Cum să curățați un aparat de aer condiționat

Curățarea aparatului de aer condiționat în mod regulat este vital pentru păstrarea acestuia în stare bună de funcționare. Eliminați și clătiți filtrul lunar în timpul sezonului de răcire. Când nu este în uz, depozitați unitatea în interior și acoperiți-o cu o foaie de plastic sau tarp. Înainte de ao instala la începutul vremii mai calde, dezasamblați-l și dați-i o curățare completă. Pieptenei aripioarele de aluminiu, suflați bobinele cu aer comprimat și vid și ștergeți tava interioară. Dacă unitatea dvs. este deosebit de murdară, curățați-o adânc cu o curățare a bobinei sau cu o curățare a gospodăriei oxigenate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea de bază
  1. Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 1
1. Arata si miros pentru semne de mucegai. Dacă un miros de mucegai este vizibil atunci când porniți mai întâi A / C, această metodă poate ajuta.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 2
    2. Umpleți o sticlă de pulverizare cu peroxid de hidrogen. Soluția de 3% vândută în magazine va funcționa.
  • Nu utilizați alcool, deoarece acest lucru este inflamabil și ar putea începe un incendiu.
  • Nu utilizați Bleach, deoarece acele fumuri sunt toxice și Bleach ar putea deteriora unitatea.
  • În timp ce mai sigură decât înălbitorul sau alcoolul, peroxidul de hidrogen trebuie să fie în mod clar etichetat și nu se întinse la îndemâna copiilor.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 3
    3. Opriți aparatul. Spray zona de admisie și zona de ieșire din partea frontală a unității.
  • Evitați să vă pulverizați în ochi sau să o inhalați.Odată ce se stabilește pe suprafețe, fumul nu mai sunt o preocupare.
  • Clătiți mâinile după pulverizare.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 4
    4. Permiteți-i să se usuce. Apoi întoarceți unitatea înapoi.
  • Pulverizarea când unitatea este oprită pentru noapte, este ideală, deoarece aceasta permite o mulțime de timp să se usuce înainte de dimineață.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 5
    5. Faceți o mai mare curată dacă este necesar. Dacă această metodă nu este suficientă, scoateți filtrul, cu aparatul oprit și pulverizați mai departe în interiorul unității.
  • Puneți o tavă de picurare sub unitate pentru a prinde orice picurare, care altfel ar putea să slăbească covorul, materialul sau lemnul.
  • O tavă de bastură de curcan este o opțiune posibilă.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 6
    6. Evitați pornirea și oprirea aparatului. Înainte de evaporarea condensului, aceasta este perioada de reproducere ideală pentru microbi.În timp ce unitatea este pornită, temperatura extremă și fluxul continuu de condens spălați apa veche în exterior (puteți vedea picurare) împiedică acumularea microbilor.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea filtrului lunar
    1. Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 7
    1. Scoateți panoul frontal al unității pentru a accesa filtrul. Opriți aparatul și deconectați cablul de alimentare înainte de a scoate panoul frontal. Panoul frontal al aparatului de aer condiționat este fixat cu șuruburi sau file. Scoateți panoul, localizați filtrul și trageți-l din slot.
    • În funcție de modelul dvs., veți trage fie filtrarea, fie glisați-o în jos din slot. Verificați manualul dvs. pentru informații specifice despre modul de eliminare a panoului frontal și filtrați.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 8
    2. Rulați apă prin filtru. Clătiți filtrul sub apă caldă care rulează. Utilizați un dispozitiv de evacuare a furtunului de vid pentru a curăța filtrul dacă este capăt cu murdărie sau murdărie.
  • Cel mai bine este să curățați filtrul cel puțin o dată pe lună. Curățați-l mai des dacă locuiți într-un mediu cu praf sau aveți animale de companie.
  • Înlocuiți filtrul de aer cel puțin la fiecare 3 luni.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 9
    3. Lăsați filtrul să se usuce apoi să se întoarcă în poziție. Scuturați excesul de apă și strângeți filtrul cu un prosop uscat. Lăsați-o să stea până când este complet uscată. Când este uscat, puneți filtrul înapoi în slot și înlocuiți panoul frontal al unității.
  • Nu executați niciodată un aparat de aer condiționat cu un filtru umed sau fără un filtru.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 10
    4. Înlocuiți un filtru uzat. Dacă filtrul dvs. este uzat sau rupt, trebuie să îl înlocuiți. Dacă filtrul este proiectat special pentru unitatea dvs., identificați numărul dvs. de model și comandați un nou One Online sau de la producătorul unității dvs.
  • Dacă unitatea dvs. are un filtru de spumă universală, puteți achiziționa un filtru de aer condiționat cut-to-fit online sau la magazinul local de îmbunătățire a casei.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea profundă a unui aparat de aer condiționat sezon
    1. Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 11
    1. Scoateți carcasa unității. Asigurați-vă că aparatul este oprit și că alimentarea este deconectată. Scoateți panoul frontal și aripioarele care atașează unitatea pe fereastră. Scoateți toate șuruburile care atașează carcasa exterioară în interiorul unității. Glisați cu atenție carcasa departe de interior și asigurați-vă că nu vă loviți carcasa pe oricare dintre părțile din interior.
    • Șuruburile sunt mici, deci asigurați-vă că le păstrați într-un loc sigur, ca un plic sau o cutie mică.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 12
    2. Pieptene de aluminiu. Utilizați o perie de piele de fin sau o perie moale pentru pieptene de praf și resturi de la aripioarele din aluminiu. Puteți găsi piepteni ieftini special făcute pentru finisajele de ferestre online sau la un magazin de îmbunătățire la domiciliu.
  • Purtând mănuși de lucru atunci când curățați aripioarele vă va împiedica să vă reduceți.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 13
    3. Suflați bobinele și ventilatorul cu aer condensat. Achiziționați un canistru de aer condensat online sau la magazinul dvs. de îmbunătățire la domiciliu. Spray în aripioare și în jurul bobinelor din partea din față și din spate a unității. Suflați praful în jurul ventilatorului și a motorului în centrul unității.
  • De asemenea, puteți utiliza o perie mică pentru a șterge resturile de la bobine.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 14
    4. Vacuum și ștergeți tava. Utilizați un magazin Vac sau un furtun de vacuum pentru a îndepărta resturile din tavă sau baza interiorului unității. Pulverizați-l cu un curat de uz casnic, curățați-l, apoi ștergeți-l cu o cârpă umedă.
  • Mâna uscați tava cu un prosop curat, apoi lăsați-l să se usuce cu câteva ore înainte de reasamblarea unității.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 15
    5. Păstrați aparatul de aer condiționat în timpul perioadei răcitoare. Când nu este în uz, ar trebui să stocați unitatea fereastră în interior. Scoateți-l din fereastră și păstrați-l în mansardă sau la subsol. Acoperiți-l cu o foaie de plastic sau cu o prelată pentru a menține praful și resturile de acumulare.
  • Dacă nu puteți scoate aparatul de aer condiționat din fereastră, acoperiți porțiunea exterioară a unității cu o prelată sau un capac proiectat pentru aparate de aer condiționat.
  • Metoda 4 din 4:
    Oferind unității dvs. un profund curat
    1. Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 16
    1. Luați unitatea afară și eliminați cazul. Așezați unitatea pe o masă în exterior la îndemâna unui furtun. Scoateți panoul frontal și aripioarele laterale care se atașează la fereastră. Scoateți șuruburile care atașează carcasa la unitate, le puteți păstra într-un loc sigur și glisați cu atenție carcasa.
    • Alegeți o zi caldă și însorită pentru a curăța adâncimea de aer condiționat.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 17
    2. Pulverizați carcasa și interiorul cu soluția de curățare. Utilizați un aparat de curățare a bobinei de aer condiționat sau un aparat de curățare a gospodăriei oxigenate. De asemenea, puteți amesteca apă caldă cu câteva picături de detergent de vase. Pulverizați panoul frontal, cazul și aripioarele de fereastră cu cel mai curat. Apoi pulverizați bobinele interioare, ventilatorul, aripioarele de aluminiu și baza interioară.
  • Lăsați părțile să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 18
    3. Curățați unitatea și cazul și pulverizați din nou dacă este necesar. Utilizați o perie moale de păr pentru a curăța ușor toate părțile pe care le-ați pulverizat cu soluția de curățare. Dacă întâmpinați grătar încăpățânat, cum ar fi în jurul valorii de ventilator, pulverizați zonele din nou și lăsați-i să se înmoaie încă câteva minute. Apoi, dați-le un alt scrub cu peria ta moale.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 19
    4. Utilizați un furtun pentru a clăti carcasa, bobinele și tava. Setați furtunul la o presiune scăzută, deoarece presiunea înaltă ar putea deteriora bobinele sau aripioarele din aluminiu. Pulverizați panoul exterior, carcasa și aripioarele de fereastră. Apoi furtunul în jos bobinele, ventilatorul și aripioarele din aluminiu. Înclinați unitatea pentru a pulveriza și a scurge baza interioară.
  • Evitați să obțineți panoul de control umed când furtunul în jos unitatea.
  • Imagine intitulată Curățați un aparat de aer condiționat de fereastră Pasul 20
    5. Lăsați unitatea să se usuce înainte de ao reasambla. Lăsați-vă unitatea afară să se usuce la soare pentru câteva ore. Puteți prosopul uscat cât mai mult exces de apă posibil pentru a face procesul să meargă mai repede. Așteptați până când unitatea este complet uscată înainte de ao reasambla.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar