Cum să creați un caracter de ficțiune realist

Una dintre cele mai mari provocări pentru orice scriitor de ficțiune creează personaje realiste sau credibile,. Un personaj bine scris va face ca cititorul dvs. să aibă grijă de ceea ce se întâmplă cu ei în întreaga poveste. În mod ideal, un caracter realist se simte interesant și unic, dar și relativ și plăcut. Acesta este un echilibru dificil de realizat, dar scriitorii de ficțiune au venit cu mai multe abordări pentru a crea personaje care se simt realiste și credibile pentru cititor.

Pași

Descrierea caracterelor de probă

Profilul de profitul masculin masculin

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu descrierea caracterului anime feminin

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Folosind detalii de bază și descriere fizică
  1. Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 1
1
Denumiți-vă personajul. Un mare identificator al personajului tău va fi numele lor. Gândiți-vă la oamenii pe care îi cunoașteți în viața reală care vă reamintesc personajul sau care a inspirat personajul.
  • De asemenea, puteți juca pe un nume existent pe care îl considerați că se potrivește cu caracterul - încercați să utilizați o variație a numelui sau schimbarea ortografiei. De exemplu, Kris sau Chrissie în loc de Chris, sau Tara în loc de Tanya.
  • Fii atent cu a face nume. Numele alcătuit pot face personajul dvs. mai puțin credibil. În plus, evitați formarea de nume de caracter de la o altă cultură (nonficțională). Probabil va fi nerealist și poate jigni.
  • Căutați nume care se potrivesc cu fundalul personajului dvs. și nu par ciudați în ceea ce privește rolul sau poziția personajului tău. Încercați să căutați tendințe istorice de nume pentru a găsi un nume care se potrivește cu perioada de timp a personajului tău.
  • Există mai multe generatoare de nume de caractere online pe care le puteți utiliza, filtrarea după fundal și sex.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 2
    2. Rețineți sexul, vârsta, înălțimea și greutatea. Dacă personajul dvs. a fost să completeze un recensământ sau un formular la biroul unui medic, ce ar specifica? Deși este posibil să nu utilizați această informație de caractere în povestea sau romanul dvs., sexul personajului dvs. și vârsta vor afecta vocea personajului și punctul lor de vedere.
  • De exemplu, personajul tânăr copil, Scout, în Harper Lee Să ucizi o pasăre cântătoare va vedea lumea romanului diferit decât tatăl ei, Atticus Finch, un om mai în vârstă.
  • Acestea nu trebuie să fie exacte în majoritatea cazurilor- "tânăr adolescent" sau "mijlocul treizeciului" va fi de obicei suficientă.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 3
    3. Descrieți aspectul personajului dvs. Este important să specificați caracteristicile fizice ale personajului dvs. Deseori, descrierea caracterelor se concentrează asupra culorii părului sau a culorii ochilor, iar aceste detalii pot ajuta la semnalul cititorului dvs. că personajul dvs. are un anumit fundal sau aspect etnic. Aceste descrieri pot indica, de asemenea, un anumit tip de caracter.
  • De exemplu, descrierea aspectului fizic al personajului dvs. ca: "A avut părul blond de spălat în larg și ochii gri care s-au glazurat când sa plictisit" nu numai că cititorul tău o descriere fizică clară, de asemenea, arată personalitatea personajului.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 4
    4. Creați markeri distinctivi sau cicatrici pe caracterul dvs. Harry Potter`s Lightning Bolt Scar este un bun exemplu al unui marker distinctiv care identifică caracterul său și îl face unic. De asemenea, puteți folosi semne de naștere, ca un mol pe fața personajului dvs. sau un marker datorită unui accident, ca o marcă de arsură sau o cicatrice din cauza cusăturilor. Aceste cicatrici sau marcatori pot face ca personajul dvs. să se simtă distinct cu cititorul dvs. Ei pot spune, de asemenea, cititorului despre caracterul tău.
  • În Să ucizi o pasăre cântătoare, Brotherul lui Scout JEM se caracterizează pe prima pagină a romanului printr-o descriere a brațului său spart: "Când era aproape treisprezece ani, fratele meu Jem și-a luat brațul rănit rău la cot. Când se vindecă și temerile lui Jem de a nu putea juca niciodată fotbal, el a fost rar conștient de rănirea lui. Brațul stâng era oarecum mai scurt decât drept - când a stat sau a mers, spatele mâinii sale era în unghi drept față de trupul său, degetul mare paralel cu coapsa lui. Nu putea să-l îngrijească mai puțin, atâta timp cât putea să treacă și să pună."
  • Harper Lee folosește rănirea sau marcajul fizic, pentru a introduce caracterul lui Jem și pentru a spune cititorului că are un braț stâng mai scurt, o caracteristică distinctivă care îl face un caracter mai nuanțat și credibil.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 5
    5. Rețineți sensul personajului dvs. Îmbrăcămintea poate fi o modalitate excelentă de a arăta cititorului mai mult din personalitatea și preferințele personajului dvs. Un personaj care poartă tricouri punk, blugi negri și Doc Martens va întâlni ca un caracter rebel, în timp ce un personaj care poartă un set de pulover și loafers se poate întâlni ca un caracter mai conservator.
  • Să fie specific atunci când descrieți îmbrăcămintea unui personaj, dar nu repetați descrierile prea mult în narațiune. Stabilirea stilului de îmbrăcăminte a personajului dvs. o dată va crea o imagine clară în mintea cititorului că se pot referi înapoi.
  • În Raymond Chandler Somnul mare, Caracterul principal, Philip Marlowe, descrie îmbrăcămintea sa în două propoziții concise: "Purtau costumul meu albastru-pulbere, cu cămașă albastră închisă, cravată și afișare batistă, broghes negru, șosete de lână neagră cu ceasuri albastre închise pe ele. Eram îngrijit, curat, ras și sobru și nu mi-a păsat cine știa asta."
  • Chandler folosește detaliu foarte specific pentru a picta o imagine clară a Marlowe și el injectează descrierea cu vocea lui Marlowe ", nu mi-a păsat cine știa", adăugând mai multă adâncime descriere.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 6
    6. Determinați fundalul și clasa personajului dvs. Stația personajului dvs. din viață va afecta modul în care navighează anumite situații și cum va reacționa la evenimentele de zi cu zi. Un tânăr american african care locuiește în Washington, D.C. va avea o altă experiență sau perspectivă decât un tânăr de sud care trăiește în micul Rock, Arkansas. O femeie de clasă mijlocie care locuiește în New York va avea o experiență zilnică diferită decât o femeie care trăiește pe ștampile de mâncare din New York. Experiența personajului și experiența clasei dvs. vor fi o parte integrantă a perspectivei lor ca personaj.
  • Deși nu este esențial să vă anunțați fundalul și clasa personajului dvs. cititorului, personajul dvs. se va simți mai realist și adevărat dacă stația lor în factorii de viață în punctul lor de vedere. Caracterele din ficțiunea lui Junot Diaz, de exemplu, utilizează termeni colocvioși care indică clasa și fundalul cititorului.
  • În povestea scurtă a lui Diaz "Ghidul cheaterului de a iubi" El notează: "Poate că dacă ați fi angajat într-o Blanquita super-deschis, ați fi putut supraviețui - dar nu sunteți angajat la o Blanquita super-deschis. Fata ta este un salceste de rău, care nu crede în deschiderea nimic - de fapt, singurul lucru despre care te-a avertizat, că ea a jurat că nu va ierta niciodată, a căzut înșelat."
  • În această poveste, Diaz folosește termenii spanioli pentru a indica caracterul caracterului / naratorului, fără a trebui să-i spună cititorului direct că naratorul este spaniol.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 7
    7. Efectuați cercetări privind profesia sau cariera personajului dvs. O altă modalitate de a face personajul dvs. mai credibil pe pagină este de a vă deplasa în detaliile profesiei sau carierei lor. Dacă scrieți un personaj care lucrează ca arhitect, acest personaj ar trebui să știe despre cum să proiecteze o clădire și poate vedea un orizont orar într-un mod unic. Sau dacă scrieți un personaj care lucrează ca detectiv privat, acest personaj ar trebui să cunoască baza P.I. protocol și cum să rezolve un caz. Utilizați cărți de bibliotecă și surse online pentru a face ca cariera personajului dvs. să fie convingătoare în povestea dvs.
  • Dacă este posibil, încercați să vorbiți cu cineva care este în profesia de personaj. Interviu-le despre obiceiurile lor zilnice la locul de muncă pentru a vă asigura că obțineți detaliile profesiei lor drept. Ei pot fi chiar dispuși să dea feedback despre scrierea dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind motivația caracterului
    1. Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 8
    1. Da personajului dvs. un scop sau dorință. Unul dintre cele mai distinctive aspecte ale personajului tău ar trebui să fie scopul sau dorința lor în poveste. Obiectivele personajului dvs. ar trebui să conducă povestea și scopul lor ar trebui să fie unic pentru caracterul lor. De exemplu, personajul tău ar putea fi un tânăr om african american care încearcă să intre în NBA. Sau personajul tău ar putea fi o femeie bătrână care încearcă să se reconecteze cu fiul ei pierdut. Efectuarea scopului sau scopului personajului dvs. îi va ajuta să pară mai realiste și mai credibile.
    • Un alt aspect cheie al scopului personajului tău este că caracterul tău ar trebui să aibă un scop mic, cum ar fi încercarea de a obține o fată și un scop mare, cum ar fi confirmarea dragostei este reală. Încercați să oferiți personajului dvs. mici și obiective mari, astfel încât povestea lor să se simtă specifică și general sau universală, cititorului dvs.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 9
    2. Luați în considerare punctele forte și slăbiciunile personajului. Un erou fără defecte sau un ticălos fără inimă va fi personaje plane pe pagină. Dați caracterul și punctele dvs. de vedere ale caracterului dvs. pentru a crea un personaj bine rotunjit, care este, de asemenea, relaționabil cititorului dvs. Punctele slabe ale protagonistului ar trebui să fie cântărite doar ușor de punctele tari ale personajului tău, mai ales dacă vor fi cei care nu sunt sau subestimați în povestea ta.
  • De exemplu, personajul tău poate fi timid, dar are o minte bună pentru rezolvarea ghicitorilor și puzzle-urilor. Sau personajul dvs. se poate lupta cu furie sau furie, dar încearcă să mențină controlul asupra emoțiilor lor.
  • Echilibrarea punctelor dvs. de vedere ale personajului dvs. cu slăbiciunile (și invers) vă vor face caracterul mai îndrăzneț și relaționabil cititorului dvs., ceea ce va face ca personajul să se simtă mai realist.
  • Caracterele prea perfecte care nu sunt numite nerealiste defecte "Mary Sues".
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 10
    3. Da personajului dvs. o backstorie. Nu toate caracterele trebuie să fie motivate de o traumă sau de o teamă, dar creând a preistorie Pentru caracterul dvs. cu evenimente care ar fi putut afecta sau le-a afectat, pot crea tensiune în viața prezentă a personajului. Un backstory este evenimente sau momente din viața personajului care se întâmplă înainte ca povestea să înceapă.
  • Un backstory vă poate permite, de asemenea, să faceți personajul mai credibil pe pagină. Un personaj care se referă la evenimentele anterioare va extinde domeniul de aplicare al povestirii și va da personajului o prezență mai bine dezvoltată în poveste.
  • De exemplu, în povestea scurtă a lui Diaz "Ghidul cheaterului de a iubi", cititorul este spus de Backstory, traducțiile din trecut ale naratorului în timp ce era cu prietena lui. Acest Backstory devine motivul pentru care prietena naratorului îl lasă. Deci, Backstory face două lucruri în poveste: arată cititorul mai mult despre narator și este un punct major de complot în poveste. De asemenea, extinde domeniul de aplicare al povestii, deoarece cititorul este abandonat în drama imediată a naratorului (prietena care la părăsit), dar această dramă provine din evenimentele anterioare pe care naratorul trebuie să le facă față în prezent.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter realist de ficțiune Pasul 11
    4. Creați o nemesis pentru caracterul dvs. O altă modalitate de a crea un caracter mai realist în povestea dvs. este de a crea o persoană sau o forță care lucrează împotriva personajului tău. Un nemesis va adăuga un element de realitate la poveste, ca și în viața reală, ne confruntăm adesea cu forțele opuse sau indivizii provocatoare.
  • Nemesisul ar putea fi sub forma unui vecin Nosy, un membru de familie enervant sau un partener supărător. Nemesisul personajului dvs. ar trebui să corespundă scopului sau dorinței personajului.
  • De exemplu, un personaj care încearcă să aterizeze o bursă de baschet poate avea o nemesis sub forma unui coechipier rival sau un antrenor arogant. Un personaj care încearcă să câștige o fată pe care a înșelat-o poate avea o nemesis sub forma incapacității sale de a-și controla dorințele sau de a fi monogam.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind dialogul
    1. Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 12
    1. Nu vă fie frică să utilizați termeni colocvi dialog. Colocvialismele sunt cuvinte informale, fraze sau slang. Caracterele dvs. ar trebui să sune la fel de unice ca indivizii pe care îi întâlniți în fiecare zi și care include orice slang sau termeni informali pe care ar putea să o folosească. De exemplu, doi băieți adolescenți probabil nu se vor saluta reciproc cu: "Ziua bună, domnule."În schimb, ei pot spune" ce se întâmplă?"Sau" Ce se întâmplă?"
    • Aveți grijă să utilizați prea mulți termeni colocviali în dialogul dvs. Poate începe să se simtă distragătoare sau gimmicky dacă este depășită. Se străduiesc pentru un echilibru între termeni englezi și argou sau colocvialisme adecvate.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 13
    2. Gândiți-vă la comutarea codului. Comutarea codului este o schimbare de limbă făcută de un personaj ca răspuns la cine vorbesc. Apare adesea în viața de zi cu zi, în special pentru persoanele din diferite medii sau clase care încearcă să se asimileze sau să se amestece.
  • Dacă scrieți un personaj dintr-un anumit fundal, setare sau clasă, ar trebui să luați în considerare modul în care vor putea folosi argou local în dialogul și descrierea lor, în funcție de cine vorbește într-o scenă. Un om jamaican vorbind altui om jamaican, de exemplu, va folosi probabil patoisul și slang ca "Yah, Mon" sau "Stay Ire". Dar același om jamaican vorbind unui ofițer de poliție albă poate folosi un discurs mai formal, cum ar fi "da, domnule" sau "Răciți cool".
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist Pasul 14
    3. Utilizați etichetele de dialog. Etichetele de dialog sau etichetele de vorbire, sunt ca semnalizările. Ele atribuie dialogul scris cu caracterele. Unele dintre etichetele de dialog mai frecvent utilizate sunt "au spus" , "întrebă" și "a spus". Etichetele de dialog nu trebuie să fie fantezie sau prea descriptive. Scopul lor principal trebuie să arate care vorbesc caracterele și când. Dar puteți construi și caractere credibile prin etichete de dialog.
  • Fiecare etichetă ar trebui să conțină cel puțin un substantiv sau pronume (Scout, ea, Jem, el, tu, noi, om, etc.) și un verb care indică modul în care se vorbește dialogul (a spus, a cerut, șopti, remarca). De exemplu, "Scout a spus lui Jem ..." sau "Jem șopti pentru a cerceta ..."
  • Puteți adăuga adjective și adverbe la etichete pentru a oferi mai multe informații despre difuzor. De exemplu, "Scout a spus liniștit la Jem" sau "Jem șopti aspru la cercetaș". Adăugarea unui adverb poate fi o modalitate rapidă și utilă pentru a indica un anumit manierism sau emoție într-un caracter. Dar fiți atenți la suprasolicitarea adjectivelor și a adverbelor în etichetele dvs. de dialog. Încercați să utilizați doar un adjectiv sau adverb pe scenă pentru eticheta de dialog al unui personaj.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter de ficțiune realist pasul 15
    4. Citiți dialogul cu voce tare. Dialogul personajului dvs. ar trebui să se simtă unic pentru caracterul lor și reprezentantul modului în care interacționează cu ceilalți. Dialogul bun în ficțiune ar trebui să facă mai mult decât să-i spună cititorului modul în care un personaj primește de la A la B sau cum caracterul cunoaște un alt personaj. Citiți dialogul personajului cu voce tare pentru a vă asigura că sună ca vorbirea pe care o persoană ar putea spune unei alte persoane din scenă. Dialogul ar trebui, de asemenea, să sune adevărat la caracter.
  • De exemplu, în Să ucizi o pasăre cântătoare, Lee utilizează dialogul pentru a distinge caracterele într-o scenă. Ea folosește, de asemenea, termeni colocvi, care reprezintă copiii care trăiesc într-un mic oraș sudic în anii 1950.

    "Hei."
    "Hei tu, spuse Jem plăcut.
    "Sunt Charles Baker Harris", a spus el. "Pot citi."
    "Și ce dacă?" Am spus.
    "M-am gândit doar că vrei să știi că pot citi. Ai ceva nevoie de citire, pot să o fac ... "
    - Câți ani ai fost, întrebă Jem, "patru și jumătate?"
    "Du-te pe șapte."
    "Trage fără mirare, apoi, spuse Jem, jind degetul mare la mine. "Scout Yonder a fost citit de când sa născut, iar ea nu a început încă la școală. Arăți bine că mergei pe șapte."

  • Lee face ca dialogul lui Jem distinct de dialogul lui Charles Baker Harris și de dialogul Scout prin utilizarea termenilor și colocvialismului. Acest lucru îl stabilește pe JEM ca personaj și creează o dinamică între toți cei trei difuzoare din scenă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar