • Fii realist cu privire la ceea ce puteți face în fiecare sesiune de studiu. Nu programați studierea a 5 capitole, scrierea unei lucrări și lucrați la un proiect în timpul aceluiași bloc de 2 ore.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 9
    4. Limitați timpul de studiu pe sesiune. Cercetările arată că, după aproximativ 2 ore, suntem mai puțin capabili să ne concentrăm pe un anumit subiect sau o sarcină, iar concentrarea și capacitatea noastră de a păstra refuzurile informaționale. Programarea timpului de studiu în blocuri de 2 ore nu numai că vă împiedică să stabiliți obiective nerealiste, vă ajută, de asemenea, să faceți cel mai productiv program.
  • Acest lucru nu înseamnă că puteți programa doar o sesiune de 2 ore pe zi. În funcție de cât de mult timp aveți la dispoziție pentru a studia, puteți programa una sau două sesiuni de 2 ore în dimineața și una sau două sesiuni de 2 ore mai târziu în această zi.
  • Dacă veți programa mai multe sesiuni pe zi, încercați să le programați pentru momentul în care lucrați cel mai bine. Dacă lucrați mai bine dimineața, încercați programarea la sesiuni înainte de prânz - cu o pauză bună între ele. Dacă lucrați mai bine seara, programați o sesiune înainte de cină și una după.
  • Imaginea intitulată Creați un program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 10
    5. Concentrați-vă pe un subiect la un moment dat. În fiecare sesiune de studiu, studierea unui subiect la un moment dat vă poate ajuta să vă concentrați asupra materialului mai bine și, prin urmare, păstrați mai mult.
  • Împărțirea timpului între mai mulți subiecți pe sesiune de studiu nu vă oferă suficient timp pentru a obține destul de adânc în material pentru a păstra cu adevărat ceva.
  • Unele schimbări sunt bune atunci când studiați. Studierea unui subiect pentru o sesiune de studiu și apoi trecerea la ceva total diferit pentru următoarea sesiune poate păstra lucrurile proaspete și păstrați eficiența și energia dvs.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 11
    6. Faceți timp pentru revizuire. Când vă configurați timpii pentru a studia, asigurați-vă că construiți în 10 sau 15 minute pentru a revizui rapid ceea ce ați studiat cu o zi înainte. Păstrează lucrurile proaspete în minte și vă va aminti de legăturile dintre ceea ce faceți și ceea ce ați făcut deja.
  • Dacă subiectul este mai dificil, este posibil să aveți nevoie de puțin mai mult de 10 sau 15 minute pentru a revizui.
  • Ar trebui să faceți acest lucru, chiar dacă vă simțiți încrezător în acest subiect sau sunteți foarte bun la el.
  • Imaginea intitulată Crearea unui program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 12
    7. Construi în pauze. În timp ce programați timp pentru a studia, este, de asemenea, important să construiți pauze în programul dvs. Cercetările sugerează că ar trebui să faceți o pauză timp de 10-15 minute în fiecare oră.
  • De asemenea, ar trebui să programați pauze mai mari, cum ar fi timp pentru a vă exercita sau a vedea prietenii sau vizionați TV. Dă-ți creierul și corpul tău o șansă de relaxare vă va face mai productiv pe termen lung.
  • Scopul de a mânca o gustare sănătoasă pe pauza dvs., deoarece acest lucru vă poate îmbunătăți starea de spirit, nivelul de energie și vă puteți concentra. De exemplu, mâncați o mână de nuci sau o bucată de fructe și o mică parte din brânză de vaci.
  • Imaginea intitulată Creați un program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 13
    8. Codul color Programul dvs. Așa cum vă programați întâlnirile și obligațiile dvs. existente și timpul de studiu, codul de culoare Fiecare tip de activitate. Acest lucru vă oferă o reprezentare vizuală mai bună a ceea ce va arăta săptămâna dvs. și vă poate ajuta adesea să vedeți cât de mult timp trebuie să cheltuiți cu adevărat.
  • Nu puneți culori similare chiar lângă altul. De exemplu, roșu și portocaliu pot arăta similare, mai ales sub anumite lumini. Încercați în schimb roșu și galben împreună.
  • Imaginea intitulată Creați un program de studiu pentru a vă pregăti pentru examenele finale Pasul 14
    9. Rămâneți consecvenți. Încercați să studiați în același timp (și, eventual, același loc) în fiecare zi. Acest lucru poate face ca studiul să devină aproape automat. O singură excepție de la acest lucru, desigur, este dacă zona dvs. de studiu nu este disponibilă.
  • De exemplu, dacă sunteți obișnuit să studiați într-o cafenea, dar cafenelele sunt închise, va trebui să găsiți un alt loc de studiu.
  • Dacă nu vă puteți concentra în locația dvs. obișnuită a studiului, alegeți un loc diferit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Studiați un subiect la un moment dat. Programarea mai mult de un subiect pentru o bucată de timp de studiu vă poate împiedica să vă amintiți deloc nimic!
  • Verificați programul de multe ori - nu este bine să faceți una dacă nu o veți urmări.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar