Cum să dezvolți un personaj pentru o poveste

Dezvoltarea unui personaj pentru o poveste poate fi o sarcină descurajantă, așa cum doriți ca personajul dvs. să se simtă real și detaliat cititorilor dvs. Un personaj fictiv bun va fi credibil și relativ, plin de detalii care îi fac să vină în viață. Începeți prin descrierea caracteristicilor fizice ale personajului, de la vârsta lor la culoarea părului. Apoi, creați backstoria personajului și determinați relația lor cu alte personaje din povestea dvs. Puteți să vă plasați personajul în povestea dvs., astfel încât să poată trăi în lumea ficțională pe care ați creat-o.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea caracteristicilor fizice ale personajului
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 1
1
Da personajului dvs. un nume. Alegeți un nume care să se potrivească cu caracterul și să rămână în mintea cititorului tău. Puteți decide dacă doriți ca numele personajului dvs. să vă spună despre caracter sau nu.
  • De exemplu, ați putea numi un personaj "Sadie", deoarece este unic și se potrivește comportamentului personajului. Sau vă puteți numi caracterul "bash", deoarece sunt îndrăzneți și distructivă în povestea ta.
  • Poate doriți să alegeți numele de familie neobișnuit ca "Temple" sau "Cottrill" așa că numele se lipeste în mintea cititorului.
  • În unele cazuri, este mai ușor să determinați mai întâi celelalte detalii ale personajului dvs. și să salvați numele lor pentru ultimul. Poate că identitatea adevărată a personajului dvs. ar putea fi dezvăluită, deoarece povestea progresează?
  • Evitați alegerea numelor la aproape de alte caractere. Cititorii le pot confunda.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 2
    Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 2
    2. Determină vârsta lor. Amintiți-vă că este posibil să aveți nevoie să vă îmbogățiți caracterul dacă povestea dvs. are o scară lungă de timp. Poate personajul tău este un adolescent, doar două luni timid de a șaisprezecea zi de naștere. Sau poate că scrieți despre un personaj mai vechi care tocmai și-a sărbătorit ziua de șaizeci de ani și așteaptă cu nerăbdare să se pensioneze. Decideți vârsta aproximativă a caracterului dvs., astfel încât să puteți crea o voce unică și detaliată pentru ei în povestea dvs. La urma urmei, un personaj care este doar un adolescent va avea un punct de vedere diferit decât un personaj care este decenii mai în vârstă.
  • De exemplu, puteți determina că personajul dvs. este de doisprezece ani și începeți să experimenteze pubertatea. Puteți încerca apoi să scrieți din perspectiva a doisprezece ani, folosind propriile experiențe la acea vârstă ca inspirație.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 3
    3. Schițați apariția lor. Decideți dacă personajul dvs. este scurt, înalt, slab, muscular sau stochid. Notă dacă ochii lor sunt albastru, verde, maro sau gri. Poate că au păr negru sau păr blond cu dungi de gri. Jot în jos câteva note despre aspectul lor fizic, astfel încât să aveți o idee bună despre modul în care arată. Puteți utiliza aceste detalii pentru a-și construi caracterul și pentru a le face să vină în viață pe pagină.
  • De exemplu, poate personajul tău este înalt și lanky, cu brațe lungi, slabe și picioare. Ei pot avea ochi verzi și păr de culoare închisă, oferindu-le un aspect izbitoare.
  • Puteți încerca să le schițezi.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 4
    4. Notă dacă au trăsături fizice distinctive. Acest lucru ar putea fi un mol de pe fața feței, o cicatrice pe piept, sau o limbă când umblă. Oferindu-i personajului dvs. o cicatrice sau o altă marcă distinctivă îi poate ajuta să iasă în evidență pe pagină și să devină mai memorabilă pentru cititorul dvs.
  • J.K. Rowling, de exemplu, a dat personajul ei principal o cicatrice în formă de fulger, care este o marcă interesantă și memorabilă. Având o marcă distinctivă joacă un rol în povestea dvs. o face și mai memorabil.
  • De exemplu, puteți avea un caracter cu o cicatrice lungă în spatele urechii de la o operațiune pe care o aveau în copilărie. Sau poate personajul tău are un tatuaj pe spatele lor de la o vacanță sălbatică.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 5
    5. Descrieți îmbrăcămintea personajului. Gândiți-vă la ceea ce poartă caracterul zilnic pentru a lucra sau în jurul casei. Decideți dacă personajul are un element preferat sau distinct de îmbrăcăminte. Utilizați stilul de îmbrăcăminte al personajului pentru a spune cititorului un pic mai mult despre personalitatea lor.
  • De exemplu, este posibil să aveți un personaj care poartă doar piele neagră și denim pentru a încerca să se amestece în mulțime. Sau poate aveți un personaj care se îmbracă în îmbrăcăminte de designer pentru a-și arăta statutul și bogăția.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 6
    6. Determină rasa și / sau naționalitatea personajului. Poate personajul tău este afro-american sau hispanic. Poate că personajul tău este amestecat, cu un părinte care este african și un părinte care este irlandez. Contextul rasial al personajului dvs. poate afecta modul în care văd lumea și modul în care interacționează cu alte personaje.
  • De exemplu, puteți crea un personaj asiatic pentru a reflecta propria dvs. rasă sau fundalul familiei dvs.
  • Dacă vă decideți să creați un personaj care este o rasă sau naționalitate diferită de a voștri, fiți pregătiți să faceți cercetare în acea rasă sau naționalitate pentru a evita căderea în stereotipuri.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea backstoria personajului
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 7
    1. Descrieți familia personajului. Schițează dacă personajul are ambii părinți care locuiesc încă acasă, sau părinți care sunt divorțați. Poate că mama personajului este căsătorită cu un alt bărbat, sau tatăl personajului este văduvă și mama lor a murit în copilăria lor. De asemenea, luați în considerare oricare fratii ei au. Poate personajul tău este un singur copil și este aproape de veri sau are un anumit grup de prieteni. Poate personajul are cinci frați și a crescut în o familie mare, dar are o relație cu adevărat strânsă cu un frate în special sau este înstrăinat de la fratele lor cel mai mare?
    • Nu uitați de alte relații familiale caracterul tău. Ei pot fi cu adevărat aproape de unchiul lor sau de bunica lor, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un personaj pentru o poveste Pasul 8
    2. Explorați unde trăiau sau crescut caracterul. Furnizați Backstory în viața de familie a personajului și experiențele timpurii. Notă unde în lume personajul sa născut și a crescut. Apoi, puteți folosi viața lor de origine pentru a adăuga detalii caracterului lor, cum ar fi modul în care vorbesc, cum se exprimă și cum văd lumea.
  • De exemplu, poate personajul tău a crescut într-o parte defavorizată a sudului american. Ei pot apoi să folosească anumite vernaculare și să abordeze lumea într-un anumit mod.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 9
    3. Descrieți școala personajului, dacă este cazul. Decideți dacă personajul dvs. a mers la liceu și universitate sau a renunțat la educație cu totul. Determinați dacă personajul dvs. este în prezent la școală și ce clasă sau nivel în care se află. Prezentarea școlarizării personajului dvs. va spune cititorului despre nivelul de educație al personajului dvs.
  • Este posibil să aveți un personaj care nu a terminat școala sau a renunțat și, în schimb, a lucrat o slujbă ciudată pentru a câștiga experiență de viață. Acest lucru ar putea juca în caracterul lor ca întreg și abordarea lor față de lume.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 10
    4. Determinați starea relațiilor lor. Este caracterul tău singur? Căsătorit? Divorţat? Într-o relație deschisă? Poate personajul dvs. este implicat cu unul dintre celelalte personaje ale tale din poveste sau cu un caracter minor care apare o singură dată. Determinarea statutului de relație va contribui la clarificarea interacțiunilor cu alte caractere.
  • De exemplu, este posibil să aveți un personaj care este implicat romantic cu celălalt personaj principal din povestea dvs. Sau puteți avea un personaj care este recent divorțat și încearcă să se ocupe de despărțirea căsătoriei lor.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 11
    5. Descrieți-le și nu-i place. Decideți culoarea preferată a personajului dvs. și mâncarea preferată. Faceți o listă a emisiunilor preferate de televiziune și a filmelor, dacă este cazul. Dacă povestea dvs. este setată timp sau loc fără emisiuni TV și filme, puteți ignora acest lucru (puteți, de asemenea, să luați în considerare ce spectacole sau filme pe care le-ar plăcea personajele dacă au existat TV / filme). Determinați ceea ce nu le place, cum ar fi mâncarea care le fac gag sau lucruri care le conduc nebuni, cum ar fi: oamenii care nu curăță după ei înșiși, câini, fumători etc. Puteți apoi să le folosiți și nu-i place ca trăsături în povestea ta.
  • De exemplu, este posibil să aveți un personaj care urăște măsline și iubește tacos. Sau, poate personajul dvs. principal este obsedat de un personaj de televiziune și de ceasuri de binge la același program TV la repetare.
  • Metoda 3 din 3:
    Oferind motivația și interiorul caracterului
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 12
    1. Arată cum gândește personajul. Dați spațiului de caractere în poveste pentru a gândi în vocea lor. Scrieți un monolog intern pentru personaj, astfel încât cititorul să aibă un bun simț al modului în care personajul percepe lumea din jurul lor. Lăsați-vă caracterul să aibă momente de introspecție, unde se mută sau gândesc prin ideile și gândurile lor.
    • De exemplu, puteți include momente de introspecție cum ar fi: "Sadie se gândi la cât de supărat ar fi mama ei când a ajuns acasă, cinci minute după curfew ei. Ar confisca din nou telefonul mobil sau ar arunca ceva la cap? Ar merge la cât de lipsită de valoare și iresponsabilă ea este? Poate că a adormit din nou pe pastilele de durere, mort în lume. Sadie își încrucișă degetele când a intrat înăuntru."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 13
    2. Includeți dialogul care este specific caracterului. Dați cititorului un sentiment de modul în care vorbește caracterul, inclusiv orice argou sau lingo pe care îl pot utiliza. Face ca vocea personajului să fie unică și specifică experiențelor lor, precum și unde au crescut. Spuneți cititorului mai mult despre caracterul dvs. prin dialogul lor.
  • De exemplu, este posibil să aveți un personaj care vorbește într-o combinație de limba engleză și spaniolă pentru a reflecta experiența lor de fond și viața de familie.
  • De asemenea, puteți avea un personaj care are o frază pe care o spun când se simt nervoși, cum ar fi "Mama Sfântă!"Sau" Serios, tipule."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 14
    3. Da personajului un scop. Un personaj dezvoltat va avea o dorință clară care îi motivează să ia măsuri în poveste. Dorința lor poate fi ceva aparent mic, cum ar fi dorința de a cere pe cineva la o întâlnire. Sau scopul lor poate fi mare, cum ar fi dorința de a salva lumea din distrugerea în masă. Oferirea personajului dvs. o dorință sau un scop va asigura că sunt activi în povestea dvs.
  • De exemplu, personajul dvs. poate avea dorința de a-și părăsi orașul mic și de a scăpa de viața lor de familie abuzivă. Sau poate personajul tău dorește să învețe cum să arunce corect un fotbal, astfel încât să se poată alătura unei echipe sportive locale.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 15
    4. Creați conflicte pentru caracter. Faceți dificultatea vieții personajului dvs., astfel încât să se poată ridica la ocazie și să ia măsuri. Pune obstacole în calea dorințelor sau obiectivelor personajului dvs. Obstacolele ar putea fi un alt caracter, un dezastru natural, dificultăți financiare sau altceva. Acest lucru va crea conflicte și va forța caracterul dvs. pentru a lua decizii cu privire la ce să facă.
  • De exemplu, personajul dvs. se poate lupta să-și părăsească orașul lor mic, deoarece trebuie să aibă grijă de mama lor vârstnică și să nu aibă bani să meargă nicăieri. Sau personajul dvs. poate fi greu să arunci un fotbal, deoarece nu pot găsi pe cineva care să-i învețe cum să o facă în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați un caracter pentru o poveste Pasul 16
    5. Permiteți personajului să aibă defecte și să facă greșeli. Nu scrieți un personaj perfect care primește exact ceea ce doresc și nu are probleme. Acest personaj va fi plictisitor și neintericos pentru cititorii dvs. (astfel de caractere sunt adesea numiți "Mary Sues". Dați defectele și deficiențele personajului. Să facă greșeli sau decizii proaste. Apoi, arătați cititorului dvs. cum se ocupă de defectele și greșelile în poveste.
  • De exemplu, este posibil să aveți un personaj care are probleme de dependență, făcându-le să se strecoare și să rănească pe alții în jurul lor. Sau este posibil să aveți un personaj care este prea mândru să recunoști că sunt în neregulă, făcându-i să aibă relații slabe cu copiii lor. Caracterul tău ar putea avea un anumit fobie, cum ar fi: înălțimi, apă, sânge, mulțimi mari sau întuneric. Unul dintre aceștia ar putea să-i dețină înapoi de la atingerea obiectivelor lor.
  • Descrierea caracterelor de probă

    Descrierea caracterului non-fiction

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de descriere a caracterului anime masculin

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Descrierea animalelor de probă pentru cartea de fantezie

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Proba de defalcare a caracterelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar