Cum să încheie un eseu

Paragraful final al unui eseu este ceea ce leagă piesa împreună într-un întreg, coeziv. A venit cu un sfârșit bun poate fi dificil, dar înțelegerea ce elemente ar trebui și nu ar trebui să vă va ajuta să fiți o concluzie stelară demnă de nimic mai puțin decât un a+.

Pași

Partea 1 din 3:
Brainstorming-ul dvs. Concluzia dvs
  1. Imagine intitulată End un eseu eseu 1
1. Ia în considerare "deci ce?"Întrebare. O modalitate utilă de a genera concluzia dvs. poate fi să vă imaginați că cititorul dvs. tocmai v-a întrebat "?"Despre argumentul tău. De ce ai scris problema? Ce puteți spune în concluzia dvs. pentru a vă ajuta să-i convingeți pe cititorii că ar trebui să aibă grijă de ideile și argumentele dvs?
  • Întrebându-vă "așa ce?"Întrebare pe măsură ce scrieți eseul vă poate ajuta, de asemenea, să vă sapa sub suprafața ideilor dvs.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 2
    2. Listează principalele idei din eseu. Având un sentiment de idei principale ale argumentelor dvs. vă vor ajuta să știți ce trebuie să includeți în concluzie. Nu trebuie să înghesuiți fiecare punct și subpunct în concluzie: doar loviți lucrurile importante.
  • Cunoașterea accentului dvs. de eseu vă va ajuta, de asemenea, să evitați introducerea unor noi informații sau subiecte în concluzia dvs.
  • Imagine intitulată End Un eseu pas 3
    3. Căutați orice teme pe care le-ați introdus în primul paragraf. Puteți obține un sentiment frumos de închidere, întorcându-vă la tema cu care ați deschis-o. Vedeți dacă puteți lua această temă un pas mai departe când îl aduceți înapoi în concluzie.
  • De exemplu, dacă ați început eseul cu ideea sentimentului de mică a omenirii în fața expansei vastă a spațiului, ați putea reveni la acea idee în concluzie. Cu toate acestea, s-ar putea să extindeți această temă pentru a include ideea că, pe măsură ce cunoașterea umană crește, spațiul devine de fapt mai mic.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 4
    4. Luați în considerare dacă vă puteți conecta argumentul într-un context diferit. Un mod util de a încheia un eseu este de a vă extinde relevanța discuției la un context mai larg "imagine mare". Acest lucru vă ajută cititorul să înțeleagă cum ar putea aplica argumentele pe care le-ați făcut unui alt subiect, oferind eseu un sentiment mai mare de scop.
  • De exemplu, ați putea extinde un eseu pe "Orange este noul negru" la cultura americană de închisoare în general.
  • Partea 2 din 3:
    Scrierea concluziei
    1. Imagine intitulată End Un eseu pas 5
    1. Începeți cu o mică tranziție (opțional). Acest lucru poate fi un Cue pentru cititorul dvs. pe care îl încheiați de eseu și că trebuie să acorde atenție. Deși o mulțime de eseuri încep ultimul paragraf cu o tranziție, nu aveți nevoie de faptul că, dacă simțiți că este destul de clar că vă terminați eseul. Tranziția poate fi foarte simplă.
    • Probabil ar trebui să stați departe de fraze suprasolicitate, cum ar fi "în concluzie", "pentru a rezuma" sau "în închidere."Pentru că sunt folosite atât de des, se întâlnesc ca niște clichete și rigide. Luați în considerare cuvintele mai puțin populare, dar concise, cum ar fi "în concluzie."
  • Imagine intitulată End Un eseu pas 6
    2. Rezumează pe scurt câteva dintre punctele principale. Încercați să luați primele fraze ale fiecărui paragraf al corpului (dvs Subiecte de subiect) și rescrierea punctelor lor principale în două sau trei propoziții. Acest lucru va consolida argumentul eseului dvs., reamintind cititorului despre ceea ce vorbiți sau argumentând.
  • Evitați să vă rezumați punctele exact așa cum le-ați scris. Cititorii dvs. au citit deja eseul. Ei nu trebuie să li se amintească de fiecare punct pe care tocmai l-ai făcut.
  • Imagine intitulată End Un eseu eseu 7
    3. Păstrați-l scurt și dulce. Nu există o regulă tare și rapidă pentru cât timp ar trebui să fie concluzia dvs., dar pentru multe eseuri de liceu și colegiu, o bună regulă de bază este că concluzia dvs. ar trebui să fie oriunde de la 5 la 7 propoziții lungi. Mai puțin, și probabil că nu ați rezumat destul de mult punctele - mai mult, și probabil că vă rog să faceți prea mult prea mult.
  • Imagine intitulată End Un eseu pas 8
    4. Asigurați-vă că lucrați Declarația de teză în concluzie într-un fel sau altul. Ar trebui să o faceți referire când terminați eseul, chiar dacă este doar în trecere. Amintiți-vă, teza dvs. este punctul principal al eseului dvs., ceva ce vă certați. Dacă cineva care citește concluzia dvs. încă nu știe care este teza dvs., nu ați făcut o slujbă bună de a le spune.
  • Găsiți o modalitate de a vă reface teza într-un mod interesant, folosind altă limbă. Restalarea tezei folosind aceleași cuvinte lovește cititorul ca leneș și nu oferă o nouă perspectivă asupra argumentului dvs.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 9
    5. Scrieți autoritar pe subiectul dvs. Soluționarea mijloacelor autoritare utilizând cuvintele potrivite (spre deosebire de orice cuvinte vechi), bazându-se pe dovezi solide din alte surse, și crezând în propria dvs. capacitate de a scrie. Nu vă cereți scuze pentru ideile dvs. sau utilizați o limbă de calificare puternic.
  • De exemplu, în loc să spunem "De aceea cred că Abraham Lincoln a fost cel mai bun președinte american din secolul al XIX-lea," Spune "De aceea, Abraham Lincoln a fost cel mai bun președinte american din secolul al XIX-lea." Cititorul știe deja că, dacă scrieți despre Lincoln fiind cel mai bun președinte, de asemenea, credeți-l. Zicală "Cred că" sună ca și cum ai fi hedging și te face să sune mai puțin autoritar.
  • Un alt exemplu: Nu vă cereți scuze pentru opiniile dvs. Sunt ideile tale, deci luați proprietatea asupra lor. Nu spune niciodată ceva"S-ar putea să nu fiu expert" sau "Cel puțin aceasta este opinia mea," Deoarece acest lucru slăbește fiabilitatea.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 10
    6. Încheie cu o înflorire. Ultimul tău sentință ar trebui să fie elegant, până la punct și provocativ. Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut. Dar totul începe cu ilustrarea punctului de eseu. Intreaba-te pe tine insuti Care este eseul meu și ce spun? și apoi treceți de acolo.
  • Sfârșitul cu un pic de ironie. Fii jucăuș cu ultima propoziție și prezintă un produs ironic de la ceea ce vorbești. Apoi, sfârșitul eseului dvs. devine deosebit de provocator.
  • Face apel la emoții. O mare parte a timpului, eseurile sunt foarte raționale, uitand de emoții. De aceea, atrăgătoare la emoțiile oamenilor poate fi o modalitate foarte puternică de a încheia un eseu. Făcut în mod corect, acest lucru va ajuta articolul să aibă inima. Doar asigurați-vă că concluzia dvs. este în conformitate cu tonul restului de eseu.
  • Includeți un apel la acțiune (utilizați cu ușurință). Dacă eseul dvs. este cu adevărat despre faptul că oamenii să se schimbe, atunci includerea unui apel la acțiune este un instrument util pentru a vă provoca baza. Dar îl folosiți cu ușurință: în contextul greșit (un eseu de expoziție sau un eseu argumentativ) poate fi suprasolicitat.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând capcane comune
    1. Imagine intitulată End un eseu eseu 11
    1. Evita doar restaurarea tezei. O problemă comună cu multe concluzii este că acestea reiau doar teza și rezumă ce sa spus deja. Acest lucru nu oferă cititorilor dvs. un motiv convingător pentru a citi concluzia - deja știu ce va spune.
    • În schimb, încercați să luați cititorul dvs. la "Nivelul următor" în concluzia dvs. sau oferiți o sofisticare ulterioară ideilor dvs. originale.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 12
    2. Rezista nevoii de a cita. De obicei, nu este nevoie să înfundați sfârșitul eseului dvs. cu citate și analize - care ar fi trebuit să fie ceea ce ați făcut în paragrafele principale. Concluzia este locul în care legați totul împreună pentru cititorii dvs., nu unde introduceți informații noi.
  • Imagine intitulată End un eseu eseu 13
    3. Nu utilizați limbajul pufos sau prea multe adverbe. Nu utilizați prea multe cuvinte de zbor cu două dolari în concluzia dvs. Vrei să fie lizibil și relativ, nu rigid și plictisitor. Este mult mai bine să aveți un limbaj clar, concis decât o sentință meandrică umplute cu cuvinte deasupra.
  • De asemenea, nu utilizați "in primul rand," "În al doilea rând," "În al treilea rând," etc. pentru a face / termina punctele. Face clar ce spui și câte puncte faci.
  • Imagine intitulată End Un eseu eseu 14
    4. Păstrați material nou din concluzie. Acum nu este momentul să introduceți noi idei sau conținut. Care iau concentrarea argumentului original și ar putea confunda cititorii. Nu amestecați lucrurile în sus - releu pur și simplu în cazul în care eseul dvs. a condus și stați ceea ce ați venit să vă gândiți după efectuarea analizei necesare.
  • Imagine intitulată End Un eseu eseu 15
    5. Nu vă concentrați asupra unui punct sau o problemă minoră în eseu. Concluzia nu este momentul la Nitpick cu o temă mică în eseu. De fapt, este momentul să vă întoarceți și să vă concentrați pe imaginea de ansamblu. Asigurați-vă că eseul dvs. se concentrează asupra inimii eseului, nu pe o singură parte a părului. Aceste cuvinte nu sunt modalități avansate de a începe o tranziție.
  • Eșantion de concluzii de eseu

    Analiza eșantionului Concluzie eseu

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Expozitivă Expoziția Eseu

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Asigurați-vă întotdeauna să vă revizuiți eseul după ce este complet. Verificați dacă aveți gramatica, ortografia și punctuația corespunzătoare.
  • Asigurați-vă întotdeauna că încercați să păstrați informații relevante în concluzie. De asemenea, încercați să vă legați înapoi în declarația dvs. de teză pentru a arăta cititorului că știți cum motivul dvs. se potrivește în subiectul eseului.
  • Întotdeauna vă ajută dacă aveți pe altcineva mai în vârstă decât vă dați sfatul sau contribuția pe paragraful. Poate că te pot ajuta acolo.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar