Cum se formează un eseu

Când vi se atribuie un eseu, folosind formatul corect este important pentru câștigul de credit complet. După ce toată munca grea, ați pus în scris eseul, veți dori să evitați pierderea punctelor în format. Deși formatarea pare complicată, este mai simplă decât pare. În primul rând, veți configura documentul și veți crea antetul. Apoi, veți scrie corpul hârtiei. Dacă utilizați surse, veți dori, de asemenea, să formatați corect referințele dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Configurarea documentului
  1. Imagine intitulată format un eseu eseu 1
1. Verificați cu instructorul dvs. pentru orientări specifice. Deși multe cursuri instruiesc elevii să urmeze unul dintre ghidurile de stil comun la formatarea documentelor, unii instructori pot avea propriile cerințe. Când este cazul, ar trebui să urmați întotdeauna instrucțiunile profesorului.
  • Cerințele instructorului dvs. pentru formatarea eseului trebuie incluse în fișa de atribuire. Dacă nu le găsiți acolo, verificați programa cursului. Dacă încă nu sunteți sigur, întrebați-vă direct profesorul. Spune, "Fișa de atribuire nu a furnizat cerințe de formatare. Cum ar trebui să-mi formatesc hârtia pentru a obține un credit complet?"
Sfat de experți
Carrie Adkins, dr

Carrie Adkins, dr

Doctorat în istoria americană, Universitatea din Oregoncarrie Adkins face parte din Theteam și lucrează cu scriitori și editori privind cercetarea, aprovizionarea și crearea de conținut. A câștigat doctoratul în istoria americană de la Universitatea din Oregon în 2013. A primit numeroase premii de cercetare și scriere pentru bursa ei.
Carrie Adkins, dr
Carrie Adkins, dr
PhD în istoria americană, Universitatea din Oregon

Este orice stil de formatare a unui "pariu sigur"? Carrie Adkins, dr. Istorie, ne spune: "MLA este probabil stilul de eseu implicit în cele mai multe licee. În colegiu și dincolo de, MLA este încă cel mai sigur pariu pentru limba engleză și multe alte umaniste - stilul de chicago este cel mai comun pentru afaceri, istorie și arte frumoase, iar APA este tipic pentru educație, psihologie și unele științe. Profesorii și profesorii individuali pot avea preferințe specifice, deci este întotdeauna cel mai bine să întrebi."

  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 2
    2. Setați marjele dvs. la 1 inch (2.5 cm) pe toate părțile. Toate ghidurile tradiționale de formatare necesită standard de 1 inch (2.5 cm) marje. Puteți verifica marginile dvs. sub "Page Setup" sau "Layout", în funcție de procesorul dvs. de text.
  • Majoritatea procesatorilor de cuvinte implicit la 1 inch (2.5 cm) marje.
  • Dacă alocarea dvs. necesită marje diferite, utilizați aceste în schimb.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 3
    3. Utilizați Times New Roman Font. Acesta este un font standard, ușor de citit, care este acceptabil pentru toate stilurile de formatare. Puteți modifica fontul utilizând meniul din bara de instrumente de-a lungul vârfului paginii.
  • Dacă instructorul dvs. specifică un alt font preferat, utilizați acest lucru.
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 4
    4. Modificați dimensiunea fontului la 12PT. Acesta este standardul din toate stilurile de formatare. Dimensiunea fontului este situată lângă stilul fontului și îl puteți schimba utilizând meniul derulant.
  • Dacă atribuirea dvs. necesită un alt font, ar trebui să utilizați cel specificat.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 5
    5. Setați distanța la spațiu dublu. Acest lucru va crea spațiu între fiecare linie de text pe care instructorul dvs. îl va folosi pentru a face note sau corecții.
  • În Google Docs, îl puteți schimba făcând clic pe Format, apoi selectați "Spațierea liniei."
  • Dacă utilizați Microsoft Word, va trebui să faceți clic pe Layout, apoi faceți clic pe săgeata din partea stângă jos a secțiunii "Paragrapun".
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 6
    6. Introduceți numere de pagină în antetul din dreapta sus. Pentru a face acest lucru, selectați fila Inserare din procesorul dvs. de text. Selectați "Numere de pagini", apoi selectați opțiunea pentru colțul din dreapta al paginii. Plasați cursorul în fața numărului și introduceți fie ultimul nume, fie o versiune mai scurtă a titlului dvs., în funcție de stilul de formatare pe care îl utilizați.
  • Utilizarea funcției Număr a paginii va crea numerotarea consecutivă.
  • În formatul MLA sau în stilul Chicago, trebuie să introduceți numele dvs. înainte de numărul paginii. Când utilizați stilul Chicago, nu includeți un număr de pagină în pagina dvs. de titlu. Prima pagină după pagina de titlu trebuie să fie numerotată începând cu 2.
  • În format APA, trebuie să introduceți o versiune redusă a titlului dvs. înainte de numărul paginii. Utilizați până la 50 de caractere din titlu, inclusiv orice punctuație.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 7
    7. Utilizați o pagină de titlu cu format de stil APA sau Chicago. De asemenea, trebuie să utilizați o pagină de titlu cu alte opțiuni de formatare dacă instructorul dvs. solicită una. Paginile de titlu sunt mai frecvente în cursurile de colegiu și universitar, deci verificați cerințele de atribuire.
  • Pentru formatarea APA, introduceți titlul, numele dvs. și instituția dvs. Instructorul dvs. poate necesita, de asemenea, alte informații, cum ar fi data, cursul sau numele acestora. Asigurați-vă că citiți foaia de atribuire.
  • Pentru stilul Chicago, setați cursorul dvs. ⅓ din calea în jos pe pagină, apoi introduceți titlul. În centrul paginii dvs., introduceți numele dvs. Mutați cursorul dvs. ⅔ în jos pe pagină, apoi scrieți numărul cursului, urmat de numele instructorului dvs. și data scadenței hârtiei pe liniile separate, dublu distanțate.
  • Partea 2 din 4:
    Crearea poziției
    1. Imagine intitulată format un eseu pas 8
    1. Aliniați cursorul dvs. cu partea stângă a paginii. Poziția dvs. ar trebui să fie justificată cu marja stângă. Nu ar trebui să-l indent.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 9
    2. Introduceți numele dvs. pe prima linie a poziției dvs. Numele dvs. trebuie să fie listat mai întâi, urmat de numele dvs. de familie.
  • De exemplu, ați scrie "selena gomez."
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 10
    3. Puneți numele instructorului pe a doua linie. Ar trebui să formatați numele în timp ce vă instruiți. Aceste informații pot fi pe fișa dvs. sau pe fișa de atribuire.
  • De exemplu, elevii de liceu sau de școală mijlocie ar putea scrie dl. Smith sau doamna. Smith, în timp ce studenții pot folosi dr. Jane Smith sau profesorul Jane Smith.
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 11
    4. Plasați numele clasei pe a treia linie. Acesta este numele cursului pe care îl luați în prezent, cum ar fi limba engleză IV sau engleză 1301. Puteți găsi numele cursului dvs. pe silabus sau fișa de atribuire.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 12
    5. Completați poziția cu data la care hârtia dvs. este datorată. În majoritatea cazurilor, data scadenței este utilizată ca dată de hârtie, chiar dacă îl terminați mai devreme. Cu toate acestea, ar trebui să faceți așa cum sugerează instructorul dvs.
  • Scrieți data dvs. ca zi, lună, apoi anul. De exemplu, 8 ianuarie 2018.
  • Partea 3 din 4:
    Scrierea textului
    1. Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 13
    1. Centrați-vă titlul hârtiei. Eseul dvs. ar trebui să aibă un titlu care îi spune cititorului ce este lucrarea. Acesta va apărea după titlul dvs., dar înainte de textul principal.
    • Utilizați regulile standard de capitalizare pentru titlul dvs.
    • Nu subliniați, italicize sau puneți ghilimele în jurul titlului dvs.
    • Cu toate acestea, dacă utilizați titlurile altor texte în titlu, ar trebui să utilizați italice pentru lucrări mai lungi sau ghilimele pentru lucrări mai scurte.
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 14
    2. Indentați prima linie a fiecărui paragraf de către .5 inci (1.3 cm). Acest semnalează cititorului că începe un nou paragraf. Cea mai ușoară modalitate de a vă indenta eseul este să apăsați tasta fila.
  • Ca alternativă, puteți apăsa bara de spațiu de 5 ori pentru a crea liniuța.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 15
    3. Începe cu un introducere. Introducerea dvs. ar trebui să înceapă cu un "cârlig" care să atragă atenția cititorului. Apoi, includeți 2 propoziții care oferă informații generale despre subiectul dvs. Completați introducerea cu privire la declarația de teză.
  • Un cârlig bun ar putea include un citat, o întrebare statistică sau o problemă retorică. De exemplu, ați putea scrie, "în fiecare zi în Statele Unite, accidentele cauzate de șoferii distrași ucid 9 persoane și rănesc mai mult de 1.000 de alții."
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 16
    4. Include A Declarația de teză La sfârșitul introducerii dvs. Teza dvs. ar trebui să includă poziția dvs., precum și motivele pe care le veți folosi pentru a apăra această poziție. Acest lucru ar trebui să ofere cititorului o previzualizare a ceea ce veți discuta în eseu. De asemenea, poate acționa ca un ghid pe măsură ce scrieți.
  • O afirmație de teză de exemplu ar putea fi citită astfel: "Trebuie luate măsuri pentru a reduce accidentele cauzate de conducerea distrasă, inclusiv adoptarea legilor împotriva textului în timp ce conduceți, educarea publicului cu privire la riscuri și oferind pedepse puternice infractorilor."
  • Pentru un eseu persuasiv, puteți începe declarația de teză cu o declarație de concesiune care recunoaște argumentele împotriva dvs. Teza dvs. poate citi astfel: "Deși trecerea și aplicarea noilor legi poate fi o provocare, cea mai bună modalitate de a reduce accidentele cauzate de conducerea distrasă este de a adopta o lege împotriva textului, educați publicul cu privire la noua lege și să le percepe o penalizare puternică."
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 17
    5. Dezvoltați fiecare dintre punctele dvs. din 1 sau mai multe paragrafe. Fiecare dintre suporturile pentru teza dvs. ar trebui discutată separat în cel puțin 1 paragraf. Pentru lucrări mai lungi, este necesar să se utilizeze mai mult de un paragraf pentru fiecare dintre punctele dvs. Aceste paragrafe ar trebui să includă o propoziție de subiect, dovezi și comentarii, care este explicația proprie a dovezilor dvs. și modul în care vă susține punctul dvs.
  • Utilizați tranziții între paragrafele dvs., astfel încât hârtia să curgă bine. De exemplu, spuneți: "În plus față de" "În mod similar" sau "pe de altă parte."
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 18
    6. Completați textul eseu cu un concluzie. Începeți concluzia prin restaurarea tezei. Apoi furnizați o declarație generală și de încheiere. Se încheie cu o declarație de impact sau o cerere la acțiune.
  • Dacă doriți să utilizați o declarație de impact, s-ar putea citi după cum urmează: "În fiecare zi, care a distresat conducerea merge neadresată, alte 9 familii trebuie să planifice o înmormântare."
  • Un exemplu de apel la acțiune ar putea citi ", sunt posibile mai puține accidente de conducere distras, dar numai dacă fiecare șofer își păstrează accentul pe drum."
  • Partea 4 din 4:
    Folosind referințe
    1. Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 19
    1. Crea Citări paranteze pentru formatarea MLA sau APA. Plasați informațiile de aprovizionare în paranteze la sfârșitul propoziției. Acest lucru îi spune cititorului unde pot merge să citească mai multe despre resursele pe care le-ați inclus în lucrarea dvs.
    • În format MLA, citările dvs. ar trebui să includă numele de familie și numărul paginii. Dacă numele autorului apare în propoziție, puteți utiliza doar numărul paginii.
    • Pentru format APA, includeți numele de familie al autorului și anul de publicare în citări. Dacă numele autorului apare în propoziție, este bine să utilizați doar anul.
    • În unele cazuri, instructorul dvs. poate necesita note de subsol în loc de citări paranteze, deci urmați cerințele acestora.
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 20
    2. Utilizați notele de subsol pentru stilul Chicago sau dacă este specificat de instructorul dvs. Notele de subsol sunt o alternativă la citările paranteze. La Introduceți notele de subsol, Plasați cursorul după marca de punctuație a propoziției pe care doriți să o citezi. Apoi faceți clic pe Insert și "Notă de subsol", care poate fi localizat de-a lungul barei de instrumente sau în fila Referințe a procesorului dvs. de text. Apoi faceți clic pe butonul Inserare pentru ao adăuga pe hârtie.
  • În partea de jos a paginii, veți include informațiile sursei de pe pagina dvs. de bibliografie de lângă numărul de notă de subsol.
  • Fiecare notă de subsol trebuie să fie numerotată consecutiv.
  • Imagine intitulată format un eseu eseu 21
    3. Centrul justifică titlul paginii de referință. Titlul pe care îl veți folosi depinde de stilul de formatare pe care îl utilizați.
  • Dacă utilizați formatul MLA, această pagină va fi intitulată "Lucrari citate."
  • În formatul APA sau stilul de chicago, îl veți trimite "Referințe".
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 22
    4. Listează-ți sursele în ordine alfabetică după numele de familie al autorului. Dacă aveți mai mult de o sursă de același autor, cum le veți comanda depinde de manualul de stil:
  • Cu format MLA, lista lucrărilor de același autor în ordine alfabetică, bazată pe numele titlului.
  • Pentru stilul APA sau Chicago, listați lucrările de același autor conform anului.
  • Imagine intitulată Formatul unui eseu eseu 23
    5. Utilizați o privire de suspendare pentru a face sursele dvs. ușor de scanat. O privire agățată înseamnă că prima linie a informațiilor sursă va fi la același nivel cu marginea stângă, în timp ce fiecare linie ulterioară a sursei va fi indentată de .5 inci (1.3 cm).
  • Puteți apăsa fila pentru a indenta fiecare linie după prima.
  • Formatarea resurselor

    ESSAY FORMAT Lista de verificare

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Șablonul de format eseu standard

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Dacă utilizați format MLA, efectuați o pagină de titlu numai dacă instructorul dvs. solicită unul.
  • Trebuie doar să utilizați un spațiu după fiecare propoziție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar