Cum să diagnosticați rujeola

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă cauzată de expunerea la morbilivirus. Deși această boală a fost considerată odată un fapt de viață pentru copiii de vârstă școlară, datorită programelor puternice de vaccinare, a fost aproape eradicat. Cu toate acestea, de la atingerea unui record scăzut în 2000, numerele de caz pentru rujeola au urcat la mai mult de 600 în primele 4 luni ale anului 2019. Cu această renaștere, este cu atât mai important să cunoaștem semnele bolii, astfel încât Puteți începe tratamentul cât mai repede posibil.

Pași

Metoda 1 din 2:
Recunoașterea simptomelor rujeolei
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea rujeolei Pasul 1
1. Căutați mai devreme simptome la rece. Unul dintre aspectele cele mai frustrante ale virusului rujeolic pentru părinți și îngrijitori este că, la început, adesea pare a fi nimic serios. Timp de aproximativ 1-5 zile înainte ca erupția cutanată să apară, rujeola cauzează de obicei simptome ca cele ale frigului sau gripei. Aceste simptome timpurii apar, de obicei, oriunde de la 7-21 de zile după expunerea la o persoană infectată și includ:
  • Durere de gât
  • Hacking tuse
  • Strănut
  • Nas curbat
  • Noduli limfatici umflați
  • Echipa roșie, curgătoare
  • Sensibilitate la lumină
  • Mai rar, diaree
  • General Malaise
  • Notă: O persoană cu rujeolă poate încă răspândit boala în timpul acestei etape incipiente.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 2
    2. Verificați pentru o febră. Piesele de măsurare provoacă, de obicei, o febră destul de mare care poate atinge aproximativ 104 ° F (40 ° C). Această febră poate apărea înainte sau În timpul erupției cutanate integrale, că rujeola este cel mai faimos pentru. De obicei, febra se îndepărtează de aproximativ același timp cu erupția cutanată - cu toate acestea, acest lucru nu poate fi cazul tuturor pacienților cu rujeolă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 3
    3. Căutați petele lui Koplik în gură. La câteva zile după începerea simptomelor inițiale la rece, pete roșii mici numite Locurile lui Koplik se va dezvolta de obicei pe insidele obrajilor. Aceste pete vor avea un mic centru alb alb sau alb, făcându-i să pară ca boabe de nisip și vor fi adesea strâns legate în jurul zonelor în care molarii ating obrajii.
  • Aceste pete vor persista pe cont propriu timp de câteva zile înainte ca erupția cutanată integrală să se dezvolte. Dacă observați aceste pete pe tine sau pe altcineva, este important să luați măsuri rapide, deoarece aceste locuri indică faptul că boala este, de fapt, rujeolă, dar că nu a atins încă cea mai contagioasă etapă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea rujeolei Pasul 4
    4. Urmăriți o erupție cutanată care se răspândește de la cap în jos. În aproximativ 5 zile de la simptomele inițiale, apare bine-cunoscutul erupție cutanată. Această erupție de erupție de obicei începe pe frunte, se răspândește la restul feței și apoi progresează rapid în piept și înapoi, care acoperă în cele din urmă întregul corp. Erupția cutanată ia forma unor umflături roșii ridicate, plate sau bloturi.
  • În acest moment, pacientul rujeolic este la cel mai infecțios. Carantina în acest stadiu este crucială, deoarece infecțiunea va dura, de obicei, timp de aproximativ 4 zile după ce erupția cutanată dispare.
  • Mulți oameni încep să se simtă mai bine la aproximativ 2 zile după ce erupția cutanată începe. După 3 sau 4 zile, erupția cutanată se schimbă de la roșu la maro, apoi începe să se estompeze sau să se îndepărteze. O tuse poate dura câteva săptămâni după acest timp.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 5
    5. Verificați pentru ochii inflamați. Erupția de rujeolă poate fi uneori însoțită de conjunctivită, o condiție a ochilor. Adesea, conjunctivita apare atunci când erupția feței este deosebit de proastă. Această condiție incomod poate provoca simptome similare cu ochiul roz, inclusiv:
  • Inflamaţie
  • Roz / aspect roșu
  • Udare
  • Descărcarea de gestiune
  • Ochii de etanșare închisă în timpul somnului
  • Metoda 2 din 2:
    Luând măsuri de precauție adecvate
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 6
    1. Contactați imediat un medic dacă tu sau cineva știi că are rujeola. Deoarece rujeola este extrem de contagioasă, este important să anunțați medicul dumneavoastră de îndată ce vă bănuiți (sau cineva pe care îl cunoașteți). Deși rujeola nu este receptivă la antibiotice, medicul dumneavoastră trebuie să-ți diagnosticheze boala, să monitorizeze simptomele și poate avea nevoie chiar să trateze infecțiile secundare cauzate de virus. Majoritatea tratamentelor pentru rujeola în sine este de susținere - adică este concepută pentru a vă menține simptomele ușor de gestionat, astfel încât să puteți obține mai bine în mod natural
    • Nu vă prezentați neanunțați la biroul medicului dvs. cu un caz de rujeolă. Telefonați întotdeauna înainte. Deoarece rujeola este atât de contagioasă, poate că medicul dumneavoastră nu doresc ca pacienții să fie aproape de ceilalți pacienți, mai ales dacă sunt foarte tineri sau sistemele lor imunitare sunt slăbite. Medicul dumneavoastră poate, de exemplu, să vă sfătuiască să utilizați o intrare separată sau să purtați o mască în birou.
    • Dacă se confirmă un caz de rujeolă, medicul dumneavoastră va notifica Departamentul de Sănătate. Departamentul vă va contacta direct pentru a obține mai multe informații, deoarece scopul lor este de a urmări cazurile de rujeolă și de a împiedica răspândirea virusului.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 7
    2. Evitați contactul direct cu alții dacă aveți rujeola. Rujeola este foarte, foarte contagioasă. Aproximativ 90% dintre persoanele ne-vaccinate care sunt în jurul unei persoane cu rujeola vor primi boala. Deși nu este de obicei o boală care pune viața în pericol pentru persoanele sănătoase, ea poate prezenta probleme serioase pentru persoanele din grupurile de risc, cum ar fi femeile foarte tinere, însărcinate și persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Astfel, pentru a proteja aceste persoane, este foarte important să faceți tot ce puteți pentru a împiedica alții să obțină boala.
  • Copiii sub vârsta de 12 luni sunt cei mai susceptibili la rujeolă, deoarece nu sunt vaccinați pentru rujeolă până când ajung la prima zi de naștere.
  • Starea la domiciliu, cu excepția vizitelor medicale, este o necesitate - asigurați-vă că vă contactați munca sau școala pentru a le notifica despre situație. Rujeola este contagioasă de la 4 zile înainte ca erupția cutanată să apară la aproximativ 4 zile după ce apare erupția cutanată. Poate doriți să vă dați o zi suplimentară sau 2 din "Timp de siguranță" deasupra acesteia.
  • Dacă sunteți forțați să interacționați cu ceilalți, asigurați-vă că ați pus o mască chirurgicală: rujeola se răspândește atunci când picături mici de umiditate expulzate din strănee sau tuse sunt inhalate de o altă persoană. Virusul poate rămâne infecțios în aer timp de 2 ore și poate fi, de asemenea, răspândit dacă cineva atinge o suprafață contaminată, apoi atinge gura, nasul sau ochii lor.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea Pasul 8
    3. Obțineți vaccinări de rujeolă pentru oricine din familia dvs. care nu a avut unul. Dacă cineva din familia ta are rujeola sau a fost recent în jur Cineva care a avut rujeolă, poate fi în siguranță dacă ați fost vaccinat sau puteți obține rapid vaccinat. Vaccinul rujeolei, oreionului și rubeolului (MMR) este foarte eficient la prevenirea cazurilor noi de rujeolă. După 2 doze de vaccin, 95% dintre oameni vor avea imunitate la virus. În unele cazuri rare, este încă posibilă obținerea virusului după vaccinare, dar în aceste cazuri, virusul tinde să fie mai puțin severe și mai puțin contagios.
  • Imunitatea împotriva rujeolei este de obicei pentru viață. Odată ce ați primit fie vaccinul sau ați avut boala, nu veți putea să o primiți din nou.
  • Notă: Persoanele care au fost vaccinate înainte de 1968 cu versiunea inactivă a rujeolei pot fi în continuare vulnerabile la rujeolă, deoarece vaccinurile timpurii nu erau la fel de lungi ca și cum sunt astăzi.
  • Este deosebit de important să vă vaccinați împotriva rujeolei dacă intenționați să călătoriți pe plan internațional. Dacă intenționați să aduceți un copil de peste 6 luni într-o altă țară, ele pot fi vaccinate pentru rujeolă devreme.
  • Orice adolescență sau adulți care nu au imunitate ar trebui să obțină 2 doze de vaccin MMR cel puțin 28 de zile distanță.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea rujeolei Pasul 9
    4. Nu credeți că mituri dăunătoare despre vaccinurile de rujeolă. Vaccinurile rujeolei au devenit, din păcate, sursa controversei, conducând câțiva părinți pentru a-și păstra copiii să le primească. În timp ce acest lucru poate fi bine intenționat, neglijarea de a vaccina un copil împotriva rujeolei poate avea consecințe grave. Iată câteva fapte despre vaccinul MMR:
  • Vaccinul MMR nu provoacă autism. Un studiu unic, fraudulos în anii `80, care a sugerat această posibilitate a fost discreditat de multe ori. Autismul este înns, nu este cauzat de alegerile părintești. De asemenea, oamenii nu pot muri de autism, dar rujeola poate ucide.
  • Vaccinul MMR este sigur pentru persoanele sănătoase. Efectele secundare sunt aproape întotdeauna minore, cum ar fi o febră mică sau o erupție cutanată mică. În cazuri foarte rare, pot apărea simptome mai grave, dar acestea sunt mai puțin periculoase decât virusul însuși. Cu toate acestea, nu obțineți vaccinul MMR dacă sunteți gravidă.
  • Vaccinul de rujeolă este bine înțeles. Vaccinul de rujeolă a fost studiat riguros și testat.
  • "Natural" Expunerea la rujeolă este periculoasă. Rujeola pot avea rareori complicații grave, inclusiv moartea, în timp ce vaccinul implică mult mai puțin suferință. În plus, acest lucru "natural" Abordarea riscurilor Infectarea copiilor, persoanele în vârstă și imunocompromise, care sunt, de asemenea, mai probabil să sufere în mod serios și să moară.
  • Vaccinul MMR este cel mai sigur mod de a proteja o persoană și comunitatea lor de la rujeolă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Consultați medicul dumneavoastră dacă ați fost vaccinat pentru rujeolă înainte de 1968 sau dacă nu ați primit niciodată o vaccinare de rapel. Dacă nu ați contractat încă rujeola, este posibil să nu fiți imuni la el.
  • Copiii ar trebui să primească prima doză de vaccinul rujeolei la 12-15 luni și cea de-a doua doză la vârsta de 4-6 ani.
  • Avertizări

    Deși nu sunt comune, complicațiile de la rujeolă includ infecții ale urechii, crupe, pneumonie și inflamație pe creier. Aceste complicații rare, dar grave, fac ca vaccinul de rujeolă să fie o necesitate pentru oricine îl poate primi în siguranță (care este marea majoritate a oamenilor.)
  • Rețineți că unii oameni, ca și copii foarte mici, femeile însărcinate și cele cu sisteme imunitare slăbite, nu ar trebui să primească vaccinul MMR.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar