Cum se adaugă o întorsătură la o poveste

O răsucire bună a complotului poate adăuga fler dramatic în povestea ta. Cu toate acestea, scrierea unei răsucite interesante poate fi o sarcină dificilă. Trebuie să avanseze arcul narativ în timp ce, simultan, fiind suficient de subtil pentru a fi o surpriză, dar nu atât de scandaloasă încât este de necrezut.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea răsucirii dvs
  1. Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 1
1. Carnea ta povestea ta. Schițează narațiunea generală pe care încercați să o creați. Care este mediul narativ în care apare răsucirea? Lumea pe care o creați are propria sa logică și un set de reguli care urmează. Animalele vorbesc? Pot zbura oamenii? Twist dvs. ar trebui să adere la aceste reguli și să aibă sens în lumea narativă pe care ați creat-o. Țineți cont de întrebări cum ar fi:
  • Care sunt regulile logice ale universul narativ pe care îl creați?
  • Are răsucirea complotului respectivă de aceste reguli?
  • Twist are sens în universul narativ creat?
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 2
    2. Gândiți-vă la tipurile de răsturnări. Plot răsturnările tind să cadă în cinci categorii diferite. Deși este important să vă apropiați creativ răsucirea și să evitați aderarea prea puternic la un anumit trope, având în vedere aceste cinci categorii, vă poate îndrepta în direcția cea bună.
  • Inversarea identității - cineva se dovedește a fi cineva sau altceva.
  • Inversarea motivelor - acțiunile aparente ale unui personaj sunt dezvăluite a fi o înșelăciune, concepută pentru a ascunde motivele care sunt opusul a ceea ce sa presupus, aka "am crezut că a fost după aceea, dar este cu adevărat după aceea."
  • Inversarea percepției - lumea pe care ați condus-o să credeți că este reală este, de fapt, falsă sau incompletă.
  • Inversarea avere - soarta intervine pentru a modifica averile unui personaj pentru mai bine sau mai rău.
  • Inversarea împlinirii - un personaj realizează ceva doar pentru a avea un alt personaj să o ia în ultima secundă.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 3
    3. Anticipați reacția cititorului dvs. Când vă scrieți răsucirea, țineți cont de modul în care doriți să reacționeze cititorul. Imaginați-vă reacția dorită la răsucire care vă va ajuta mai bine să vă construiți narațiunea. Întrebați-vă în mod constant ce se așteaptă cititorul de la narațiune și încercați să evitați acest lucru.
  • Vrei cititorul să simtă un sentiment de certitudine înainte de a trage covorul de sub ei?
  • Încercați să cultivați o atmosferă de incertitudine unde există direcția narațiunii este neclară?
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 4
    4. Brainstorm idei. Gândiți-vă la scenariul pe care încercați să îl creați și să aliniați toate rezultatele posibile. Prima idee pentru un twist uimitor de complot nu este cea mai bună și este puțin probabil să fie scena pe care o utilizați. Scriitorii profesioniști lucrează în mod obișnuit prin mai multe scenarii înainte de a găsi o întorsătură care se potrivește. Amintiți-vă că nu există idei proaste în timpul brainstorming-ului.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 5
    5. Așezați toate posibilitățile evidente narative. Gândiți-vă la scenariile aparente și la implicațiile lor pentru povestea voastră. Gândirea la scenariile evidente vă pot ajuta să obțineți câteva informații interesante despre modul în care ar trebui să vă dezvoltați răsucirea. Cel puțin, vă va ajuta să înțelegeți mai bine ce puncte de complot pentru a evita.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 6
    6. Gandeste in afara cutiei. Urmăriți idei care ar putea părea prea scandaloase sau nu par să se potrivească. În cele din urmă, doriți să găsiți ceva care surprinde cititorul dvs., deci gândiți-vă mare. Lăsați aceste scenarii diferite să se simtă în timp ce se gândesc la ce direcție doriți să luați povestea. Testați aceste scenarii. S-ar putea să fiți surprins de faptul că ideea de idei.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 7
    7. FreeWrite.Puneți stiloul la hârtie și lăsați-vă gândurile să curgă. Scrieți mai multe scenarii și explorați o varietate de rezultate. Dezvălui că personajul principal este un robot. Au Eagles Swoop în jos și salvați protagoniștii în ultima secundă. Acesta este un exercițiu de scriere fără limite în care vă puteți flexa pe mușchiul dvs. creativ. Scrieți cât mai multe idei cum puteți, indiferent de cât de clișeu, evident sau ridicol sunt.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 8
    8. Vizualizați scena. Făcând o reprezentare vizuală a scenei dvs. și locul său în narațiunea mai largă este o modalitate excelentă de a testa o răsucire. Desenarea scenei dvs. va funcționa diferite părți ale creierului dvs. și vă poate ajuta să găsiți un nou unghi pentru răsucire.
  • Creați o listă marcată sau o schiță a scenei, evidențiind locul său în structura narativă mai largă.
  • Desenați o hartă de rețea a narativului care leagă mai multe scene.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând capcane comune
    1. Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 9
    1. Sidestep-ul evident. O răsucire a complot trebuie să fie unică sau, cel puțin, capabilă să vă surprindă cititorii. Amintiți-vă că încercați să le faceți să spuneți: "Nu am văzut că vine."Țineți minte povestea pe care o spuneți și scrieți ceva care nu este obișnuit pentru narațiune.
    • Dacă un personaj este ucis într-o poveste cu cinci crime, sentimentul de surpriză a dispărut și se stabilește predictibilitatea.
    • Dacă un personaj are un element special pe care l-au folosit întreaga poveste, nu le utilizați pe elementul menționat în răsucire. Cititorul se va aștepta. În schimb, vedeți cum face personajul dvs. fără elementul lor special.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 10
    2. Păstrați-o rezonabilă. Nu vă faceți răsturnarea atât de scandaloasă încât este de necrezut. Trebuie să fie o surpriză, dar una rezonabilă. Deși povestea dvs. poate avea aspecte fantastice, ea trebuie să adere la regulile pe care le-ați creat. Rețineți că cu atât mai mult "acolo" o răsucire este, cu atât mai mult va trebui să vă predați și să o împiedicați în realitatea universului tău fictiv.
  • Asigurați-vă că ați plătit. O răsucire nu ar trebui să iasă din nicăieri.
  • Dacă narațiunea dvs. are loc într-o lume medievală, nu aveți extrageri de străini în răsucire, cu excepția cazului în care ați dat unele indicii pe care străinii sunt implicați în poveste.
  • O poveste de detectiv NIR probabil că nu ar beneficia de dragoni, cu excepția cazului în care dragonii sunt o parte integrantă a universului pe care îl creați.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 11
    3. Prefigurați răsucirea ta. Pentru ca scena să aibă sens cititorului dvs., trebuie să oferiți prefigurarea adecvată. Puneți pesite în toată povestea dvs. care indică răsucire. Cu toate acestea, nu fi prea clar în sugestii dvs. Asigurați-vă că redirecționați suspiciunea, în caz contrar, cititorul va vedea întoarcerea.
  • Dacă un caracter va dezvălui o identitate secretă, asigurați-vă că ați sugerat la această identitate mai devreme în narațiune.
  • Când dezvăluie o percepție falsă, asigurați-vă că vă creați lumea într-un mod care oferă o scurtă strălucire a realității reale.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 12
    4. Nu vă bazați pe gimmicks și clișee dacă este posibil. Dacă premisați răsucirea pe un gag bine cunoscut sau trope, cititorul dvs. va vedea probabil că vine. Gimmicks se poate scoate povestea ta și a face ca cititorul să se simtă înșelat sau înșelat. Vrei ca răsucirea ta să sporească investiția cititorului tău în narațiune, să nu o submineze.
  • Nu aveți întregul complot să fie visul unuia dintre personajele dvs. sau produsul unei simulări. Încadrarea sau cuibării pot adăuga un element interesant unei povestiri, dar trebuie să adauge în mod semnificativ la pumnline. Este puțin probabil ca cititorul să aprecieze să-și intenționeze timpul într-o poveste care a fost o iluzie. Evitați toate costurile.
  • Apocalipsa că un personaj este de fapt ruda lungă a unui alt personaj este foarte mult un sapun de operă clișeu. Dacă sunteți atrași de această răsucire, gândiți-vă la modalități de a face propria dvs.
  • Evitați să aveți unul dintre personajele dvs. să vă dați seama că sunt o fantomă. Aceasta este o altă răsucire notorie că cititorul va vedea probabil că vine și nu apreciază. De fapt, evitați toate M. Noapte răsturnări în stil shyamalan.
  • Partea 3 din 3:
    Întoarceți-vă răsucirea
    1. Imagine intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 13
    1. Accentuați narațiunea, nu răsucirea. Evitați să o utilizați ca o rampă de lansare pentru narațiunea mai largă. Twistura ar trebui să servească complotul și să o deplaseze înainte, nu invers. Povestea ta nu ar trebui să fie atât de dependentă de răsucire că își pierde recursul după ce cititorul figurează ce se întâmplă. Recidabilitatea este importantă. O răsucire este bine dezvoltată dacă cititorul se bucură de ea la fel de mult a doua oară pe care o întâlnesc.
    • Nu începeți cu o întorsătură interesantă și apoi începeți să vă scrieți narațiunea de acolo. Veți face întregul prea contingent în acest moment.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 14
    2. Creați situații interesante. Twist dvs. ar trebui să facă parte dintr-o situație interesantă de poveste care, dacă este ghicită de cititorul dvs., continuă să le excite. În loc să fie dezamăgit că au descoperit răsucirea, cititorul ar trebui să fie dornic să înțeleagă posibilitățile a ceea ce implică o narațiune mai largă.
  • Concentrați-vă pe crearea unei lumi complexe și interesante pe care cititorul le angajează.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 15
    3. Avansați complotul. Twist dvs. ar trebui să fie întotdeauna escaladarea complotului, nu de-escaladați-o. Ar trebui să resturi o scenă dacă se diminuează sau de-aschatează arcul narativ. Dacă răsucirea vă aduce povestea într-o oprire, probabil că nu merită să se dezvolte.
  • Nu folosiți o răsucire pentru propriul său drag. Deși poate fi foarte inteligent, ar trebui să contribuie la mutarea povestei și să contribuie la pumnul final.
  • Imaginea intitulată Adăugați o răsucire într-o poveste Pasul 16
    4. Provocarea stereotipurilor de gen. Dacă scrieți ficțiune pentru un anumit gen, utilizați tropurile câmpului pentru a arunca cititorul. Subminează normele narative într-un mod care are sens, dar este neașteptat. Luați un clișeu sau trope obosit, ca unul dintre gimmick-urile menționate mai sus și transformați-l pe cap. Cititorii vă vor aprecia că utilizați ceva vechi într-un mod nou.
  • Dacă un anumit tip de caracter este de obicei un aliat al protagonistului, le dezvăluie ca să fie un răufăcător.
  • Într-o operă spațială, dezvăluie oamenii să fie răufăcătorii în loc de străini.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Împărtășește-ți ideea cu ceilalți. Feedback-ul este întotdeauna util. Prietenii, colegii și profesorii fac cititori buni și ar putea evidenția căi în care răsucirea complotului dvs. nu are sens sau subminează narațiunea dvs.
  • Dacă utilizați mai multe răsturnări, asigurați-vă că vă legați toate capetele voastre libere. Cititorii se așteaptă la rezoluție, iar povestele agățate sunt problematice.
  • Swina este un instrument open source care vă poate ajuta să vă dezvoltați răsucirea complotului.
  • Avertizări

    Utilizați răsturnarea complotului cu ușurință într-o poveste. Prea multe răsturnări și rotiri vă pot confunda cititorul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar