Cum de a dezumidifica o cameră

O casă umedă poate fi iritantă și inconfortabilă, mai ales în lunile mai calde. Din fericire, aveți multe opțiuni pentru a reduce umiditatea în spațiul dvs. de locuit. Aparatele precum dezumidificatoarele pot ajuta la eliminarea umidității din aer. De asemenea, puteți ajusta modul în care faceți duș și gătiți pentru a reduce umiditatea. Anumite lucruri, cum ar fi plantele, pot crește umiditatea în casa dvs. și ar trebui eliminate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea aparatelor
  1. Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 1
1. Investiți într-un monitor de umiditate. Ridicați un monitor de umiditate la un magazin de departament sau cumpărați unul online. Puteți păstra acest lucru în casa dvs. pentru a monitoriza nivelurile de umiditate, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă dați seama ce activități și aparate ridică umiditatea în casa dvs. De exemplu, dacă umiditatea se concentrează pe cerul când gătești, fă-ți un obicei de a deschide ferestre și de a porni fanii când gătești.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 2
    2. Rulați un de-umidificator. Un de-umidificator este una dintre cele mai ușoare modalități de a reduce umiditatea în casa dvs. Puteți cumpăra un de-umidificator online sau alegeți unul la un magazin local.
  • De-umidificatoarele vin în diferite dimensiuni pentru a găzdui diferite spații de locuit. Dacă locuiți într-o casă mai mică, puteți cumpăra un mic de-umidificator portabil.
  • Dacă locuiți într-o casă mai mare, puteți cumpăra un de-umidificator mai mare, care este similar cu un frigider de acasă sau un aer condiționat.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 3
    3. Utilizați fanii. Dacă aveți fani, păstrați-le pe tot parcursul zilei, vă poate ajuta să vă umidificați casa. Ventilația adecvată ajută la menținerea aerului și umed.
  • Fanii de poziție în apropierea ferestrelor deschise. Acest lucru ajută la creșterea fluxului de aer în casa dvs., scăderea nivelului de umiditate.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 4
    4. Achiziționați materiale absorbante de umiditate. Există multe tipuri de cristale absorbante pe care le puteți achiziționa online sau la un magazin departament care reduce umiditatea în casă. Lucruri precum sarea de rock, Drizair și Damprid pot fi folosite pentru a dezumidifica spațiul de locuit.
  • Pentru a utiliza sarea de rock, trebuie să vă grăbiți într-o singură găleată. Apoi, puneți această găleată în interiorul unuia fără găuri și se toarnă în sarea de rocă. Plasați-o în zona pe care doriți să o dezumidificați.
  • Damprid vine într-o pulbere de pachet care poate fi atârnată sau răspândită în toată casa dvs. pentru a reduce umiditatea.
  • Drizair este de obicei plasat într-o colander umplută cu un ecran de vinil. Lăsați colanderul într-o cameră de dezumidificare.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 5
    5. Porniți aparatul de aer condiționat. Dacă aveți un aparat de aer condiționat, executați-l. Cele mai moderne aparate de aer condiționat ambele de-umidifică și răcește aerul.
  • Unele aparate de aer condiționat pot avea o setare de umidificare. Dacă AC este echipat cu o astfel de setare, utilizați-l.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 6
    6. Rulați un încălzitor spațiu. Dacă casa dvs. este umedă în timpul lunilor cooler, un încălzitor spațiu poate ajuta de fapt. Încălzirea unei camere poate ajuta la reducerea umidității dacă căldura provine dintr-o sursă de căldură uscată, ca un încălzitor spațiu.
  • Metoda 2 din 3:
    Modificarea obiceiurilor zilnice
    1. Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 7
    1. Luați dușuri mai scurte și mai reci. Dacă baia dvs. este foarte umedă, vă modificați rutina de duș. Umiditatea din aer după un duș fierbinte poate provoca umiditate. Străduiți-vă pentru dușuri mai rapide cu apă caldă pentru a vă de-umidifica baia.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 8
    2. Reduceți aburul la gătit. Aburul de la gătit poate contribui la umiditatea gospodăriei. Pentru a reduce aburul la gătit, acoperiți-vă alimentele în timp ce gătește. Dacă aveți fanii de evacuare în cuptor, rotiți-le pentru a elimina aburul din aer. Dacă aveți un aragaz lent, utilizați mai mult de un cuptor sau a unui aragaz ori de câte ori este posibil.
  • Dacă nu aveți ventilatoare de evacuare, spargeți ferestrele când gătiți.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 9
    3. Deschideți ferestrele când umiditatea scade în afara. Nu țineți ferestrele închise în orice moment. Achiziționați un monitor de umiditate și păstrați-l în casa dvs. Verificați nivelurile de umiditate în aer liber online. Dacă umiditatea este inferioară, deschideți-vă ferestrele pentru câteva ore pentru a vă evacua casa.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 10
    4. Faceți obiceiul de a folosi fanii de aerisire. Mulți oameni au fanii de aerisire în baie și bucătărie, dar neglijează-i pe ei. Faceți obiceiul de a porni fanii de aerisire de fiecare dată când gătiți sau duș. Acest lucru ar trebui să contribuie la reducerea nivelului global de umiditate din casa dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Reducerea cauzelor de umiditate
    1. Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 11
    1. Limitați plantele interioare. În timp ce plantele interioare pot fi un accesoriu atractiv, păstrarea lor în casa dvs. poate ridica nivelurile de umiditate. Păstrați plantele interioare la un nivel minim, deoarece acest lucru va reduce nivelurile de umiditate.
    • Dacă aveți un balcon, luați în considerare în mișcare plantele interioare în afara.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 12
    2. Păstrați lemn de foc în afara. Lemnul de foc poate absorbi cu ușurință umiditatea, ridicând nivelurile de umiditate în casa dvs. Dacă aveți un șemineu, găsiți un loc sigur în aer liber pentru a vă menține lemnul de foc. Menținerea materialelor absorbante de umiditate în aer liber vă păstrează casa fără umiditate.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 13
    3. Tratați daunele de apă. Dacă observați semne de deteriorare a apei, cum ar fi scurgeri sau inele de apă, contactați un profesionist imediat pentru evaluare. Nu numai că daunele pot crește umiditatea, poate provoca daune structurale la domiciliu. Deteriorarea apei ar trebui tratate imediat pentru a vă menține casa în siguranță și uscată.
  • Imagine intitulată dezumidifică o cameră Pasul 14
    4. Deschideți ferestrele când utilizați șaibe și uscătoare. Dacă aveți o mașină de spălat sau un uscător în casa dvs., acestea pot spiona cu ușurință nivelurile de umiditate atunci când le utilizați. Dacă este posibil, păstrați ferestrele deschise când utilizați o mașină de spălat sau uscător. De asemenea, puteți să mutați șaibe și uscătoare în zonele casei dvs., unde nu vă petreceți frecvent, ca un subsol sau verandă închisă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar