Cum să mănânci balut

Balut este mâncarea stradală filipineză realizată de ou de rață fertilizată și incubată. Această gustare a devenit o mâncare foarte comună și populară de-a lungul Asiei de Sud-Est, iar personalizarea dictează că embrionul gătit este mâncat direct din cochilie. Felul de mâncare devine din ce în ce mai popular în restaurante, dar în cea mai mare parte, balut este o mâncare ieftină de gustare care este adesea consumată cu bere. Deoarece ouăle au fost fertilizate și incubate, ele conțin un embrion de rață parțial dezvoltat. Cu cât oul mai lung a incubat, cu atât va fi mai dezvoltată rața, dar balutul este mâncat întotdeauna atunci când oasele sunt încă suficient de moi pentru a fi mâncat întreg.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând balut
  1. Imagine intitulată mănâncă balut pas 1
1. Găsiți un furnizor care vinde ouă brute de bal. Ouăle balutoase pot fi dificil de găsit, dar verificați cu restaurantele Filipino, magazinele din Asia Magazine, Specialitatea Delis și chiar fermierii locali de rață pentru a găsi un furnizor de ouă de rață brute, fertilizate.
  • Ouăle balutice sunt de obicei incubate timp de aproximativ 16 până la 18 zile înainte de a fi fierte și mâncate.
  • Căutați ouă cu cochilii groase și fără fisuri.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 2
    2. Fierbeți o oală de apă. Umpleți o cratiță cu apă și aduceți-o la fierbere peste căldură ridicată. Când apa se fierbe, folosiți clești sau o lingură cu o lingură pentru a plasa ușor oul în apă. Acoperiți vasul, reduceți căldura la mediu și fierbeți oul timp de 30 de minute.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 3
    3. Scoateți oul din apă. Când cele 30 de minute sunt în sus, utilizați clești sau o lingură de lingură pentru a îndepărta oul și a o scufunda într-un castron umplut cu apă cu gheață. Acest lucru va opri procesul de gătit și va ajuta la răcirea mai rapidă a oului.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 4
    4. Serviți cu bere. Dacă serviți balut la o petrecere sau la un grup de oameni, acesta este în mod tradițional servit ca o gustare care este asociată cu bere. Pur și simplu așezați ouăle într-un coș sau castron și le serviți cu condimentele dorite. Asigurați-vă că fiecare persoană are o ceașcă de ou, un castron superficial și o lingură.
  • Partea 2 din 2:
    Mâncând balut
    1. Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 5
    1. Localizați capătul rotunjit. Unele ouă balut vor veni cu o ștampilă pe un capăt, și acesta este sfârșitul pe care ar trebui să-l deschideți. Dacă oul dvs. nu este ștampilat, găsiți capătul mai gras, rotunjit al oului (spre deosebire de capătul mai ascuțit).
    • Așezați oul într-o ceașcă de ouă sau ramekin cu partea ascunsă în jos. Dacă nu aveți aceste elemente, utilizați o ceașcă mică sau o placă.
    • Capătul ascuțit al oului conține albul de ou, în timp ce capătul rotunjit conține gălbenușul și bulionul.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 6
    2. Sparge coaja cu o lingură. Utilizați partea de jos a unei linguri și atingeți partea rotunjită a oului de trei ori pentru a sparge coaja. Alegeți biții crăpați de cochilie pentru a forma o mică deschidere în partea de sus a oului, fiind atenți să nu lăsați bucăți de coajă de ouă să cadă în bulion.
  • Creați o deschidere în ou cu privire la dimensiunea unui capac de sticlă.
  • Utilizați degetele pentru a alege la stratul de piele care protejează oul chiar sub coajă. Acest lucru va elibera bulionul.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 7
    3. Pregătiți-vă condimentele. Balut este adesea mâncat cu sare, piper, oțet, piper chili sau ceapă verde cubată. Luați condimentele dorite și amestecați-le împreună într-un castron mic, adânc.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 8
    4. Sezon și beți bulionul. Luați o lingură mică de condimente și lăsați-o în gaura pe care ați făcut-o în coaja de ouă. Utilizați lingura pentru a amesteca ușor condimentarea în bulion.
  • Când bulionul a fost condimentat în dragoste, punețiul până la gură și suge bulionul din gaura din cochilie.
  • Imagine intitulată Mananca Balut Pasul 9
    5. Întrerupeți coaja rămasă. Odată ce ați scos bulionul din ou, folosiți degetele pentru a alege la coajă și coaja pentru a expune restul oului.
  • Imagine intitulată mânca balut pasul 10
    6. Mănâncă oul. Există două modalități de bază pe care le puteți mânca din acest punct. Pentru prima cale, se condimentează oul prin stropirea cu condimente sau o rostogolesc în vasul tău de condimente. Apoi, mâncați gălbenușul și embrionul împreună într-unul sau două mușcături.
  • Pentru a savura oul mai mult, folosiți o lingură pentru a desprinde mușcăturile de gălbenuș și pentru a vă mușca fiecare mușcătură în vasul de condimente. Când ați mâncat gălbenușul, treceți la embrion și mâncați mușcături mici în același mod.
  • Albul de bal de bal este comestibil, dar unii oameni aleg să nu mănânce, deoarece este greu și cauciuc.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar