Cum să răciți prăjiturile

În funcție de tipul de tort pe care îl faci și cât timp trebuie să-l răciți, există mai multe lucruri de luat în considerare. Dacă vă răciți tortul necorespunzător, s-ar putea să ajungeți cu un tort crăpat sau soggy. Răcirea tortului în frigider este o metodă mai rapidă, dar vă puteți răciți și prăjitul pe blat sau în cuptor. Puteți să vă transferați tortul într-un suport de sârmă, lăsați-l să se răcească în tigaie sau chiar să-l răcească cu susul în jos. Urmați sfaturile și instrucțiunile din acest tutorial pentru a vă răci rapid tortul rapid și eficient pe tipul de tort pe care îl răciți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Răcirea unui tort în frigider
  1. Imaginea intitulată Setați ora pe un copil Gaspuns Pasul 2
1. Decideți cât timp aveți. În funcție de tipul de tort, răcirea utilizând această metodă se poate face în doar câteva ore. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
  • Angel Food Torturi, prăjituri de lire, prăjituri de burete și alte prăjituri ușoare și pufoase se pot răci în frigider în aproximativ 1-2 ore.
  • Această metodă poate să nu fie cea mai bună alegere pentru un cheesecake, deoarece schimbările rapide de temperatură pot deranja structura tortului, cauzând fisuri. Pentru prăjiturile bogate, cremoase care sunt servite refrigerate, această metodă vă poate lua până la 4 ore.
  • Dacă răciți un tort tradițional, această metodă vă va duce aproximativ 2-3 ore.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 1
    2. Scoateți tortul din cuptor. Odată ce tortul dvs. este complet gătit, Utilizați mănuși de cuptor pentru a scoate cu atenție din cuptor și plasați-o pe contorul de bucătărie. Lăsați tortul să stea timp de 5-10 minute. Iată câteva linii directoare care trebuie luate în considerare:
  • Dacă lucrați cu un cheesecake sau alt tort cremos, este recomandat să opriți căldura și să lăsați tortul să se răcească în cuptor timp de aproximativ o oră înainte de a vă transfera tortul la frigider. Dacă nu aveți timp, puteți pune tortul în frigider, deși se poate sparge ușor.
  • Dacă lucrați cu cheesecake, executați un cuțit de unt de-a lungul marginii tortului și a tigaiei în timp ce tortul este încă cald, acest lucru va împiedica tortul să se lipească mai târziu.
  • Poate doriți să plasați tigaia de tort pe o suprafață de lemn ca o placă de tăiere pentru a vă proteja blaturul de la deteriorarea căldurii.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 2
    3. Puneți tortul în frigider. După ce a permis să se răcească pe scurt pe blat, plasați tigaia de tort în frigider pentru încă 5-10 minute. Acest lucru va răci în continuare tortul fără ao provoca uscarea. Ar trebui să fie destul de rece la atingere după 5 sau 10 minute. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
  • Dacă răciți un burete sau un tort de mâncare înger, este recomandat să răciți tortul cu susul în jos. Acest lucru se poate face prin rotirea panoului cu capul în jos și fixarea părții tubului peste gâtul unei sticle stabile. Transformându-l cu capul în jos pentru răcire, ajută-l să împiedice să se prăbușească deoarece se răcește.
  • Dacă răciți un tort de lire, este recomandat să o scoateți din tigaie pentru ao răci. Răcirea unui tort de lire prea mult timp într-o tavă poate determina să devină prea umedă și să rămână la tigaie. Transferați-o într-un suport de sârmă și plasați-l în frigider.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 3
    4. Înfășurați tortul în folie de plastic. Luați tigaia de prăjitură din frigider și sigilați partea de sus a tigaiei de prăjitură, împachetați-l cel puțin de două ori cu folie de plastic. Etanșarea tortului de tort va ajuta la menținerea umedă, deoarece continuă să se răcească.
  • Dacă ți-ai scos tortul de pe tigaie sau l-ai pus cu capul în jos, nu trebuie să-l înfășurați.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 4
    5. Lăsați tortul să se răcească în frigider timp de încă 1-2 ore. Dacă răciți un tort de mâncare înger sau un tort de lire, este posibil să aveți nevoie doar să o răciți pentru o oră suplimentară. Dacă răciți un cheesecake, lăsați-l să se răcească pentru întreaga 2 ore.
  • Imagine intitulată Torturi reci Pasul 5
    6. Slăbiți-vă tortul din tigaie. Utilizați un cuțit ascuțit sau un cuțit de unt și o rulați de-a lungul marginilor tăvii dintre marginea tăvii și tortul.
  • Asigurați-vă că păstrați cuțitul vertical, astfel încât să nu tăiați accidental în partea laterală a prăjiturii.
  • Imagine intitulată Torturi reci Pasul 6
    7. Scoateți tortul din tigaie. Plasați o placă mare peste tigaia de prăjitură. Țineți plăcuța și pana ferm împreună și răsturnați-le cu susul în jos. Agitați tava încet pentru a vă transfera tortul de la tigaie la platou.
  • Dacă tortul dvs. este deosebit de delicat, atingeți ușor partea de jos a panei de câteva ori până când vă simțiți eliberarea de tort.
  • Acum că tortul tău este rece, ești liber să îngheți și să decorezi totuși!
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 2:
    Răcirea unui tort pe un suport de răcire
    1. Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 7
    1
    Alegeți rackul de răcire potrivit. Asigurați-vă că ați ales rackul de răcire în funcție de dimensiunea tortului pe care îl coaceți. 10-Inches pare a fi cea mai mare dimensiune standard standard (pentru prăjiturile Bundt și prăjiturile rotunde), deci un suport care este de cel puțin 10 centimetri ar trebui să servească doar despre toate nevoile dvs. Rack-urile de răcire sunt un instrument esențial pentru orice brutar în timp ce vă ajută tortul să se răcească în mod egal și rapid. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
    • Alegeți un suport de sârmă care este ușor de montat în mașina de spălat vase și în zona pe care intenționați să o stocați.
    • Rafturile de răcire funcționează prin permiterea aerului să circule sub prăjituri, ceea ce ajută la prevenirea condensului care ar putea face soggy-ul de jos.
  • Imagine intitulată Torturi reci Pasul 8
    2. Scoateți tortul din cuptor. Odată ce tortul dvs. este complet gătit, Utilizați mănuși de cuptor pentru a scoate cu atenție din cuptor și plasați tigaia direct pe rackul de răcire.
  • Dacă răciți un cheesecake, puteți opri pur și simplu cuptorul și lăsați tortul înăuntru pentru a se răci de aproximativ o oră. Acest lucru permite ca tortul delicat să se răcească încet, ceea ce îl va ajuta să-l împiedice.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 9
    3. Lasă tortul tău să stea. În acest moment, este o idee bună să vă verificați instrucțiunile de gătit pentru liniile directoare privind timpul de răcire. Timpul de răcire poate varia considerabil în funcție de tipul de tort pe care îl coaceți. Ca o regulă de bază, așteptați să vă răciți tortul pe suport timp de 10-15 minute.
  • Panul de tort ar trebui să se odihnească pe suport pentru a se asigura că partea de jos a tigaiei de tort are fluxul de aer.
  • Imagine intitulată Torturi reci Pasul 10
    4. Slăbiți-vă tortul din tigaie. Scoateți tigaia de prăjitură din rackul de răcire și plasați-o pe tejghea. Utilizați un cuțit ascuțit sau un cuțit de unt și o rulați de-a lungul marginilor tăvii dintre marginea tăvii și tortul.
  • Asigurați-vă că păstrați cuțitul vertical, astfel încât să nu tăiați accidental în partea laterală a prăjiturii. Rulați cuțitul în jurul marginilor de câteva ori pentru a vă slăbi tortul din tigaie.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 11
    5. Spray rack-ul de răcire. Înainte de a vă transfera tortul direct la rackul de răcire, va trebui să pulverizați ușor rackul cu spray de gătit.
  • Deoarece tortul dvs. va fi încă ușor cald, plasându-l pe un suport cu spray de gătit îl va împiedica să scadă de suportul de sârmă.
  • Imagine intitulată Torturi reci Pasul 12
    6. Transferați-vă tortul direct la rack (opțional). Țineți suportul de răcire peste partea superioară a tăvii și rotiți încet panza cu susul în jos. Atingeți ușor partea de jos a tăvii până când se lansează tortul. Ridicați încet tigaia pentru a vă transfera tortul la rackul de răcire. Înainte de a scoate tortul din tigaie, ia în considerare acest lucru:
  • Dacă răciți un cheesecake, nu veți dori să încercați să vă transferați tortul în rack-ul de sârmă. Cheesecakes sunt foarte delicate și acest lucru ar putea ruina tortul.
  • Dacă răciți un tort de lire, îndepărtarea tortului de la Pan mai devreme îl va ajuta să-l păstrați prea soggy.
  • Dacă răciți un tort de mâncare înger, poate doriți să săriți rack-ul de sârmă și să îl așezați cu susul în jos pe tejghea în loc. Pentru a vă răci tortul cu susul în jos, rotiți panoul cu susul în jos și puneți partea de tuburi peste gâtul unei sticle stabile. Transformându-l cu capul în jos pentru răcire, ajută-l să împiedice să se prăbușească deoarece se răcește.
  • Nu uitați să utilizați mănuși de cuptor când manipulați tigaia. Din moment ce Panul nu a ieșit din cuptor foarte lung, ar putea fi suficient de fierbinte pentru a vă arde.
  • Imagine intitulată Torturi răcoroase Pasul 13
    7. Scoateți tortul de la rackul de răcire. După ce ați lăsat tortul complet să se răcească timp de 1-2 ore, îl puteți transfera într-o placă sau o platou și înghețați și decorați totuși doriți.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru prăjiturile de mâncare înger, răciți tortul cu susul în jos timp de 3 ore pentru a maximiza pooful.
  • Pentru a preveni crăpările de la crăpare, rulați un cuțit subțire în jurul marginii tortului de îndată ce iese din cuptor.
  • Nu doriți să răciți un tort de lire complet în tigaie, dar un tort fierbinte este prea delicat pentru a fi îndepărtat imediat din tigaie. Păstrați tortul de lire de la obținerea lui Soggy în timp ce se răcește prin scoaterea din tavă după aproximativ 20 de minute pe tejghea.
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna mănuși de cuptor sau mănuși de protecție atunci când recuperați tortul de la cuptor pentru a evita arderea.
  • Dacă încercați să îndepărtați un tort fierbinte din tigaie, se poate sparge și se destramă.
  • Dacă răciți un tort de mâncare înger cu capul în jos, nu conduceți un cuțit de-a lungul marginii tijei, acest lucru ar putea cauza ca prăjitul să cadă!
  • Temperaturile cuptorului variază - deci păstrați un ochi apropiat pe tort pentru a vă asigura că nu depășește.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Tava de copt
    • Rafturi de răcire a sârmei
    • Mănuși de cuptor pentru manipularea în condiții de siguranță a panei fierbinți
    • Folie de plastic
    • Cuţit
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar