Cum de a dezumidifica o casă

Umiditatea în casa ta poate face ca aerul să se simtă lipicios și poate chiar să vă deterioreze pereții și mobilierul dacă nu sunteți atent. Dezumidificatoarele sunt cea mai rapidă modalitate de a vă dezumidifica casa, dar puteți, de asemenea, să vă ventilați casa. De asemenea, puteți efectua modificări ale gospodăriei dvs. pentru a vă ajuta să scoateți umiditatea din aer.

Pași

Metoda 1 din 3:
Mișcând aerul în jurul valorii
  1. Imagine intitulată dezumidifică o primă pas 6
1. Ventilați camera prin deschiderea unei ferestre. Dacă interiorul casei dvs. este mai umed decât exterior, o soluție simplă este de a deschide ferestrele. Aerul de uscare va trage umezeala din casa ta. Un ventilator în fereastră cu care se confruntă spre exterior poate ajuta.
  • Imagine intitulată dezumidifică o primă etapă 7
    2. Utilizați ventilatoare de ventilație. În zonele de umiditate ridicată în casa dvs., veți avea adesea ventilatoare care rulează afară pentru a vă ajuta să dezumidificați zona. De exemplu, atât bucătăria, cât și băile vor avea probabil fanii pe care le puteți activa și vă pot ajuta să vă dezumidificați casa.
  • Imaginea intitulată dezumidifică o etapă de origine 8
    3. Întoarceți aparatul de aer condiționat "auto." Dacă deschiderea Windows nu este o opțiune, porniți aparatul de aer condiționat dacă îl aveți. Unul dintre lucrările primare ale aparatului de aer condiționat este de a dezumidifica aerul, astfel încât să îl porniți poate face uscătorul de acasă.
  • Este important să utilizați "auto" setarea în loc de doar "pe" Setare. "pe" Setarea lasă aerul suflând tot timpul, chiar și atunci când aerul nu este răcitor, ceea ce înseamnă că umiditatea colectată nu are șansa de a se scurge. "auto" Setarea se oprește la ventilator când nu se răcește, astfel încât apa poate să se scurgă spre exterior.
  • Imagine intitulată dezumidifică o etapă de origine 9
    4. Utilizați încălzitoare de spațiu sau un șemineu pentru a usca lucrurile. Dacă este prea rece pentru aparatul de aer condiționat, căldura uscată (nu gaz) poate, de asemenea, să vă ajute să vă uscați casa. Încercați să conduceți un încălzitor spațial, de exemplu. De asemenea, puteți utiliza șemineul pentru a ajuta la uscarea aerului.
  • Imagine intitulată dezumidifică o primă pas 10
    5. Evitați adăugarea de umiditate în aer. Dușuri lungi, fierbinți aruncă umiditatea în aer, făcând situația mai rău. În mod similar, o oală de fierbere deschisă adaugă și umiditate. De fapt, chiar și alimentele gătite într-o tigaie pot adăuga umiditate în aer. Încercați să vă păstrați scurtele dușuri și să întoarceți căldura cât mai mult posibil. Încercați să acoperiți vasele, astfel încât umiditatea rămâne mai ales în oală.
  • De asemenea, eliminați unele plante. Dacă aveți prea multe plante în casa dvs., poate crea o atmosferă asemănătoare junghiului. Ele pot produce o mare umiditate, mai ales dacă îi apariți prea mult. Încercați să lipiți doar la câteva plante.
  • De asemenea, le puteți mișca în afara sau păstrați-le într-o singură cameră.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând alte schimbări de uz casnic
    1. Imagine intitulată dezumidifică un pas de acasă 11
    1. Reduceți apa în apropierea casei. Dacă apa stă în jurul casei dvs., acesta poate ieși în subsol și fundație, sporind umiditatea din casa ta. Asigurați-vă că jgheabul țeavă apa departe de casă. De asemenea, poate ajuta la construirea curții, astfel încât ea se înclină în jos de casa ta în loc de ea.
    • Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, luați în considerare apelarea unui profesionist pentru a vă ajuta să găsiți modalități de a relua apa în jurul casei dvs.
    • O altă opțiune construiește a Rain Garden, care folosește plante umede pentru a desena apa departe de casă.
  • Imagine intitulată dezumidifică un pas de acasă 12
    2. Încercați metoda de sare de rock și cu găleată. Sarea de rock poate trage umezeala din aer, dar ai nevoie de un loc pentru ca umiditatea sa mearga, care este locul unde intră găletele. Veți avea nevoie de suficientă sare de rock pentru a umple o găleată de 5 galoane (19 litri), plus două găleți de 5 galoane (19 litri).
  • Într-o găleată, găuriți găurile de-a lungul părților laterale și fundul găii. Veți avea nevoie de 25 până la 30 de găuri.
  • Setați găleata forată în găleata intactă - acestea vor fi stivuite împreună, dar ar trebui să aveți spațiu în partea de jos între cele două pentru rularea. Se toarnă în sarea de rocă. Sarea va absorbi umiditatea din aer, care se va scurge în găleata de fund.
  • Setați găleata într-o cameră care trebuie dezumidificată. Va trebui să plasați unul în fiecare cameră pentru a dezumidifica o casă.
  • Verificați cupele cel puțin o dată pe săptămână. Va trebui să vărsați apa care colectează în găleata de fund.
  • Imagine intitulată dezumidifică o etapă de origine 13
    3. Așezați soda de copt în jurul casei dvs. Soda de copt absoarbe umezeala, deci poate ajuta la dezumidificarea casei tale. Ca bonus, este foarte ieftin. Turnați-l în boluri și acoperiți-le fiecare cu o cârpă subțire. Puneți-le în diverse camere din jurul casei dvs.
  • Asigurați-vă că ați verificat soda de coacere din când în când. Ca prăjituri, va trebui să o înlocuiți.
  • Imagine intitulată dezumidifică o etapă de origine 14
    4. Încercați pulberi profesionale de uscare. De asemenea, puteți cumpăra pulberi care sunt făcute pentru a absorbi umiditatea. Puteți să le plasați în containere în jurul casei dvs. De asemenea, puteți găsi aceste pulberi în pachete mari, respirabile pe care le puteți atârna în jurul casei dvs.
  • Pentru a utiliza aceste produse în containere, plasați plasa de plasă într-o colandere de plastic. Setați-l peste un alt container, apoi lăsați containerele din jurul casei dvs. Apa se va scurge în castronul de jos, pe care va trebui să-l goliți. De asemenea, va trebui să schimbați pulberile pe măsură ce acestea devin saturate.
  • Puteți găsi aceste pulberi la magazinele de îmbunătățire la domiciliu sau online.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind dezumidificatoare
    1. Imagine intitulată dezumidifică o casă de acasă 1
    1. Obțineți suficienți dezumidificatori. În timp ce un dezumidificator va ajuta, probabil că nu va fi suficient să vă dezumidificați întreaga casă. Va trebui să le plasați strategic în întreaga casă, în special în zonele umede, cum ar fi subsolul și băile.
    • De obicei, trebuie să utilizați un dezumidificator dacă aveți pete umede pe pereții sau plafoanele dvs., casa dvs. se simte înfundată, sau observați condensarea clădirilor pe ferestrele dvs.
  • Imagine intitulată dezumidifică un pas de acasă 2
    2. Gândiți-vă la nivelul zgomotului. Unele dezumidificatoare sunt destul de puternice, astfel încât este posibil să aveți nevoie să cumpărați cele mai ciudate pentru camere pe care sunteți într-o mulțime. Dacă doriți un dehumidificator mai liniștit, optați pentru dezumidificatoarele Peltier în loc de cele mecanice sau agent frigorific. "Pelital" se referă la tehnologia utilizată în dezumidificator. În timp ce dezumidificatoarele Peltier nu funcționează destul de bine ca și celelalte tipuri, sunt mult, mult mai liniștite.
  • Imaginea intitulată dezumidifică o primă pas 3
    3. Decideți ce dimensiune este potrivită. În general, dezumidificatoarele mai mari trag mai multă apă din zonă, astfel încât acestea sunt mai bune pentru spații mai mari. Dehumidificatoarele mai mici nu trag cât mai multă apă, dar se vor potrivi mai bine în zone precum baie sau bucătărie. Alegeți dimensiunea potrivită pentru spațiu.
  • Imagine intitulată dezumidifică o primă pas 4
    4. Rulați dezumidificatoarele. Când observați că umiditatea crește în casa dvs., întoarceți dezumidificatoarele. Ei vor trage umiditatea din aer, reducând umiditatea în casa dvs.
  • Imagine intitulată dezumidifică o pas cu pas 5
    5. Turnați apa. Deoarece dezumidificatoarele colectează apa din aer, rezervorul se umple cu apă. Trebuie să trageți rezervorul afară și să-l goliți în chiuvetă cel puțin de două ori pe lună. Este, de asemenea, o idee bună să ștergeți interiorul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice acumulare a particulelor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar