Cum să găsiți un titlu atrăgător pentru hârtie / eseu

A venit cu un titlu eficient poate ajunge să fie cea mai dificilă parte a eseului dvs. Un titlu atrăgător poate face ca hârtia să iasă în evidență de la grămadă și să dai cititorului un sentiment de conținut, înclinare și perspectivă a eseului tău. Pentru a realiza un titlu puternic, trebuie să vă concentrați pe cele trei elemente ale unui titlu standard: cârligul, termenii-cheie și sursa sau locația. Această structură se aplică în mod specific eseurilor academice, dar puteți aplica și această structură la eseurile narative.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea structurii unui titlu
  1. Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 1
1. Craft un cârlig. Majoritatea titlurilor au aceeași structură de bază, mai ales dacă titlul este pentru un eseu academic. Cârligul este elementul creativ care atrage cititorul în. Este o frază atrăgătoare care permite cititorului să știe ce se va concentra eseul.
  • Cârligul poate fi colectarea cuvintelor cheie, o imagine, o piesă pe cuvinte sau o citare din eseul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 2
    2. Alegeți unul sau doi termeni-cheie. Acestea sunt cuvinte sau fraze cruciale care se aplică la subiectul dvs. și dau cititorului dvs. un sens al conținutului și unghiului hârtiei. Acești termeni-cheie ar trebui să acționeze ca un scurt rezumat de unul până la două cuvinte al eseului.
  • Țineți minte că titlurile bune nu afirmă niciodată termenii sau expresiile generice. Titlurile precum "Hârtie din anii 1950 China" sau "Raport privind Shakespeare" sunt prea generale și nu dau cititorului un sentiment de conținut al hârtiei. Evitați termenii generali și non-specifici precum "Societatea" "Cultura" "Lumea" sau "omenire" în titlul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 3
    3. Citează sursa sau locația. Aceasta este partea finală a titlului care îi spune cititorului unde se află conținutul sau care va fi setarea eseului. În funcție de subiectul dvs., materialul sursă poate fi o altă piesă de scriere, numele unui text, un loc geografic sau o persoană.
  • De exemplu, o lucrare despre Marele Marele Mare în China comunistă la sfârșitul anilor 1950 poate avea un titlu care are un cârlig (frază atrăgătoare), unul sau doi termeni-cheie, și sursa sau locația (China comunistă din anii 1950). Un posibile titlu ar putea fi: "Eșecul uneia, căderea multor: Marele Lap Mare în 1950 China comunistă".
  • Partea 2 din 3:
    Utilizarea cuvintelor cheie sau a imaginilor
    1. Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 4
    1. Luați în considerare tonul eseului dvs. Eseu eseu un eseu direct, academic? Sau este o formă mai liberă, eseu narativ? Dacă eseul dvs. se referă la Marele Lap în China comunistă la sfârșitul anilor 1950, este posibil ca titlul dvs. să nu fie un jucător sau umor. Poate fi mai informativ și la punct. Dar dacă eseul dvs. se referă la dezvoltarea comediei shakespeare în vremurile Elizabethan, puteți avea un ton mai puțin serios pentru titlul dvs. Potriviți tonul titlului dvs. la tonul eseului dvs.
    • De exemplu, titlul unui eseu despre marele salt înainte ar putea fi ceva simplu, profesional și clar, cum ar fi: "Eșecul Marelui Leap forward: China la sfârșitul anilor 1950". Un eseu despre comedia shakespeare poate fi mai jucaus, cum ar fi: "Munca de dragoste a pierdut și alte comedii."
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 5
    2. Rezuma hârtia în trei cuvinte sau mai puțin. De asemenea, puteți rezuma teza pentru eseul dvs. în trei cuvinte sau mai puțin. Scoateți o bucată de hârtie și scrieți cele trei cuvinte. Apoi, vedeți dacă puteți plasa virgule sau coloni între ele pentru a crea un titlu.
  • De exemplu, un eseu despre Marele Leap în anii 1950, China se poate concentra asupra utilizării eșuate a industriilor, cum ar fi oțelul și agricultura de către guvernul MAON și foametea în masă rezultată în China. Trei cuvinte care rezumă hârtia pot fi: oțel, pământ, foamete. Un posibil titlu al eseului ar putea fi: "oțel, pământ și foamete: eșecul marelui salt înainte".
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 6
    3. Alegeți două până la trei cuvinte cheie din introducerea sau încheierea dvs. Într-un eseu tradițional, cinci paragraf, introducerea dvs. ar trebui să includă teza dvs. și ideile generale din eseul dvs. Concluzia dvs. ar trebui, de asemenea, să vă restituie teza și să vă rezumă analiza. Ambele secțiuni pot fi locuri bune pentru a găsi cuvinte cheie care ar putea duce la un titlu puternic pentru eseul dvs.
  • Căutați două până la trei cuvinte cheie care sunt scurte, descriptive și clare. Ia în considerare dacă cuvintele se potrivesc într-un fel sau cum sunt foarte diferite. De exemplu, introducerea dvs. în anii 1950 China poate avea cuvinte cheie cum ar fi "industrializarea" "colectivizare" și "colaps". Un titlu posibil pentru eseu ar putea fi: "Prăbușirea colectivizării în 1950s China".
  • Într-un eseu privind convențiile comediei shakespeare, tonul eseului poate fi mai puțin grav sau rigid și puteți căuta cuvinte cheie care sunt jucăuș sau umor. De exemplu, concluzia dvs. poate avea cuvinte cheie precum "iubitorii" "obstacole" și "improbabil" sau "supranatural". Un posibil titlu pentru eseu ar putea fi: "Iubitorii într-o situație improbabilă: Convențiile de comedie shakespeareană."
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 7
    4. Utilizați o imagine ciudată sau unică. Folosind descrierea unei imagini, va oferi cititorului dvs. un vizual care va încadra restul eseului. Gândiți-vă la o imagine îndrăzneață sau izbitoare care poate fi rezumată în una până la trei cuvinte.
  • De exemplu, o lucrare despre un vulcan ar putea avea titlul: "În ziua în care pământul a sângerat: erupția muntelui Vesuvius".
  • Partea 3 din 3:
    Folosind un citat sau o piesă pe cuvinte
    1. Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 8
    1. Căutați o cită sau o frază cheie în eseu. Un eseu puternic va folosi cotațiile și frazele din materialul sursă pe tot parcursul. Citiți prin citatele utilizate în eseul dvs. pentru cele care par deosebit de puternice sau puternice. Căutați citate sau fraze care rezumă eseul dvs. ca întreg sau evidențiază o temă sau o idee centrală în eseu.
    • De exemplu, un eseu pe comedia shakespeare poate cita Visul unei nopți de vară, În cazul în care un personaj numit Thesus își mărturisește dragostea față de logoditul său, Kippolyta reginei amazonieni. "Hippolyta, te-am uitat cu sabia mea / și am câștigat dragostea ta făcându-ți rănile, dar mă voi căsători într-o altă cheie, / cu pompă, cu triumf și cu bucurie."
    • Un titlu posibil pentru eseu poate fi apoi: "cu Pomp, cu triumf, și cu revoluție: Convențiile comediei shakespeare".
    • Alternativ, puteți căuta o ofertă sau o expresie cheie care nu este în eseul dvs., ci consolidează ideile sau temele centrale din eseul dvs. Introduceți cuvintele cheie de pe eseul dvs. într-un motor de căutare, împreună cu cuvântul "Citat" și vedeți ce se întâmplă. Puteți apoi să luați un fragment al citatului și să îl utilizați în titlul dvs.
    • De exemplu, pentru un eseu despre Marele Leap Mare, puteți utiliza citate de la postere de propagandă pentru marele salt realizat de guvernul MAO, care sunt disponibile online. Un citat de propagandă cum ar fi "curajul vântului și valurile, totul are abilități remarcabile" ar putea fi scurtate la un titlu ca: "curajos vântul și valurile: promisiuni false de către Mao`s Marele Leap Forward".
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru Paper_essay Pasul 9
    2. Realizați un cliche. Gândiți-vă la o frază sau o propoziție comună, cunoscută și ca un cliche și rețineți acest lucru, astfel că este specific pentru eseul dvs. pentru un titlu atrăgător. Utilizați cliche scurte sau fraze familiare care sunt lungime cu trei cuvinte.
  • Un eseu pe comedia shakespeare ar putea folosi cliche-ul "râsul este cel mai bun medicament" și îl schimbă în "Râsul este cel mai bun medicament."Un titlu posibil ar putea fi:" Râsul este cel mai bun medicament: Convențiile comediei shakespeare ".
  • Imagine intitulată Găsiți un titlu atrăgător pentru paper_essay Pasul 10
    3. Du-te pentru o piesă pe cuvinte sau un dublu enternder. Clever Word Play poate da titlul dvs. un pumn și arată că sunteți dispus să fiți creativi. Utilizați o frază existentă și jucați în jur cu înlocuirea cuvintelor în expresia sau adăugarea unei noi rotire a frazei.
  • De exemplu, un eseu despre misionarii din Africa de Vest în perioada colonială ar putea avea un titlu care joacă pe două cuvinte-cheie, cum ar fi: "Profeți sau profituri: invazia colonială europeană a Africii de Vest".
  • sfaturi

    Există, de asemenea, instrumente disponibile online, care pot genera titluri de eseuri pentru dvs. bazate pe subiectul dvs. Cu toate acestea, eficacitatea acestor generatoare de titlu variază, iar calitatea titlurilor nu poate fi la fel de mare ca și cum ați fi nevoie de timp pentru a vă crea propria dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar