Cum să ai grijă de o plantă hoya

Plantele Hoya (Hoya Carnosa) sunt, de asemenea, cunoscute în mod obișnuit ca plante de ceară, deoarece frunzele și florile lor arată că sunt sculptate din ceară. În timp ce ele pot fi cultivate în aer liber în zonele de duritate USDA 9 la 11 (ceea ce înseamnă că pot suporta temperaturile care dau până la 20 de grade Fahrenheit, sau -3.9 grade Celsius), ele sunt cel mai frecvent cultivate în interior. Această specie este una dintre cele mai ușoare plante de planificare pentru a crește cu succes. Tulpinile lor lungi și trailing pot fi instruite pentru a crește o mică trellis sau planta poate fi cultivată într-un recipient agățat, cu tulpini lungi încurcate. Când plantele Hoya ajung destul de mari, vor produce umbeli rotunde sau grupuri de flori în formă de stea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Dându-ți lumina și apa
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 1
1. Alegeți un loc luminos pentru Hoya. În special, căutați un loc lângă o fereastră orientată spre nord sau est, astfel încât Hoya dvs. poate obține o mulțime de lumină naturală. Hoyas face cel mai bine în lumina soarelui luminoasă, indirectă pe tot parcursul zilei, deși preferă, de asemenea, de două până la patru ore de lumină directă a soarelui.
  • Dacă aveți o fereastră orientată spre sud sau vest, păstrați-vă Hoya aproximativ 3-5 ft (0.91-1.52 m) departe de ea. Dacă este prea aproape, frunzele pot fi îmbogățite.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 2
    2. Mutați planta mai veche dacă s-ar opri înflorirea la fel de mult. O plantă de două până la trei ani, care nu înflorește, probabil, nu obține suficientă lumină solară. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați să o expuneți într-o altă oră sau două de lumină directă a soarelui.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 3
    3. Plantele de apă Hoya Când solul de ghivece devine aproape complet uscat. Utilizați apa la temperatura camerei, care a fost "îmbătrânită" sau a rămas așezată într-un recipient deschis timp de cel puțin 24 până la 36 de ore. Plantele Hoya sunt plante tropicale care ar putea fi stresate de apa la robinet rece.
  • Permiterea apei să stea la 24 până la 36 de ore permite, de asemenea, clor și fluor disipez natural. Clor și fluor sunt substanțe chimice găsite în apă de la robinet care pot afecta plantele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 4
    4. Apă planta dimineața. Acest lucru permite ca umiditatea să fie disponibilă plantei pe tot parcursul zilei. Acest lucru asigură, de asemenea, că frunzele se vor usca înainte de temperaturi răcoroase noaptea.
  • Lăsați solul să se usuce aproximativ trei sferturi din calea înainte de ao apăra din nou. Din moment ce Hoyas sunt suculenți, ei țin o mulțime de apă în frunzele lor, deci nu trebuie să păstrați solul prea umed.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 5
    5. Turnați apa uniform peste sol până când acesta se scurge din partea de jos a vasului. Goliți bazinul de captură sub oală după ce apa se scurge prin. Apa lăsată în bazinul de captură ar putea fi absorbită înapoi în solul de ghiveci, păstrând rădăcinile prea umede și lipsirea lor de oxigen.
  • Rădăcinile plantelor Hoya au nevoie de oxigen pentru a le menține sănătoși. Dacă rădăcinile sunt păstrate prea umede, ar putea dezvolta putregaiul de rădăcini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 6
    6. Păstrați sezonul în minte. Hoyas trebuie să fie udate mai des în primăvară și vară, în timp ce sunt în creștere activă și mai rar în timpul căderii și iarna.
  • Dacă o plantă Hoya începe să-și scape frunzele, probabil că este puțină prea des. Lăsați solul să se usuce puțin mai mult înainte de ao usa din nou.
  • Metoda 2 din 2:
    Hrăniți-vă Hoya
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 7
    1. Fertilizați plantele Hoya cu un îngrășământ echilibrat, solubil în apă. Faceți acest lucru la fiecare trei până la patru săptămâni în primăvară și vară. Îngrășământ cu un raport de 5-10-5, 8-8-8 sau 10-10-10 este bine.
    • O rată de diluare comună este de 1 linguriță pe galon de apă, dar acest lucru variază.
    • Rata de diluare și frecvența aplicației ar putea fi necesară ajustate pe baza nevoilor individuale ale instalației Hoya.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 8
    2. Reglați frecvența pe care o hrăniți instalația pe baza sănătății plantei. Dacă frunzele și tulpinile devin palide, Hoya trebuie să primească îngrășământ la fiecare două săptămâni. Dacă frunzele noi sunt mai mici și mai întunecate decât de obicei cu tulpini mai scurte între frunze, dați îngrășământul Hoya la fiecare șase săptămâni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 9
    3. Apă planta înainte de a-l fertiliza. Se amestecă soluția în sus și se toarnă uniform peste sol imediat după o udare regulată. Nu dați soluția Hoyas de îngrășământ atunci când solul de ghivece este uscat, deoarece ar putea să-și ardă rădăcinile. Ei nu ar trebui să obțină îngrășământ în timpul căderii și iarna.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 10
    4. Nu scoateți tulpinile de flori uzate după înflorirea dvs. Hoya. Va produce flori pe acele tulpini din nou data viitoare când înflorește. De asemenea, nu mutați Hoya după ce începe să dezvolte noi muguri de flori. Mutarea lui Hoya ar putea să o deranjeze și să o facă să renunțe la muguri înainte de a se deschide.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 11
    5. Repot hoyas numai atunci când sunt complet legat. Containerul va fi ambalat cu rădăcini atunci când este gata să fie reputer. Fiind obligat să încurajeze Hoyas să înflorească. Repot hoya într-un recipient cu găuri de scurgere care este doar o dimensiune mai mare decât recipientul curent.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 12
    6. Utilizați un sol de ghivece pe bază de turbă care conține perlit pentru o drenare îmbunătățită. Citiți ingredientele pe sacul de acoperire. Ar trebui să fie în primul rând Moss de turbă sphagnum. Se toarnă un centimetru sau două soluri de ghivece în noul container.
  • De asemenea, puteți utiliza o combinație de amestec suculent de trei sferturi cu sol de ghivece de o singură sfert.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 13
    7. Întoarceți Hoya pe partea lui și trageți ușor din vechiul recipient. Dacă se pare că este blocat, rulați un cuțit de unt în interiorul recipientului pentru a slăbi rădăcinile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă Hoya Pasul 14
    8. Setați Hoya în noul container. Finalizați umplerea recipientului cu sol de ghivece. Apa Hoya generos pentru a ajuta la soluționarea solului în jurul rădăcinilor.
  • sfaturi

    Tulpinile lui Hoya cresc, de obicei, între 2 și 4 picioare.
  • Florile au de obicei centre roșii sau roz și petale albe, dar unele soiuri produc flori cu petale maro, roz sau violet. Există chiar și o floya roșie, dar este foarte rară. Florile sunt extrem de parfumate și mirosul ca ciocolata.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar