Cum să bateți căldura de vară

Deși vara este sezonul de distracție în aer liber, gratar și soare, poate fi, de asemenea, sezonul arsurilor de soare și de căldură înăbușitoare. Rămâneți rece cu câteva trucuri de expert. Păstrați căldura la Bay și vă puteți bucura de toate bucuriile de vară, fără niciunul dintre durerile de cap.

Pași

Metoda 1 din 3:
Păstrați-vă răcoroase
  1. Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 1
1. Rochie pentru vreme. Indiferent ce faceți în căldura de vară, veți fi mai fericiți dacă purtați haine care vă păstrează cât mai răcoros posibil. Hainele dvs. pot juca un rol important în cât de cald vă simțiți, deci faceți o clipă pentru a vă gândi la tinuta dvs. înainte de a părăsi casa în vară. Un costum bun de vară:
  • Este realizată din țesături în cea mai mare parte, cum ar fi bumbacul, lenjeria sau țesăturile artificiale "fitil" sudoare departe de piele.
  • Utilizează în cea mai mare parte culori ușoare, cum ar fi alb albastru, care absorb mai puțină căldură de la soare.
  • Este destul de slăbită, permițând aerului să curgă lângă piele. Shorts, rochii, rochii curgătoare și cămăși Looser funcționează bine.
  • Nu lasă pielea mult goală expusă la soare. Important pentru oamenii vulnerabili la arsurile solare.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 2
    2. Stați hidratat cu băuturi răcoroase. În timp ce este întotdeauna important să rămâi hidratat, aportul de apă are nevoie de o atenție deosebită în timpul verii. Obținerea de multe pentru a bea când sunteți la soare nu vă va face să vă simțiți mai răcoros - este, de asemenea, important pentru inima și mușchii. Încercați să păstrați o sticlă de apă cu câteva cuburi de gheață în el, ori de câte ori ieșiți în vară, astfel încât să aveți întotdeauna ceva de băut.
  • Când vine vorba de hidratare, apa veche simplă este de obicei cea mai bună alegere. Dacă vă exercitați mai mult în căldura de vară pentru mai mult de o oră, o băutură sportivă (E.G., Gatorade, etc.) vă poate oferi un impuls de carbohidrați și electroliți. Cu toate acestea, aceste băuturi tind să conțină o mulțime de zahăr, deci echilibrați consumul dvs. cu nevoile dvs. de nutriție zilnică.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 3
    3. Face o compresă rece. Dacă trebuie să se răcească imediat, este frumos să aveți o compresă rece la îndemână. O compresă rece este doar ceva rece pe care îl puteți ține pe piele pentru a vă reduce temperatura. Există multe modalități diferite de a face unul - a se vedea Articolul nostru despre comprese reci pentru câteva idei diferite. Mai jos este doar o rețetă ușoară:
  • Ia o cârpă curată sau șosete și înmuiați-l în apă din chiuvetă. Scoateți-l pentru a elimina excesul de apă, astfel încât acesta este încă umed. Puneți-o într-o pungă de plastic în congelator.
  • După câteva ore, scoateți comprimarea și așezați-o peste spatele gâtului. Ar trebui să vă simțiți rapid răcitor. Re-înmuiați-l și returnați-l la congelator când ați terminat.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 4
    4. Limitați exercițiul dvs. Cu cât vă mișcați mai mult, cu atât mai multă căldură se generează corpul. Dacă obiectivul dvs. este răcoros, încercați să nu utilizați mușchii mai mult decât trebuie să. Mergeți în jurul cartierului dvs. în loc să alergați, coasta pe bicicletă în loc să vă pomiți pedalele sau pur și simplu să luați în considerare conducerea dacă este o opțiune.
  • Cel mai important dintre toate, luați o mulțime de pauze. Odihnindu-vă permite corpului să disipeze o parte din căldura pe care ați construit-o de la exercițiu.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă acasă rece
    1. Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 5
    1. Țineți în mișcare aerul. Una dintre modalitățile pe care corpul se răcește este lăsând transferul de căldură de la piele în aerul din jurul ei. Dacă aerul se mișcă mai repede, mai multă căldură se poate transfera și corpul se poate răci mai repede. Nu puteți controla cât de fierbinte este în afara sau dacă există o briză, dar dacă aveți un fan, tu poate sa Păstrați lucrurile mai răcite în casa dvs. Cu cât se mișcă mai repede aerul, răcitorul pe care îl veți simți, astfel încât vitezele mai mari au mai mult efect de răcire.
    • Ventilatoarele de tavan sunt minunate pentru circularea aerului într-o cameră întreagă. Veți dori ca majoritatea fanilor să alerge în sens invers acelor de ceasornic vara. Acest lucru împinge aerul în jos pe dvs., creând un minor "Windchill" efect.
    • Dacă nu aveți un ventilator de plafon, fanii desktop-ului mai mic funcționează bine. Îndreptați-le la fața dvs. pentru confort constant sau le-ați stabilit pe un ciclu rotativ pentru a circula aerul în cameră.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 6
    2. Aerul fierbinte din partea de sus a casei seara. Aerul cald tinde să crească. Aceasta înseamnă că atunci când este fierbinte, cea mai mare parte a casei tale va avea tendința de a avea cel mai tare aer. Dacă casa dvs. are mai mult de o poveste, puteți folosi acest fapt în avantajul dvs., creând un curent de aer de răcire în casa dvs. Vedeți mai jos pentru instrucțiuni:
  • Când părăsiți casa în timpul zilei, păstrați ferestrele închise și perdelele trase. Aerul cald se va ridica în mod natural la podelele de sus ale casei dvs. și va fi prins.
  • Când ajungeți acasă seara, deschideți o fereastră la ultimul etaj. Point un ventilator (fanii cu cutie mare este cel mai bun), astfel încât acesta suflă aerul Out din această fereastră.
  • Deschideți câteva ferestre pe podeaua de jos a casei dvs. Păstrați ușile în interiorul casei deschise.
  • Ventilatorul va sufla aerul fierbinte din etajul superior, trimițându-l afară. Aerul de seară rece va curge prin ferestrele inferioare și se grăbește în sus pentru ao înlocui, creând o briză plăcută.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 7
    3. Atârnați prosoape umede peste ferestre dacă locuiți într-un climat uscat. O briză rece, umedă, se poate simți fantastic când este fierbinte. Dacă locuiți într-o zonă cu vreme uscată, încercați să puneți puțină umiditate în aer prin înmuierea unui prosop și agățându-l în fața unei ferestre deschise. Deschideți toate ferestrele de pe același etaj pentru a începe un pescaj care va purta umiditate și vă va răci.
  • De asemenea, puteți obține același efect prin agățarea unui prosop umed într-un ventilator.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 8
    4. Obțineți un dezumidificator dacă locuiți într-un climat umed. Când este de asemenea Humid, sudoarea nu se evaporă foarte ușor, ceea ce face mai greu ca corpul vostru să vă răcească în mod natural. Din fericire, un dispozitiv numit un dezumidificator poate trage umiditatea din aer, făcându-l mai ușor pentru ca corpul tău să se răcească. Dehumidificatoarele sunt disponibile la magazinele hardware într-o mare varietate de dimensiuni și prețuri.
  • Cele mai multe aparate de aer condiționat comercial elimină, de asemenea, umiditatea din aer.
  • Metoda 3 din 3:
    Idei pentru activități de vară rece
    1. Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 9
    1. Stai la umbra la parc. Dacă casa ta este fierbinte și înfundată, du-te undeva vei putea să simți o briză frumoasă, rece. Relaxarea la umbra din parcul dvs. local este o modalitate excelentă de a trece timpul în timp ce scapă mizeria care poate veni cu căldură intensă de vară. Aduceți o carte pentru a citi, o gustare ușoară de picnic, sau doar discutați cu câțiva prieteni - depinde de dvs!
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 10
    2. Tratați-vă la un desert răcoros. Nimic nu face ca gheața rece să trateze gust extra delicios ca lumina soarelui de vară fierbinte. Cel mai bun dintre toate, aceste tipuri de delicatese înghețate pot fi savurate acasă sau în timp. De exemplu, o plimbare la un salon de înghețată este o modalitate excelentă de a ucide timpul când este usor, dar puteți cumpăra și înghețată sau chiar faceți-vă propriul dvs - depinde de tine! Câteva deserturi răcoroase pe care doriți să le încercați să includeți:
  • Inghetata
  • Popsicles.ro
  • Limonadă (sau limonadă înghețată)
  • Conuri de zapada
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 11
    3. Merge la înotări. Corpul pierde căldura în apă mult mai repede decât pierde căldura în aer. Luând o baie vă va răci rapid. Nu contează unde vă înotați - piscinele sunt la fel de bune ca lacurile și oceanele pentru a se răcească. Vedea Articolele noastre de siguranță Înainte de a intra în apă.
  • Dacă înotați în soare, nu uitați să aplicați protecție solară pentru a preveni o arsură solară dureroasă. Obțineți pe cineva care să vă ajute să vă faceți spatele - fiind jenat nu este nici un motiv să vă ardeți.
  • Imaginea intitulată bate căldura de vară Pasul 12
    4. Au o luptă cu apă. Baloane de apă, arme de squirt și furtunuri sunt modalități excelente de a se răcească în timp ce au o concurență puțin prietenoasă. Dacă vă petreceți doar cu câțiva prieteni, încercați să vă împărțiți "arme" și având un permis gratuit. Dacă sunteți într-un grup mare, împărțiți în echipe și salariați războiul la scară largă.
  • Poate doriți să evitați această opțiune dacă locuiți undeva unde apa este rară sau se produce o secetă. Această activitate este distractivă, dar este o utilizare destul de risipitoare a apei.
  • sfaturi

    Dacă aveți păr lung și / sau o mulțime de păr facial, este posibil să doriți să o tăiați în timpul verii. Părul suplimentar poate prinde căldura lângă cap și față, lăsându-vă să vă simțiți mult mai cald decât trebuie.
  • Nu pierdeți apa, dând-o să vă răciți. În schimb, țineți câteva cuburi de gheață într-o cârpă și frecați-le în cele mai fierbinți zone ale corpului (cum ar fi fața, gâtul și armpiturile). Vă veți răci cu utilizarea unei fracțiuni din apă.
  • Încercați să vă mențineți mesele luminoase în timpul verii. Având un stomac plin atunci când este fierbinte, vă poate lăsa să vă simțiți cald, lent și incomod.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar