Cum să încheie o scurtă poveste

Povestirile scurte, când sunt trase în mod eficient, sunt reziduale mici, care pot oferi o scăpare valoroasă din rutinele de zi cu zi, fără a fi nevoie să se angajeze într-un roman uriaș. Dacă aveți povestea voastră, ați dat seama până la sfârșit și nu știu ce să faceți în continuare, amintiți-vă că chiar și cei mai buni scriitori au lovit uneori un bloc.

Pași

Partea 1 din 4:
Evaluând povestea dvs. (până acum)
  1. Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 1
1. Recitiți ceea ce ați scris despre poveste până acum. Acest lucru vă va reîmprospăta memoria și vă va permite să evaluați ceea ce ați primit deja și ce trebuie să adăugați. În timp ce citiți, puneți-vă câteva întrebări:
  • Care este scopul povestii? Cu alte cuvinte, ce doriți ca cititorii săi să ia de la ea?
  • Vrei o surprindere de sfârșit? Un sfârșit abrupt? Un final neconcludent sau deschis? Un începător fericit?
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 2
    2. Luați în considerare ce tip de poveste pe care ați scris-o. Este ficțiune literară? Operă științifico-fantastică? Romantism? Genul povestii tale vă poate ajuta să decideți ce tipuri de sfârșit sunt cele mai potrivite. Sfârșitul dvs. ar trebui să fie legat de ceea ce a promis restul povestirii dvs. cititorii dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur ce tipuri de terminații sunt cele mai convenționale pentru genul pe care l-ați ales, alegeți un autor popular (cum ar fi Stephen King pentru Horror sau Flannery O`Connor pentru ficțiune literară) și citiți câteva povestiri. Puteți învăța multe din citirea modului în care alți autori își încheie munca.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 3
    3. Creați o schiță a povestii tale. Scrieți propoziții descriptive scurte care rezumă fiecare scenă sau punct important al complotului. De exemplu: "Larry merge la magazin pentru a cumpăra pâine, dar uită portofelul său. Se întoarce la casă și descoperă un străin care stă pe veranda lui din față." Această schiță vă va ajuta să vă dați seama "oase" din povestea ta: Ce se întâmplă, cu cine, etc., care va veni la îndemână atunci când încearcă să decidă asupra unui sfârșit.
  • Partea 2 din 4:
    Obțineți-o pe hârtie
    1. Imaginea intitulată sfârșitul unei scurte povestiri Pasul 4
    1. Brainstorm idei posibile. Această parte nu trebuie să ia forma unor propoziții complete și lustruite încă. Scopul dvs. aici este de a produce o grămadă de posibilități, deci scrieți orice și toate ideile dvs., indiferent cât de vagă, proastă sau neconvențională ar părea. Există multe modalități de a vă gândi ideile, așa că încercați câteva tehnici și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs!
    • Poate fi util să trageți a "harta mintii," fie cu stilou și hârtie sau pe un computer. Începeți cu ceea ce știți despre povestea dvs. - caractere, evenimente, setări - și atribuiți fiecărui element propriul bubble. Începeți să adăugați detalii și întrebări, desenând linii de legătură între bule pentru a arăta cum ideile dvs. se referă între ele.
    • De asemenea, puteți încerca să scrieți câteva cuvinte cheie pe carduri index sau bucăți mici de hârtie. Încercați să vă puneți cărțile împreună în diferite combinații și să vedeți dacă vă place ceea ce se întâmplă!
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 5
    2. Examinați ceea ce ați produs. Așa cum considerați ideile dvs., căutați teme, modele și repetări. Există idei sau personaje care par deosebit de importante? Sfârșitul dvs. va trebui probabil să se ocupe de acestea.
  • Dacă aveți probleme să luați o direcție, încercați să faceți o listă cu ceea ce doresc personajele dvs. Caracterele cu dorințe puternice sau nevoii sunt mai convingătoare pentru publicul dvs. Amtorul celebru Kurt Vonnegut a spus odată asta "Fiecare personaj ar trebui să vrea ceva, chiar dacă este doar un pahar de apă." Întrebați-vă: personajele voastre și-au atins dorințele sau nu? Care ar putea fi consecințele în care sunt acum personajele tale?
  • Dacă sunteți încă blocați, încercați să aflați ce probleme sau teme a introdus povestea dvs. Dacă există o problemă, cum poate fi rezolvată? (Ai putea să te gândești la ceva asemănător Harry Potter Cărți aici: Dacă problema este Voldemort care dorește să preia lumea, care este rezoluția?)
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 6 1
    3. Liber-scriere. Odată ce v-ați gândit la ce direcție doriți ca povestea dvs. să o ia și să crească câteva idei, să se așeze jos și să scrieți gratuit timp de 30 de minute, fără oprire. Încercați să schițați sfârșitul de la început până la sfârșit, dar nu vă faceți griji cu privire la obținerea sentințelor doar corecte și corectați ortografia doar. Concentrați-vă pe obținerea ideilor dvs. pentru moment.
  • Puteți găsi util pentru a seta un cronometru. Odată ce timpul dvs. este în sus, faceți o pauză și apoi reveniți la ceea ce ați scris.
  • Găsiți un loc liniștit, scăzut de distracție pentru a scrie astfel încât să vă puteți concentra pe scrierea dvs.
  • Încercați să scrieți pentru cele 30 de minute fără oprire la auto-editare. Ceea ce produceți va fi probabil dezordonat, dar este util să vă scoateți ideile dintr-o dată fără să vă rupeți fluxul de scriere.
  • Partea 3 din 4:
    Punându-l împreună
    1. Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 7
    1. Alegeți ideile dvs. preferate din brainstorming și scriere liberă. Asigurați-vă că ideile dvs. sunt în concordanță cu restul a ceea ce ați scris - de exemplu, un sfârșit fericit - după terminare ar putea lucra pentru o poveste de dragoste, dar poate că nu pentru o poveste de groază.
  • Imagine intitulată se încheie o scurtă poveste Pasul 8
    2. Comparați potențialul dvs. încheiat cu conturul de poveste pe care l-ați scris în partea 1. Asigurați-vă că finalizarea dvs. aleasă îi spune cititorilor ce vor să știe. Nu lăsați fire libere să agățate - de exemplu, dacă unul dintre personajele dvs. era pe punctul de a avea o intervenție chirurgicală în mijlocul povestirii, cititorii dvs. vor dori probabil să știe ce sa întâmplat cu ea.
  • Imagine intitulată se încheie o scurtă poveste Pasul 9
    3. Respectați cititorul. Așa cum a fost informat scriitorul Kurt Vonnegut, "Utilizați timpul unui străin total în așa fel încât el sau ea nu va simți că timpul a fost irosit." Terminații precum "totul a fost un vis" sau "au fost morți de-a lungul timpului" sunt, de obicei, o idee proastă, deoarece aproape că nu rezolvă niciodată conflictele sau oferă o concluzie logică și acest lucru poate face ca cititorul să se simtă ca și cum ar fi fost înșelați.
  • Evitați Deus Ex Machina(literalmente, "Dumnezeu în mașină") Încheierea, în cazul în care se întâmplă ceva în Nick de timp pentru a ajuta un caracter să depășească un obstacol dificil: de exemplu, un detectiv într-o poveste de suspensie rezolvă doar misterul pentru că el primește un apel de la o persoană misterioasă care are toate răspunsurile.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 10
    4. Asigurați-vă că sfârșitul dvs. urmează logica internă pe care ați stabilit-o în poveste. Incearca sa nu "modificați regulile" pe cititorul dvs. Deci, de exemplu, dacă eroina dvs. nu a vrut niciodată să se căsătorească și își schimbă mintea la sfârșitul povestii dvs., asigurați-vă că motivele pentru această decizie sunt arătate în toată povestea, mai degrabă decât să se întâmple brusc.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 11 ​​1
    5. Scrieți evenimentele finale în propoziții concise. De exemplu: "Millie a mers la dulap. Ea a ascultat zgârierea din interior și a încercat să-și depășească frica. Dintr-o dată, ea a luat mânerul și deschise ușa. Un mic șoarece a ieșit din dulap și a râs." În acest fel știi exact ce se întâmplă - veți reveni și lustruiți limba din partea 4.
  • Ține un ochi pe lungime. Un sfârșit bun va fi proporțional cu restul povestirii.
  • Partea 4 din 4:
    Netezind zgomotele
    1. Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 12
    1. Adăugați limba descriptivă în pasajul pe care tocmai l-ați scris. Concentrați-vă pe detalii concrete și senzoriale. În exemplul de mai sus, ați putea descrie ce zgârieturi sună și ceea ce Millie imaginația ar putea fi în dulapul care agitat frica ei.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 13
    2. Re-citiți sfârșitul. Asigurați-vă că ați furnizat suficiente informații despre gândurile, sentimentele și reacțiile caracterelor. În exemplul de mai sus, sfârșitul ar putea să dezvăluie că Millie era într-adevăr frică de frică în sine, și a văzut că mouse-ul a făcut-o să-și dea seama de propriul ei vrăjitorie.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 14
    3. Re-citiți povestea de la început până la sfârșit. Asigurați-vă că sunteți consecvenți de-a lungul întregii povestiri în care o parte este descrisă superficială, în timp ce restul povestirii este descrisă chiar și în cele mai minime detalii.
  • Imagine intitulată End O scurtă poveste Pasul 15 1
    4. Efectuați A "Edit global" din întreaga dvs. poveste. Iată unde puteți face toate tweak-urile finale și modificările pentru a face ca povestea dvs. să citească fără probleme. Rezolvarea cu atenție, asigurați-vă că toată gramatica dvs. este corectă și lustruiți-vă pe orice pete neclare sau ciudate în limba dvs.
  • Imagine intitulată se încheie o scurtă poveste Pasul 16
    5. Distribuiți-vă povestea cu un prieten! Pentru că ați petrecut atât de mult timp și efortul de a scrie povestea, puteți avea o perspectivă foarte diferită față de ea decât alți cititori. Având un prieten citiți povestea dvs. vă poate ajuta să descoperiți dacă există locuri care par a fi confuze sau în afara locului cititorilor. De asemenea, puteți afla că prietenul dvs. crede că este uimitor așa cum este!
  • sfaturi

    Uneori, dacă sunteți blocat în ceea ce privește crearea ideilor, vă ajută să faceți o rețea de caractere. Trageți liniile între o pereche de caractere și apoi imaginați-vă un mod în care s-ar putea cunoaște reciproc.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar