Cum se calculează cutia

Există o ecuație foarte simplă de calcul pentru calcularea utilizării WATT pentru un dispozitiv electronic. Tot ce trebuie să știți este numărul de amperi (amperi) și numărul de volți pentru dispozitiv. Înțelegerea wați este importantă deoarece vă poate ajuta să economisiți bani și energie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind matematica pentru a determina wați
  1. Imagine intitulată calculează pasul 1
1. Determinați wtts Într-o sursă de alimentare. Va trebui să cunoașteți amperi și volți în sursa de alimentare. Pentru a determina puterea, utilizați o formulă simplă de multiplicare. Amperi (sau amperi) este cantitatea de energie electrică utilizată. Tensiunea măsoară forța sau presiunea energiei electrice.
  • Numărul de wați este egal cu amperi înmulțit cu volți. Asta este! Cu alte cuvinte, watt = amp x volt. Uneori veți vedea această formulă scrisă ca W = a x V.
  • De exemplu, dacă curentul este de 3 amperi (3a) și tensiunea este de 110V, înmulțiți 3 până la 110, pentru a obține 330W (wați). Formula este p = 3a x 110V = 330 W (cu P în picioare pentru putere).
  • Acesta este motivul pentru care Watts sunt uneori numiți volți-amperi. Întrerupătoarele de circuit au, de obicei, amperi scrise pe mânerele lor. Acesta este amperajul maxim pe care circuitul îl poate lua înainte de excursii cu întrerupătorul de circuit. De asemenea, puteți determina atât volți cât și amperi, privindu-l pe etichete sau în manualele de operare. Puteți să vă confruntați cu cifre comune pentru aparatele standard (cele mai multe aparate mici și corpuri de iluminat din case necesită circuite care variază de la 15-20 amperi și cele mai mari sunt de la 20 la 60. Cu toate acestea, majoritatea aparatelor de uz casnic de top sunt evaluate timp de 120 de volți și funcționează cu 12 sau mai puțin amperi.Aparatele mai mari cum ar fi intervalele și uscătoarele de haine necesită mai multă putere și sunt conectate la circuite care sunt conectate la o putere de 240 volți și pot trage 20 până la 40 de amperi în funcție de un număr de factori.Cablajul de uz casnic este de obicei de 120 sau 240 de volți în America de Nord.
  • Imagine intitulată Calculați cu pasul 2
    2. A determina AMPS sau volți în același mod. Puteți face formula de multiplicare în sens invers. De exemplu, să spunem că aveți o sursă de alimentare cu AC 24-40. Aceasta înseamnă că sursa de alimentare are 24 volți și 40 de wați.
  • Sursa de alimentare poate furniza 1.6 amperi. Formula utilizată este de 40-? X 24. Astfel, ați împărți 40 cu 24 pentru a obține 1.6.
  • Iată un alt motiv pentru care ar trebui să faceți acest lucru. Să presupunem că doriți să vă dați seama de wațiurile folosite de un ventilator de plafon, iar eticheta de pe ventilator spune că ventilatorul utilizează un anumit număr de amperi. Puteți afla apoi numărul tipic de volți utilizați de un ventilator de tavan (prin apelarea producătorului sau doar căutați online), înmulțiți cele două numere și generați o estimare a puterii necesare pentru a rula ventilatorul plafonului.
  • Imagine intitulată Calculați cu pasul 3
    3. Determinați puterea rezistorului. Dacă doriți să cunoașteți puterea unui rezistor, va trebui să cunoașteți tensiunea (V) și curentul (cunoscut sub numele de I). Aceasta se numește legea lui Ohm.
  • Formula de multiplicare este o tensiune multiplicată cu curent, exprimată ca W = V x i. . Uneori veți vedea formula scrisă cu o p pentru putere.
  • Formula devine mai complexă atunci când puterea se schimbă în timp. Aceasta implică utilizarea perioadei de timp pentru a obține media. Este greu de calculat și pentru acest tip de măsurare, ar trebui să utilizați echipament special cunoscut ca un contor de putere.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind instrumente pentru a determina cutia
    1. Imagine intitulată Calculați pasul 4
    1. Găsiți un calculator online. Există multe resurse online care utilizează calculatoare pentru a determina wați. Ei vor face formula pentru tine.
    • Astfel de resurse vă cer în mod obișnuit să introduceți numărul de volți și numărul de amperi. Apoi vi se cere să atingeți butonul "Calculați" pentru a obține wați.
    • Țineți minte, totuși, calculatoarele online nu sunt întotdeauna corecte, deoarece fiecare aparat va fi ușor diferit în nevoile sale de putere.
    • Unele site-uri online vă vor oferi Wați-ul necesare dacă faceți clic pe tipul aparatului, cum ar fi un televizor sau un computer desktop. Site-urile au uneori diagrame care enumeră wațiurile utilizate de diverse aparate, de la frigidere la cutii de boom.
  • Imagine intitulată Calculează pasul 5
    2. Verificați aparatul. Puteți să vă dați seama cât de multe Watts are nevoie de aparate prin căutarea plăcii de date.
  • Găsiți acest lucru pe spatele aparatului. Este probabil să enumere cât de mulți volți, amperi și wați trebuie să vă alimentați aparatul. S-ar putea să găsiți aceste informații ștampilate pe spatele aparatului. Sau ați putea găsi puterea enumerată pe plăcuța de identificare.
  • Contoare de metri de putere în aparat și vă spun cantitatea exactă de putere pe care aparatul trebuie să funcționeze. Valoarea unui aparat ar putea varia în funcție de setarea sa. De exemplu, un radio va folosi mai multe wați dacă rotiți volumul la înălțime.
  • Metoda 3 din 3:
    Învățați mai multe despre sursele de alimentare
    1. Imagine intitulată Calculați cu pasul 6
    1. Să înțeleagă de ce watts contează. Puterea în wați este rata la care este generată sau utilizată energia. Multe companii de utilități vă vor factura pe baza câtorva wați de energie pe care ați folosit-o. Watt este, în principiu, cât de multă energie utilizează un aparat.
    • Watts evaluat sunt cantitatea de wați necesari pentru a menține un aparat care rulează. De exemplu, frigiderele necesită de obicei 500 de wați pentru a continua să funcționeze. Este posibil să aveți nevoie să cunoașteți wați-urile din casa dvs. Dacă încercați să deveniți mai eficienți din punct de vedere energetic, adăugați panouri solare sau utilizați un generator.
    • Puterea electrică vine în curenții AC și DC. AC înseamnă curent alternativ - curentul electric inversează în mod constant direcția și este folosit adesea în case și birouri. DC înseamnă curent direct și înseamnă că curentul călătorește doar într-o direcție. O veți găsi în lucruri cum ar fi pachetele de baterii.
    • Watts de supratensiune înseamnă cantitatea de wați necesari pentru a obține un aparat inițial prin aprinderea motorului sau a compresorului. De exemplu, ar putea dura 2.000 de wați pentru a porni motorul și compresorul unui frigider.
  • Imagine intitulată Calculează pasul 7
    2. Să devină mai eficientă din punct de vedere energetic. Watts sunt o unitate de bază de putere (electrică, mecanică sau termică). Motivul de motivare este că puteți îmbunătăți eficiența energetică dacă le înțelegeți.
  • Coborâți wați-urile și veți îmbunătăți eficiența energetică și veți economisi bani. Iată un exemplu. Să spunem că cumpărați un bec și unul este de 100 de wați, iar cealaltă este de 23 de wați. Dacă becul de 100 Watt este mai ieftin, ați putea presupune că este cea mai bună cumpărare. Cu toate acestea, în timp, becul de 23 wați vă va economisi bani.
  • Faceți o scădere simplă pentru a determina diferența WATT. În acest caz, este de 77 de wați (100-23). Companiile de utilități vă vor percepe adesea utilizarea Kilowatts. Pentru a afla numărul de kilowați, ia numărul de wați împărțite la 1.000. Apoi luați numărul de kilowați înmulțiți cu orele dvs. de utilizare. Acesta este Kilowatt / HR. Apoi, luați Kilowatt / HR și multiplicați acest număr prin costul energiei voastre. Acesta este costul dvs. anual.
  • De exemplu, să spunem că aveți 10 lumini. Ele sunt fiecare 100 de wați. 10 x 100 = 1.000 wați. 1.000 de wați împărțite la 1000 = 1 kW. Să presupunem că ați folosit 2.000 de ore de energie. Astfel, 1kw x 2.000 de ore pe an = 2.000 kWh. Să presupunem că compania dvs. de utilități vă acuzează 10 cenți pentru fiecare oră de kilowatt. Ai lua 2.000 kWh x .10 = 200 de dolari, asta ar costa să utilizați acele becuri pentru anul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că permiteți o cantitate mică de "fantomă" pentru fiecare dispozitiv conectat la circuit / invertor. Multe elemente electrice continuă să utilizeze puterea atunci când sunt dezactivate. Acest lucru este deosebit de adevărat pentru orice lucru care arată o lumină LED atunci când este oprit.

    Avertizări

    Punerea prea multor dispozitive pe un invertor poate duce la o putere redusă la dispozitivele. Acest lucru poate duce la deteriorarea acestora sau le poate face ca acestea să se închidă.
  • Dacă trageți prea multă putere printr-un invertor, riscați invertorul care arde.
  • Numerele sunt doar aproximative, deci dacă doriți ca citirile specifice și precise de putere, va trebui să utilizați un contor de putere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar