Cum să evitați să treceți peste o limită de cuvânt de eseu

Mulți oameni au probleme cu scrierea unui eseu la o lungime specificată. Poate fi greu să păstrezi lungimea unui eseu în minte atunci când scrieți rapid și concentrându-vă pe punerea ideilor în cuvinte. Cu toate acestea, cu o anumită organizație și atenție la editare, ar trebui să puteți păstra orice eseu sub limita de cuvânt atribuită. Acest ghid vă va ajuta să păstrați calitatea eseului dvs. puternic în timp ce totuși respectați limita cuvântului pe care ați primit-o.

Pași

Metoda 1 din 2:
Scrierea la o anumită lungime
  1. Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 1
1. Dezvolta un clar Teza. Declarația de teză a unui eseu este punctul general pe care încercați să îl argumentați sau să vă depășiți. În cele mai multe cazuri, este o singură propunere răspunsul la promptul pe care l-ați dat pentru eseul dvs. Cu o declarație clară de teză, puteți petrece restul eseului, copiați metodic orice revendicare pe care ați făcut-o în teza dvs.
  • De exemplu, dacă profesorul dvs. vă oferă promptul "Care este cea mai importantă invenție a secolului al XIX-lea?" Declarația de teză ar putea fi "Cea mai importantă invenție a secolului al XIX-lea a fost motorul cu aburi."
  • Având o declarație clară de teză vă ajută să vă concentrați scrisul. Acest lucru vă permite să minimalizați secțiunile de rambursare și în afara subiectului care ar putea să vă prelungească în mod inutil eseu.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu Pasul 2
    2
    Contur eseul tău. Începând cu o schiță vă va permite să vă amintiți toate părțile eseului care trebuie incluse. De asemenea, vă va ajuta să măsurați cât timp ar trebui să fie fiecare parte. Pentru a începe conturul dvs., scrieți punctele principale pe care doriți să le faceți pentru a vă susține declarația de teză. Fiecare punct separat va fi baza pentru unul dintre paragrafele din eseu.
  • Numărul de puncte de care va trebui să acceptați va depinde de cât timp ar trebui să fie eseul dvs. Planul de a avea doar două sau trei paragrafe pe pagină. Dacă scrieți o hârtie de 2 până la 3 pagini, probabil că aveți nevoie doar de o mână de puncte. Dacă scrieți o hârtie de 10 până la 12 pagini, veți avea nevoie de mult mai multe puncte în conturul dvs.
  • Luați în considerare adăugarea de gânduri cu gloanțe în fiecare dintre punctele principale de susținere. Acest lucru vă poate ajuta să începeți să construiți structura fiecăruia dintre paragrafele dvs. pe măsură ce vă prezentați.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 3
    3. Rămâneți pe subiect. Pentru a păstra în contextul cuvântului dvs., trebuie să rămâneți pe subiect. Urmați îndeaproape conturul dvs. și evitați să plecați pe tangenți. O modalitate bună de a vă asigura că stați pe subiect este să vă verificați înapoi la conturul dvs. și la declarația de teză după ce scrieți fiecare paragraf. Asigurați-vă că paragraful se adresează direct subiectului dvs. principal și vă ajută să vă sprijiniți teza.
  • De exemplu, eliminați anecdote care cresc numărul de cuvinte. Nu urmăriți punctele laterale de la un anecdote doar pentru că sunt interesante. Tot conținutul eseului ar trebui să fie acolo pentru că acceptă direct declarația dvs. de teză.
  • Dacă vă opriți accidental un tangent sau o parte, tăiați-le mai târziu. Dacă începeți să tăiați conținutul în timp ce scrieți schița brută, veți avea mai puțin să lucrați în cele din urmă.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 4
    4. Țineți evidența cuvântului dvs. numărul pe măsură ce mergeți. Cele mai avansate programe de procesare a cuvintelor vă vor permite să urmăriți numărul de cuvinte pe măsură ce vă scrieți eseul. Ar trebui să utilizați această caracteristică pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun când scrieți. Dacă ați scris jumătate din paragrafele pe care le-ați subliniat și sunteți la jumătatea drumului la numărul dvs. de cuvânt, atunci sunteți pe cale să aveți numărul corect de cuvinte în eseu.
  • În Microsoft Word, selectați "Instrumente" submeniu din bara de instrumente și apoi selectați "Număr de cuvinte."
  • În alte programe, este posibil să fie nevoie să priviți în locuri diferite. Vă puteți folosi de obicei "Ajutor" Meniu pentru a găsi caracteristica numărului de cuvinte.
  • Alternativ, un instrument online de numărare a cuvântului va afișa automat numărul de cuvinte și caractere.
  • Pagini scrise de mână în mod obișnuit cu aproximativ 100 până la 200 de cuvinte pe pagină. Numărul de cuvinte de pe paginile dvs. depinde de cât de mare este scrisul dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvânt de eseu pas cu pasul 5
    5
    Corecând eseul dvs. de mai multe ori. Când vă scrieți mai întâi eseul, ați putea folosi prea multe cuvinte fără ao realiza. Acesta este locul în care Crammers și Procrastinatorii pot pierde. Lăsând eseul până la ultimul minut împiedică timpul să-l recitească și să elimine orice cuvinte, fraze și idei inutile.
  • Încercați să citiți eseul cu voce tare pentru a vă asigura că cuvintele sale curg.
  • Au un prieten sau un prieten verificați munca dvs. și ajutați la eliminarea adăugărilor inutile. Un set neutru de ochi se poate dovedi adesea util în repetarea repetării.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 6
    6. Plasați informații suplimentare la sfârșitul eseului dvs. Acolo unde este posibil, plasați diagrame, liste, studii de caz, diagrame, hărți mintale, desene etc. într-un atașament la sfârșitul eseului. Acest lucru vă va ajuta să evitați copleșirea cititorului și veți face ca numărul de cuvinte să reflecte numărul real de cuvinte pe care le-ați folosit în corpul eseului dvs.
  • Cu toate acestea, majoritatea profesorilor și profesorilor se încruntă pe încercări de a ascunde informații suplimentare în notele de subsol. Notele de subsol sunt menite să se refere și, ocazional, punctele de susținere, să nu furnizeze informații suplimentare pe care nu le-ați putea întreba în altă parte.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvânt a eseului Pasul 7
    7. Dormi pe el. Timpul vă ajută să vedeți erori și repetări. Dacă completați eseul cu 24-48 de ore înainte de a fi datorat, acest lucru vă oferă timp să o puneți deoparte și să vă întoarceți la el. În revedere, sunteți obligat să găsiți redundanță și cuvinte străine pe care le puteți elimina.
  • Metoda 2 din 2:
    Reducerea numărului de cuvinte
    1. Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu Pasul 8
    1. Reduceți numărul de cuvinte după ce ați redactat eseul. Păstrați limita cuvântului în timp ce scrieți, dar nu vă faceți griji dacă treceți puțin. Luați timp pentru a tăia eseul numai după ce ați făcut scris. Asigurați-vă că ați primit toate punctele scrise și apoi reveniți și încercați să reduceți numărul de cuvinte.
    • Dacă tăiați excesul după ce ați scris eseul, aveți mai multe șanse să aveți un eseu clar și concis în cele din urmă.
    • Scrieți mai întâi și editați mai târziu. Dacă vă faceți griji în mod constant cu privire la limitele de cuvinte, veți ajunge adesea la eliminarea ideilor care adaugă la hârtie.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvânt a eseului Pasul 9
    2. Înlocuiți frazele cu cuvinte unice. Există întotdeauna oportunități de a spune mai mult cu mai puțin. Căutați zone din eseul dvs. unde puteți fi mai concis. De exemplu:
  • Verbe precum "cere-te" sau "Puneți-vă" pot fi adesea înlocuite cu verbe unice ca "cerere" sau "tolera."
  • A inlocui "in acelasi timp" cu "simultan" și "în aceeași măsură" cu "în mod similar."
  • Adverb "imediat" pot fi utilizate în locul fraze precum "chiar acum" și "de îndată ce."
  • Înlocuiți clauzele complete, cum ar fi "Este clar că" și "Ar trebui să fie evident că" cu adverbe unice, cum ar fi "clar," "evident," sau "evident."
  • O sentință cu "motivul pentru care... este asta..." pot fi rescrise doar cu conjuncția "deoarece." De exemplu: "Motivul pentru care plutește gheață este asta..." devine pur și simplu: "Gheață plutește din cauza..."
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu Pasul 10
    3. Scoateți cuvintele care nu schimbă semnificația propozițiilor. Când editați munca dvs., există, de obicei, cuvinte care pot fi eliminate deoarece nu adaugă nimic la propozițiile dvs. De exemplu, cuvintele inutile cum ar fi "de fapt," "într-adevăr," sau "pe scurt" poate fi de obicei omisă.
  • De fapt, luarea unor cuvinte străine face ca propozițiile dvs. să fie mai puternice. De exemplu, declarația "Sunt de fapt un mare scriitor" sună mai puternică atunci când este formulată pur și simplu ca "Sunt un mare scriitor."
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvânt a eseului Pasul 11
    4. Evitați concedierile, cunoscute și sub numele de pleonasme. Puteți reduce numărul dvs. de cuvinte prin eliminarea concedierilor comune în propozițiile dvs. Unele concedieri comune includ "Bonus adăugat," "Chase după," "rezultat final," și "se unesc."
  • Propoziții precum "Unde pleacă ea la?" și "Unde este casa la?" au propoziții inutile. Ei nu trebuie să fie evidențiați dacă nu sunt urmați de obiectul în aceste construcții.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 12
    5. Eliminați repetarea. Încercați să faceți fiecare dintre punctele dvs. doar o singură dată. Făcând punctul dvs. efectiv și succint, prima dată elimină necesitatea de a vă repeta. Aceasta ia practica, dar este o abilitate care merită honing - veți aprecia această abilitate în întreaga dvs. viață.
  • Decideți când veți face fiecare dintre punctele dvs. și menționați-le numai acolo. Dacă vă aflați în mod repetat, menționați un punct și nu face nimic pentru a susține acest paragraf specific, apoi o ștergeți.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu Pasul 13
    6. Evitați acoperirea excesivă. Uneori trebuie să calificați declarații, mai ales atunci când discutați despre teorii, predicții, acuzații sau corelații. Cuvinte care reduc declarația dvs., cum ar fi "eventual" sau "ar putea," sunt cuvinte de hedging. Evitați utilizarea mai multor forme de același hedging într-o propoziție.
  • Un exemplu de prea multă acoperire a hedging-ului este: "Există o șansă ca omul să vină astăzi." Această propoziție sună mai bine ca: "Există o șansă ca omul să vină astăzi."
  • "cred ca" este adesea o formă inutilă de hedging. În loc de a scrie, "cred ca," Dă-mi motivul pentru care credeți așa. De exemplu, spuneți doar asta "Variabila A va crește probabil variabila B pentru că...."
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu Pasul 14
    7. Încercați să eliminați prima teză din paragrafele dvs. În multe cazuri, prima teză a unui paragraf este doar umplutura și nu adaugă la punctul general al paragrafului. Treceți prin eseul dvs. și vedeți dacă există vreo primă propunere pe care o puteți îndepărta cu ușurință în timp ce țineți încă integritatea paragrafului.
  • De asemenea, puteți lucra la combinarea primei și celei de-a doua propoziții ale paragrafelor dvs. Uneori le puteți combina și reduceți numărul dvs. de cuvânt, în timp ce păstrați în același timp semnificația fundamentală a ambelor.
  • Imaginea intitulată Evitați să treceți peste o limită de cuvinte eseu pasul 15
    8. Nu devin prea atașați de scrisul dvs. Știind ce să reducă este o caracteristică importantă a unor scriitori buni. Intreaba-te pe tine insuti: "Aș vrea să trec prin asta? Este scris în mod obișnuit și este la punct?" Dacă răspundeți nu, atunci știți că nu sunteți direct sau comunicați bine cu publicul dvs.
  • Tăiați ideile în exces, dar nu le ștergeți complet dacă credeți că au merite. Plasați-le într-un document nou pentru un alt eseu sau pentru o inspirație gratuită de scriere.
  • sfaturi

    Mulți profesori au o limită de cuvânt ca orientare generală, nu ca o regulă exactă. Dacă este cazul, atunci trecerea peste un pic nu va fi o problemă majoră. Ce profesori nu doresc sunt hârtii gigantice care nu au fost editate sau bine gândite.

    Avertizări

    În timp ce vocea pasivă are un loc, în special în metodele secțiunilor lucrărilor științifice, ar trebui, în general, să o evitați. Chiar dacă vă permite să salvați un cuvânt aici sau acolo pe lungimea hârtiei, vocea pasivă tinde să facă scrierea mai puțin clară și directă, iar tonul dvs. mai strict și formal. Utilizați cu ușurință dacă scopul dvs. este de a scrie cu claritate și concizie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar