Cum să creați un răufăcător credibil în ficțiune

Un răufăcător bun într-o lucrare de ficțiune poate ajuta să atragă cititorii și să propulpă povestea înainte. Mai degrabă decât o întruchipare unică dimensională a răului, un ticălos ar trebui să fie un personaj complex, plin de contradicții, dorințe și nevoi. Pentru a crea un ticălos credibil în ficțiunea dvs., începeți prin idei de brainstorming pentru ticălosul. Apoi, construiți o backstorie pentru răufăcător, astfel încât ei se simt ca un personaj bine rotunjit. De asemenea, puteți face complexul de la Villain și credibil în povestea dvs., astfel încât cititorul dvs. să se conecteze cu ele pe un nivel emoțional.

Pași

Exemplu de descrieri de răutate

Proba Villain Brainstorm

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantion de backstory

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Extrasul eșantionului despre ticălos

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Idei de brainstorming
  1. Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 1
1. Baza ticălosul pe o persoană reală. Alegeți pe cineva din viața voastră pe care credeți că este puțin rău sau complicat. Alegeți o celebritate sau un criminal notoriu de știri ca model pentru ticălosul. Combinați părți ale mai multor persoane pentru a crea ticălosul.
  • De exemplu, puteți utiliza un criminal în serie din orașul dvs. natal ca inspirație pentru ticălosul tău. Sau puteți alege o rudă care a făcut lucruri oribile ca model pentru ticălosul tău.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 2
    2. Utilizați cea mai mare frică de a crea ticălosul. Gândiți-vă la ceea ce vă temeți cel mai mult și apoi folosiți acea frică de a veni cu un ticălos pentru povestea voastră. Poate vă temeți de moarte și vă faceți răufăcătorul dvs. într-o întruchipare a morții. Sau poate vă temeți de păianjeni, așa că ticălosul tău este un păianjen gigant. Dacă vă este frică de ticălosul dvs. la un nivel, cititorul dvs. va simți acest lucru și va răspunde.
  • De exemplu, ticălosul din Stephen King`s Mizerie este inspirată de dependența sa de droguri și de alcool. Împăratul îi era frică de dependența lui, așa că a transformat-o într-un răufăcător pentru romanul său.
  • Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 3
    3. Faceți ticălosul similar cu protagonistul dvs. Villanul tău ar trebui să împărtășească trăsături și calități similare ca protagonist sau erou, din povestea ta. Ei pot să le împărtășească aceleași experiențe din copilărie sau să simtă același sentiment de singurătate în lume. Puteți face ca moralul și valorile lor diferite, dar ar trebui să aibă și unele suprapuneri, astfel încât cititorul să poate simpatiza cu ambele personaje.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care împărtășește aceeași nevoie de a aparține sau de a vă simți dorit de familia lor, deoarece protagonistul are. Viulinul poate decide să ia măsuri violente pentru a-și atinge scopul, în timp ce protagonistul încearcă în schimb acțiunea pașnică.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 4
    4. Evitați utilizarea unor concepte abstracte cum ar fi boala, războiul sau o corporație ca ticălosul. Conceptele abstracte pot fi dificil pentru cititori să înțeleagă și să le facă să se simtă puțin empatie sau simpatie. Evitați-le, deoarece pot fi dificil să se conecteze cititorii la.
  • Dacă doriți să utilizați un concept abstract ca ticălos, faceți conceptul într-un personaj pe care cititorul îl poate vedea pe pagină. De exemplu, puteți utiliza un om de afaceri sinistru pentru a reprezenta o corporație. Sau puteți utiliza un dealer de arme ca reprezentare a războiului.
  • Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 5
    5. Citiți exemple de răufăcători puternici în ficțiune. Uită-te la răufăcătorii din mai multe genuri de scriere. Observați modul în care autorul face ca vilaul să fie credibil și să se angajeze pentru cititor. Acordați atenție modului în care își descriu caracteristicile fizice și modul în care acestea creează Backstory pentru ticălosul. Puteți citi:
  • Mizerie de Stephen King.
  • Iubit de Toni Morrison.
  • Un cântec de gheață și foc de George R.R. Martin.
  • Problema finală de Sir Arthur Conan Doyle.
  • Talentul dl. Ripley de către Patricia Hightrith.
  • Metoda 2 din 3:
    Oferind ticălosului o backstorie
    1. Imaginea intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 6
    1. Dati ticălosului un nume distinct. Numele lor ar trebui să-i facă să iasă din mulțime și să renunțe la subtilitățile sinistre. Se poate referi la o poreclă pe care au primit-o ca un copil sau la un eveniment în trecutul lor. De asemenea, se poate conecta la caracteristicile lor fizice.
    • De exemplu, ticălosul "Voldemort" în Harry Potter seria are un nume care sună sinistru și amenințător. Ticălosul "dl. Tom Ripley "în Talentul dl. Ripley are cuvântul "rip" în numele său, indicând violența și distrugerea.
  • Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 7
    2. Descrieți trecutul întunecat al lui Villanul. Construi empatie pentru ticălosul prin crearea unei backstory care include o copilărie tulburat sau un trecut întunecat. Mai degrabă decât să se nască răuul rău, arată cititorului cum au ajuns să fie răul. Să-și exploreze trecutul și evenimentele care au condus la rândul lor la partea întunecată.
  • De exemplu, puteți da ticălosului o copilărie violentă în care au fost agresați de colegii lor sau abuzați de părinții lor. Sau puteți avea un răufăcător care a fost victimizat de un prădător când erau tineri și acest lucru a dus la rândul lor la rău.
  • Puteți da, de asemenea, sentimentele pentru a fi nemulțumite sau subapreciate de un părinte sau de un frate. Acest lucru ar putea să-i ducă să se simtă supărat și răzbunător.
  • Imaginea intitulată Creați un ticăloș credibil în ficțiunea Pasul 8
    3. Identificați când ticălosul a devenit rău. Determinați momentul sau experiența cheie în care ticălosul sa schimbat sau schimbat și îmbrățișează întunericul interior. Includeți momentul ca o scenă în ficțiunea dvs. pentru a arăta cititorului atunci când ticălosul a devenit rău. Momentul s-ar fi putut întâmpla în copilărie în cazul în care ticălosul sa simțit neglijat sau neclintit. Sau ar putea fi o experiență la vârsta adultă care a fost traumatică și cicatrizare pentru ei.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care sa întors când au fost umiliți de bătăuși la școală în fața cuiva pe care i-au iubit. Sau puteți avea un răufăcător care a devenit rău atunci când își priveau familia să fie ucisă.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 9
    4. Determinați valorile și credințele de bază ale viu. Chiar și răufăcătorii vor avea un sistem de onoare sau un cod moral pe care îl trăiesc. Gândiți-vă la ceea ce vile și credeți în viață. Le puteți da valori înclinate sau încurcate, atâta timp cât arătați că au un cod moral al lor. Acest lucru vă va ajuta să le faceți mai credibili cititorilor dvs.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care crede în statul de drept, fără excepții. Acest lucru le poate face atunci să-i facă rău pentru că tratează oamenii săraci care fură cu dispreț și caută să-l urmăriți pe cei mai puțin norocoși fără milă.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând complexul de ticălos și credibil
    1. Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 10
    1. Permiteți ticălosului să aibă trăsături pozitive. Nu numai că dați viu rău sau trăsături rele, deoarece acest lucru le va face unidimensional și plat. În schimb, dă-le trăsături pozitive care își arată umanitatea. Permiteți-i pe ticălosul dvs. să fie bun în unele aspecte, astfel încât acestea să fie complexe și relaționale pentru cititori.
    • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care îi iubește familia și va face orice pentru a le proteja. Sau este posibil să aveți un răufăcător care are un loc moale pentru animale.
    • De fapt, acordarea trăsăturilor voastre mai pozitive ar putea chiar să le facă mai înfricoșătoare. Un ticălos care abuzează de copii / animale, Robs Banks și arde clădirile este cu siguranță rău, dar ar putea fi chiar mai înspăimântător că au trăsături bune. De exemplu, ar putea avea pe cineva (un copil, frate, vărul, părinte, prieten etc.) că doresc să păstreze în siguranță, ceea ce ar putea să-i reamintească cititorului că cineva putea să se transforme în acel răufăcător.
  • Imaginea intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 11
    2. Dați ticălosului un scop sau dorință care conduce acțiunea povestirii. Scopul sau dorința lor pot fi greșite sau prost concepute, dar ar trebui să aibă totuși un obiectiv. Arătați cititorului ceea ce dorește ticălosul în povestea dvs., astfel încât cititorul dvs. să simtă că sunt un caracter viu, respirator. Scopul ticălosului poate, de asemenea, să păstreze povestea în avans și să-i dea mize mai mari.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care dorește să se răzbune pentru uciderea familiei lor atunci când erau copii. Sau puteți avea un răufăcător care vrea să aibă prieteni și să fie iubit.
  • Imagine intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 12
    3. Descrieți ticălosul cu detalii vii. Fii specific cu privire la modul în care ticălosul plimbă, vorbește și se mișcă în povestea ta. Dați caracteristicile ticăloșilor care stau în evidență, cum ar fi o cicatrice pe fața lor sau o limbă în plimbare. De asemenea, le puteți da obiceiuri și ticuri care arată că sunt nervoase, neliniștite sau supărate.
  • De exemplu, Stephen King descrie ticălosul Annie Wilkes Mizerie Așa cum: "nările ei se aprinse în mod regulat, ca și nările unui foc de sufocare a animalelor ... acea piesă, aspectul ascunse acoperea fața ei ca o mască ... numai ochii ei, acei dimes, erau pe deplin în viață sub raftul frunții ei."
  • Această descriere a convorizează aspectul fizic al lui Wilkes la elemente periculoase, cum ar fi focul și folosește adjective precum "pătat" și "pietriș" pentru ao face să apară greu și deteriorat.
  • Imagine intitulată Creați un ticălos credibil în ficțiunea Pasul 13
    4. Dă-ți viu un mod distinct de a vorbi. Să-i facă dialogul în mod special pentru ei ca un personaj. Gândiți-vă la modul în care villainul dvs. ar putea vorbi într-o scenă și le dați cât mai multă personalitate ca protagonistul dvs. prin dialog.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care folosește un mod formal de a vorbi, chiar și atunci când spun lucruri îngrozitoare sau deranjante. Sau puteți avea un răufăcător care abia vorbește și spune doar un cuvânt, același cuvânt, înainte de a face ceva rău unui personaj.
  • Luați inspirație de la liniile clasice de tip rău, cum ar fi: "Spuneți la revedere viselor dvs." sau "Chiar credeți că ați putea să mă învingeți?"
  • Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 14
    5. Face ticălosul la fel de inteligent și capabil ca protagonistul. Villanul ar trebui să fie la nivelul protagonistului dvs., cu o cantitate egală de creiere și brawn. Ei ar trebui să se simtă ca un meci demn demn pentru protagonist, deoarece acest lucru va împinge povestea înainte și va provoca protagonistul. Un răufăcător capabil va fi mult mai interesant pentru cititori decât cel care se bate sau nebun.
  • De exemplu, profesorul Villary Moriarty din seria Sherlock Holmes este la fel de inteligent și inteligent ca și Marele Sherlock Holmes. El dovedește a fi o adevărată provocare pentru Holmes și face ca mizele mult mai mari în poveste.
  • Imaginea intitulată Creați un răufăcător credibil în ficțiunea Pasul 15
    6. Puneți protagonistul și ticălosul în conflict unul cu celălalt. Asigurați-vă că ticălosul devine în calea protagonistului dvs. cât mai mult posibil. Villanul ar trebui să acționeze ca un obstacol și o sursă de conflict pentru protagonistul tău. Villanul și protagonistul ar trebui să se ciocnească unul cu celălalt pentru a adăuga tensiune la povestea ta.
  • De exemplu, este posibil să aveți un răufăcător care vizează pe cineva pe care protagonistul îl iubește ca pe următoarea lor victimă. Protagonistul poate avea apoi scopul de a salva persoana pe care o iubesc, în timp ce ticălosul dorește să facă rău acelei persoane. Ei mai târziu pot să se ciocnească unul cu celălalt pe măsură ce se luptă pentru fiecare obținerea a ceea ce doresc.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar