Cum să se ocupe de o arsură de scalp

Este ușor să uiți, dar scalpul tău poate să se răcească la fel ca restul pielii tale! Dacă este prea târziu și ai deja un scalp roșu, delicat, vestea bună este că există lucruri pe care le puteți face pentru a vă calma pielea și se simt repede mai bine. Citiți prin sugestiile noastre minunate pentru hidratare și protejare a scalpului așa cum se vindecă.

Pași

Metoda 1 din 9:
Aplicați o compresă rece pentru a vă calma scalpul.
  1. Imagine intitulată Deal cu o scalp Sunburn Pasul 4
1. Apăsați o compresă rece pe piele pentru ameliorarea durerii temporare. Scalpul tău se poate simți cald, chiar dacă nu mai ești afară. Pentru a aduce o ușurare, faceți o comprimare frigorifică de casă - umpleți un sac de etanșare 3/4 plin cu apă de gheață și stoarceți aerul în exces înainte de ao închide. Înfășurați-l într-un prosop umed și apăsați-l împotriva scalpului până când nu se simte mai răcoros.
  • Puteți folosi o compresie de câte ori doriți de-a lungul zilei.
  • Nu aveți gheață? Pentru o alternativă, umeziți un prosop cu apă rece și pliați-o, astfel încât se potrivește într-o pungă sigilată. Înghețați sacul timp de 15 minute. Apoi, scoateți-l și apăsați sacul răcit cu prosopul împotriva scalpului.
Metoda 2 din 9:
Luați o ameliorare a durerii (OTC).
  1. Imagine intitulată Deal cu un scalp Sunburn Pasul 7
1. Ibuprofen sau acetaminofen reduce inflamația și disconfortul. Urmați recomandarea de dozare pe pachet și luați medicamentul imediat ce vă dați seama că aveți o arsură solară, deoarece poate ajuta cu adevărat să reducă inflamația. Puteți continua să luați ameliorarea durerii până când arderea se simte mai bine atâta timp cât nu depășiți doza recomandată.
  • Dacă tratați o arsură solară pe un copil sub 16 ani, nu le dați aspirină, deoarece ar putea dezvolta sindromul lui Reye.
Metoda 3 din 9:
Aplicați 1% cremă de hidrocortizon sau aloe vera gel.
1. Oricare dintre acestea oferă o ușurare liniștitoare de la mâncărime și umflături. Este complet bine să utilizați crema de hidrocortizon OTC sau Gel Aloe Vera pe tot parcursul zilei pentru câteva zile sau până când scalpul se simte mai bine pe cont propriu.
  • Nu utilizați amelioratoare de durere sau anestezice care conțin benzocaină pe arsurile solare, deoarece acestea pot provoca iritații sau o reacție alergică.
Metoda 4 din 9:
Lăsați blisterele singure, astfel încât acestea să se vindece mai repede.
  1. Imagine intitulată Deal cu o scalp Sunburn Pasul 9
1. Păstrați scalpul uscat și săriți hidratanții pe blistere. Nu doriți să le afișați sau să le scurgeți sau să se poată infecta. În schimb, tratați arsurile solare în jurul blisterelor și nu puneți produse pe blistere. Ei ar trebui să se vindece pe cont propriu în câteva zile.
  • Blisterele sunt un semn al unei arsuri solare de gradul doi, astfel încât să doriți să fiți în obișnuința de a vă acoperi capul când sunteți în soare.
Metoda 5 din 9:
Utilizați apă rece și curețe blânde când vă spălați părul.
  1. Imagine intitulată Deal cu un scalp Sunburn Pasul 1
1. Sari peste apa caldă data viitoare când sari în duș. În schimb, utilizați apă rece, care vă poate calma pielea și păstrați dușul scurt, astfel încât să nu vă uscați pielea. Dacă scalpul tău doare într-adevăr, este bine să săriți șamponul și să lăsați apă rece pe piele sau să vă spălați părul atâta timp cât utilizați un șampon de hidratare, fără sulfat. Evitați utilizarea unui șampon de mătreață, deoarece acestea au substanțe chimice dure.
  • Sulfații sunt, în principiu, detergenți care fac șamponul spumă. De asemenea, îi îndepărtează părul cu uleiurile naturale, astfel încât acestea să poată fi prea dure pentru pielea sensibilă și arsă.
Metoda 6 din 9:
Uimurizați-vă scalpul în timp ce este umed.
1. Masați un balsam blând pe scalpul dvs. pentru a bloca hidratarea. Utilizați un balsam care nu conține dimeticonă care este silicon. Dimeticonul poate bloca porii de pe scalpul și capcana căldura. În schimb, utilizați un balsam fără dimeticonă care vă va menține scalpul hidratat pe măsură ce se vindecă și se clătește cu apă rece.
  • Dacă doriți să vă hidratezi scalpul între spălare, umeziți scalpul cu apă rece, deci este un pic umed. Apoi, frecați o loțiune non-petrolică sau non-petrol pe scalpul dvs. Uleiul vă poate bloca porii care captează căldura și transpirația. Nu este nevoie să clătiți loțiunea, deși părul tău poate arăta un pic gras lângă scalpul tău.
Metoda 7 din 9:
Lăsați părul să se usuce în mod natural fără unelte de styling de căldură.
  1. Imagine intitulată Deal cu un scalp Sunburn Pasul 3
1. Instrumentele de căldură cum ar fi blowdryers sau îndrepțită, probabil, se vor simți incomod. De asemenea, ei încălzesc scalpul care vă poate usca cu adevărat pielea. Evitați utilizarea uneltelor de styling de căldură timp de aproximativ o săptămână sau până când arsurile solare sunt total vindecate. Între timp, lăsați-vă părul să se usuce.
  • De asemenea, săriți și produsele de styling, deoarece majoritatea au substanțe chimice care vă vor irita scalpul sensibil. Dați-vă pielea timp să se vindece înainte de a începe să le utilizați din nou.
Metoda 8 din 9:
Beți apă pe tot parcursul zilei pentru a vă hidrata pielea.
  1. Imagine intitulată Deal cu un scalp Sunburn Pasul 6
1. Corpul dvs. are nevoie de apă suplimentară, deoarece arsurile solare trag fluid pe suprafața pielii. Aceasta înseamnă că este mai ușor să vă deshidratați. Păstrați apa în apropiere și sorbiți-l pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat și ajutați-vă pielea să se vindece.
  • Doriți ca o modalitate ușoară de a spune dacă sunteți hidratat? Fiți atenți la culoarea urinei - ar trebui să fie clară sau galbenă foarte palidă. Dacă este galben strălucitor sau chihlimbar, trebuie să beți mai multă apă.
Metoda 9 din 9:
Stați la soare până când scalpul tău vindecă.
  1. Imagine intitulată Deal cu un scalp Sunburn Pasul 8
1. Dați pielea o șansă de a vindeca complet, astfel încât să nu ardeți mai departe! Dacă trebuie să ieșiți afară, aplicați protecție solară la scalpul dvs. și pop-ului pe o pălărie. Alegeți o pălărie liberă, astfel încât să nu încheie căldură sau să pună presiune asupra pielii dvs. sensibile.
  • Nu uitați să păstrați apă potabilă în timp ce sunteți în soare. Corpul dvs. are nevoie de o hidratare suplimentară când temperaturile sunt ridicate.
  • Încercați să rămâneți în interior în timpul orelor de vârf însorite de la ora 10:00 și 4:00.

sfaturi

Fii blând când vă periați părul și evitați să atingeți direct scalpul. Dacă aveți părul lung, nu îl trageți înapoi sau scalpul dvs. poate răni.
  • Verificați farmacia locală pentru un produs de protecție solară pe care îl puteți pulveriza pe scalp. Acest lucru poate fi mai ușor de utilizat dacă aveți o mulțime de păr.
  • Dacă luați medicamente, aflați dacă acestea provoacă sensibilitate la lumina soarelui. Este posibil să trebuiască să țineți departe de soare atâta timp cât sunteți pe medicamente.
  • Avertizări

    Așa cum este tentant, nu puneți cuburile de gheață direct pe scalpul dvs. - ați putea să vă deteriorați pielea sensibilă.
  • Dacă obțineți o arsură solară scalp și, de asemenea, vă simțiți confuz, nu puteți bea sau au o temperatură de 104 ° F (40 ° C), este posibil să aveți epuizare de căldură. Obțineți asistență medicală de urgență deoarece probabil că sunteți de asemenea deshidratată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar