Cum să răciți

Menținerea unei temperaturi sănătoase a corpului este importantă, mai ales în zilele fierbinți de vară. Dacă sunteți frecvent în afara zilei, veți risca să supraîncălziți (și să aveți o epuizare de căldură) dacă nu vă răciți. În mod similar, poate fi o provocare Păstrați răcoritoare în interior și noaptea în timpul unui val de căldură. Concentrați-vă pe șederea hidratată și lăsând aerul răcoros să circule pentru a deplasa căldura departe de corpul dumneavoastră. Utilizați, de asemenea, haine ușoare și haine de pat pentru a rămâne rece în timpul zilei și noaptea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Răcirea în aer liber
  1. Imagine intitulată Se răcește pasul 1
1. Stați hidratat prin apă potabilă când sunteți afară. Apa este crucială. Acesta permite corpului dumneavoastră să se răcească și să-și păstreze temperatura interioară reglată. Dacă nu stați hidratat - mai ales dacă lucrați sau jucați sport în aer liber la soare - probabil că veți fi deshidratați. Bărbații adulți ar trebui să bea cel puțin 15 ani.5 cani (3.7 l) de apă în fiecare zi, în timp ce femeile adulte ar trebui să bea 11.5 cani (2.7 l).
  • Dacă nu aveți acces la apă, alte lichide precum cafeaua, ceaiul, băuturile sportive, sucul sau soda sunt mai bune decât nimic. Cafeaua poate, de fapt, să vă deshidrați corpul pe parcursul unei zile, totuși.
  • Imaginea intitulată se răcește pasul 2
    2. Mâini cu o sticlă de pulverizare mică cu apă. Dacă sunteți în aer liber pentru ziua și căldura ajunge la dvs., pulverizați pielea expusă pe fața, brațele, gâtul și torsul cu apă dintr-o sticlă mică de pulverizare. Nu numai că apa răcoroasă se simte bine împotriva pielii voastre calde, dar, pe măsură ce aerul circulă și suflă peste suprafețele umede ale corpului tău, va purta căldura.
  • Dacă sunteți îngrijorat de faptul că prietenii sau membrii familiei pot fi supraîncălziți, planificați și aduceți o sticlă de pulverizare plină de apă pentru ei.
  • Imaginea intitulată se răcește pasul 3
    3. Încetiniți activitatea fizică dacă vă supraîncălziți. Este ușor să se supraîncălzească când alergi, lucrezi, jucând sport sau în alt mod activ în afara. Să se răcească, pur și simplu opriți acțiunea fizică și faceți o pauză. Dacă este posibil, stați în jos într-o locație umbroasă. Beți puțină apă și așteptați 20-30 de minute până când corpul dvs. a avut șansa de a se răci. Puteți spune că veți supraîncălzi dacă începeți să vă simțiți amețit, leșin, sau găsiți-vă transpirația non-stop.
  • Dacă nu vă opriți să efectuați o activitate fizică atunci când simțiți că corpul dvs. începe să se supraîncălzească, veți risca epuizarea căldurii și, în cazuri extreme, accident vascular cerebral termic.
  • Imagine denumită răcire Pasul 4
    4. Înfășurați un prosop umed sau bandana în jurul capului. Dacă petreceți timp în aer liber și trebuie să vă răciți în grabă, executați apă rece peste un prosop de mână sau bandana. Scoateți orice exces de apă din țesătură și legați prosopul sau bandana în jurul capului. De asemenea, încercați să vă umeziți tricoul în jurul gâtului și pieptului. Apa rece va reduce rapid temperatura corpului, chiar și în cele mai fierbinți zile.
  • Prosopul sau bandana se va usca în 1-2 ore, astfel încât să aplicați apa după cum este necesar.
  • Acesta este, de asemenea, un truc util dacă conduci țara transversală fără aer condiționat.
  • Imagine denumită răcire Pasul 5
    5. Purtați haine ușoare, respirabile pentru a rămâne rece. Îmbrăcămintea pe care o purtați pot avea un efect mare asupra temperaturii totale a corpului. Dacă sunteți în afara unei zile fierbinți de vară, planificați-vă și purtați ușor. Acest lucru vă va permite corpului să piardă căldura pe tot parcursul zilei. Purtați, de asemenea, îmbrăcăminte de culoare deschisă, care nu va absorbi căldura de la razele soarelui. Țesăturile ușoare includ bumbac, lenjerie, gingham și Seersucker.
  • Deci, în loc să poarte blugi albastru închis și o jachetă de nailon, încercați să purtați pantaloni scurți de bumbac și o cămașă de lenjerie albă.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă răcoritoare în interior
    1. Imaginea intitulată se răcește pasul 6
    1. Rulați aerul condiționat în casa dvs. noaptea. Acest lucru poate părea intuitiv, dar dacă AC nu este activat, casa dvs. va încălzi rapid într-o zi însorită de vară. Deci, rotiți AC pentru a vă răci în zona de living. Mai degrabă decât să rulați AC în timpul căldurii zilei, încercați să vă răciți casa cât mai mult posibil pe timp de noapte.
    • Dacă încercați să economisiți bani pe factura dvs. electrică, setați AC la 3-4 grade mai calde decât ați fi stabilit de obicei.
  • Imagine intitulată Se răcește pasul 7
    2. Aplicați o cârpă umedă la locurile de răcire cheie pe corpul dvs. Datorită localizării vaselor de sânge sub piele, există câteva locații pe corpul dvs. care au un efect mare asupra temperaturii dvs. globale. Să se răcească în grabă, umeziți o bandă sau o cârpă cu apă termică, apoi se îndepărtează, așa că nu picură umed. Țineți cârpa la 1 sau mai multe dintre aceste spoturi de răcire timp de 5-10 minute. Încercați să țineți cârpa umedă la încheieturile, gâtului, cotului interior, înghițite, genunchi interior sau picioarelor.
  • Dacă sunteți complet îmbrăcați, încercați să luați șosetele și încălțămintea, astfel încât să puteți aplica o cârpă umedă la picioarele și gleznele.
  • Imagine intitulată răcire Pasul 8
    3. Plasați 2-4 ventilatoare în Windows la circula o briză încrucișată. Fanii ferestrei nu se răcesc în aer, dar ele aduc aer în aer liber și îi permit să circule prin casa ta. Deschideți câteva ferestre pe laturile opuse ale casei seara și setați un ventilator cu cutie sau ventilator de rotire în fața fiecăruia. De asemenea, încercați să puneți 1-2 ventilatoare în holuri sau la ușă pentru a circula aerul în aer liber prin camerele casei dvs.
  • Aerul în mișcare prin casa dvs. se va evapora, de asemenea, transpirația din piele, care scade temperatura corpului.
  • Imagine intitulată Se răcește pasul 9
    4. Păstrați nuanțele închise în timpul zilei și deschideți-le seara. Nuanțele, jaluzelele sau perdelele pot avea un efect mare asupra temperaturii globale a casei dvs. Opriți-i în timpul căldurii zilei - de obicei între orele 10:00 și 3:00 - pentru a împiedica razele soarelui să vă încălzească casa. Apoi, odată ce soarele a stabilit și aerul din afară este mai rece decât în ​​interior, deschideți nuanțele și ferestrele.
  • Acest lucru va permite aerul cald să scape și să se las să răcească aerul din afara.
  • Imagine denumită răcire Pasul 10
    5. Rămâi pe podele mai mici pentru a evita zonele fierbinți din casa ta. Deoarece căldura se ridică, cel mai înalt etaj din casa dvs. va fi cel mai cald într-o zi însorită. Pentru a vă menține din căldură, petreceți cât mai mult timp posibil pe podeaua inferioară mai rece a casei dvs., fie că este un subsol finit sau la parter. Pe măsură ce etajul superior (e) se încălzește, etajul inferior va rămâne relativ rece.
  • Dacă locuiți într-o casă cu un singur etaj, acest pas nu vă va aplica.
  • Metoda 3 din 3:
    Răcirea la somn noaptea
    1. Imagine intitulată Se răcește pasul 11
    1. Luați un duș rece cu aproximativ 60 de minute înainte de culcare. Apa pe care o duci nu trebuie să fie înghețată rece, dar ar trebui să fie pe partea răcită a lui Lukewarm. Chiar și un duș rapid de 5 minute sub apă rece se va spăla de transpirația și murdăria acumulată din zi și va scădea rapid temperatura corpului de bază.
    • Nu numai că apa rece vă va ajuta să pierdeți o căldură corporală, dar dușul în sine vă va calma și să ajutați corpul împăcios pentru căderea adormită.
  • Imaginea intitulată se răcește pasul 12
    2. Așezați 1-2 prosoape de mână umede peste trunchi când te duci la culcare. Rulați apă de la robinet la rece pe o pereche de prosoape de mână în scurt timp înainte de a vă culca. Strângeți cât mai multă apă pe cât puteți ieși din prosoape. Acestea ar trebui să fie ușor umede, nu picurate umede. Apoi, când stai jos să dormi, puneți prosoapele umede peste piept și stomac. Apa va răci pe piele și vă va permite să adormiți repede.
  • Apoi, când te ridici dimineața, re-umezi prosoapele de mână și pune-le în frigider, așa că vor fi răcori mai târziu în acea noapte.
  • Imagine intitulată Se răcește pasul 13
    3. Dormi sub foi ușoare pentru a rămâne răcoros toată noaptea. Lumina, foile respirabile vă vor permite corpului să se răcească și să-și piardă căldura încorporată peste noapte. Dacă aveți de ales între diferite tipuri de materiale, foile de bumbac sunt de obicei cele mai subțiri și mai respirabile. Încercați să dormiți sub o foaie de sus pe nopți fierbinți pentru a vă menține răcitor.
  • Dacă utilizați foi realizate din materiale mai grele și mai puțin respirabile, cum ar fi flanel, satin sau mătase, veți ajunge la supraîncălzită și acoperită în sudoare parțial.
  • Imaginea intitulată se răcește Pasul 14
    4. Du-te la culcare purtând haine mici și dormi singur. Când vremea începe să se încălzească, schizicați-vă pijamalele de iertare calde pentru hainele de noapte din bumbac ușor, respirabile. Încercați să dormiți cât mai puțin posibil: de exemplu, pantaloni scurți și un tricou ar trebui să fie suficient. Somnul singur într-un pat vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți răciți, deoarece nu veți absorbi căldura corporală a unei alte persoane.
  • Dacă dormit singur este nepractic, asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. dorm la laturile opuse ale patului. Cuddling sau dormind aproape unul de altul va ridica atât temperatura corpului dvs., cât și a partenerului dvs.
  • Imaginea intitulată se răcește pasul 15
    5. Opriți luminile dormitorului cu 1-2 ore înainte de culcare. Lightbulbsul produce căldură și, dacă lăsați luminile în dormitor timp de ore înainte de a vă culca, veți găsi că încercați să dormiți într-o cameră caldă. Pentru a vă răciți dormitorul, întoarceți luminile de câteva ore înainte de a vă culca. Un dormitor rece vă va reduce temperatura corpului și vă va ajuta să dormiți mai bine.
  • Întoarcerea luminilor pe timp de noapte vă va ajuta, de asemenea, să vă culcați mai devreme, deoarece veți fi mai puțin înclinați să stați până târziu în întuneric.
  • sfaturi

    Dormind gol poate sau nu vă poate ajuta să rămâneți răcoros. Mulți oameni găsesc că, când dorm goi, se simt transpiratori și fierbinți la trezirea.

    Avertizări

    Dacă cineva cu care vă începe să transportați necontrolabil și vorbește sau acționează într-un mod care pare delir, ei pot experimenta epuizarea căldurii. Luați-i să se așeze în umbră și să bea apă să se răcească.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar