Cum să curățați aparatele de aer condiționat

Aer condiționat sunt esențiale pentru păstrarea locuinței dvs. și a afacerii răcoroase în timpul vremii calde. Aer condiționat de aer condiționat sunt un tip comun de sistem de răcire bine cunoscut pentru formatul lor compact și fără conținut. Unitatea interioară arată ca un dreptunghi lung care este construit într-un zid al casei dvs., în timp ce unitatea în aer liber, cunoscută sub numele de condensator sau compresor, arată ca o cutie metalică mare. Orice aparat de aer condiționat este la fel de bun ca și lucrările sale interioare, deci este important să examinați și să vă curățați deschiditatea A / C. Începeți prin accesarea și curățarea unității interioare A / C înainte de a vă deplasa în afara pentru a curăța condensatorul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Spălarea unității interioare
  1. Imagine intitulată Climatizatoare de aer condiționat Pasul 1
1. Puneți o pungă de curățare în jurul întregului sistem A / C. Înconjurați-vă întregul aparat cu o nouă sac de curățare pentru a preveni orice praf sau murdărie să ajungă la podea. Acestea pot fi achiziționate online pentru sub 20 de dolari.
  • Încercați să achiziționați o pungă care vine cu un cinch, astfel încât să vă puteți slăbi și să strângeți circumferința.
  • Puteți folosi o geantă goală goală în locul unei pungi de curățare specialitate.
  • Imagine intitulată Claze de aer condiționat Pasul 2
    2. Opriți sursa de alimentare și ridicați panoul frontal. Mergeți la întrerupătorul corespunzător sau la sursa de alimentare din casă și opriți alimentarea la divizarea A / C înainte de a deschide panoul frontal. Anulați blocajele din partea din față a A / C pentru ao ridica astfel încât să puteți accesa interiorul unității.
  • Cele mai multe mașini au componente interioare și exterioare, deci asigurați-vă că opriți puterea la întregul sistem de răcire.
  • Imagine intitulată Aparate de aer condiționat curat Split Pasul 3
    3. Scoateți filtrele de aer din Split A / C. Piesele lungi, dreptunghiulare care se odihnesc în partea din față a aparatului sunt filtrele de aer și trebuie să fie îndepărtate și spălate pentru a rămâne în stare de sus. Apăsați o filă de-a lungul laterală a fiecărui filtru de aer pentru a le slăbi și a le elimina. Asigurați-vă că ați scuturat mai întâi filtrele exterioare pentru a elimina orice praf și murdărie evidentă înainte de a începe procesul de curățare.
  • Dacă nu există file evidente care deschid partea frontală a împărțirii A / C, verificați ghidul producătorului pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Climatizatoare de aer condiționat Pasul 4
    4. Clătiți filtrele de aer îndepărtate sub apa curgătoare. Luați filtrele de aer într-o chiuvetă sau bazinul mare și se toarnă apă răcoroasă peste ele. Dacă filtrele dvs. nu sunt atât de murdare, clătiți-le ar putea fi suficientă pentru a îndepărta praful. Dacă apa de funcționare nu pare să facă trucul, utilizați un burete sau un pad de curățare pentru a freca ușor într-un detergent de curățare ușoară. Apoi clătiți-le și lăsați-i să se usuce.
  • Spălați filtrele cel puțin o dată la fiecare lună.
  • Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 5
    5. Suflați praful de pe aripioarele de răcire. Adăugați un atașament subțire, canistră la suflanta de aer și utilizați-l pentru a elibera praful din partea din spate a împărțirii dvs. A / C. Aripile de răcire arata ca o serie de linii metalice care sunt confruntate pe spatele A / C. Asigurați-vă că suflați peste întreaga suprafață a aripioarelor de răcire.
  • O atașament cu pensulă sau în vidul canistrei poate ajuta, de asemenea, cu această parte a procesului.
  • Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 6
    6. Curata bobine cu spray de evaporator fără clătire și lăsați-i să se usuce. Luați o cutie de specialitate de curățare a evaporatorului fără clătire și o aplicați la bobine. Apoi, produsul să stea cel puțin 20 de minute. Bobinele arata ca niște bucăți de metal conectate, și pot fi găsite care rulează în centrul unității interioare.
  • Puteți achiziționa distribuitorii de evacuare online.
  • Imagine intitulată Aparate de aer condiționat curat Split Pasul 7
    7. Pulverizați curățarea antifungică pe bobine pentru a preveni mucegaiul. Utilizați o cutie de spray de curățare antifungică pentru a dezinfecta spatele aparatului de aer condiționat, unde toxinele ar forma cel mai probabil. Acest dispozitiv de curățare ajută la prevenirea particulelor toxice și a spori să crească în aparatul dvs. Permiteți cel puțin 5 minute pentru ca pulverizarea să se fixeze înainte de a pune filtrele de aer înapoi.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea acestui spray la un magazin hardware, verificați online.
  • Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 8
    8. Înlocuiți filtrele de aer. Asigurați filtrele de aer înapoi în poziția lor originală odată ce ați confirmat că sunt curate și uscate. Acestea ar trebui să alunece cu ușurință, dar să verifice dublu manualul proprietarului dvs. dacă aveți dificultăți în procesul de asamblare. Aceste filtre de aer împrospătați vor asigura că numai aerul curat și rece îl face prin A / C.
  • Imagine intitulată Climatizatoare de aer condiționat Pasul 9
    9. Clarificați toate gropile din A / C prin spălarea liniilor de scurgere. Evitați o clog de linie de scurgere prin deconectarea furtunului sau țevii care separă unitățile interioare și exterioare. Utilizați un set de spălare sub presiune pentru a forța apa sau curățarea în jos pe scurgerea. Lăsați linia de scurgere să se usuce timp de cel puțin o oră pentru a vă asigura că toată apa sau fluidul de curățare a fost evaporat. Reconectați furtunul înainte de a porni A / C.
  • Dacă este necesar, simțiți-vă liber să spălați apă sau un agent de curățare prin linia de scurgere în ambele sensuri.
  • Puteți achiziționa kituri de spălare online care conțin o duză presurizată.
  • Imagine intitulată Clean Climatizatoare de aer condiționat Pasul 10
    10. Întoarceți-vă Split A / C înapoi pentru a vă asigura că totul funcționează. Accesați întrerupătorul de circuit sau sursa de alimentare pentru A / C și comutați energia electrică înapoi. Odată ce alimentarea este în desfășurare, verificați împărțirea A / C pentru a vedea dacă aerul rece iese din ea. Bucurați-vă de respirație în aerul răcoritor și curat!
  • De asemenea, puteți lipi un fir sau o bucată lungă de metal prin țeavă pentru a elimina orice clogs.
  • Dacă împărțirea dvs. A / C are în continuare probleme, luați în considerare contactarea unui tehnician profesionist pentru ajutor.
  • Păstrați sacul de curățare în poziție după ce ați pornit A / C, există o șansă bună ca mașina să fie scuipă o apă murdară. Așteptați până când toate deșeurile au părăsit AC înainte de a scoate și aruncați sacul.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea unității exterioare
    1. Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 11
    1. Opriți alimentarea la condensatorul dvs. în aer liber. Deconectați-vă sau opriți unitatea de împărțire A / C în aer liber, astfel încât nici o electricitate să curgă în ea. Din moment ce veți clăti aripile AC cu apă rece, cu siguranță nu doriți ca acesta să fie conectat. Sistemul dvs. de alimentare ar putea fi conectat la un întrerupător sau ar putea avea propria sursă de energie - indiferent, flip sau deconectați această sursă, astfel încât alimentarea să fie complet oprită.
    • Verificați schemele casei dvs. dacă nu știți unde este sursa de alimentare. În general, se găsește la câțiva metri distanță de unitatea din exterior.
  • Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 12
    2. Utilizați o atașare a periei pentru a vid aripioarele condensatorului. Conectați un vid în exterior și adăugați atașamentul periei la duza vidului. Aripile condensatorului sunt piese metalice subțiri, verticale care conduc interiorul unității metalice. Porniți vidul și suge orice praf și resturi vizibile de la unitatea exterioară folosind mișcări lungi. Du-te orizontal și vertical în linii drepte până când nu există murdărie sau frunze în condensator.
  • Rake în jurul unității în aer liber frecvent și periați frunzele sau bucățile de resturi pe care le vedeți.
  • Imagine intitulată Clean Aer condiționat Pasul 13
    3. Îndreptați aripioarele metalice cu un cuțit lung, dacă este necesar. Luați un cuțit lung de cină și glisați-l prin indentările dintre orice aripioare de metal care partate. Dacă doriți ca condensatorul să lucreze la o calitate superioară, doriți să fiți sigur că toate aripioarele sunt drepte și funcționează corect.
  • De asemenea, puteți achiziționa instrumente specifice dintr-un magazin de îmbunătățire la domiciliu care sunt concepute pentru a îndrepta aripiorul A / C condensator.
  • Imagine intitulată Aparate de aer condiționat curat Split Pasul 14
    4. Deșurubați capacul unității exterioare, astfel încât să puteți scoate ventilatorul. Utilizați o șurubelniță sau un alt instrument ascuțit Pentru a detașa grila din partea de sus a condensatorului. Înainte de a putea curăța aripioarele, trebuie să eliminați toate unitățile electrice - în mod specific, ventilatorul. Utilizați o cheie sau șurubelniță pentru a îndepărta orice șuruburi sau șuruburi care fixează ventilatorul în poziție înainte de ao ridica din unitatea de metal. Ventilatorul este conectat la condensator, astfel încât nu veți putea să-l eliminați complet.
  • Verificați dublu Ghidul producătorului pentru a confirma cea mai sigură modalitate de a scoate ventilatorul condensatorului în aer liber.
  • Imagine intitulată Aparate de aer condiționat curat Split Pasul 15
    5. Clătiți aripioarele cu un furtun și lăsați aparatul să se usuce complet. Porniți furtunul de grădină și clătiți aripioarele de condensare A / C din interiorul unității metalice. Procesul de clătire permite ca aripioare să fie cât mai clar și curat posibil, astfel încât condensatorul dvs. să poată funcționa eficient. Lăsați interiorul unității în aer liber să se usuce complet înainte de a face altceva.
  • Utilizați un atașament pulverizator dacă doriți să obțineți o ceață mai fină sau mai puternică din furtun. Încercați să nu aplicați prea multă presiune a apei la aripioare.
  • Imagine intitulată Clean Climatizatoare de aer condiționat Pasul 16
    6. Reatașați părțile deplasate înainte de a porni alimentarea înapoi. Utilizați instrumentele adecvate pentru a vă asigura ventilatorul înapoi în unitatea condensatorului și pentru a utiliza o șurubelniță pentru a reconecta grila de sus la unitatea exterioară. Odată ce toate aceste piese sunt sigure, mergeți la întrerupătorul de circuit sau sursa de alimentare și răsuciți din nou energia electrică (sau conectați unitatea).
  • Dacă unitatea dvs. în aer liber pare să aibă probleme, nu vă fie frică să contactați un profesionist pentru asistență.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificați manualul proprietarului livrat împreună cu A / C, dacă nu sunteți sigur unde sunt anumite părți.
  • Înainte de a începe, puteți scoate fișa de scurgere din tava de scurgere din unitatea A / C pentru a permite ca murdăria să se scurgă în sacul de spălare. Acest lucru poate evita lăsarea prea multor murdărie în scurgere.
  • O periuță de dinți uzată poate fi foarte utilă în dislocarea și spălarea unor pete încăpățânate de pe bobine și oriunde altundeva, în special zonele de lângă priza fluxului de aer.
  • Avertizări

    Verificați dublu pentru a vă asigura că nici o putere nu curge în dispozitivul de împărțire atunci când îl curățați. Când pulverizați curățătorul evaporat, încercați să evitați lovirea componentelor electronice.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Spălarea în siguranță a unității split A / C

    • Bag de curățare
    • Sac de gunoi (opțional)
    • Detergent blând
    • Aer suflante
    • Nu-clătiți spray-ul de evaporator
    • Anti-fungice și anti-bacteriene
    • Setul de spălare

    Spălarea dispozitivului de împărțire

    • Vid
    • Periați atașamentul
    • Cuţit
    • Şurubelniţă
    • FIN COMB KIT (opțional)
    • Furtun
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar