Cum se face analize vizuale în istoria artei

Dacă luați o clasă de istorie de artă, o atribuire de analiză vizuală ar putea părea copleșitoare. Din fericire, o analiză vizuală este practic doar o descriere a ceea ce vezi într-o piesă de artă. Este foarte important să nu vă grăbiți când observați piesa, deoarece descrierile cu adevărat detaliate vă vor ajuta să explicați cum vă simțiți despre lucrare. Nu este nevoie să faceți cercetări despre artist sau piesă pentru a face o analiză vizuală eficientă, deși ați putea face acest lucru pentru o hârtie formală interpretativă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Observare
  1. Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 1
1. Uită-te la lucrarea de artă de departe înainte de a vă deplasa aproape de respectarea detaliilor. Este uimitor cât de mult se schimbă perspectiva pe măsură ce vă îndepărtați de piesă. Începeți să observați lucrarea de la distanță, astfel încât să puteți vedea totul. Apoi, luați câțiva pași mai aproape și acordați atenție detaliilor care vă stau la dispoziție. Continuați să vă apropiați și să luați note pe măsură ce observați mai multe lucruri.
  • Dă-ți o mulțime de timp pentru a observa operele de artă. Dacă luați note aprofundate, veți avea un timp mai ușor de a pune împreună o analiză grijuliu, interesantă.
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 2
    2. Luați notă de scară, compoziție și spațiu. Scala se referă la dimensiunea lucrărilor de artă sau la subiecții și compoziția acestuia este modul în care formele sunt aranjate sau organizate. Ați putea menționa unde se află punctul focal sau notați ce este în fundal și în prim plan. Acest lucru leagă modul în care lucrarea de artă se ocupă de spațiu, deoarece perspectiva poate face un obiect 2D par 3-dimensional.
  • Dacă analizați o sculptură, acordați atenție dimensiunii subiectului. Are turn peste tine sau este atât de mic încât trebuie să te apropii de a vedea detaliile?
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 3
    3. Listează formularele pe care le vedeți în bucată. Gândiți-vă la forme ca lucruri care sunt în opera de artă. S-ar putea să vedeți forme naturale cum ar fi copacii, râurile sau bolovanii, sau veți observa forme construite cum ar fi clădirile, pereții sau podurile. Dacă opera de artă prezintă forme figurative, atunci veți vedea oameni ca subiect sau în fundal.
  • Formularele sunt probabil unul dintre primele lucruri pe care le observați despre o lucrare de artă, deoarece de obicei vă atrage atenția. De exemplu, în picturile de grădină din Monet, forma construită a unui pod și formele naturale de apă de apă sunt formele principale.
  • Image denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 4
    4. Menționați culorile din bucată. Petreceți ceva timp în căutarea modului în care artistul a ales culorile și nuanțele. Piesa dau vibrații calde sau răcoroase? Culorile lucrează armonios sau se ciocnesc? De asemenea, puteți nota dacă culorile sunt vibrante sau palide și plictisitoare.
  • Dacă există contraste de culoare în bucată, explicați unde le observați. De exemplu, ai putea spune, "Fața subiectului este un ton bogat, maro, care contrastează cu albastrul palid al rochiei ei."
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 5
    5. Listează lumina și tonul piesei. Scrieți despre sursa de lumină în lucrarea de artă, care ar putea fi afișată în bucată sau în afara acesteia. O sursă puternică de lumină înseamnă că veți observa, de asemenea, umbre. Descrie dacă umbrele ajută la crearea formularelor 3-D sau dacă acestea adaugă la atmosfera picturii. Lumina afectează, de asemenea, tonul, care este cantitatea de lumină și întuneric în culorile de artă.
  • De exemplu, lumina care se încadrează pe o față poate ilumina, așa că arată vibrantă.
  • Image denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 6
    6. Căutați textura și modelele din cadrul lucrării. Unii artiști folosesc textura pentru a-și face piesele să arate mai realiste, în timp ce alții cred că brushstrokesul lor vizibil pentru a face parte din piesă. Acordați atenție textului - sunt subiecte netede, pietricele, moale sau prickly? Apoi, căutați modele sau forme pe care artistul îl folosește. Acest lucru ar putea fi un detaliu repetitiv pe care îl vedeți pe hainele subiectului sau vă puteți întreba de ce un artist a aranjat forme geometrice într-un anumit mod.
  • Metoda 2 din 3:
    Interpretarea și analiza
    1. Image denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 7
    1. Discutați ce efect are opera de artă asupra dvs. Înainte de a vă scufunda în explicarea piesei, luați o clipă pentru a vă gândi cum vă face să vă simțiți. Dacă luați o clasă de artă, probabil vă veți împărtăși gândurile cu grupul. Încercați să vă imaginați ceea ce artistul spera să obțină în a face piesa și să decidă dacă credeți că sunt eficienți. Apoi, întrebați-vă ce este vorba despre piesa care vă face să vă simțiți așa.
    • De exemplu, ați putea spune că simțiți un sentiment de calm dacă vă uitați la un peisaj cu iluminare moale, curbe blânde și culori palide, în timp ce o pictura abstractă cu linii strălucitoare, ascuțite vă poate face să vă simțiți energizați.
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 8
    2. Scrieți o teză care este tema principală sau problema pe care doriți să o explorați. O mulțime de hârtie vă va concentra asupra observațiilor pe care le faceți, dar toate acestea ar trebui să fie legate înapoi în revendicarea principală.Dacă scrieți de la un prompt, instructorul dvs. vă poate spune să comparați 2 bucăți de artă, astfel încât să vă folosiți teza de susținut că piesele sunt similare sau diferite într-un fel.
  • De exemplu, teza ta ar putea fi, "Van Gogh folosește modele repetate în Noaptea înstelată Pentru a crea mișcare care atrage în spectator," sau "Duchamp`s Nud coborând o scară exageră forma umană într-un mod care provoacă concepte anterioare de forme organice și naturale."
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 9
    3. Trageți detaliile artistice de la observația dvs. pentru a vă susține teza. Indiferent dacă scrieți o hârtie de analiză vizuală sau împărtășiți gândurile într-un grup de discuții, legați detaliile artistice la argumentul dvs. Amintiți-vă că acestea pot include ton, textura, culoarea și compoziția. Deci, dacă teza dvs. spune că piesa semnalează o schimbare în stil pentru artist, ați putea compara compozițiile anterioare, cum sa schimbat umbrele lor sau modul în care tonul picturii este complet diferit.
  • Dacă instructorul dvs. a acoperit termeni vocabular specifici, cum ar fi prefigurarea, perspectiva sau incubarea încrucișată, încercați să le utilizați în analiza dvs.
  • De exemplu, în noaptea de înstelat, s-ar putea să rețineți cum stilul post-impresionist al norii creează o mișcare de învârtire care dă energie piesei.
  • Image denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 10
    4. Evitați să vă concentrați asupra aspectelor politice, sociale sau economice ale lucrărilor de artă. Poate fi tentant să vorbim despre simbolism sau iconografie dacă arta pe care o analizați este bogată în sens, dar care nu aparține analizei vizuale. Lăsați informații despre condițiile sociale, politice sau economice care înconjoară pictura, deoarece vă concentrați doar pe ceea ce puteți vedea în opera de artă.
  • Nu vă concentrați asupra modului în care a fost produs pictura - nu doriți să includeți informații patronale sau comisioane.
  • Metoda 3 din 3:
    Hârtie de analiză formală
    1. Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 11
    1. Cercetați piesa și artistul dacă veți scrie o analiză formală. Acum că aveți o înțelegere vizuală a piesei, petreceți ceva timp învățând despre artist și contextul istoric. Citiți biografiile artistului și a prezentului generală istorică a perioadei în care locuiau. S-ar putea să înveți de ce artistul a ales subiectul, cum a primit piesa sau a găsi critici asupra muncii.
    • De exemplu, dacă cercetați Van Gogh, cercetați impresioniștii și post-impresioniștii, astfel încât să puteți afla cum a fost primită lucrarea sa. În lucrarea dvs., ați putea discuta Van Gogh reacționează împotriva iluminării naturale a impresioniștilor să se concentreze asupra culorilor și modelelor abstracte.
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 12
    2. Introduceți artistul și piesa în primul paragraf al lucrării dvs. Pentru a scrie introducerea, spuneți artistul, titlul lucrării și data la care a fost făcută. Aceasta este o șansă bună de a le spune cititorului ce mediu folosit și perioada artistică din care aparține. Finalizați paragraful cu declarația de teză pe care ați făcut-o în analiza dvs.
  • De exemplu, intro-ul dvs. ar putea afișa că van Gogh pictează Noaptea înstelată În uleiurile de pe panza. El a pictat-o ​​în 1889 și aparține școlii post-impresioniste. Apoi, ai putea spune o teză "Brusturile îndrăznețe ale lui Van Gogh și culorile neobișnuite au rupt tradițiile anterioare de pictură care au evaluat nuanțele și liniile naturale."
  • Image denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 13
    3. Scrieți 1 paragraf pentru fiecare element artistic care vă sprijină teza. Pentru a crea corpul hârtiei, uitați-vă peste analiza vizuală și alegeți cel puțin 5 elemente pe care doriți să le acoperiți. Apoi, scrieți cel puțin un paragraf pe fiecare element artistic și să explicați cum se întoarce la teza dvs.
  • De exemplu, într-o lucrare Noaptea înstelată, Puteți scrie un paragraf pe culoare, un paragraf pe compoziție, unul pe textura, unul pe formular și unul pe lumină. Amintiți-vă să legați fiecare dintre acestea înapoi la teza dvs., ceea ce ar putea arăta cât de originale au fost comparate cu picturile anterioare, de exemplu.
  • Imagine denumită Analiza vizuală în istoria artei Pasul 14
    4. Înfășurați hârtia cu un paragraf rezumat. Pentru a vă scrie concluzia, restaurați pe scurt modul în care ideile principale au susținut reclamația principală. Deoarece acest lucru este un memento, nu introduceți idei noi la sfârșitul sau hârtia dvs. nu se va simți completă.
  • Este absolut bine să vă includeți gândurile sau sentimentele despre piesă, în special la sfârșit. Împărtășiți perspectivele pe care le-ați câștigat cu cititorul pentru a face ca concluzia să fie mai puternică.
  • sfaturi

    Dacă instructorul dvs. ți-a dat o schiță sau rubrică, asigurați-vă că o urmați îndeaproape! Acestea ar putea include o listă utilă de observații pe care le-ar plăcea să le faceți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar