Cum să se usuce frunzele

Frunzele sunt adesea uscate pentru a fi utilizate ca decorațiuni în proiectele de artizanat sau pentru a păstra ierburile pentru utilizare în gătit. Există multe modalități de a realiza fie rezultatul, deci luați timp pentru a le sorta prin ele pentru a găsi cele care funcționează cel mai bine pentru scopul (scopurilor) dvs. Din fericire, majoritatea proceselor implică utilizarea resurselor care sunt ușor de obținut sau pot fi găsite în jurul casei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Uscarea frunzelor pentru proiecte de artizanat
  1. Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 1
1. Aer-uscați frunzele dacă nu aveți nevoie să le păstrați plat. Plasați frunzele într-un recipient superficial sau le legați în ciorchini. Expuneți la lumina directă a soarelui timp de câteva zile, verificând în fiecare zi sau două pentru a vedea dacă sunt uscate. Lumina soarelui va usca frunzele, dar marginile pot curge. Acest lucru le face greu de utilizat în unele proiecte de artizanat, dar funcționează bine pentru aranjamentele de flori uscate.
  • Nu face Așezați frunzele în lumina directă a soarelui dacă doriți să păstrați verdele plini bogați din frunza naturală. Lumina directă a soarelui va determina culorile să se estompeze și să devină mai puțin vibrante.
  • Debitul de aer dintr-un ventilator sau fereastră va usca frunzele mai repede.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 2
    2. Apăsați frunzele plate și uscate cu această metodă lentă, dar simplă. Plasați o frunză mare sau mai multe frunze mici între două foi de prosoape de hârtie, asigurându-se că nici unul dintre frunzele se suprapun. Deschideți o carte mare, cum ar fi o enciclopedie și plasați foile între paginile sale. Închideți cartea și puneți-o undeva în afara drumului. Stack alte cărți sau obiecte grele stabile pe partea de sus a acesteia. Verificați o dată pe săptămână pentru a vedea dacă frunzele sunt uscate și schimbați prosoapele de hârtie dacă se simt umede.
  • Dacă frunzele sunt udate cu ploaie, le-ați uscat mai întâi cu prosoape de hârtie. Utilizați straturi suplimentare de prosoape de hârtie dacă frunzele sunt deosebit de umede sau dacă sunteți îngrijorat de colorarea paginilor cărții.
  • La uscarea mai multor frunze în aceeași carte, lăsați cel puțin 1/8 inch (3 mm) de pagini între fiecare foaie de frunze pentru a asigura o greutate suficientă pentru fiecare frunză.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 3
    3. Utilizați o presă de flori în loc de uscare mai rapidă. Puteți cumpăra o floare presantă suficient de mare pentru a vă plasa frunzele, fie Construiți-vă propria dvs. din placaj și din carton. Acest lucru este mai scump și utilizează mai multe materiale decât pur și simplu apăsând frunzele într-o carte, dar circulația mai bună a aerului poate accelera procesul de uscare cu câteva zile.
  • Răspândiți frunzele între două prosoape de hârtie. Puneți prosoapele de hârtie între două foi de hârtie blotter sau mai multe foi suplimentare de prosoape de hârtie. Plasați întreaga stivă pe floarea deschisă Apăsați, apoi închideți și strângeți. Verificați la fiecare câteva zile pentru a schimba prosoapele umede și pentru a verifica dacă frunzele sunt uscate.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 4
    4. Uscate frunze mari, groase rapid în cuptorul cu microunde. Plasați o frunză groasă între straturile duble de prosoape de hârtie pe o placă de siguranță cu microunde. Introduceți placa și o ceașcă mică de apă în cuptorul cu microunde și cu microunde pentru 30 de secunde. Dacă frunza nu este încă uscată, cu microunde din nou timp de 10 secunde la un moment dat, luând frunze pentru a verifica între fiecare sesiune de microunde.
  • Avertizare: Frunza poate prinde cu ușurință focul în cuptorul cu microunde, motiv pentru care ar trebui să utilizați numai această metodă pe frunze mari, groase. Cupa de apă ajută la prevenirea acestui lucru, deoarece unele dintre energia cuptorului cu microunde sunt folosite pentru încălzirea apei.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 5
    5. Frunzele de fier proaspete pentru a-și păstra culoarea. Această metodă funcționează cel mai bine pe frunze proaspete care nu au schimbat încă culoarea sau au început să se usuce, deși ar trebui să le uscați cu prosoape de hârtie dacă suprafața este umedă. Plasați o frunză între două foi de hârtie de ceară și puneți un prosop pe partea superioară a hârtiei de ceară. Încălziți un fier de îmbrăcăminte, apoi deplasați fierul peste prosop în timp ce apăsați timp de 2-5 minute sau până când partea respectivă se simte uscată. Flip peste stiva de hârtie de ceară, puneți prosopul peste el din nou și repetați.
  • Avertizare: Copiii ar trebui să aibă un adult fier frunzele pentru ei, deoarece fierul poate deveni periculos fierbinte.
  • Asigurați-vă că îmbrăcămintea este nu setat pentru a produce abur.
  • Odată ce frunza este călită, tăiați un cerc de hârtie de ceară în jurul său și îndepărtați fiecare strat de hârtie de ceară. Acest lucru va lăsa ceara pe frunză Păstrați culoarea sa.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 6
    6. Păstrați textura frunzelor cu glicerină. Acest lucru funcționează numai la frunze largi, verzi, cum ar fi Magnolia, Lemon și Frunze de Eucalipt. Această metodă va transforma frunzele maro, dar păstrați-le pe o perioadă nedeterminată și suplă. Combinați o parte glicerină cu două părți apă într-un vas de mică adâncime, umplându-l doar suficient pentru a acoperi un strat de frunze. Așezați frunzele în lichid, asigurându-vă că suprafața este acoperită complet. Frunzele vor fi utilizabile în proiecte de artizanat după aproximativ 4 zile sau pot fi înmuiate timp de câteva săptămâni pentru a le păstra permanent.
  • Această metodă funcționează prin înlocuirea o parte a apei din interiorul fiecărei frunze cu glicerină, care nu se va evapora ca apa.
  • Dacă frunzele plutesc în partea de sus, plasați o placă de hârtie sau alt obiect, nu vă deranjează să vă umezi pe partea de sus a acestora pentru a le menține cântăriți sub lichid.
  • Adăugați mai mult glicerină și apă dacă lichidul scade sub frunze.
  • Metoda 2 din 3:
    Uscarea ierburilor sau frunzele de ceai
    1. Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 7
    1. Clătiți murdăria de pe plantele medicale proaspete. Dacă aveți un pachet de ierburi proaspete care arată curat și fără praf, nu trebuie să le spălați. Cu toate acestea, dacă le-ați luat de la grădina dvs., este probabil că acestea conțin niște praf și murdărie. Clătiți-le în apă curentă delicată, apoi scuturați excesul de apă.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 8
    2. Răspândiți ierburile umede până când apa se evaporă înainte de a utiliza orice altă metodă. Indiferent dacă tocmai v-ați clătit ierburile sau că au fost ude când le-ați primit, ar trebui mai întâi să uscați umiditatea evidentă. Împrăștiați-le pe un prosop de hârtie sau pe o cârpă curată până când nu mai există margele de apă pe suprafața ierburilor.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 9
    3. Cantități mici mici de ierburi sau ceai frunze rapid în cuptorul cu microunde. Dacă doriți să utilizați imediat ierburile, utilizați această metodă pentru a usca o mână mică la un moment dat. Această metodă este, de asemenea, potrivită pentru frunzele de ceai care tocmai au fost folosite pentru a prepara ceaiul. Pentru fiecare material, răspândiți frunze mici sau bucăți de ierburi între două prosoape de hârtie uscată. Cuptor cu microunde timp de 30 de secunde la un moment dat până când sunt fragile, acordând o atenție deosebită semnelor de ardere.
  • Ierburile umede, carne, cum ar fi menta și busuiocul nu se vor usca cu ușurință în cuptorul cu microunde, cu excepția cazului în care sunt deja parțial uscate.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 10
    4. Plante uscate groase sau robuste prin agățându-le în interior. Unele ierburi nu au multă umiditate pentru a începe și pot fi uscate pe parcursul a câteva săptămâni prin legarea tulpinilor în ciorchini și susținându-le cu susul în jos. Faceți acest lucru în interior într-un loc întunecat, dacă este posibil, deoarece lumina soarelui poate dăuna culorilor și aromei ierburilor.
  • Ierburile din această categorie au tendința de a avea frunze rigide sau groase. Ei includ rozmarin, pătrunjel, salvie, și cimbru.
  • Dacă doriți să uscați ierburile moi, umede în acest fel, atârnați-le în ciorchini mici în interiorul unei pungi de hârtie. Găuri găuri la baza sacului de hârtie și puneți într-o zonă cu un flux de aer bun, astfel încât ierburile să se usuce mai repede și mucegaiul are mai puține șanse să crească.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 11
    5. Plante uscate sau moale uscate într-un cuptor cu temperatură scăzută. Ierburile cu frunze moi, suculente trebuie să fie uscate rapid sau vor crește mucegaiul. Scoateți frunzele de pe tulpină și le puneți între prosoape de hârtie, astfel încât să nu atingă două frunze. Puteți stivui până la cinci straturi de frunze dacă aveți nevoie, alternând între prosoape de hârtie și ierburi. Așezați-le într-un vas sigur de cuptor și plasați într-un cuptor la cea mai mică setare de temperatură posibilă. Ei pot dura până la 8 ore să se usuce.
  • Transformați cuptorul de cuptor suficient de suficient încât numai lumina pilot sau lumina electrică a cuptorului.
  • Ierburile care se usucă bine în această metodă includ busuioc, salvie, frunza de dafin, și mentă.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 12
    6. Când ierburile sunt clare și înfricoșătoare, păstrați-le într-un recipient etanș. Se prăbușește ierburile dintre vârfurile degetelor înainte de a depozita sau înainte de a adăuga la alimente. Depozitați ierburile uscate într-un recipient etanș și plasați-l într-un loc răcoros, întunecat și uscat pentru a menține aroma ierburilor cât mai mult posibil.
  • Ierburile uscate au o aromă mai puternică decât ierburile proaspete. Când înlocuiți ierburile uscate într-o rețetă care solicită ierburi proaspete, utilizați 1/3 suma enumerată sau 1/2 suma dacă planta este busuiocul.
  • Frunzele de ceai pot fi uscate imediat după ce au fost folosite pentru a prepara un vas de ceai. Metoda cu microunde de mai sus funcționează cel mai bine, deoarece de obicei aveți o cantitate mică și o perioadă mai lungă de uscare ar putea duce la mucegai. Folosiți frunzele de ceai uscate ca și ierburile sau le folosiți pentru a acoperi mirosurile neplăcute în jurul casei.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând frunze de schelet
    1. Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 13
    1. Alegeți frunze cu modele de venă groase și vizibile. În această metodă, veți scoate cea mai mare parte a frunzei și veți lăsa doar o rețea de vene în urmă. O frunză robustă care nu se îndoaie sau flop în jur este o alegere bună pentru acest proiect. Frunzele de toamnă proaspăt căzute de la arțar sau de stejar funcționează bine, la fel ca și frunzele ceroase ca iedera sau frunzele de magnolie.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 14
    2. Umpleți un vas de gătit cu 1 litru (1 l) apă. Puteți folosi o oală mai mică dacă aveți doar câteva frunze. Dacă faceți acest lucru, amintiți-vă să reduceți proporțional cantitatea de alte ingrediente sau pur și simplu utilizați jumătate din suma enumerată mai jos.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 15
    3. Puneți mănuși. Amestecul pe care îl veți face poate deteriora pielea, astfel încât puneți mănuși de latex sau cauciuc înainte de a manipula celelalte ingrediente. După ce ați terminat, amintiți-vă să spălați toate ustensilele folosite bine în apă curentă în timp ce purtați mănuși.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 16
    4. Adăugați o sodă mică de copt sau sodă de spălare. Aceste substanțe chimice sunt de obicei găsite în magazinele de bacanie sau de droguri. Indiferent de folosiți, ar trebui să fie suficiente două linguri (sau 30 de grame în greutate). Oricare dintre aceste substanțe chimice va transforma încet frunza în pulpă în timp ce părăsi tulpina și venele.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 17
    5. Adăugați frunzele la oală. Vă puteți potrivi cu un cuplu de frunze sau mai mult, atâta timp cât puteți amesteca ușor vasul fără a se vărsa.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 18
    6. Încălziți oala la o fierbere. Puteți seta căldura la scăzută și lăsați-o să se fierbe în cele din urmă, sau să o aducă la fierbere, apoi să reducă căldura la scăzut. Amestecul trebuie abia sau ocazional bubble.
  • Dacă puteți măsura temperatura, încercați aproximativ 175ºF (80ºC).
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 19
    7. Lăsați-l să se fierbe până când frunzele se dezintegrează, amestecând ocazional. În funcție de cât de groase sunt frunzele, acest lucru ar putea fi nevoie de o zi întreagă, dar probabil ar trebui să dureze doar câteva ore. Se amestecă ocazional cu o mișcare blândă, verificând pentru a vedea dacă frunzele sunt moi și se încadrează.
  • Va trebui să adăugați mai multă apă așa cum se fierbe. Opțional, ați putea înlocui lichidul cu o apă proaspătă și amestec de suc de copt la fiecare patru ore pentru a accelera lucrurile de-a lungul.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 20
    8. Transferați frunzele de dezintegrare într-o tigaie de apă rece. Un vas de coacere de sticlă funcționează bine pentru acest pas, deoarece va face mai ușor să vedeți ce faceți. Îndepărtați cu grijă fiecare frunză cu o spatulă sau alte ustensile și așezați-o pe vasul de coacere fără a suprapune ceilalți.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 21
    9. Utilizați o perie mică, rigidă pentru a elimina pulpa rămasă. Frunzele ar trebui să fie subțiri, cu un strat ciudat de pulpă lipit de ei. Îndepărtați cu ușurință și cu răbdare această pulpă din frunze, lăsând doar o rețea de vene sau, în funcție de tipul de frunze, un strat translucid subțire.
  • Este posibil să trebuiască să clătiți frunzele într-o scurgere a apei reci pentru a elimina pulpa de una sau mai multe ori în timpul acestui proces.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 22
    10. Spălați toate materialele utilizate în timp ce purtați mănuși. Clătiți vasul, agitarea ustensilului și alte obiecte care au intrat în contact cu amestecul de fierbere. Purtați mănuși și folosiți săpun și apă caldă.
  • Imagine intitulată Frunze uscate Pasul 23
    11. Lăsați frunzele să se usuce. Puteți să le lăsați să se usuce pe prosoape de hârtie, fie să le uscați ușor și să le apăsați între paginile cărții sau o presă de flori. După o zi sau două, veți avea o modalitate unică de a modifica aspectul unui proiect de meșteșuguri de frunze uscate. Deoarece acestea sunt transparente, ele funcționează foarte bine pe suprafețele de sticlă.
  • sfaturi

    Când apăsați frunze cu un fier, utilizați un fel de material ca o barieră între suprafața de fier și stratul superior de hârtie de ceară. Un prosop de bucătărie va funcționa foarte bine, deoarece nu inhibă transferul de căldură, dar permite hârtiei de ceară să creeze o etanșare puternică și să apăsați frunza complet plat. Prosoapele va preveni, de asemenea, reziduurile de ceară să se colecteze pe suprafața fierbinte a fierului.
  • Puteți cumpăra glicerină, bicarbonat de sodiu sau de spălare a sifonului la cele mai multe magazine de droguri și unele magazine de bacanie.
  • Avertizare

    • Urmăriți întotdeauna frunze care sunt uscate într-un cuptor cu microunde foarte îndeaproape. Dacă încep să fumeze sau să transforme negru, opriți. Dacă alte părți ale frunzei nu sunt încă uscate, utilizați o altă metodă cum ar fi apăsarea pentru a termina uscarea.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Servețele de hârtie
    • Cărți grele sau
    • Glicerină și apă sau
    • Cuptor cu microunde sau
    • Haine fier și hârtie de ceară sau

    Pentru frunze de schelet

    • Oală de gătit
    • Apă
    • Soda de copt sau soda de spălare
    • Sticlă de coacere de sticlă
    • Spatulă și / sau un ustensilă agitată
    • Pensulă mică
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar