Cum să vă îngrijiți pielea după microdermabraziune

Microdermabraziunea nu este o procedură deosebit de invazivă, dar pielea dvs. va fi probabil sensibilă după procedură. Baby pielea ta puțin după microdermabraziune pentru ao ajuta să se vindece și să arate cel mai bine. Evitați lucrurile care ar putea irita, concentrați-vă asupra modalităților de a vă calma pielea și nu ezitați să solicitați asistență medicală dacă nu vă vindecați pe deplin.

Pași

Metoda 1 din 3:
Minimizarea iritațiilor
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziune Pasul 1
1. Spălați și hidratați. Asigurați-vă că vă spălați fața imediat după procedură. Acest lucru va elimina orice cristale rămase pe față. Spălați, apoi se usucă. Asigurați-vă că păstrați pielea hidratată, de asemenea, pe parcursul zilei.
  • Utilizați un hidratant bogat pe față timp de aproximativ 4 până la 6 zile pentru a preveni excesul de peeling.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 2
    2. Evitați lumina directă a soarelui dacă puteți. Aplicați protecție solară la fiecare trei ore până când pielea dvs. este vindecată. Purtați, de asemenea, o pălărie și ochelari de soare când ieșiți afară. Utilizați hidratant cu SPF sau 30 sau mai mult pentru a vă proteja mai bine pielea de soare.
  • Căutați protecție solară cu 5-10% zinc sau titan sau 3% mexoryl.
  • Consultați dermatologul dvs. pentru recomandări suplimentare de protecție solară.
  • Continuați să vă îngrijiți de pielea după ce sunteți vindecat. Purtați întotdeauna hidratant cu SPF. Continuați să purtați protecție solară, o pălărie și ochelari de soare când sunteți în lumina directă a soarelui.
  • Testați mai întâi protecția solară pe pielea dvs. pentru reacții alergice. Poate doriți să optați pentru o formulă pentru pielea sensibilă, de asemenea, pe care ar trebui să o testați în prealabil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 3
    3. Așteptați cu 24 de ore înainte de a face orice activități intense. Reluați rutina obișnuită, dar evitați să faceți o mulțime de exerciții în ziua după microdermabraziunea dvs. Dă-ți corpul de data asta pentru a vindeca. De asemenea, evitați înotul în bazine clorurate timp de câteva zile după tratamentul dvs., deoarece clorul este foarte uscat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziune Pasul 4
    4. Evitați rutinele de frumusețe care vă pot irita pielea. Așteptați cel puțin o săptămână înainte de a ceara orice zone care au fost tratate. Verificați ingredientele din produsele dvs. de îngrijire a pielii pentru retinue, acizi glicolici, parfumuri și / sau un conținut ridicat de alcool. Nu utilizați produse cu niciunul dintre aceste ingrediente timp de cel puțin două zile de la procedura dvs.
  • Evitați utilizarea oricăror substanțe chimice dure timp de o săptămână. De asemenea, trebuie să evitați machiajul facial timp de 2 până la 3 zile. Machiajul ochiului și buzelor pot fi bine, dar nu utilizați fundația și pulberea.
  • Nu bronzați timp de cel puțin o săptămână, de asemenea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziune Pasul 5
    5. Nu atingeți pielea tratată. Păstrați-vă mâinile departe de pielea voastră sensibilă, tratată, astfel încât nu devine mai iritată de uleiuri și bacterii de pe mâini. Spălați-vă bine mâinile înainte de a aplica hidratantul sau protecția solară pentru a minimiza acele uleiuri și bacterii. De asemenea, evitați zgârierea și alegerea la piele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 6
    6. Așteptați cel puțin o săptămână între tratamente. Dați-vă timp să vă recuperați după tratamentul dvs. Continuați și programați mai multe tratamente, dar păstrați-le cel puțin o săptămână. După primele dvs. tratamente, vă puteți schimba la un regim mai puțin frecvent.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 7
    7. Mâncați și beți sănătoși. După procedura dvs., mâncați o mulțime de fructe și legume și beți multă apă. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați hidratat și pielea dvs. hidratată. Asigurați-vă că evitați transpirația, de asemenea.
  • Metoda 2 din 3:
    Liniștește-ți pielea
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 8
    1. Aplicați adesea hidratul SPF. Utilizați-l cel puțin dimineața și noaptea. Hidratați bine înainte de a aplica orice machiaj după tratamentul dvs., astfel încât hidratantul să poată tampona machiajul. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă nu sunteți sigur că hidratant va fi cel mai bun pentru pielea dvs. după tratament.
    • Bea multa apa. Ca și hidratant, apa de băut va păstra și pielea hidratată.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pielii după microdermabraziunea Pasul 9
    2. Răciți-vă pielea în jos. După tratament, fața dvs. ar putea simți că are arsuri solare sau arsuri de vânt. Splash fața cu apă rece pentru ao face să se simtă mai bine. De asemenea, încercați să aplicați un pachet de gheață sau frecați un cub de gheață pe față. Utilizați apa rece și / sau gheața ori de câte ori trebuie să vă liniștești fața.
  • S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați ajuns la fața locului sau a vântului pe față timp de aproximativ 24 de ore după procedură. Asta este normal.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pielii după microdermabraziunea Pasul 10
    3. Adresați-vă dermatologului despre analgezice și creme antiinflamatorii. Utilizați numai aceste produse dacă medicul dumneavoastră le bine. Urmați instrucțiunile de dozare îndeaproape atât pentru ambele, astfel încât acestea să nu cauzeze roșeață suplimentară sau mici lovituri roșii (Petechiae). Spălați-vă fața cu un curățitor foarte blând înainte de a aplica crema antiinflamatorie.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea îngrijirii medicale
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 11
    1. Contactați medicul dumneavoastră dacă aveți sângerări. Priviți-vă petechiae (umflături roșii mici), care pot indica sângerări sub suprafața pielii. Verificați pentru purpura (purpuriu pete decolorate care nu se întorc când apăsați pe ele), care sunt hemoragii sub piele. Apelați-vă medicul dacă aveți petechiae sau purpura.
    • Evitați să luați aspirina pentru a vă ajuta cu disconfortul dvs. Aspirina poate provoca petechiae sau purpura sau să le facă mai rău.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 12
    2. Monitorizați-vă recuperarea. Observați orice modificare a pielii, cum ar fi roșeața sau umflarea. Urmăriți cât timp durează roșeața sau umflarea. Apelați-vă medicul dacă durează mai mult de trei zile.
  • De asemenea, sunați dacă roșeața sau umflarea începe cu două sau trei zile după procedura dvs., când trebuie să fiți aproape complet recuperați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele după microdermabraziunea Pasul 13
    3. Consultați-vă medicul dacă întâmpinați durere. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre orice durere de lungă durată sau extremă. De asemenea, sunați dacă continuați să experimentați iritații neobișnuite după trei zile. Fiți gata să descrieți simptomele și orice activități care ar fi putut provoca durerea sau iritarea. În acest fel, medicul dumneavoastră vă poate sfătui cel mai bine.
  • sfaturi

    Amintiți-vă: cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a se vindeca după microdermabraziunea trebuie să se hidrateze și să păstreze pielea curată. Umiditatea minimizează peeling și ajută pielea să se vindece mai repede.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar