Cum să veniți cu o teză

Toți elevii, fie în liceu sau colegiu, trebuie să scrie eseuri de expozitare standard (explicative) sau persuasive. Fiecare eseu trebuie să includă o declarație de teză. O declarație de teză este punctul dvs. principal și este prezentat ca argument. Scrierea unei declarații de teză implică răspunsul la principala întrebare și a face un pic de cercetare pentru a vă asigura că teza dvs. poate fi susținută.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea subiectului
  1. Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 1
1. Determinați atribuirea sau sarcina pe care profesorul le-a dat. Asigurați-vă că știți tipul de eseu, lungimea, formatul, subiectul, scopul, parametrii și structura. Indiferent dacă aveți un subiect atribuit sau un subiect mai general, primul pas este de a distrage subiectul de atribuire într-o singură întrebare pe care o poate răspunde declarația de teză.
  • Gândiți-vă la subiectul dvs. de atribuire. Ce aștepți să scrieți despre? Apoi luați acest subiect și faceți o întrebare pe care o puteți răspunde.
  • De exemplu, dacă vi se atribuie o lucrare sau un raport privind explicarea beneficiilor de siguranță ale furtului de siguranță în mașină, faceți-o într-o întrebare pe care o puteți răspunde.
  • Subiectul dvs. devine "Care sunt beneficiile de siguranță ale furtului dvs. de siguranță?"
  • Răspunsul la această întrebare este începutul declarației dvs. de teză.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 2
    2. Concentrați-vă pe subiectul care urmează să fie dezvoltat. O teză bună oferă un punct de vedere concis și discutabil, care este relevant pentru subiectul dvs. Asigurați-vă că teza dvs. are o poziție clară și de apărătoare pe subiectul dvs. Este subiectul dvs. un argument, o explicație, o descriere personală, o analiză contrastivă sau o analiză a cărților?
  • Știind ce fel de hârtie scrieți vă va ajuta în continuare să construiți o teză de calitate. Deși este posibil să scrieți o lucrare despre cel de-al doilea război mondial sau marele GATSBY, declarația dvs. ar trebui să conțină atribute similare.
  • O declarație de teză bună răspunde la întrebarea adresată de tine. Este interpretarea ta a subiectului. Ar trebui să urmărească o afirmație că alții pot contesta.
  • Teza dvs. ar trebui, de asemenea, să exprime o idee principală care poate fi dezvoltată suficient pentru a acoperi toate părțile alocării.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 3
    3. Luați în considerare ceea ce doriți să spuneți despre subiect. Faceți câteva cercetări preliminare despre subiectul pentru a vă ajuta să vă dezvoltați punctul de vedere. Alegeți ceva despre subiectul dvs. care vă interesează.
  • Indiferent dacă vi se oferă o alocare largă ca o lucrare de pe marele Gatsby sau un subiect mai specific, cum ar fi beneficiile purtării de centuri de siguranță, trebuie să luați o parte și să o explicați clar.
  • Îndepărtați subiectul într-un argument pe care îl puteți vorbi în mod adecvat. De exemplu, dacă subiectul dvs. este despre avantajele centurilor de siguranță, aveți multe puncte de vedere pentru a explora. Puteți lua o rută mai largă și decideți să discutați despre scăderea accidentelor fatale, deoarece au devenit centuri de siguranță. Sau puteți obține mai specifice și discutați legile despre purtarea centurii de siguranță pe bancheta din spate. Argumentul dvs. chiar acum este că centurile de siguranță salvează vieți.
  • Luați în considerare o varietate de puncte de vedere înainte de a vă stabili teza. Argumentul dvs. poate fi faptul că centurile de siguranță nu oferă niciun beneficiu nou. Această parte poate fi mai greu de argumentat într-o zonă atât de largă, totuși. Pentru că pot exista o mulțime de informații împotriva dvs., puteți lua în considerare obținerea mai specifică. Puteți lua în considerare argumentarea că tehnologia de siguranță nu a îmbunătățit siguranța în timpul anului X. S-ar putea să aflați că există mai multe informații despre avansarea altor măsuri de siguranță ale vehiculelor care au progresat mult mai departe decât centurile de siguranță.
  • Dacă subiectul dvs. este chiar mai larg, ca un raport despre Great Gatsby, trebuie să găsiți un unghi pe care îl puteți argumenta sau ce vă intrigă despre carte. Poate că după ce ați citit cartea, ați devenit interesat de modul în care consumismul american și mândria monetară au condus la Marea Depresiune.
  • Taiați cât de specific se bazează subiectul dvs. pe lungimea necesară a hârtiei. Dacă aveți o hârtie mai lungă, este posibil să doriți să explorați un subiect în general, dar pentru o lucrare mai scurtă, este posibil să fie necesar să fiți foarte specific.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 4
    4. Veniți cu propria întrebare pentru a răspunde pentru acest subiect. O modalitate excelentă de a veni cu o declarație solidă de teză este să punem o întrebare.
  • S-ar putea să aveți întrebarea: "Care sunt ramificațiile reale ale temelor prezentate în Marele Gatsby?"
  • Prin urmare, începeți cu această concluzie scrisă ca o propoziție: "Mândria și dihotomia monetară a banilor vechi și noi descriși în Marele Gatsby au condus la Marea Depresiune". Aceasta nu este încă declarația dvs. de teză. Acesta nu este un argument bine format, dar vă permite să aveți o opinie de început și o idee principală.
  • Amintiți-vă că doriți să luați o poziție că oamenii rezonabili ar putea argumenta. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să luați o opinie nepopulară, dar ar trebui să puteți crea o conversație cu teza dvs.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 5
    5. Gândiți-vă cum să vă exprimați punctul într-o singură propoziție completă. Dacă ați fi trebuit să vă prezentați ideea "pe scurt", ce-ai spune?
  • Ați început deja să faceți acest lucru prin găsirea punctului de vedere. Cu toate acestea, argumentul dvs. nu este încă format complet.
  • După ce ați venit cu ideea dvs., faceți o mică cercetare pentru a vedea dacă aveți suficiente informații credibile pentru a vă sprijini.
  • Poate că priviți statisticile de siguranță și găsiți că nu există suficiente informații pentru a argumenta că tehnologia de siguranță nu a îmbunătățit suficient. Sau că nu există suficiente informații pentru a oferi un contraargument. În timp ce cercetați, ați citit despre centurile de siguranță din față și centurile de siguranță din spate. Apoi, decideți că argumentul dvs. este că pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să poarte centuri de siguranță. Centurile de siguranță nu sunt întotdeauna necesare pentru a fi purtate în scaunul din spate în funcție de regiune. Găsiți că acest subiect are suficiente informații pentru a explora.
  • Acum scrieți câteva opțiuni diferite de propoziție care susțin punctul dvs. de vedere. Încercați să faceți un punct ușor diferit în fiecare propoziție. O propoziție poate fi: "Pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să poarte centuri de siguranță în orice moment."Altul ar putea fi:" Nu purtați centura dvs. de siguranță în spate crește riscul de vătămare gravă a X la sută."
  • Dacă scrieți despre un subiect mai larg, cum ar fi raportul dvs. de carte despre Marele Gatsby, puteți găsi prin cercetare că argumentul dvs. actual este prea ipotetic. Este posibil să nu găsiți suficientă corelație factuală pentru a vă susține subiectul în contextul cerințelor lucrării. Cercetările suplimentare sunt necesare pentru a vă sprijini sau modifica argumentul.
  • Partea 2 din 3:
    Colectarea informațiilor și brainstorming
    1. Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 6
    1. Compilați câteva surse pentru a vă susține argumentul. Înainte de a pierde timpul să scrieți declarația de teză și apoi să vă luptați pentru a umple o lucrare de susținere a punctului dvs., adunați câteva surse care vă oferă suficiente informații pentru a scrie despre.
    • Dacă decideți să susțineți că centurile de siguranță trebuie purtate pe bancheta din spate, găsiți surse care vă oferă statistici de accident și siguranță. Căutați articole și fapte care susțin ambele părți ale argumentului.
    • Dacă scrieți despre temele de consumism și mândrie descrise în Marele Gatsby servind ca o foaie de parcurs pentru Marea Depresiune, cercetarea cauzelor Mare Depresiune. Faceți cercetări suplimentare pentru a vedea dacă alți oameni au un argument similar cu dvs. Vedeți cum se vor referi alte subiecte și articole similare legate de povestea reală în Marele Gatsby la Marea Depresiune.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 7
    2. Scrie o "zgârietură" sentință. Asigurați-vă că este o propoziție completă cu un subiect și verb. Nu poate fi o întrebare sau un anunț al scopului dvs. ("În acest eseu, mă duc...").
  • Cu suficiente informații pentru a vă susține teza, este timpul să vă întoarceți la ceea ce ați scris deja și să vedeți ce este necesar să vă schimbați. Poate că cercetarea dvs. ți-a dat un unghi nou pentru a include.
  • În timp ce ați avut anterior "pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să poarte centuri de siguranță în orice moment", vă dați seama că acest lucru nu îndeplinește toate cerințele tezei dvs. Deși aveți un argument solid, nu ați răspuns complet la întrebarea dvs.
  • Întrebarea: "Care sunt avantajele de a vă bucura de centura de siguranță?"Trebuie încă abordată. Uitați-vă prin cercetarea dvs. pentru a găsi anumite statistici specifice pentru a vă sprijini declarația.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 8
    3. Asigurați-vă că propoziția dvs. bate "deci ce?" Test. Nu poate fi doar o declarație de fapt, ci trebuie să includă dovezi care vă sprijină opinia. Dacă cineva ți-a citit propoziția, vrei să încerce un răspuns.
  • În timp ce "pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să poarte centuri de siguranță în orice moment", își exprimă opinia, nu oferă un argument încă că cineva poate contesta cu adevărat.
  • Obțineți specifici cu "De ce" sau "ce este". "Datorită x la sută din pasagerii necredincioși care au fost eliminați și răniți fatal în accidente de mașină, pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să se prăbușească în orice moment."Este o teză mai structurată care oferă un" de ce ".
  • Același lucru este valabil și pentru raportul dvs. de carte potențial. "Mândria și dihotomia monetară a banilor vechi și noi descriși în Marele Gatsby au condus la Marea Depresiune."Nu oferă exact o interpretare specifică a activității literare. Luați în considerare, "Frica de sisteme de clasă muddled și urmărirea visului american descris în Marele Gatsby a condus la o epocă a consumismului și a excesului, care a declanșat Marea Depresiune."Această propoziție vă definește mai clar poziția dvs. De asemenea, trece "așa ce?"Testați deoarece ați subliniat un punct de vedere controversat care prezintă o interpretare a literaturii.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 9
    4. Citiți peste propoziția dvs. încă o dată și vedeți dacă răspunde la întrebarea dvs. Asigurați-vă că propoziția dvs. include cuvinte care afirmă subiectul, opinia dvs. și că nu se rătăcește.
  • Obținerea mai specifică în teza dvs. este bună, dar uneori vă poate face să vă plimbați în timp ce încercați să încorporați tot ce doriți să spuneți. Amintiți-vă, teza dvs. este o introducere de o propoziție care oferă o schiță pentru corpul hârtiei.
  • Nu trebuie să includeți fiecare detaliu pe care îl veți atinge în teza voastră. Ar trebui să ofere o imagine de ansamblu bine structurată.
  • Dacă întrebarea dvs. originală este "Care sunt beneficiile de siguranță ale furtului dvs. de siguranță?"Citiți asupra tezei dvs. actuale și vedeți dacă răspunde la această întrebare. "Datorită x la sută din pasagerii necredincioși care au fost eliminați și răniți fatal în accidente de mașină, pasagerii din spate ar trebui să fie obligați să se prăbușească în orice moment."Teza actuală nu răspunde exact la această întrebare, deci este timpul să îl revizuiți din nou.
  • "Care sunt ramificațiile reale ale temelor prezentate în Great Gatsby?"Se răspunde în declarația noastră actuală:" Frica de sisteme de clasă muddled și urmărirea visului american descris în Marele Gatsby a condus la o epocă a consumismului și a excesului, care a declanșat Marea Depresiune."Cu toate acestea, putem să revizuim și să ne strângem în continuare declarația.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea declarației de teză
    1. Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 10
    1. Asigurați-vă că teza dvs. are un punct argument, care nu este prea general un fapt sau numai o opinie personală. Deși teza dvs. este, în esență, opinia dvs. personală, trebuie să fie prezentată ca argument structurat.
    • Teza dvs. este o declarație că alții pot deține o opinie diferită. Și pe care vă veți dezvolta în eseu pentru a arăta de ce aveți acest punct de vedere.
    • Verificați pentru a vă asigura că teza dvs. conține un argument care se referă la focalizarea întrebării dvs.
    • Revizuirea tezei de siguranță pentru: "Creșterea legilor centurii de siguranță pentru a include flambaj obligatoriu în scaunele din spate va oferi beneficii suplimentare de siguranță prin reducerea procentului de decese în accidentele de vehicule."Mai bine răspunde la întrebarea dvs. originală.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 11
    2. Așezați un echilibru între a fi prea vag și prea specific în teza dvs. O declarație foarte vagă, mare va necesita mai multe pagini pentru a vă sprijini în mod adecvat. O idee foarte specifică nu poate fi un argument suficient de puternic sau să ofere dovezi suficiente pentru a susține.
  • În timp ce "teama de sisteme de clasă muddled și de urmărirea visului american descris în Marele Gatsby a condus la o epocă a consumismului și a excesului, care a declanșat Marea Depresiune."Răspunde la întrebarea dvs., este puțin largă.
  • "Temele disparității bogăției în redevența americană și urmărirea visului american prezentat în Marele Gatsby descriu o paralelă cu consumismul real al lumii și excesul care a condus la Marea Depresiune."Se îngustează că veți vorbi despre teme specifice în carte și veți compara aceste teme fictive în lumea reală.
  • Acesta este, de asemenea, un exemplu de declarație de teză care poate fi împărțită în două propoziții.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 12
    3. Asigurați-vă că teza dvs. acoperă atribuirea. Acum că ați compilat dovezi, revizuite și ajungeți la o poziție specifică, citiți din nou atribuirea. Asigurați-vă că puteți scrie o hârtie cu teza actuală care va îndeplini cerințele.
  • Dacă atribuirea dvs. a fost de a discuta beneficiile centurilor de siguranță, citiți din nou teza și întrebați-vă dacă poate acoperi criteriile.
  • "Creșterea legilor de siguranță pentru a include flambaj obligatoriu în scaunele din spate vor oferi beneficii suplimentare de siguranță prin reducerea procentului de decese în accidentele de vehicule."În această teză, ați luat o poziție care poate fi argumentată.
  • Ați făcut-o specifică prin îngustarea subiectului dvs. un anumit aspect al siguranței centurii de siguranță. Și ați dat un răspuns la modul în care argumentul dvs. va discuta beneficiile centurilor de siguranță.
  • Imaginea intitulată vine cu o teză Pasul 13
    4. Asigurați-vă că vă puteți explica cu precizie ideile suficiente în eseu pentru a vă susține teza. Dacă ați făcut deja o cercetare, pe care ar trebui să o faceți la teza dvs., ar trebui să puteți oferi suficiente dovezi pe tot parcursul eseului dvs. pentru a vă susține cererea.
  • Înainte de a începe hârtia, asigurați-vă că ați îndeplinit toate criteriile. Răspundeți la o întrebare? Luați o poziție pe care alții o poate provoca sau se opune? Teza dvs. este suficient de specifică? Procedează "deci ce?"Și" cum și de ce?" Test.
  • Dacă teza dvs. nu îndeplinește aceste cerințe, faceți o pauză și apoi reveniți și revizuiți. Uneori, după ce ați făcut un pas înapoi, vă puteți întoarce cu un unghi mai bun.
  • Pe măsură ce vă scrieți eseul, urmați teza și schița dvs., dar nu simțiți că trebuie să vă compromiți hârtia pentru a vă potrivi tezei. Dacă vă aflați că aveți nevoie să vă revizuiți teza de-a lungul eseului dvs., faceți acest lucru.
  • sfaturi

    Teza dvs. poate apărea ca prima teză a unui eseu scurt (2-3 paragrafe), dar de obicei este ultima teză a introducerii dvs.
  • Asigurați-vă că urmăriți opinia dvs. în eseu, fără a ieși într-un alt subiect.
  • Căutați declarații bune de teză în manualul, manualul sau laboratorul de scriere.
  • Ocazional, o teză are nevoie de două propoziții, dar încercați să obțineți ideea dvs. într-o singură propoziție. Ar putea fi puțin lung, dar de obicei este acceptabil.
  • Asigurați-vă că teza dvs. nu este o întrebare: "Toți europenii susțin euro?" nu este o teză, dar întrebarea dvs. teza poate răspunde.
  • Încercați să includeți o listă de motive, cauze, puncte etc. în teza ta pe care o vei dezvolta în eseu.
  • În concluzie sau fraze finale, asigurați-vă că trimiteți-vă la teză, dar utilizați o limbă ușor diferită. Nu repetați doar teza.
  • Adresați-vă profesorului dvs. să vă revizuiască teza și să fiți pregătiți să o rescrie de mai multe ori înainte de a termina. Este posibil să o rescrieți chiar și după ce ați terminat eseul dacă argumentul dvs. sa schimbat ușor.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că nu copiați pur și simplu ceva pe care îl găsiți pe Internet. Plagiatul este ilegal și vă poate scoate din clasă și din școală. Profesorii pot merge cu ușurință pe site-uri web și pot verifica plagiatul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar