15 Moduri de a vă face să scrieți mai mult (și să treceți prin blocul scriitorului)

Chiar și atunci când aveți o idee minunată, uneori scrierea vă poate lăsa să vă simțiți blocați. Indiferent dacă lucrați la un eseu pentru școală sau la romanul pe care l-ați visat întotdeauna de scris, poate fi greu de scăpat din blocul scriitorului odată ce începe. Acest articol vă va arăta numeroasele trucuri pe care le puteți utiliza pentru a reveni la desenul și în cele din urmă întăriți, prelungiți și clarificați munca dvs. astfel încât să fie cea mai bună poate fi.

Pași

Metoda 1 din 15:
Recitiți instrucțiunile din fișa de atribuire.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul dvs. Pasul 1
1. Asigurați-vă că ați abordat totul în instrucțiuni. Deși ați putea crede că ați acoperit totul în subiectul dvs., privindu-vă din nou sarcina vă poate ajuta să găsiți puncte pe care le-ați pierdut în proiectul original.
  • Dacă observați ceva lipsit, luați notă de elementele lipsă și adăugați-le la munca dvs. pentru a vă clarifica și extinde scrisul.
Metoda 2 din 15:
Revizuiți notele sau conturul original.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul de scriere 2
1. Căutați orice idei sau subploți pe care nu le-ați folosit încă. Există puncte în proiectul finit care lipsește în prezent? Există un subplot pe care l-ați interesat inițial de adăugarea care a fost aruncată de-a lungul drumului? Reveniți la acele idei originale și experimentați-le cu adăugarea acestora înapoi în munca dvs.
Metoda 3 din 15:
Reexaminează teza sau argumentul dvs. dacă aveți unul.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul dvs. Pasul 3
1. Revizuiți argumentul sau intenția inițială. În cele din urmă, care este că vă certați? Dacă aveți un timp greu deduce răspunsul la această întrebare, este posibil să fie necesar să vă consolideze teza.
  • Pentru a vă consolida și clarifica argumentul, asigurați-vă că teza dvs. include atât un subiect, cât și o opinie.
  • Chiar dacă scrieți nu include o declarație de teză, examinați subiectul sau intenția inițială. Ce ați dorit ca cititorul să se simtă atunci când renunțați să vă scrieți povestea? De exemplu, s-ar putea să fi fost pregătit să scrie o poveste de mare aventură, dar găsiți că primul dvs. proiect este mai mult o călătorie meandătoare. Luați în considerare modificările astfel încât să se poată întoarce la ceea ce ați intenționat inițial.
Metoda 4 din 15:
Utilizați scrisul gratuit pentru a crea idei noi.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul de scriere 4
1. Scrierea gratuită este o formă nestructurată de scriere care vă poate ajuta să vă explorați ideile. Pentru a scrie gratuit, setați un timp timp de 15 minute și scrieți orice gând pe care îl aveți pe subiectul dvs. Încercați să evitați scrierea cu orice obiectiv stabilit sau planificați pentru ceea ce doriți să realizați. Această metodă este mai concentrată pe linia de a lăsa mintea dvs. să rătăcească.
  • Este posibil să nu terminați să utilizați toate ideile pe care le scrieți, dar scrierea gratuită poate fi un instrument excelent pentru a vă ajuta să vă extindeți mintea pe această temă și să vă încurajați să ieșiți din orice blocaj de scris pe care l-ați lovit.
Metoda 5 din 15:
Faceți o listă de idei să vă gândiți și mai mult.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul de scriere 5
1. Listați de fiecare idee despre care vă puteți gândi la subiectul dvs. Deși ați putea crede că vă gândiți la tot, puteți fi surprins de noile gânduri cu care vii să vă gândiți la cele noi. Pentru a face o listă de idei, scrieți titlul de subiect sau poveste în partea de sus a paginii. Apoi, brainstormați toate instrucțiunile pe care hârtia dvs. sau povestea dvs. ar putea merge. Includeți chiar și cele mai sălbatice idei pe care le cunoașteți că nu puteți folosi, deoarece aceasta este doar etapa de experimentare.
  • Încercați să vă împingeți să vă gândiți la ceva ce puteți! Explorarea tuturor opțiunilor vă poate ajuta să vă lărgiți perspectiva pe subiectul dvs. și să vă ajutați să vă gândiți la idei pe care nu le-ați mai fi niciodată.
Metoda 6 din 15:
Faceți o hartă a minții pentru a vă organiza toate ideile.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul dvs. Pasul 6
1. Acesta este un instrument excelent pentru a examina ideile și modul în care se raportează reciproc. Dacă după scrierea liberă și realizarea unei liste de idei, ați venit cu o nouă plotline potențială sau un punct major pentru a vă întări argumentul, scrieți-l pe o bucată de hârtie și trageți un cerc în jurul acestuia. Apoi, trageți o săgeată și adăugați o subtilă sau o idee care rezultă din subiectul principal. Continuați să adăugați mai multe idei, desenând din subiectul original, fie din oricare dintre subtopele pe care le-ați dezvoltat. Continuați să scrieți până când aveți o hartă completă a ideilor interconectate.
  • Utilizați harta minții ca ghid pentru procesul dvs. de scriere, deoarece conexiunile și ideile noi ați venit cu vă puteți ajuta să vă extindeți și să dezvoltați puncte pe care le-ați făcut.
Metoda 7 din 15:
Păstrați-vă audiența în minte.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul de scriere 7
1. Amintiți-vă că alți oameni, nu doar voi, vă vor citi munca. Luați în considerare ceea ce publicul dvs. poate ști deja despre subiectul dvs. față de ce informații vor trebui să le primească.
  • De exemplu, logistica lumii fantastice pe care ați creat-o poate părea clar pentru dvs., deoarece ați dezvoltat ideea. Este posibil să nu fie foarte clar cititorului dacă nu oferiți suficiente indicii contextuale sau informații necesare pentru a vă sublinia.
Metoda 8 din 15:
Întrebați-vă dacă ați făcut subiectul clar.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul de scriere 8
1. Cititorul trebuie să știe ce se explorează cu adevărat subiectul dvs. De-a lungul procesului de scriere, poate fi tentant să urmați orice idee interesantă sau tangentă care vine în minte. La fel de util ca acest lucru poate fi atunci când scrieți un proiect dur, pe măsură ce revizuiți, perfecționați-vă în subiectul dvs., astfel încât scrisul dvs. să fie clar pentru cititor.
  • De exemplu, este posibil să scrieți o lucrare de ficțiune despre o prințesă. Spuneți clar că povestea este despre prințesă prin stabilirea ei ca personaj principal devreme. Pentru a face acest lucru, luați în considerare concentrarea asupra experienței sale ca linia de complot de ghidare, oferind detalii despre monologul ei interior și oferind cititorului informații despre viața ei.
Metoda 9 din 15:
Verificați dacă ați furnizat informații de fundal necesare.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul dvs. Pasul 9
1. Includeți informații de fundal pentru a vă clarifica scrisul. Cititorii trebuie să știe cum funcționează subiectul dvs., modul în care afirmația dvs. este adevărată sau cum funcționează lumea ficțională. Această informație contextuală va oferi publicului dvs. o imagine mai clară și mai profundă a muncii dvs.
  • Să spunem că scrieți o hârtie pe turbine eoliene. Înainte de a sări în De ce ar trebui să adoptăm energia eoliană ca o resursă, explicați modul în care funcționează turbinele eoliene. Acest lucru va ajuta cititorul dvs. să fie mai investit în argumentul dvs., deoarece vor înțelege cum funcționează energia eoliană și poate lua o decizie informată cu privire la faptul că sunt de acord cu reclamantul dvs.
  • Dacă lucrați la un roman fantezist despre un teren fictiv, adăugați detalii despre modul în care oamenii trăiesc în acea lume de zi cu zi. Aceste detalii pot fi orice din sistemul de guvernare în teren către vamă culturală la atributele distractive cum ar fi alimentele personajele mănâncă.
Metoda 10 din 15:
Asigurați-vă că cititorul dvs. știe de ce subiectul este important pentru ei.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul dvs. Pasul 10
1. Aveți nevoie de niște mize pentru a obține cititorii investiți în scrisul dvs. Examinați-vă munca pentru a vedea că comunică cu succes de ce subiectul sau povestea este importantă pentru cititor.
  • Un eseu argumentativ despre deșeurile toxice trebuie să includă informații despre motivul pentru care deșeurile toxice sunt rele, dar și de ce este relevant pentru cititor personal. Includeți detalii privind efectele dăunătoare pe care le poate avea asupra ecosistemului și modul în care aceste toxine pot afecta calitatea aerului.
  • Dacă personajul tău fictiv încearcă să câștige un maraton, de ce ar trebui cititorii dvs. să fie investiți în acea poveste? Poate că maratonul poate funcționa ca o metaforă pentru o greutate dificilă pe care ar dori să o depășească sau ca un mijloc de a-și îmbunătăți viața după o serie de greșeli.
Metoda 11 din 15:
Cercetați-vă temeinic subiectul.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul de scriere 11
1. Adună mai multe informații dacă găsiți că munca dvs. lipsește. Deși ați organizat unele cercetări în stadiile inițiale ale procesului de scriere, este posibil să fie necesar să revizuiți procesul de cercetare și să strângeți mai multe informații dacă credeți că munca dvs. are nevoie de extindere. Luați note și trageți orice citate sau statistici utile care ar putea adăuga adâncime hârtiei. Asigurați-vă că ați inclus fiecare informație, deoarece va trebui să vă menționați sursele cu exactitate pentru a include aceste informații.
  • Dacă lucrați la un proiect de ficțiune și luptați cu un anumit punct din poveste, căutați surse specifice verificate pe acest subiect. Să spunem că există o scenă de luptă în povestea ta, dar citește ca o mică vagă. Este posibil să trebuiască să efectuați mai multe cercetări privind tactici de luptă specifice și tipurile de armuri.
  • În mod similar, eseul dvs. poate avea nevoie de cercetări suplimentare dacă găsiți paragrafele care nu conțin informații. Examinați hârtia pentru a vedea dacă există puncte care au nevoie de mai multe dovezi, cum ar fi cotații suplimentare sau surse citate. Utilizați biblioteci digitale, cum ar fi JSTOR.com sau faceți o excursie la bibliotecă pentru a vă oferi hârtia mai multă greutate.
Metoda 12 din 15:
Adăugați dovezi suplimentare la scrierea dvs.
  1. Imagine intitulată Extindeți scrisul de scriere 12
1. Utilizați notele de cercetare pentru a adăuga dovezi scrisorii dvs. Examinați notele dvs. în plus față de propria dvs. scriere pentru a găsi locuri unde pot fi adăugate ghilimele, statisticile sau informațiile relevante ca dovadă în cadrul dvs. Apoi, integrați ghilimele sau parafrazați informațiile, asigurându-vă că ați citit corect sursa.
  • Dacă nu sunteți sigur de cum să citiți corect o sursă, consultați site-urile web cum ar fi HTTPS: // Owl.Purdue.edu /, care vă pot oferi informații exacte privind anumite stiluri de citare.
Metoda 13 din 15:
Îmbunătățiți și extindeți descrierile dvs.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul de scriere 13
1. Limba descriptivă vă poate ajuta să oferiți cititorilor dvs. o imagine mai completă a scrisului dvs. Ați scris vreodată o poveste pentru un profesor și ați obținut nota înapoi, "Arată, nu spuneți"? Sfatul se referă la utilizarea descriptori precum vederea, sunetul și mirosul pentru a vă face imaginea mai viu. Reexaminează munca dvs. pentru locurile în care aveți nevoie de câteva detalii senzoriale suplimentare.
  • Luați o descriere ca "Marie a mers la parc într-o zi frumoasă."Este oprit la un început bun, dar nu lasă cititorul să știe de ce exact ziua este frumoasă și cum arată parcul. Unele detalii senzoriale pot face descrierea mult mai vie. Încercați ceva de genul ", aerul mirosea ca trandafiri, pe măsură ce Marie a mers în parc. Ea a suflat în aer cald și a privit ca soarele aruncă umbrele peste trotuar."
Metoda 14 din 15:
Clarificați scrisul dvs.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul de scriere 14
1. Există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă face mai clară. Lucruri cum ar fi propozițiile de alergare și vocea pasivă fac ca scrisul dvs. să fie greu de înțeles. Examinați-vă scrisul până acum și verificați dacă există puncte care necesită editare sau reformulare.
  • Dacă găsiți multe propoziții de alergare, rupeți-le în propoziții mai scurte pentru claritate. Apoi, încercați să adăugați câteva cuvinte de tranziție pentru a comunica modul în care propozițiile se conectează unul cu celălalt. Exemple de cuvinte de tranziție includ, de asemenea, dar, totuși, în plus, și, prin urmare,.
  • O propoziție scrisă în voce activă afirmă în mod clar subiectul care efectuează o acțiune, eu.E. Jim a cosit gazonul. În această propoziție, cititorul nu este lăsat fără nici o îndoială că Jim este subiectul care costă gazonul. Vocea pasivă, cu toate acestea, nu la lăsat pe cititor să clarifice detaliile. Vocea pasivă nu dezvăluie cine comite acțiunea, eu.E. gazonul a fost cosit. Stick la vocea activă pentru a vă menține scrierea clare și concisă și luați în considerare revizuirea oricăror propoziții folosind voce pasivă.
Metoda 15 din 15:
Îndepărtați-vă subiectul.
  1. Imaginea intitulată Extindeți scrisul de scriere 15
1. Subiectul dvs. poate fi prea general pentru a se extinde. Deși ați putea crede că un subiect larg se va împrumuta la o piesă mai lungă de scris, poate fi o sarcină copleșitoare și aproape imposibilă de a elabora un subiect prea larg. Alegeți un aspect specific al subiectului dvs., astfel încât să puteți intra cât mai detaliat posibil.
  • De exemplu, dacă scrieți un eseu argumentativ cu privire la necesitatea unor surse regenerabile de energie, luați în considerare scrierea hârtiei cu privire la beneficiile unei anumite surse, cum ar fi energia eoliană sau solară. O hârtie de 5 pagini pe fiecare tip de sursă regenerabilă ar trebui să fie destul de generală, deoarece nu ați avea spațiu și timp pentru a merge în detaliu cu privire la funcția și beneficiile fiecăruia. O hârtie de aceeași lungime pe un tip de sursă de energie vă permite spațiul pentru a intra într-adevăr în specificul pentru a vă extinde corect scrisul.
  • Alegerea unui subiect specific poate ajuta, de asemenea, accelerarea procesului de cercetare, deoarece este posibil să aveți o mai bună găsire a unor surse specifice, decât dacă subiectul dvs. a fost prea larg.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar